reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

patrysia super wygladałaś, widze, że jednak fryzurka zrobiona:rofl:
ps. suwaczki jakoś Ci się nie zgadzają:p
no tak fryzurka zrobiona, ale nie u fryzjera - sama robilam i siedzialam w lazience godzine czasu... :sorry2:
a jaki suwaczek mi sie nie zgadza :baffled: wszystkie sa idealne :laugh2:
Patryśka, świetnie wyglądacie :tak: A mała słodziutka :tak:

No to teraz ja kilka fotek wrzucę :-p

Tu czekamy aż nas ksiądz do kościoła wprowadzi:

p1150783.jpg

By lola_lu at 2010-09-01

Tutaj tuptuś :

p1150805.jpg

By lola_lu at 2010-09-01

A to nasz tort :)

p1150862j.jpg

By lola_lu at 2010-09-01
dzieki, mmmmm jak patrze na ten tort to mi slinka cieknie - jaki smak??
mala slodka i ta boska suknia no padam...
jednym slowem imprezka udana :-D
a co do kanapy to podoba mi ise ta KANAPA JAZZ i NAROZNIK SPACE
hej mamuski!!!
witam sie i ja.u nas pogoda poprostu masakryczna,dosłownie jesien za oknem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.zimno,wieje,pada-szkoda słów.:-(
a wiec tak.......ja na nogach od 7 na godz.10 rozpoczecie roku szkolnego u krystianka,moj synek bardzo zadowolony:tak:,juz sie zapoznał z 2 chlopcami i jak on mi powiedział "już mam przyjaciól":-Dwychowawczyni bardzo faja kobieta widac ze ma podejscie do dzieci.sala odnowiona,super zabawki i wystrój.codzienie ma na godzine 8 do 13 wiec mi to bardzo odpowiada:tak:.mam nadzieje ze bedzie z checią chodził do szkoly.

a ja teraz mam chwilke dla siebie bo dzieci spia,m na zakupach a krystian puzzle układa.zaraz zjemy obiad tylko m wruci dzis mam placki ziemniaczane z pieczarkami.:-p

patrysia-super zdiecia.:tak:
a ty i niunia sliczne jestescie.
no to fajnie jak Krystek sie juz zadomowil :tak:
heh a o kolezankach nie wspomnial :-p:-p:laugh2::laugh2:
dziekuje za komplement :tak:;-)
Lidkuś a widzisz tak się martwiłaś a twój syn już ma przyjaciół :-):-):-):-)
Meduska a co sie nie zgadza w Patrysi suwaczkach bo zgłupiałam :szok:
Justa ja też bazuję na ogórkach i na dniach serwuję ogórkową :-D:-D:-D zazdroszczę tego ciepełka w mieszkaniu bo u mnie brrrrrrr:sorry2:
Natali jak się czujesz na chwilke przed godziną 0???????????????
Pati wyglądaliście bosko pytanie nr 1 małż to trochę zmęczony po tym weselu co???:-Dpytanie nr 2 co tak Sewi partnerką poniewiera?:-D:-D:-D:-D
MH jak Helenka w przedszkolu????? zdjęcia boskie a Julka moja oczywiście zachwycona srebrnymi pantofelkami tzn dokładnie cytując"mama ale ona księżniczkowa i te KSIĘŻYCOWE pantofelki no cudo":-D:-D:-Dsuper tort jak był tak smaczny jak smacznie wygląda to boski bo wizualnie bardzo ładny :tak::tak::tak::tak:
Toni spał dziś 40 minut więc teraz jest:crazy::crazy::crazy::crazy: no ale coraz bliżej nocy co nie :-D:-D:-D:-Ddzieciaki spakowane na jutro do szkoły Julka to przeżywa strasznie t szkołę te obowiązki odrabianie lekcji sacer z tornistrem...a Adam standartow spojrzał na plan wrzucił co trzeba do plecaka i tyle......
A gdzie nasz biedronkowy najeźdźca Anabubka???nic nie pisze dziś????Kochana znów szkolne spacery co?????????????
hahaha tak myslalam ze ktoras o to zapyta,
wiec tak ... ze moj m nie mogl sobie wypic na weselu zrobilismy sobie imprezke po :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a po dwa to Sewi z nia tancowali i jak skakali to Ola - kuzynka sewiego sie przewrocila wiec Sewiemu juz sie znudzilo ze ona tak dlugo sie podnosi wiec chyba poczul sie znudzony i poszedl szukac kolejnej panny a ganial za taka Francisska :tak: 2 latka miala przyjechali z Niemiec :-)

