reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam kochane :happy::happy:
U mnie dzis za oknem słonko ale zimno:baffled:ale wreszcie nie pada bo wczoraj to lało cały dzień :sorry2::sorry2:
Anabubka ten twój domek to całkiem spora chałpa:szok:nie wiem czemu ale zawsze myślałam że jest mniejszy :zawstydzona/y: a jest duży i bardzo ładny :tak::tak::tak::tak: a mojemu Antoniemu co sie spodobało na zdjęciach?????wiadomo mały traktor:-D:-D:-D:-D
As kochana pokój Kubulca super a najbardziej podoba mi się jego kolor jak malowałaś gotową farbą to mi napisz jaki to kolor :tak::tak::tak:ubranka twoje super ale co tam ubranka ty świetnie wyglądasz:tak::tak:
Lunka no to Wicia jak mój Toni mistrzowie odkurzania :-D:-D:-D:-D a ty co kopcisz na balkonie :baffled::-D:-D:-D:-D:-D ale powiem ci że mała bardzo wyrosła:szok::szok::szok:szok ale z takiej małej kluseczki wyrosła smukła panienka taka przedszkolaczka pełną gębą :tak::tak::tak: a ty masz fajne meble w kuchni:tak::tak:
Mamaola kochana mój Antoni był szczepiony do roku a potem poczytałam co trzeba w necie duzo rozmawiałam z moją panią neonatolog a ona też przeciwnik szczepień i podpisałam oświadczenie że nie szczepię dziecka i nie szczepię powiedziałą mi że te statystyki które my czytamy to pikuś prawdziwe statystyki są przerażające tylko kto sie przyzna że to po szczepieniu.........
MH jakie ciasto robisz??????????powiedzcie mi albo lepiej wrzućcie na przepisy przepis na jakieś szybkie tanie łatwe babeczki bo musze coś z Julią upiec bo jej obiecałam :tak::tak:
Natali ty umiesz szyć więc ja bym na twoim miejscu wszystko sobie do łóżeczka poszyła :tak::tak::tak:Antoni ma 2 komplety pościeli flanelowej uszyte razem z prześcieradełkami na gumce i sa śliczne ładniejsze od tych kupionych np drewnexu:tak::tak: moja koleżanka wszystko sobie uszyła przybornik na łóżeczko torbę na pampersy wieszana na łóżeczku baldachim ozdobne podusie pościel powiem ci że nigdzie takich ślicznych nie widziałam jak u niej :tak::tak::tak:
Iwcik siostra wyjechała mąż nie ma z kim pić bieda jednym słowem :-D:-D:-D:-DAnia jak wytrzeźwiejesz to napisz coś do nas :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D a Iwcik mała fajnie ci rośnie :tak::tak::tak:jak Max przed pójściem do szkoły się czuje???????
Meduska ja też tej wiązanej chusty bym się chyba bała :baffled:chociaż widze dużo mamusiek z maluchami w chustach i bardzoo mi się to podoba :tak::tak::tak::tak:
Moje plecy bez zmian :-(tzn rano dziś wstałam z troszkę mniejszym bólem i podnosiłam sie z łóżka tylko koło kwadransu a nie pół godziny więć chyba będzie lepiej....oby bo boli bardzo a tu szkoła za pasem i chodzeniowe maratony przede mną :szok:

reklama
nareszcie udało mi sie dokończyc jesc sniadanko....kurde Darus co chwile na nocnik biega,ale nie dziwne jak ciągle z piciem chodzi to i sika,najgorzej jak akurat Jula trzymam na rekach a tu z sikaniem cały rytuał trzeba ostawic....

Malinka-zdrówka życze...oby szybciutko mineło bo doczytalam ze bardzo cierpisz.a o tym szczepieniu pomysle jeszcze,no nastraszyłyscie mnie ze hoho....mój Darus na każdym zdjęciu czy obrazku bumbuma wychaczy...:)

MH-Ty uciekasz do ciasta a ja za obiad sie biore....dzis zarzutka a na drugie nie mam pomysłu...chyba pyzy...wstyd sie przyznac ale ja w zyciu ciasta nie upiekłam....boje sie normalnie....

Natalineczka-rzeczywiscie dziwne objawy,i to u obydwu takie same....:/...nie pomoge niestety....

