reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Hejka.
Koralikowa dobrze ,że mały bez gorączki.

Renata u nas też bez TV to masakra.Wiadomo jak dzieci z zaburzeniami reagują na zmiany.Mam zawsze na full naładowany laptop,ipada i PSP ,bo bez tego to dom do góry nogami .:szok::szok::szok::szok:
I nie ma ,że zrozumie ,bo nie zrozumie -ot moja rzeczywistość .Co 2 minuty pytanie -mamo no kiedy dadzą prąd ??
Mamo prądu nie ma ,a będzie burza???
Alo jak jest burza to histeria od razu i kolejne pytania
Mamo jest już burza???
Powiedz ,że nie ma ,to prądu nam nie zabiorą :baffled::baffled:
Ot i takie jest rozumowanie mojego dziecka w tej kwestii...:-:)-:)sorry2::sorry2:

Bodzia torba super !!!!!

Lena zazdroszczę grzybów ;-):-):-)

A u mnie zakręcony dzień .Wyciągnęłam dziś termomix i na nowo się w nim zakochałam.
Zrobiłam małej deserki jabłkowe z winogronami -mmmmm
przepyszne wyszły :tak::-):-):-)

Teraz mieliśmy nocne karmienie ,gdzie moje dziecię miało iść spać ,ale nie poszło :no:;-)
Bawi się w łóżeczku pod panelem i karuzelką ,więc może jakoś zaśnie ;-):rofl2::rofl2:
Uciekam kolację zjeść i może uda się wkrótce położyć .
Dobranoc

heja :)

haha As zupelnie jak u mnie. wczoraj non stop F pytał kidy sie dekoder naprawi, czemu ten piorun uderzył w nasz telewizor, czemu u nas akurat nie dziala,i co minuta informacja dla mnie ze w nocy burza byłAi przez to spalilo nam wzmacniacz. kiedy bedzie mogl bajke, dlaczego nie teraz, czy juz moze sie naprawiło.

no ale wzmacniacz zatrybił. dziś wygnam Ł zeby jechal z tym spalonym na wymiane. On chce czekac bo przeciez czasami sie wlancza! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! to ja abonament po to place zeby czesciej nie moc oglądac tv??

nazarlam sie na noc i teraz odczuwam skutki. brzuch jak 2 4 m-cu ciązy, boli.. i te gazy ;/ dzieci pobudze od tego bąkania.;)

Cześć.
Wpadam przelotem. Kawę już drugą piję, młody wstał dziś o 4:30 :confused2: i stwierdził, że: "Kuba baibić na dydanie". Nie przytomna przez, to jestem ale mam nadzieję, ża tak koło 11 się zdrzemnie. Małż zadowolony, bo jak wstał, to miał naszykowane kanapki do pracy :-p.
Bodzia, znów dużą torbę zrobiłaś :-). Co będziesz szyła dla hospicjum już wiesz?
As, pochwal się co to jest ten cały termomix?
Koralikowa, dobrze, że z małym już lepiej, chyba go jeszcze do szkoły nie puściłaś?
Renata, burza, brrr, nie lubię. Współczuję, ale trzeba mieć pecha, że się popaliło. U mnie na szczęście jej nie ma ale od 4 dni non stop leje i wieje :confused2:. Renie sobie weź <niby jest na gazy w ulotce piszą> albo na przyszłość zaopatrz się w espumisan ;-).
Asienka, w szkole heh... do zniesienia ;-), dobrze, że jest internet na warsztatach, bo bym z nudów umarła :-D:-D. Zdrówka dla Ciebie bo gdzieś czytałam, że chora jesteś.
Justa, suwaczek Twój widziałam i Julka urodziny wczoraj miała.
Wszystkiego najlepszego dla Julki!! Sto lat!

