aguska2017
Fanka BB :)
Anula to mówisz Bartek szaleje ja z moim też nigdy nie mogłam iść kupować z ciuchów bo on wiecznie w ruchu to zawsze chciał albo wyjść z wózka albo kombinował
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a czemu sądzisz że ja ze swoimi dziećmi nie podróżuje nie poświęcam im zbyt wiele czasu? nie znasz mnie ,wiec nie oceniajsawi - jak dajesz dziecku klapsa, to pokazujesz iż najszybciej konflikt można rozwiazać przez agresje! Moje dziecko nie jest aniolkiem, to doabel wcielony lecz staram sie wychowywać go w duchu bliskości, a nie agresji i karania, bo lepsze jest zrozumienie dziecka niz danie klapsa na tyłek. Co to wnosi w sytuacje, że dziecko ma byc grzeczne, tak? My ludzie też nie zawsze grzeczni bywamy i mamy trudne dni, wiec i nasze dzieci mają prawa do tych dni. Zamiast zajac sie nimi, pobawić i pokazać, że je kochamy poprostu najlepiej dac w tylek. Jak dziecko jest nie grzeczne w ciszy mowi "mamo, jest mi nie dobrze, spojrz na mnie, przytul mnie". Pooobserwuj dzieci i poczytaj nieco o psychologii rozwojowej, tam sa odpowiedzi na nasze pytania. Nasze dzieci bedac niegrzecznym u cza sie i życia.
Tu garsc informacji o rodzicielstwie bliskosci
Rodzicielstwo Bliskości » ogólna | ekologiczne rodzicielstwo
Tak czytam w zastanawiam sie po co masz dzieci!!! Ja kocham spędzać czas z moim synek,jezdzić na wycieczki i poznawać piękno tego świata. Ciesze sie z kazdej chwili, bo wiem ze niedługo zamieni starych na kumpli, a pozniej dziewczyny!
Jesli nie dasz klapsa, to wiez Wasza jest silniejsza, bo co osłabia wiez! Agresja!
Ten przypadek co opisujesz to biedne dziecko, którego matka woli pić kawke niż sie nim zajmować!