Justa-mam nadzieje ze ciepełko jeszcze na chwile do nas wróci bo ja nie cierpie jak jest zimno,te ubieranie dzieci...eh.....

czas sie zebrac do roboty bo fuuura prasowania czeka....

Malina, post nr 527 w naszych przepisach :tak:

A ciasto ze śliwkami, bardzo adekwatne do pory roku :tak::-)
Zaraz napisze jak je zmajstrować, niema prawa nie wyjść :tak:

A u mnie na obiad wczorajsza pomidorowa i jakieś kotlety z cycków. Surówka też się jakaś znajdzie. :-p

Edit: cisto już spróbowałam do kawki :p pycha :p

Ostatnia edycja:
No i już mam prawie wszystko zrobione :tak: jeszcze tylko spaghetti i podłogi umyć ale to jak Kuba pójdzie spać :tak: ale jest zimno na dworze, masakra :baffled: wczoraj było cieplej chociaż padało ale dzisiaj to już przesada :sorry2: oby jutro było cieplej :tak: a ja mam ochotę na ciasto ale oleju nie mam i nici z tego :sorry2: ale za to w sobotę będzie tort że hoho :-D jak siostra zrobi to Wam zdjęcie wkleje :tak: no i za pół godziny mój syn się urodzi :-D jeny to już dwa lata :szok::szok::szok: lecę do kuchni :tak: a tu do uśmiechu w taką pogodę :-D:-D:-D

Przyjaźń między kobietami:
Pewnego dnia kobieta nie wróciła na noc do domu. Następnego dnia powiedziała mężowi, że spała u przyjaciółki . Mąż zadzwonił do 10 jej najlepszych przyjaciółek .... żadna nie potwierdziła....
Przyjaźń między mężczyznami
Pewnego dnia mąż nie wrócił do domu na noc. Następnego dnia powiedział żonie, że spał u kolegi Żona zadzwoniła do 10 jego najlepszych przyjaciół. 8 potwierdziło, że spał, a 2 - że jeszcze jest.....

Lunka bebe lily jest na necie do bólu.
Mi i moim dzieciakom najbardziej podoba się Halo Dziadku i Głupotki.

Nie zdążyłam wkleić wszystkiego,a Ty już odpowiedziałaś ,ale dzięki :-D:-D:-D
A konie są dwa.:-D:-D:-D
Dobrze się przyjrzyj ;-):-):-)
- znalazłam, mnei się podoba, takie śmieszne
-konie widziałąm 2, ale ten niejszy na łóżku fajniusi, hehe. my mamy taka sarenkę. Młoda ją wręcz kocha!

a ja wczoraj powyciągalam dzieciaków ubrania jesienne...popralam i dzis mnie czeka masa prasowania...brrr...nie lubie....
J ateż już przebrałąm, letnie pochowane, jesienne powyciągane. Tylko ja roboty z prasowaniem nie mam, bo wszystko było pięnie poskłądane i poukłądane w kartonach.

lunka a te piosenki, przy których my się chowałyśmy?:sorry2: Sama mam taką składaneczkę i powiem ci, że i Amelka i ja zadowolona.:tak: To takie przedszkolne, skoczne pioseneczki. Co mogę ci polecić to: YouTube - My jesteśmy krasnoludki , YouTube - Mini Mini - Jagódki , YouTube - zuzia lalka nie duża , YouTube - Misia A Misia B , YouTube - Była sobie żabka mała... . U nas leci to na okrągło.:tak::tak::tak:
Mam te też, w sumie płyta z piosenkami zamknęla sie w 550MB. Chyba starczy jej, co?

witam
jejku nie mialam czasu na t zeby wejsc na neta....

po weselu swietnie, mala zrobila furore bo byla najmniejsza, nic jej nie przeszkadzalo spala jak zabita przy glosnej muzyce, Sewi sie wyszalal, nam udalo sie nawet zatanczyc razem tzn mnie i m :-D
ogolnie zdjec mamy malo bo nie bylo na to czasu - ale poki co to nie mam jak pokazac bo znow mamy ten sam problem z komputerem i nie moge ich wrzucic :-:)-(

poza tym pewnie juz slyszlayscie o tym mezczyznie z Rybnika i tej calej strzelaninie
powiem Wam taie rzeczy tylko i nas... :sorry2::sorry2:
domki widze z okna Seweryna daleko nie mamy jedyne co nas dzieli to tory....
ale na szczescie bylisy na weselu...
ale to co sie stalo to masakra... droga tam jest dalej zablokowana, nie ma przejazdu caly czas policja i inni...
Świetnie, ze weselicho młodej nie przeszkadzało, wy się wybawiliście , ale zdjecia jakieś i tak musowo wkleic należy:-D:-D
Co do strzelaniny-ja jak zwykle nic nie iwem:-p:-p:-p