No i tak jesesmy po obiedzie napadlo mnine na robienie pierogow ruskich ae takich troche oszukanych - m to sie chyba nawet nie zjarzyl :-D:-D:-D
mala zrobila mi w domku mega odjazd, normalnie zaczela ryczec jakby skads spadla albo jakby ja ktos trzasnal a bylam przy niej i nic jej sie nie stalo, no uspokajalam ja chyba z pol godz :sorry2::baffled:
teraz spi a m poszedl z Sewim na chwile do tesciow :nerd:

mnie czeka jeszcze sprzatanie tej kuchni eeeeeee nie chce mi sieeeeeeee
no i prasowanie o jejj
malina moze wpadniesz na kawke :-p:-p:-p:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:;-);-);-)

Ostatnia edycja:
reklama
MH-mój jest jasny taki słomkowy,materiał jest fajny,milutki ale przybiera jakies pyłki,włosy i czesto trzeba go czyscic i z plamami trzeba uważac bo kiepsko sie spierają i zostają ślady...mam jeszcze kanape rozkladaną obitą grrrubym płutnem(tez jasnym) i to jest swietne..bo nie dośc ze plam tak nie łapie to doptac moge zykła wodą z płynem lub vanishem....

Patrysia-narobiłas mi ochoty na ruskie pierogi..mmmmmmm....

Lidka-pomysł z klockami dzis i u mnie sie sprawdza:)

moje dziecko z drugiego pokoju woła do mnie "ola choćććććć..."...:|

Ostatnia edycja:
U mnie dziś makabra.
Młody zaczął jeść obiad o 16 z minutami.
Jest 17.30 ,a on jeszcze połowy nie zjadł....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tego jest mega nakręcony przez szkołę :baffled::baffled:,bo tam same zmiany i biega mi z ławy na podłogę ,potem na narożnik , fotel ,na podłogę ,ławę i tak w kółko ...
Zaraz z nim świra dostanę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,albo go rozszarpię :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
chociaż wiem,że on nad tym nie panuje i to nie jego wina :crazy::crazy::crazy::crazy:,ale ile można jeść kotleta z ziemniakami :angry::angry::angry::angry:

no to fajnie jak wizyta u gina ok, kochana nim sie obejrzysz to juz bedzie po :-D

bardzo dobry pomysl z tym kacikiem dla niego, no rewelka i jeszcze ta nauczycielka z angla - zobaczymy co Kubus na to...
a jeszcze raz sie powtorze - dobrze ze Darkowi nic sienei stalo...

u nas w domu tez mrozy ... brr az sie z lozka nie chce3 wstawac :sorry2::no:

kochane zdjecia:

w kolejnosci:
1. ja z niki
2. ja z m ale juz w domku po weselu
3. niki spi a muza gra
4. sewi i kuzynka ola - tancowali

Super fotki. A tak apropo to jejku jak Ci sie udalo urodzic dwoje dzieci tego samego dnia tylko w odstepie 2 lat?:szok: :-) super maluszki tego samego dnia obchodzic beda urodzinki :-)

hejka dziewczyny:-)

a więc składam relacje z pierwszego dnia przedszkola :tak::tak::tak:

jestesmy mega zadowolone :tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

Oliwka poszła wręcz biegła do sali z do dzieci:-D:-D:-D:-D:-D
az musiałam się prosić żeby się ze mna pożegnała :tak::tak::tak::tak:

Oliwka była usmiechnieta a mi sie łezka w oku zakręciła ze z niej juz taka duża dziewczynka.

przyszłam po nia po obiadku o 12.30 ,wchodzę a Pani mi mówi ze Oliwka juz się rozbiera w pizamkę i idzie spać więc ja zostawiłam i wróciłam o 15.00 po podwieczorku.

