reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam z rana :tak:pogoda się zepsuła, pada od pierwszej w nocy :tak: ale to dobrze przynajmniej inaczej będzie na dworze :tak: miałam jechać do mamy ale w taką pogodę to nie ma co, a chciałam na targ sobie iść :sorry: M mnie rano obudził bo się kręcił jak smród po gaciach po domu :confused2: i jeszcze Kuba się obudził przed 7 ale poleżeliśmy do 7,30 :sorry: ale to dla mnie za mało :tak: jeszcze musiałam lecieć z rana do samochodu w taka pogodę bo M zapomniał wziąć kaszki dla Kuby. Myślałam że je wyrzucił razem ze śmieciami które były w aucie, ale miał szczęście że były :tak: ale mu nie napisałam że znalazłam niech się pomartwi trochę a co :-p mi się śniadanko robi, kiełbaska mniam, dawno nie jadłam dobrze że mam w zamrażce zawsze jakąś :tak: test zrobiłam i nie jestem w ciąży :-( trochę się ciesze a trochę smucę, sama już nie wiem :sorry: nie czytałam co napisałyście bo głowa mnie boli :baffled: a Kuba łyżeczką wyżera mi serek z ziołami :sorry: zajrzę potem :tak:

Witam,

moje gangreny znowu wstały o 6 :szok::no:
No ale obydwie potem zliczają drzemkę w ciągu dnia, wiec nie jest najgorzej :sorry:

...

zalewajka czyli żurek? tylko z ziemniakami wrzuconymi od razu do środka też pokrojonymi w kostkę?
mniam chyba zrobie żurek w jakiś dzień:-)

DokłADNIE, TO TEGO resztki z zamrażalniki, w postaci jakiegoś kawałka kielbasy, schabu pieczonego, taka smieciucha, pycha :-p

...Dziwki za namiary na kokardki, sprawdze czy cos tu mają.

...

HMMMM, dziwki, to jakaś nowa forma podziękowań :-D:-D:-D:-D:-D ;-)nie powinnam się śmiać bo sama sadzę tonę literówek, no ale wyszło całkiem fajnie :-D

...
mowie wczoraj do Weroniki: "Weronika pozbieraj zabawaki".
a ona do mnie :"nie moge mamusiu,jestem mała"
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No, a nie jest ;-):-D:-D:-D

Iwcik, trzymaj się dzielnie, już niewiele ci zostało :tak:

Witam

Wstałyśmy dziś dość wczesnie bo o 7:szok:. Młoda o 2 przyleciala, że nie może naleźć nocnika, hehe, no szkoda, że przy łóżeczku stał jak zwykle, no ale nic, jeszcze się jej zachciało bajki czytać, matko:szok:
A dziś szykowania prowiantu mężowi czesć dalsza. Dziś robię mu farsz do mięsnych naleśników Madziuli, tak mu zasmakowały. Zamroże i sobie tylko odgrzeje a ciasto naleśnikowe sam zrobi. No i czas sie powoli pakowac, kurcze, jakoś nie mogę sie zebrac. dzis nie mam takiej gorączki, to moze lepiej mi wyslenie pójdzie, hehe.

mowie wczoraj do Weroniki: "Weronika pozbieraj zabawaki".
a ona do mnie :"nie moge mamusiu,jestem mała"
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ale tez miałaś pracowity dzien, ja wieczorem na nogach juz ustać nie mogłam, hhe.
Moj ateż tak mówi, że niemoże, ze za mała, ze zajęta, to ja krótko. Za chwilę pójdę do pokoiku, jak cos znajdę na podłodze wyrzucam do śmieci! Błysk ma :-D
A raczej już do Ciebie w tym mieś /roku nie przyjadę. W środe jadę pod Łódź natydzien tylko, bo później załatwianie z pracą i musze się dobrze programów biurowych nauczyć,więc nie dam rady, an adzien z małą to za daleko, żeby tak jeżdżić, ale odbijemy sobie, zobaczysz!
A co Ty tak cierpniesz? Brak czegoś w organiźmie, czy za mało zapasów z mężusiem?
No bo zastojała z lenistwa to raczej nei jestes:-D
Lecę do kuchni, trzeb aise troszke sprezyc, wpadne na przerwie do was, hhehe