W terrarium mieszka żółw Tolek ,ale też będzie miał nowe terra takie profesjonalne z lampami UVA i UVB to wtedy wkleję.
Aha i stanie na komodzie,której jeszcze nie ma ,więc znów będą zmiany .:tak::-):-)
a jesteś pewna że UV'ałki chcesz wstawiać?

a ty jak szyjesz to zamek wszywasz czy na guziki robisz???
na suwaki, bo nie umiem obrobić dziurek an maszynie, heheheheheh
A przy tych dolegliwościach t ja Ci nie pomogę łooo matko, co to im wyszło!!!???

Lunka no to Wicia jak mój Toni mistrzowie odkurzania :-D:-D:-D:-D a ty co kopcisz na balkonie :baffled::-D:-D:-D:-D:-D ale powiem ci że mała bardzo wyrosła:szok::szok::szok:szok ale z takiej małej kluseczki wyrosła smukła panienka taka przedszkolaczka pełną gębą :tak::tak::tak: a ty masz fajne meble w kuchni:tak::tak:

powiedzcie mi albo lepiej wrzućcie na przepisy przepis na jakieś szybkie tanie łatwe babeczki bo musze coś z Julią upiec bo jej obiecałam :tak::tak:

Moje plecy bez zmian :-(tzn rano dziś wstałam z troszkę mniejszym bólem i podnosiłam sie z łóżka tylko koło kwadransu a nie pół godziny więć chyba będzie lepiej....oby bo boli bardzo a tu szkoła za pasem i chodzeniowe maratony przede mną :szok:
-dzięi dzięi, lądna panienka z niej sie robi. I mas zracje, sama czasem patrze takim trzezwym okiem i w szoku jestem-taka kluska była, pulpet wręcz a tak ładnie się wyciąga. a tesciowa tak mi podsrywała, że grubas, że nogi po mamie:crazy:
-kochana, ja to kupuje te w proszku, juz razem z foremkami( chyab 5zł-dawno nie robiąłm i je zaraz przeprosze) , proste w robieniu, moja je uwielbia, zwlaszcza te cytrynowe albo z zkawałkami czekolady!
-matko, jeszcze tak cierpisz?nic ci nie pomaga? Biedna TY moja...

Malina, post nr 527 w naszych przepisach :tak:

A ciasto ze śliwkami, bardzo adekwatne do pory roku :tak::-)
Zaraz napisze jak je zmajstrować, niema prawa nie wyjść :tak:

A u mnie na obiad wczorajsza pomidorowa i jakieś kotlety z cycków. Surówka też się jakaś znajdzie. :-p

Edit: cisto już spróbowałam do kawki :p pycha :p
rzuc no mi tym ciasem, chociaz kawałeczkiem:-p:rofl2::-p

Musze męzulka budzić, bo do PUP jedziemy i do starostwa cos musi P załatwić... Już po zakupach, obiad dziś szybki, pyrki z jajeczkiem i koperkiem.

pokoik fajniusi
łóżko mmmmm ale mi brakuje tego, teraz na wersalce sie mecze:baffled:
no trudno

a ciuszki fajniusie :tak::tak::tak: najbardziej mi sie podoba ta bluzeczka w krate i ta sliwkowa no i te dwa sweterki ten szary i ten pierwszy:tak::tak:
ta tuniczka:tak::tak::tak::tak:

na szczescie to chlopak i to jeszcze nie na tym etapie
uwielkbia zwerzatka wiec znajde moze jakis material:tak::tak::tak:
dzieki za poddanie pomyslu
a ty jak szyjesz to zamek wszywasz czy na guziki robisz???