jak mnie zobaczyła to rzuciła mi się na szyje i wycałowała a potem uciekła do zabawek i kazała czekac bo musi skończyć układać puzzle do końca :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D i musiałam czekać.

oby jutro było tak samo :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: mówi ze jutro tez chce iść :-):-):-):-):-):-):-):-)

pania maja bardzo fajna ,miłą,widac ze dzieci ją lubią,jedna dziewczynka jak przyszła do przedszkola ,teraz poszła do 4 latków to jak zobaczyła tą Panią to jej się na szyję rzuciła i wycałowała :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D także to o czymś świadczy :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

dzisiejszy dzień bardzo udany :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

niepotrzebnie sie baliśmy,Oliwka dała radę moja dzielna kobitka:-):-):-):-):-)

patrysia teraz wszystko się zgadza, może coś ja miałam pomieszane....:-)
a własnie apropos urdzin to dostałaś mojego smsa wczoraj? bo nie odpisałaś i nie wiem czy nie miałas na koncie czy nie doszedł:confused: bo ostatnio jakos nie dochodzą smsy jak wysyłam:/

MH-mój jest jasny taki słomkowy,materiał jest fajny,milutki ale przybiera jakies pyłki,włosy i czesto trzeba go czyscic i z plamami trzeba uważac bo kiepsko sie spierają i zostają ślady...mam jeszcze kanape rozkladaną obitą grrrubym płutnem(tez jasnym) i to jest swietne..bo nie dośc ze plam tak nie łapie to doptac moge zykła wodą z płynem lub vanishem....

...

To ja poproszę fotki tego materiału co się tak dobrze czyści :tak::-p

As, cierpliwości kobitko, dasz radę :-)

Hej
Zaczęłam czytac o 17, ale wpadła teściowa, teraz wyszła, wiec dokończyłam i odpisuję \\

Dziewczynyw przedszkolu masakra, płakała cały dzień,a ż się zanosiłą. Już chcieli dzwonić, kilka razy sie uspoikoiła i znów w ryk-mamo, mamusiu!!!

no dzięki dzięki, zaraz poczytam

Polecam płytki Globol lub Bros i żadnego robactwa w kuchni nie ma.;-):-):-)

Strasznie późno jak na pierwszy dzień ten odbiór ,ale co przedszkole to zwyczaj.:-p:happy::rofl2:
Ja jestem zadowolona ,a Kuba?
To się okaże.:tak:;-):baffled::baffled::-):-)

Co do Darka.
Najechał na niego Tir z naczepą.
Również polecam te płytki, rewelka. Ja miałam pod brodzikiem ( zamknięty płytaki, tylko jedna luźna ) takie srebrne maleńkie łezki biegające, normalnie wyścigi można było z nich robić. Jak włożyłam tam płytę spokój jak ręką odjął-od razu!

Tez mi się wydaje dłuuuugo, koło 12 już by można dzieci odbierać, tak przez pierwsze 3 dni, no nie?

No dyrektorka postarała się, na prawdę, medal dla niej. Oby Kubulec też był zadowolony.

No to pięknie. Szczęście , że nic mu się nie stało!!!

mlody poszedl spac kolo 11
powiedzialam mu ze ma pokoj posprzatac swoj i pozbierac zabawki z mojego to siadl na lozku i tak siedzial siedzial siedzial ja sie za sprzatanie wzielam i se mysle co tam tak cicho ja ci wchodze a ten spi:sorry2::-D
czesc zabawek pozbierał a czesc nadal lezy moze musial odpoczac:-D:-D:-D
:-):-):-)

Natali, też widze piękny miałąś wypadek. To mi się przypomniało, jak znajomy jechał autem, wyjeżdzal z parkingu i mnie zauważył jak do pracy śmigam, woła, krzyczy a ja nic, słuchawki w uszach... no i wjechał pod zaparkowany autobus:-):-):-). Biedak, tylko podwieźć mnie chciał:rofl2::rofl2::rofl2:

a ja wyciągnelam z zamrażki lody i połowy już nie ma...taka jestem....dzieci spią
:-D:-D:-D
Dobra mamusia z ciebe, dbasz o gardła dzieciaczków:-D:-D:-D

Luna pamiętasz ten brązowy płaszczyk sztruksowy który chcialam sprzedac jakies ponad pol roku temu? może teraz byłby dobry na Twoją córcie?
Pamiętam, cos tam pamiętam, dawaj focie i cene i wymiary!