helo helo
wstała i juz kawe wypiła:tak:
laski tez wstaly bajki ogladaja
pranie sie kreci a zmywanie czeka na sowja kolj
wczoraj poszlam spac o 24 juz:-D:-D:-D:-D:-D
no i pospalam do 8 bo mala sie na mleko obudzila i juz nie spi
ta moja mala gnida ostatnio wyje o wszytsko.na kazde "nie" reaguje placzem i w ogole,ktos mi dziecko podmienil.w terroryste sie bawi czym doprowadza mnie do szalu:wściekła/y:
ale ja sie jej nie daje
najgorzej tylko jak p spi po nocy:eek:

u nas upalu ciag dalszy.
ale jade dzis do minska to wole tak niz jakby mialo lac
w mini wskocze:-D:-D:-D:-D:-D

witam ja tylko na chwile...
ostatnio nie bardzo mam czs... wszystko nie tak,... wkurzona jestem ... :baffled:
mam po prostu dosc.....:-(

pewnie @ Ci sie zbliza:-p

Witam z rana :tak:pogoda się zepsuła, pada od pierwszej w nocy :tak: ale to dobrze przynajmniej inaczej będzie na dworze :tak: miałam jechać do mamy ale w taką pogodę to nie ma co, a chciałam na targ sobie iść :sorry: M mnie rano obudził bo się kręcił jak smród po gaciach po domu :confused2: i jeszcze Kuba się obudził przed 7 ale poleżeliśmy do 7,30 :sorry: ale to dla mnie za mało :tak: jeszcze musiałam lecieć z rana do samochodu w taka pogodę bo M zapomniał wziąć kaszki dla Kuby. Myślałam że je wyrzucił razem ze śmieciami które były w aucie, ale miał szczęście że były :tak: ale mu nie napisałam że znalazłam niech się pomartwi trochę a co :-p mi się śniadanko robi, kiełbaska mniam, dawno nie jadłam dobrze że mam w zamrażce zawsze jakąś :tak: test zrobiłam i nie jestem w ciąży :-( trochę się ciesze a trochę smucę, sama już nie wiem :sorry: nie czytałam co napisałyście bo głowa mnie boli :baffled: a Kuba łyżeczką wyżera mi serek z ziołami :sorry: zajrzę potem :tak:

no i kolejna co robila test i sie nie pochwalila.nieładnie:no::no::no::no::no::-)

a Weronika od jakiegos tygodnia rano wcina serek:tak::tak::tak:
leniwiec nawet sam je:tak::tak::tak:
tylko woła "mama serek!"
w ogole mi sie ostatnio rozgadala i najwazniejsze ze mowi coraz wyrazniej

Witam,

moje gangreny znowu wstały o 6 :szok::no:
No ale obydwie potem zliczają drzemkę w ciągu dnia, wiec nie jest najgorzej :sorry:

HMMMM, dziwki, to jakaś nowa forma podziękowań :-D:-D:-D:-D:-D ;-)nie powinnam się śmiać bo sama sadzę tonę literówek, no ale wyszło całkiem fajnie :-D

zobaczysz deszcz spadnie beda LEPIEJ spaly
a ta dziwka mnie rozbawilas:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a moich wczorajszych literowek nie widzialas?????????
cytuje
"nakarmilam tpwarystow"
"no i wiadomo ze z 2 dzieci to zamiast opol godz schodzi sie godzien..."
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam

Wstałyśmy dziś dość wczesnie bo o 7:szok:. Młoda o 2 przyleciala, że nie może naleźć nocnika, hehe, no szkoda, że przy łóżeczku stał jak zwykle, no ale nic, jeszcze się jej zachciało bajki czytać, matko:szok:
A dziś szykowania prowiantu mężowi czesć dalsza. Dziś robię mu farsz do mięsnych naleśników Madziuli, tak mu zasmakowały. Zamroże i sobie tylko odgrzeje a ciasto naleśnikowe sam zrobi. No i czas sie powoli pakowac, kurcze, jakoś nie mogę sie zebrac. dzis nie mam takiej gorączki, to moze lepiej mi wyslenie pójdzie, hehe.