witam was z ranka
u nas od rana mgła i leje
czarek w nocy juz bez goraczki
teraz juz tez wiec chyba kryzys zazegnany
i mam takie pytanie
w kierunku As zwłaszcza;-) ale jeśli któraś wie niech mi tu pisze:tak::tak:
Najpierw Wiktor dostał gorączkę przy tym mówił że boli go nóżka (stópka) i kazał sobie masować pozniej dwa dni miał goraczkę a teraz mówi ze go język boli
a Czarek to samo:tak::tak:
dostał gorączki pozniej kazał masowacnozke i bolał go jezor
takie troche dziwne objawy bo wogóle z innej beczki ale ...
obydwa mieli to samo
i po dwóch dniach jakby reka odjął:tak::tak::tak:
zdrowi
nie wiem co to:no::no::no:
myslalam ze ten jezor to od zebów ale Wiktor juz wszystkie ma

a my to wogole dziwni jestesmy:-D:-D:-D:-D

dzis do gina dopiero na 18
wczesniej musze jechac i zakupy szwagrowi zrobic:sorry2:
ciekawe ile tego bedzie
Myślę ,że to coś z czym chłopcy sami sobie poradzili gorączką.:tak::-):-)

Lunka jak kupujesz terra dla żółwia to lampy są w komplecie .
Tyle ,że takie jak ja chcę to prawie 1000 zł kosztuje :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Ale pomysł zakupu nowego był męża,więc wszystko możliwe :rofl2::rofl2:

Na łóżku leżą 2 identyczne konie :-D:-D:-D ,tyle że jeden jest bez siodła i kantarka.;-)

czesc laski!!:-)
witam sie i ja z wami w ten brzydki,zimny,deszczowy dzien.:wściekła/y:masakra co za pogoda!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja już od 7 na nogach,posprzatalam sobie zaraz sie biore za gotowanie obiadu i jeszcze nmie czeka prasowanie ale to sobie zostawie na popoludnie.
moje dzieci spia,krystian sie nudzi i stoi przy kapie i czeka kiedu mu zejde bo chce grac.
matko jak ja sobie pomysle ze od jurta wstawanie codziennie o 7 i wozenie krystiana do szkoly to mnie przeraza.ale co zrobic-jak trzeba to trzeba.:tak:

patrysia-fajnie ze wesele udane.
a o strzelaninie slyszałam-masakra co sie na tym swiecie dzieje.:-(
wszystkiego naj naj najlepszego.
100lat!!!!!!!!!!!

as-pokoik kubusia super!!!!!!
a ty to laseczka jestes.

anabuba-super masz domek.:tak:

iwicik-fajnie ze sie odezwalas i ze z lenka wszystko ok.:tak:
chyba cie myslami sciagnełam bo od paru dni o tobie myslałam.

natalineczka-koniecznie daj znac po wizycie.

beatka-dla twojego syna w dniu urodzin...............
wszystkiego najlepszego,duzo usmiechu na co dzien,samych szczesliwych dni zyczy e-ciocia z bb.buziaczki ogromne dla niego!!!!!!!!!!!!!!!!

O mamo droga jaka gafa przecież my tu dziś 2 jubilatów mamy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Patrysiu kochana dużo zdrówka pociech z dzieci i męża jakiejś darowizny spadku czy innego cuda co by kredyt na raz spłacić ;-) pracy co by tylko przyjemnością była i masę kasy dawała:tak:Malinka &familia
Kubusiu Beatkowy dużo zdrówka zero smutków masa radości dużo gości prezentów wspaniałych i wszystkiego o czym tylko mała głowa marzy życzy e-ciocia malinka &familia:tak:
A u nas Toni śpi uffffffff:-D:-D:-D Adam ogląda matrixa chyba 100raz:szok: Julka u sąsiadki Oliwki bawią się w zamek i księżniczki zupa na kuchence się gotuje sama no żyć nie umierć :-D:-D
Lunka wymiary sobie zapisałam to sa raczej takie co się nie rzocina na pół bynajmniej te które mi pokazywała że będą na bank na przecenie bo to na takim białym tiulu różowe (w przewadze) księżniczki motylki itd więc motyw taki że ni jak go przeciąć a może się mylę :sorry2:jak wystawią to oblukam jeszcze raz :-D:-D:-D

reklama
Witam kochane :happy::happy:
U mnie dzis za oknem słonko ale zimno:baffled:ale wreszcie nie pada bo wczoraj to lało cały dzień :sorry2::sorry2:
Anabubka ten twój domek to całkiem spora chałpa:szok:nie wiem czemu ale zawsze myślałam że jest mniejszy :zawstydzona/y: a jest duży i bardzo ładny :tak::tak::tak::tak: a mojemu Antoniemu co sie spodobało na zdjęciach?????wiadomo mały traktor:-D:-D:-D:-D
As kochana pokój Kubulca super a najbardziej podoba mi się jego kolor jak malowałaś gotową farbą to mi napisz jaki to kolor :tak::tak::tak:ubranka twoje super ale co tam ubranka ty świetnie wyglądasz:tak::tak:
Mamaola kochana mój Antoni był szczepiony do roku a potem poczytałam co trzeba w necie duzo rozmawiałam z moją panią neonatolog a ona też przeciwnik szczepień i podpisałam oświadczenie że nie szczepię dziecka i nie szczepię powiedziałą mi że te statystyki które my czytamy to pikuś prawdziwe statystyki są przerażające tylko kto sie przyzna że to po szczepieniu.........
MH jakie ciasto robisz??????????powiedzcie mi albo lepiej wrzućcie na przepisy przepis na jakieś szybkie tanie łatwe babeczki bo musze coś z Julią upiec bo jej obiecałam :tak::tak:
Natali ty umiesz szyć więc ja bym na twoim miejscu wszystko sobie do łóżeczka poszyła :tak::tak::tak:Antoni ma 2 komplety pościeli flanelowej uszyte razem z prześcieradełkami na gumce i sa śliczne ładniejsze od tych kupionych np drewnexu:tak::tak: moja koleżanka wszystko sobie uszyła przybornik na łóżeczko torbę na pampersy wieszana na łóżeczku baldachim ozdobne podusie pościel powiem ci że nigdzie takich ślicznych nie widziałam jak u niej :tak::tak::tak:
Iwcik siostra wyjechała mąż nie ma z kim pić bieda jednym słowem :-D:-D:-D:-DAnia jak wytrzeźwiejesz to napisz coś do nas :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D a Iwcik mała fajnie ci rośnie :tak::tak::tak:jak Max przed pójściem do szkoły się czuje???????
Meduska ja też tej wiązanej chusty bym się chyba bała :baffled:chociaż widze dużo mamusiek z maluchami w chustach i bardzoo mi się to podoba :tak::tak::tak::tak:
dla malej poscieli mam po czarku do łóżeczka na szczescie z tym to na bierzaco jestem:tak::tak::tak:
nawet poscieli nie wynosilam tylko do naszej wersalki schowalam:tak::tak:
a i tak jak znajde jakis ladny material dla dziopki to drapne i cosik uszyje:-p;-)
najpierw poszperam po lumpikach moze tam cosik znajde:tak::tak::tak:
jak cos wynajde i zrobie to wkleje;-)
No i już mam prawie wszystko zrobione :tak: jeszcze tylko spaghetti i podłogi umyć ale to jak Kuba pójdzie spać :tak: ale jest zimno na dworze, masakra :baffled: wczoraj było cieplej chociaż padało ale dzisiaj to już przesada :sorry2: oby jutro było cieplej :tak: a ja mam ochotę na ciasto ale oleju nie mam i nici z tego :sorry2: ale za to w sobotę będzie tort że hoho :-D jak siostra zrobi to Wam zdjęcie wkleje :tak: no i za pół godziny mój syn się urodzi :-D jeny to już dwa lata :szok::szok::szok: lecę do kuchni :tak: a tu do uśmiechu w taką pogodę :-D:-D:-D

Przyjaźń między kobietami:
Pewnego dnia kobieta nie wróciła na noc do domu. Następnego dnia powiedziała mężowi, że spała u przyjaciółki . Mąż zadzwonił do 10 jej najlepszych przyjaciółek .... żadna nie potwierdziła....
Przyjaźń między mężczyznami
Pewnego dnia mąż nie wrócił do domu na noc. Następnego dnia powiedział żonie, że spał u kolegi Żona zadzwoniła do 10 jego najlepszych przyjaciół. 8 potwierdziło, że spał, a 2 - że jeszcze jest.....
beatka genialne:tak::tak::tak::tak::tak:
i jakiez z zycia wziete:tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a ja wlasnie zasiadlam do kokardeczek teraz na 2 tyg mam 5 tysiecy do zrobienia fajnie co:-D:-D:-D
no i podliczylam dzis i wyszło ze na wypłatke mam miec 393 zl:tak::tak::tak:
tak wiec jestem ucieszona a raczej bede 10 :tak::tak::tak:
no i co tu na obiadek upichcic:sorry2:
brak pomysłu:no::no::no::no:

Do góry