Ostatnia edycja:
Fanta espumisan biore jak mam problem z wydobyciem gazu ;)

teraz idzie bez problemu.. tylko ta czestotliwosc. hahahahaha.. jak szlam do szkoly z chlopcami to kaszlalam na sile zeby zagluszyc moje bąki. hahahahaha..

a zimno u nas ;/

Oskar coraz mocniej kaszle. juz niewiem czy to alergiczne. w sobote wieczorem u tesciow oczko mu spuchło. bawił sie psem potem oczko potarł i momentalnie czerwone i spuchniete. zaaplikowalam mu polcrom. po poł godzinie zaczelo mu sie z nosa lac i zaczął kaszlec. i leje sie do dziś. kaszle tylko w nocy. najmozniej nad ranem. no objawy jak moje.. ale on z psami kotami non stop sie bawi a ta reakcja z oczkiem pierwszy raz taka silna i szybka. ide dziś z nim po poludniu do lekarza.

jutro plyty na podłoge przyjezdzają :) aaaaaaaaaaaaaaaa.. czuje jakies motyle w brzuchu na mysl ze jeszcze w tym miesiacu sie przeprowadzamy :D

dziś an 14 zebranie ;/

Ostatnia edycja:
Dzien dobry kobietki!!!
bardzo dziekuję za życzenia dla mojego syneczka malutkiego:-D!!
imprezki udane,w piatek kumple przyszli kurcze stwierdziłam,ze to juz takie chłopy...:szok: zero bałaganu ,sami się soba zajęli-troche w necie po chichrali, troche w piłę pograli i obyło sie bez mego sprzątania:-D
no a w sobote przyszli dziadkowie ,brat męża z rodziną czyli chrzestny Filipa i nasi przyjaciele przyjechali z synem ,kawa tort posiedzieliśmy no i mieliśmy nadzieje ze sie dziadki zbirą o ludzkiej godzinie a my z naszymi fumflami posiedzimy jak to przy sobocie dłużej:-D a tu zonk...dziadki sie zasiedzieli do 22 :szok: i caly chytry plan szlag trefił heh:szok::laugh2:

pocztałam-niezle naprodukowałyście!!!hihih
justa STO LAT dla córeńki!!!tyćkę spóźnione ale szczere!!!

u nas mega zimno wrrr i do tego nie palone wczoraj-nie wiem czemu chyba palaczka zastrajkowała:wściekła/y: ehh
sa aż żal wdomu siedziec w takiej zimnicy!!
ide zrobic kawusie!!

bodzinka torba super!!ale bedzie pakowna!!!
sprytna i zdolna z Ciebie kobietka!!
a co do sytuacj z tatusiem Twoich misków to faktycznie szkoda słów:zawstydzona/y:!
as jesli termomix to taka maszyna o której mysle i która ma moja siostrunia to szczerze zazdroszczę!!
renata ale mnie rozbawiłaś tym tekstem meża że przeciez zazwyczaj sie włącza:-D
fanta o 4:30???o matko!!ale czad

mogę sie pochwalic ze mój syncio przyniósł w piątek 4+ i 5 z dwu członowej pierwszej w swoim życiu pracy klasowej z polskiego:-D

ide kawusie zaparzyc!
zaraz jestem!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.

Justa wszystkiego najlepszego dla Julii :-)
Ja od dziś druga zmiana,m.pierwsza.
Maciek w szkole,Emilka zostawiam dziś w domu,
bo coś kaszlu dostał,katarek ma delikatny.
Z czego moje dziecko jest bardzo niezadowolone,
bo jak to nie,przecież on musi iść do szkoły.

W sobotę wypad do kumpeli super udany,
pogoda była super,słoneczko i 22 stopnie,
Emil wyszalał się z Patrycją na podwórku.
Nakarmił z "dziadkiem" kury,jaki był zadowolony.
No cóż dziecko typowy blokers,kury z obrazku,lub w tv widzi,
to co sie dziwić,że takie rzeczy to dla niego frajda.:-D:-D
Wróciliśmy koło 21 dopiero,młody w locie na poduszkę padł,bez kąpieli.:-)
A w niedziele już na dworze zimno,wietrznie,i od południa
praktycznie cały czas padało.
Dziś też za ciekawie nie jest,pochmurno,dobrze że nie pada chociaż.

Miłego dnia życzę.

Do góry