Lunka długo jak na pierwszy raz ale kochana jej tam czas leci szybko pomyśl że się świetnie bawi :tak:poranki mogą być jakiś czas ciężkie i płaczliwe ale potem będzie super:tak:
No w cale nie było tak słodko. Pałkałą aż sie zanosiła cały dzień, dopiero jak ją przebrałam i wyprowadziłąm z przedszkola i obiecałam, ze teraz idziemy małe kotki na Manhatanie nakarmić, to sie uspokoiła, ale mam nadzieję, że będzie z zgórki. Nie iwem tylko, czy jutro da isę w ogóle zaprowadzić:baffled:

Współczuję spacerku na flaku, ale taki nie boli aż tak bardzo, gorzej z takim mężowym:-D:-D:-D

kochane zdjecia:

Zobacz załącznik 280118Zobacz załącznik 280120Zobacz załącznik 280121Zobacz załącznik 280119

w kolejnosci:
1. ja z niki
2. ja z m ale juz w domku po weselu
3. niki spi a muza gra
4. sewi i kuzynka ola - tancowali
Pati no bomba, pięnie wszyscy wyglądaliście, no i fryz widze pierwsza klasa. A młoda jak śpi słodko, hehe.

No to teraz ja kilka fotek wrzucę :-p

Tu czekamy aż nas ksiądz do kościoła wprowadzi:

p1150783.jpg

By lola_lu at 2010-09-01

Tutaj tuptuś :

p1150805.jpg

By lola_lu at 2010-09-01

A to nasz tort :)

p1150862j.jpg

By lola_lu at 2010-09-01
Tuptuś i tort normalnie do zjedzenia aż palce lizać. Wy tez niczego sobie wyglądaliście:tak:

A Anabubka wpadła do mnie wczoraj na cisto ze śliwkami,
A szukam jakiejś kanapy albo narożnika z funkcją spania, ale jakoś mi ciężko wybrać :baffled:
Kurcze, pewnie wszystko zjadła:-D:-D:-Da prosiłam, żebys tu do mnei jeden przrz ekran rzuciła kawałeczek:-D:-D:-D
Tylko nie narożnik-jeśli macie na tym sypiać to nie nie nie i jeszcze raz nie-moje plecy podpisuję się pod tym kazdym kręgiem, i Picia plecy również!!!

No to doradzajcie, bo jestem baaaardzo niezdecydowana, nawet niewiem i le kasy na to wydac :baffled: Na pewno mniej niż więcej :sorry2:
SOFA Brava !!!!!!!!!!TRANSPORT GRATIS!!!!!!!!!!! (1201221040) - Aukcje internetowe Allegro
SOFA Barcelona !!!!!!!!!TRANSPORT GRATIS!!!!!!!!!! (1205028998) - Aukcje internetowe Allegro
KANAPA ---ORFEUSZ--- NOWA DOSTAWA W 3 DNI WARSZAWA (1211452337) - Aukcje internetowe Allegro

a na 12,30 byłam z Lenka na wizycie u pediatry i musze wam napisac ze Lenka wazy juz 3550:-):-):-):-) a ja myslałam ze bedzie duzo mniej ważyc :tak::tak: suoer jestem zadowolona ze tak ładnie przybiera na wadze , serduszko i cała reszta tez jest ok , na 16 wrzesnia mamy szczepienie a na 7 pazdziernika mamy usg bioderek wiec terminy juz ustalone :-):-):-)
a Malinka no tak to jest ze siostra wyjechała i mój chłop nie miał z kim pic ale to dobrze ze jeszcze ze dwa dni i mój chłop z siostra by mieli juz chyba fioletowe nosy od tego nadmiaru alkoholu :-D:-D:-D dobrze
Świetne wieści o Lence, a poweidz, mąż i siostra to denaturat pili, ze o niebieskich nosach mówisz???:-D:-D:-D

No i tyle, zaraz sprawdzę, czego nie doczytałam jeszcze przez wizytację teściowej, hehehehe:-D:-D:-D

U mnie dziś makabra.
Młody zaczął jeść obiad o 16 z minutami.
Jest 17.30 ,a on jeszcze połowy nie zjadł....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tego jest mega nakręcony przez szkołę :baffled::baffled:,bo tam same zmiany i biega mi z ławy na podłogę ,potem na narożnik , fotel ,na podłogę ,ławę i tak w kółko ...
Zaraz z nim świra dostanę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,albo go rozszarpię :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
chociaż wiem,że on nad tym nie panuje i to nie jego wina :crazy::crazy::crazy::crazy:,ale ile można jeść kotleta z ziemniakami :angry::angry::angry::angry:
ech...no taki Jego urok. A Twoje pokłądy cierpliwości-no zazdrościć

ak Ci sie udalo urodzic dwoje dzieci tego samego dnia tylko w odstepie 2 lat?:szok: :-) super maluszki tego samego dnia obchodzic beda urodzinki :-)
fajnie, no nie? Cyrklowali cyrklowali i się udało:-D:-D:-D

Oliwka poszła wręcz biegła do sali z do dzieci:-D:-D:-D:-D:-D
az musiałam się prosić żeby się ze mna pożegnała :tak::tak::tak::tak:

Oliwka była usmiechnieta a mi sie łezka w oku zakręciła ze z niej juz taka duża dziewczynka.

przyszłam po nia po obiadku o 12.30 ,wchodzę a Pani mi mówi ze Oliwka juz się rozbiera w pizamkę i idzie spać więc ja zostawiłam i wróciłam o 15.00 po podwieczorku.

jak mnie zobaczyła to rzuciła mi się na szyje i wycałowała a potem uciekła do zabawek i kazała czekac bo musi skończyć układać puzzle do końca :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D i musiałam czekać.

oby jutro było tak samo :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: mówi ze jutro tez chce iść :-):-):-):-):-):-):-):-)

pania maja bardzo fajna ,miłą,widac ze dzieci ją lubią,jedna dziewczynka jak przyszła do przedszkola ,teraz poszła do 4 latków to jak zobaczyła tą Panią to jej się na szyję rzuciła i wycałowała :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D także to o czymś świadczy :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

dzisiejszy dzień bardzo udany :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

niepotrzebnie sie baliśmy,Oliwka dała radę moja dzielna kobitka:-):-):-):-):-)
Ale fajnie... A powiedz ile dzieci w jej grupie jest? Nasze przedszkole, z reszta jak wszystkei w mieście przeludnione, 28 maluchów na 2 panie, w tym jedna jakas starzystka, ciągle ja na papierosku widze a drugiej nie znam, ale to nie ta, z tych, które były na zapoznianiu ...

reklama
H...

Kurcze, pewnie wszystko zjadła:-D:-D:-Da prosiłam, żebys tu do mnei jeden przrz ekran rzuciła kawałeczek:-D:-D:-D
Tylko nie narożnik-jeśli macie na tym sypiać to nie nie nie i jeszcze raz nie-moje plecy podpisuję się pod tym kazdym kręgiem, i Picia plecy również!!!

SOFA Brava !!!!!!!!!!TRANSPORT GRATIS!!!!!!!!!!! (1201221040) - Aukcje internetowe Allegro
SOFA Barcelona !!!!!!!!!TRANSPORT GRATIS!!!!!!!!!! (1205028998) - Aukcje internetowe Allegro
KANAPA ---ORFEUSZ--- NOWA DOSTAWA W 3 DNI WARSZAWA (1211452337) - Aukcje internetowe Allegro

...

Wkleiłam kawałek na kulinarnym :tak::-D:-D:-D

A co do spania to tak, zamierzamy na tym spać, mówisz, że aż tak tragicznie, bo jak dotąd to mamy całkiem porządny podwójny materac :baffled: A że w najbliższym czasie nie zamienimy naszych 2 pokoi na więcej to postanowiliśmy się przenieśc na kanape :sorry2:

Do góry