reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ael mój mężuś jak ma odkurzyć dywan w pokoju to zawsze tyle się nagada że nas całą żeńską trójkę na łyso zgoli, bo tyle tego po podłodze się wala....

aaaaa z mężem to będę niedługo przepisywać się a nie rozmawiać - on niedosłyszy od zapalenia ucha, ja nie mogę mówić głośno bo głos stracony i gardło boli...:no:

Haha, widzisz, różnica z moim jest taka, że jak ja mówię o podcięciu chociażby o parę cm włosów, to mój postawa nerwowa i dostaje opieprz nawet, że myślę o czymś takim. Tak tak mam zakaz ścinania włosów więcej niż zniszczone końcówki XD I teraz mam włosy do pupy :-)

Nie zazdroszczę z uszami męża. Miesiąc przed porodem też ogłuchłam, słyszałam tak słabo, a dopiero 7 tygodni po porodzie pojechałam do laryngologa w przychodni gdzie moja mama pracuje i tam mi oczyściła uszy, chociaż woskowiny dużo nie było, ale mocno podrażnione uszy.
Potem dała mi wodę utlenioną i tym kazała wkrapiać do ucha. Miałam odczekać coby się woda wybąbelkowała. No to wieczorem P zakropił uszy, no i słyszę ale jak w pudełku...no jeszcze gorzej. W końcu w nerwach nacisnęłam "łopatki" przy ujściu od ucha i jak mi się uszy odetkały to po prostu słuch godny herosa miałam. Wtedy tak naprawdę usłyszałam jak moje dziecko płacze głośno XD

ja tylko na chwile nomrlanie jestem taka chora że szok osłabiona nie mogę nic jeść a nawet pić
mam nadzieje że szybko mi przejdzie

Oj biedna Ty aguśku, tulę mocno, szybko profilaktycznie weź coś przeciwgrypowego.

Wrublik, Agusiu szybkiego powrotu do zdrowia :*

A myśmy wczoraj zważyli młodego, na kuchennej wadze....ile ja się przy tym nakombinowałam masakra, wyzerowanie wagi, zważenie miski z kocem, potem młodego siup ważenie szybko bo się wiercił i jeśli dobrze wyliczyłam waży dokładnie 6930 g i w ciągu 3,5 tygodnia przytył 1,5 kg :-D

reklama
Rozciągnie się na pewno, w końcu to wełna ale chyba na długość nie bardzo, bo majtusie będzie widać:-D(pieluchę, body czy co tam na tapecie będzie:-D)
Wiesz niby tak ,ale ona jest stosunkowo długa.
Na rozm 68 jest prawie do kostek wg śpiochów :-D:-D:-D
Na rozm 74 będzie tak mniej więcej przed kolanko ,a na większy no taka tylko zakrywająca tyłeczek . :-D:-D:-D:-D

A mnie się strasznie podoba jak dziewczynka ma taką kruciusią kieckę i widać białe majtusie jeszcze na pampersie:tak:. Taki wielki wystający kuferek he he. Śmiesznie to wygląda.:-D

A mnie się strasznie podoba jak dziewczynka ma taką kruciusią kieckę i widać białe majtusie jeszcze na pampersie:tak:. Taki wielki wystający kuferek he he. Śmiesznie to wygląda.:-D
Oj też mi się tak podoba i pewnie właśnie na roczek mniej więcej to dopiero taka kruciusieńka dla niej będzie . ;-):-):-):-)

Buuuuu tyle się napisałam i posta mi wcięło. Coś mi forum od przed wczoraj szwankuje . :-(
Szlag by to trafił. :wściekła/y:

Lenka o akcji dla Tomka wiem :tak:, chociażby z tego bloga. 130. Z sercem w tle - Pani Niteczka prezentuje - Onet.pl Blog . Trwa również akcja zbierania znaczków pocztowych Kolejna akcja zbierania znaczków pocztowych , by rodzice dzieci chorych mogli pisać do instytucji . Koszty leczenia i rehabilitacji są przerażające.

As już sobie wyobrażam maleńką iskierkę w tym ślicznym kompleciku. :-)

Bodzinko wyrazy wspólczucia. Co by człowiek odespał minione dni, pobyczył się dłużej w ciepłym łóżku ,to nie dadzą nam szkraby. :baffled:
Aguśka , wrublik Wam również dużo zdrówka życzę! :tak: Ja do tej pory z jakąś chrypą mówię. Niby nie mam kataru dużego , ale czuję jak mam tam wszystko pozapychane. :dry: I też wyleczyć się jakoś nie mogę. :no: Dziś znowu wstałam z bólem gardła. :wściekła/y:
Ael ja w I ciąży z Kacprem miałam zapalenie ucha i płukanie, bo całkiem ogłuchłam. :tak: Jak mi wielką strzykawą oczyścili woskowinę , tak słyszałam o czym szepczą ludzie na drugim końcu korytarza. :-D

Muszę iść po chleb do sklepu , ale jest taki mróz. :baffled:
No i dziś w domu do wieczora sama z Amelką urzęduję. Starszaki wyprowadzili się na weekend do babci, a mąż w pracy na 12 h. :cool2:

Och ja też mmmmmm'
Och chyba owulacje mam bo jak sobie taka Kruszke Marysie wyobraziłam to juz bym leciała produkowac :-p
Ael mój tez kochal moje długie włosy..Pobralismy się to ja miałam krótkie, dobrze mi w nich i ok się czułam. dla niego zapusciłam, zafarbowałam na czarno..Ale w końcu sie wkurzyłam, bo mi kregosłup wysiadał, żle sie w nich czułam, i powiedziałam moja głowa, moje włosy, mój kręgosłup :-p Chce mieć czarnulke z włosami do pasa?? Tam sa drzwi :-)
Teraz ma krótkie, rude i się czuje tak jak powinnam. A i kregoslup odpoczywa, bo ja ma wlosy baardzo grube i cięzkie..

Justa ach jak walentynkowo :-) Super :-)Patrze na Twoje króliczki i slysze wołanie mojej maszyny...Mam nadzieje, że zaraz ucichnie :-p
Justa jak ja mam Cie dodać do obserwowanych??/ W swoim blogu??? Durna palka ze mnie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Nooo , yyyy , na górnym pasku , pod banerem masz "obserwuj".
Bodzinko, ale ty już mnie obserwujesz :tak::-D
Edit : Bodzinko gdzieś Twoje prace można obejrzeć? Prowadzisz bloga?

Ostatnia edycja:
Do góry