reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
cześc katna ,pisz co Ci w duszy gra:tak: :-)

Magda31 ja też czasem mam tyle rachunków do zapłacenia że aż głowa boli ,czasem niestarcza do 10 to wtedy musze sie głowic:dry: ech ta Polska kochana:baffled: :happy:

Te ogromniaste rachunki to chyba kazda z nas ma, gdyby nie one mialabym duzo wczesniej moj wymarzony domek z ogrodkiem, a tak to trzeba czekac. My co miesiac staramy sie robic bilans wydatkow i stalych oplat. Przeznaczamy mniej wiecej taka sama kwote na zywnosc i evtl. ubiory i staramy sie tej kalkulacji sztywno trzymac. Jak na razie nam sie udaje, ale mowiac szczerze juz mi sie rzy....ac chce na to oszczedzanie, a oprocz tego juz rodzinka sie dopytuje kiedy to planujemy drugiego (!!!) dzidziusia:szok:, normalnie zalamka. Jeden jeszcze w pieluszkach a oni mi z takimi pytaniami wyjezdzaja:wściekła/y:

Helol Katna:)

Piszecie o rachunkach hmm ja do tej pory zyłam z tesciami i oni za wszystko płacili ale niestety nie potrafie sie z nimi dogadac i nie podoba mi sie ze nie słuchają tego o co prosze a moje zycie traktują jako ich własne i sie wtrącają i podejmują za mnie decyzje i zakazy wselkie i własnie teraz podziekowałam im za to wszystko i takie beztroskie(jesli chodzi o kase zycie) i wyprowadzam sie do wynajmowanego mieszkania.Wiec te kłopoty dopiero przede mną i mam nadzieje ze zdala odnich ale szczęsliwa sprostam wyzwaniu i uda mi sie zyc.

My mieszkamy z tescami na jednym placy w dwoch domach ale liczniki sa na całosc wiec płacimy razem i musze przyznac ze zazwyczaj jest tak ze tescie płaca wieksza czesc, pomagaja nam tez, zreszta obiady gotujemy wspolnie tzn ja gotuje a oni przychodza a jak jade na cwiczenia z małym to tesciowa gotuje:-)

kunda fajnie ci ze sie dogadujecie i jest taka sytuacja ja tez gotowałam ale od kiedy jest Natala zaczeli sie wtrącac co i jak niani nie powrotu do pracy nie,imieniny musisz robic bo oni se zycza dla ich ciotek i wójków nie dla swoich znajomych, ja prosze na rekach nie nosic onie nie bo jak sie dziecko kocha to sie je nosi a ja nie kocham mam serce z kamienia bo nie nosze nie słuchaja a szkoda gadac.....

witam

ach te rachunki.............:no::no::no::no: my od poczatku mieszkamy sami z czego jestem very happy, bo nie zniosłabym ciągłego wtrącania i braku prywatnosci, choc musze przyznać, ze to moja mama wtrąca się bardziej niż tesciowa, ale znów mojej mamie moge napyskowac, a tesciowej nie potrafie

a te rachunki 1300 zł to dla mnie szok, bo ja w tym miesiącu miałam 400 zł

katna witaj serdecznie

Pycha widzę że masz nastrój Haloween'owy!:tak:
Co do rachunków to za samo mieszkanie (własnościowe) z ogrzewaniem mam 580 zł. Do tego 130 telefon, 200 - gaz, dwie komórki itd.

reklama
Magda nastrój to ja raczej dzis mam kiepski, ale tak sobie wstawiłam, w sumie nie wiem dlaczego

ja za mieszkanie płace około 200zł (w tym jest czynsz, wywóz śmieci i woda) teraz jak dojdzie ogrzewanie to będzie ze 100zł wiecej, za 2 komórki płace około 50 zł, za prąd 140zł co drugi m-c i za internet 30 zł, ale ja mieszkam w małym miasteczku, więc nie ma co porównywac, bo pensje też sa małe, jak mielismy raty i spłacalismy kredyt to było kiepsko

Do góry