reklama
AsienkaPL
Mamusia Ksawusia
Ael. - dzięki Kochana Kuchareczko! Skopiowane i zapisanie!;-)
Ja jakoś na piwko ochoty nie mam! Robie dzisiaj domową pizze, a wiec zapraszam na wyżerkę!
Ja jakoś na piwko ochoty nie mam! Robie dzisiaj domową pizze, a wiec zapraszam na wyżerkę!
Tego przepisu nie mam.Krok 1. Całe jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Krok 2. Powoli dodajemy olej, cały czas ucieramy. Krok 3. Stopniowo dosypujemy mąkę, ucieramy aż do uzyskania gęstej, gładkiej masy. Krok 4. Dosypujemy proszek i sodę oraz cynamon. Krok 5. Dodajemy startą marchewkę, delikatnie mieszamy aż do połączenia składników. Krok 6. Pieczemy w tortownicy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką lub w wysokiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia – 30-40 minut. Temperatura 180 st. C; piekarnik przed wstawieniem ciasta powinien być lekko podgrzany.
- 4 jajka
- 1,5 szklanki cukru
- 1 szklanka oleju
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki startej marchewki (na drobnych oczkach tarki; ok. 2-3 duże marchewki)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki cynamonu
Moja Klaudia robi przekładane musem z suszonych moreli ;-):-):-)
też jest pyszne .;-):-):-)
AsienkaPL
Mamusia Ksawusia
Lena - uśmiechnij się!
krolcia
Fanka BB :)
Chyba uda mi się jednak podjechać do biedrony. Mam nadzieję, że zdążę.
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Chyba uda mi się jednak podjechać do biedrony. Mam nadzieję, że zdążę.
miłych zakupów
Lena co to za dół? Mam podesłać łopatę do zakopania tego dołu?
As właśnie do ciasta marchewkowe świetnie pasują brzoskwinie i morele, orzechy, ananas nawet winogrona. Ciasto samo w sobie słodkie nie jest aż tak bardzo więc słodkie owoce dodają mu smaczku. Taka sama zasada jest ze słodkimi deserami do nich jak już dodać owoc to kwaśny :-)
As właśnie do ciasta marchewkowe świetnie pasują brzoskwinie i morele, orzechy, ananas nawet winogrona. Ciasto samo w sobie słodkie nie jest aż tak bardzo więc słodkie owoce dodają mu smaczku. Taka sama zasada jest ze słodkimi deserami do nich jak już dodać owoc to kwaśny :-)
aguska2017
Fanka BB :)
dziewczyny i co u was jest śnieg?
z mama gadałam to w Elblągu sypie non stop!i wczoraj była burza z gradem!
a u mnie nic tylko wieje ponoć jutro ma popadać
dziewczynki uszy do góry nie ma smutania sie
z mama gadałam to w Elblągu sypie non stop!i wczoraj była burza z gradem!
a u mnie nic tylko wieje ponoć jutro ma popadać
dziewczynki uszy do góry nie ma smutania sie
reklama
Podziel się: