reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

zrobiłam zdjęcie mojej molinezji....
podpowiecie mi czy ona jest w ciąży tak napewno:sorry2:

a późńiej nadrobię , choć widze że dużo nie mam do czytania
a teraz soadam do banku , na pocztę miasto... wrrrr nie lubię tego kiedy źle się czuję:dry:
hehe kochana moze i bym Ci podpowiedziala ale ja na rybach sie kompletnie nie znam, nie wiem czy taka byc powinna czy tam jej ktorys nie bzyknal :-p:-D
Dzieki Pati :tak:

Jesteśmy po okuliście, Pani powiedziała " Idźcie i nie wracajcie" :-D:-D:-D W wolnym tłumaczeniu, wszystko juz w porządku. Mała miała w oku bakterie zapalenia płuc :szok: Dlatego tak chorowała ostatnio :baffled:
o jej alez to dziwne - normalnie ciesze sie ze juz jest ok, macie to juz za soba :tak:
witojcie moje kochane
ja wczoraj jakos sie nie zlozylo wstalismy poszlismy na spacer wrocilismy obiad pozniej znow spacer i za kokardki sie wzielam jakos nie mialam weny wpadac:-p
sorki
w nocy bylam na chwile rachunki poplacic
ale tak mi sie oczy kleily ze juz przy przelewach zasypialam:-D
dzisiaj rano wstlismy zjadlismy sniadanko i z mlodym na zakupki pojechalismy
kupilam mu dwie pary butow na zime jedne zwykle takie wyższe z kożuszkiem a drugie sniegowce na ganianie po zaspach:tak:
a za dwie pary dałam 83 zł:tak::tak:
chcialam malej kupic spiworek do wozka ale spotkalam kuzynke i powiedziala ze mi swoj przywiezie bo ona juz nie potrzebuje:-):tak::tak:
kupilam Wiktorowi prezent na urodziny no i jedzonko
alem wypoczela troszke:tak::tak:
super tak czasem z domu wypasc:tak:
co do Pzu no comments:crazy:
przyznali tylko mojemu m bo stwierdzili ze ja zbyt krotko bylam zapisana:crazy:
wiec 900 zl w plecy:angry:
ale m sie wsciekl:wściekła/y:

mala spi w foteliku mlody wcina zupe
dzis dlugo spac za pewne nie pojdzie:sorry2:
zasnal po 14 dopiero w wozku w aucie spal jeszcze jak do domu jechalismy jak weszlismy do domu niby byl obudzony ale m jeszcze go polozyl i ten dopiero teraz wstal:tak::tak::sorry2:
no to zakupki udane super, ja na zime mam dla Sewka bo dostalam rok temu od znajomej :tak:

Sewi oglada bajke, Niki juz spi, m ma dzis wolne :sorry2:
no ale ogolnie to mlody dzis nie dobry jest, beksa sie z niego zrobila niesamowita...
normalnie szlau idzie dostac.
dzis mylam klatke bo jutro sasiadka ma weseke corki, a robili nam nowe schody i tak szpetnie sie je myje ze sie meczylam z nimi oj nie wiem nawet ile... :dry:
nie chce mi sie juz nic, nie wiem czy jeszcze sasiadka nie zapuka do nas bo powiedzialam jej ze jak bedzie potzebna pomoc przy strojeniu klatki to ma mi dac znac....

jeszcze posiedze bo leca "roboty"

reklama
Hej dziewczyny, witam sobotnie, dzień niby wolny od pracy. Za to chata zapuszczona, hehe. I musze wymyślić obiad na dni kilka. A zwoje mi ise poprostowały już, hehehehhehehehehe.

Malinuś, czy tak fajnie zapłacą to by isę z Toba kaza z kobit pokłuciła, hehe. Na karton wchodzi 750 ulotek, któe robisz min 2h i za to jest 7.80. Później będą kremy, to na gofzine 3zł wychodzi dla zaawansowanych, hehe, a na koniec będą pomadki, to się jużlepiej zarobo, ale lejszcze nie wiem ile-znaczy już nie pamiętam.
Noi młoda jużmnie ciągni eod kompa...

Nie iwecie co z AS?????

Kamcia mogę się mylić, bo zdjęcia to nie real, al enie wygląda mi to na ciążę, lecz na opuchliznę brzuszną. Jeśłi dobrze pamiętam to nei pierwszy u Ciebei taki przypadek. Jak szybko jej ten brzuch urusł? Jeśli w ciągu gilkunastu dni to nie jest najgorzej, jesli kilku to na pewno opuchlizna. Ni eopłaca sie leczyć, bo drożej to wychodzi niż nowa ryba. Ja bym jednak zaopatrzyła sie w testy i sprawdziłą wodę, poza tym prze wpuszczeniem nowego nabytku wyparzyła i odkaziła wszytsko w akwa i filtry. Wyparzyć wiadomo-wrzątekim, odkazić takimi fioletowymi maciupkimi tabletkami, jak sie rozpuszczą to barwią wode na fioletowo, w aptece za grosze dostaniesz.

Malinka teksty i tłumaczenia Julki najlepsze, wiadomo. No co będzie isę wysilac, skoro TY masz głowę nie od parady:-D

MH jak do tego doszliście, ze bakterie były w oku??? jejku, ni eiwedziałam że i przy takiej chorobie takie rzeczy się dzieją.....Teraz już tylko do przodu:tak:

No i tyle pobyłam z Wami, al emoże uda mi się dziś jeszcze wpaść. jestem na m z lekka obrażona, wiec jak mnei ładnie ni eprzeprosi i zadośćuczyni to ja okupuję kompa dupą do niego, hehehehe.

Witam w słoneczną sobotę :tak: mam nadzieję że nie będzie padać dzisiaj :-) ja właśnie zjadłam śniadanko i zaraz się zabieram za malowanie itd :tak: ale mi się nie chce jak nie wiem co :sorry: Kuba wchodzi od rana na ściany :laugh2: masakra już widzę co będzie dzisiaj wyrabiał :-) muszę wcześniej wyjść bo szyby trzeba skrobać :sorry: do jutra Laseczki :-D

Witam, M wyskoczył na chwilke do roboty więc ja na bb :-p

Lunka, w oku wyszło przez przypadek, akurat miałam wizytę kontrolna u okulisty a mała miała oko zaropiałe. Mówiłam tej okulistce, ze jej zawsze ropieją przed chorobą. No i zrobili wymaz i wyszło :/ To jakaś paskudna bakteria, dlatego Niki tak długo choruje. No ale dobrze, ze się zapalenie płuc nie rozwinęło :sorry:

As, niema internetu. Siedzi w domu, lekarza ma w poniedziałek.

Ostatnia edycja:
witam sie w sobote

ja od razu zarzuce Wam na dzien dobry pytanie!
meczy mnie to normalnie ....
Nikola strasznie dziwnie raczkuje i nie wiem czy przez to nie bedzie miala jakiejs wady postawy czy cos...
postaram sie Wam to opisac:
rece sa ok, natomiast problem w nogach idzie tak jakby miala bezwlad w jednej nodze,
jedna ma podkolona a druga wyprostowana i ta wyprostowana jest skierowana w bok... ja znajde jakies zdjecie to Wam wrzuce...
nie wiem czy skumalyscie o co mi chodzi :-)
ale czy to jest normlane, mam zwracac na to uwage?
nie chce zeby miala potem jakies problemy...
z tym ze jak idzie to idzie normlanie... przebiera obydwoma nogami.

o znalalam zdjecie... przy okazji wstawie zdjecia z ostatnich dni :)
Zobacz załącznik 294269Zobacz załącznik 294270Zobacz załącznik 294271
pencil.png

Nie iwecie co z AS?????

Kamcia mogę się mylić, bo zdjęcia to nie real, al enie wygląda mi to na ciążę, lecz na opuchliznę brzuszną. Jeśłi dobrze pamiętam to nei pierwszy u Ciebei taki przypadek. Jak szybko jej ten brzuch urusł? Jeśli w ciągu gilkunastu dni to nie jest najgorzej, jesli kilku to na pewno opuchlizna. Ni eopłaca sie leczyć, bo drożej to wychodzi niż nowa ryba. Ja bym jednak zaopatrzyła sie w testy i sprawdziłą wodę, poza tym prze wpuszczeniem nowego nabytku wyparzyła i odkaziła wszytsko w akwa i filtry. Wyparzyć wiadomo-wrzątekim, odkazić takimi fioletowymi maciupkimi tabletkami, jak sie rozpuszczą to barwią wode na fioletowo, w aptece za grosze dostaniesz.

.
tez sie zaststanawiam co z As bo na farmeramie tez sie nie pokazuje...
brzuch jej urósł w długim czasie bo od naszego slubu sie juz powiększał czyli bedzie 4 tygodnie gdzies moze nawet 5 no i nie jest az taki duzy , tamtej rybki to był faktycznie gigantyczny ten jest malutki w porównaniu z tamtym , no i ewidentnie widziąaam jak samczyk do niej podbijał przez cały czas od jakichś 2-3 miesięcy:sorry: stąd podejrzenie ciąży....

a u nas chyba nie ma takich tabletek:no: będę musiała popytac ale dokładnie nie wiem o co prosić i do czego to ma być.? do odkażania??
a i akwa zawsze D jak zmienia to parzy zawsze wszystko :tak:

witojcie sobotnio
chalupka sprzatnieta m z mlodymi na spacerze byl a ja sprzatalam:sorry:
sloneczko swieci a dzis idziemy do Wiktora na urodzinki
mam nadzieje ze pozno nie wrocimy bo dzis mnie 250 kokardek czeka:tak:

czesc kobietki!!!
witam sie i ja w sobotni cieply dzien.:-)
ja juz mam posprzatane,poprasowane i własnie zjedlismy obiadek .dzieci spia,krystian z m graja w szachy a ja głowe umyłam i zasiadlam przed kąpem.;-)po południu ma przyjechac do mnie znajoma wiec sobie poplotkujemy.na wieczór nie mamy zadnych planów wiec postaram sie jeszcze wpasc na bb.

slonecznego weekendu życze.:-)

beatka-udanej imprezki zycze.
wytancz i wybaw sie tam i za mnie.:tak:;-)

patrysia-mojej siostry corka tak raczkowała.wygladało to tak jak ty to opisujesz.nigdzie z tym nie byla i teraz julia chodzi normalnie i prawidlowo.:tak:wiec chyba niektóre dzieci tak raczkują.:eek:
nie martw sie bedzie dobrze.

Pati, to jest jeden ze sposobów raczkowania, nawet w książkach o dzieciach jest opisany :tak::tak::tak:

A ja polatałam dzisaj po M1 :-p Kupiłam Helenie sztruksowe rurki, bluzeczkę i buciki :-p A na ostatniej fotce moje lale jedzą kolację :-p

Zobacz załącznik 294390Zobacz załącznik 294391Zobacz załącznik 294392
pencil.png

A ja juz zaczynam łapac stresa przed poniedziałkową wizytą u kardiologa :/

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny.

wpadłam bo się juz za Wami stęskniłam :tak::tak::tak::tak:

Oliwka znowu chora,pochodziła po tamtej chorobie 4 dni do przedszkola i znów na nowo.załapała jelitówkę.więc możecie sobie wyobrazić co mam teraz w domu.
przed wczoraj było nagorzej,ból brzucha,co chwile biegunka,temperatura.koszmar.w nocy dostałą 41C goraczki.dzwoniła na pogotowie bo i dreszczy dostała to kazali mi ja wrzucic do wanny zrobic kąpiel i zimne okłady na czoło i tak zrobiłam i po kapieli czopek w tyłeki poskutkowało szybko .w przeciągu 30min spadło jej 13 kresek goraczki.
najgorsze jest to że stale skarży się na brzuszek.co moge jej podać?????
daje jej do picia herbatę miętową.

w pracy jak zwykle młyn,teraz musimy bardziej się postarać bo otworzyła nam sie konkurencja i m lepsza miejscówke niż mywięc walka sie toczy o klienta :tak::tak::tak::tak:
także stres goni stres.

pati,Iwcik wszystkiego najlepszego z okazji rocznic.duzo miłości :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

pozdrawiam Was dziewczyny:-)

Do góry