Ale tez miałaś pracowity dzien, ja wieczorem na nogach juz ustać nie mogłam, hhe.
Moj ateż tak mówi, że niemoże, ze za mała, ze zajęta, to ja krótko. Za chwilę pójdę do pokoiku, jak cos znajdę na podłodze wyrzucam do śmieci! Błysk ma :-D
A raczej już do Ciebie w tym mieś /roku nie przyjadę. W środe jadę pod Łódź natydzien tylko, bo później załatwianie z pracą i musze się dobrze programów biurowych nauczyć,więc nie dam rady, an adzien z małą to za daleko, żeby tak jeżdżić, ale odbijemy sobie, zobaczysz!
A co Ty tak cierpniesz? Brak czegoś w organiźmie, czy za mało zapasów z mężusiem?
No bo zastojała z lenistwa to raczej nei jestes:-D
Lecę do kuchni, trzeb aise troszke sprezyc, wpadne na przerwie do was, hhehe

a moze jednak?????????????????????????????????????????????????
a Myszunia nie mieszka w Łodzi?
sprawdzilam na nk i pisze ze w Łodzi :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-)

a co do tretwienia to stawiam na kregoslup/....

Wszystkim serdecznie dxiękuję za życzenia!!!!

Natali Wózek po prostu bomba!Dziwki za namiary na kokardki, sprawdze czy cos tu mają.
.
Lunk tymi dziwkami mnie powaliłaś siedzę wyję a dzieci n mnie patrzą :-D:-D:-D:-D:-D:-D
widzę że MH też złapała te dziwki :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Anabubka o matko i córko ale ty się narobisz:szok::szok::szok::szok:kochana malowanie drabiny dom zakupy obiad dzieci kochana chylę czoła bardzo bardzo :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Kamcia a na co masz takiego nerwa???????????
Beatka a niech się chłop pomartw a co może go to uszlachetni :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
witam laseczki kochane w deszczowy dzień :happy:
za oknem pada pada pada i ponuro jakoś tak :eek: upały źle pada też źle:sorry:ale czy u nas nie może być tak normalnie deszcz noca w dzień 25-27* i słonko:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: no cóż :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:dzieciaki spały do 8 oczywiście prócz Antoniego bo on musiał wstać "kupę mamo" o 6 i ani myślał potem spać:sorry:a mamusia by tak do 9 z chęcią potroliła :eek::eek::eek::eek::eek:
dzisiaj obiad idę na łatwiznę mam jakąś iełbachę śląską to zrobię z patelni z cebulką ziemniaczkami i colesławem :tak::tak::tak::tak:
wczorajsze pranie wyschło i prosi żeby je wyprasować ale może później:eek::eek::eek:bo narazie weny mi brak:cool2:
a Iwcik oby u Anki to nie choroba:no::no::no:daj boże zaniemogła na gardło od picia i śpewów :-D:-D:-D:-D:-D a ty kochana wiem teraz najgorszy okres końcówka :tak:ja miałam termin z Antonim na 1 listopada ja wyliczyłam sobie na 7 listopada a że wszystkie dzieci rodziłam przed czasem i że od 4 m-ca szyjka się skracała i rozwarcie było na 3 cm to myślałam i lekarz mówił proszę się nastawić na poród w okolicach 5-10 października taaaaa od 15 padziernika co dzień chciałam rodzić no i urodziłam w końcu ......13 listopada :-D:-D:-D:-D:-D:-Da ty kochana powiedz mężowi że niech nie pyta co być chciała tylko białą armię włącza w ruch :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dkochana masz już wszystko gotowe dla niuni a gdzie my mamy zdjęcia końcika malutkkiej co???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????przecież my tu razem z tobą czekamy:sorry::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
moje dzieci wczoraj ochoczo oglądały książki do szkoły no więc pytam cieszycie się że idzxiecie do szkoły????Adam -mamo za miesiąc !!!!!!!!!!!!!nie ałamuj mnie:-Da Julka mamuś a z czego ja mam się cieszyć z rannego wstawania ,zadawanych lekcji,rozliczania z ocen:szok::-D:-D:-D:-D:-Dja to się chyba cieszyłam jak miałam iść do szkoły a na pewno jak miałam iść do 1 klasy:tak:a może inne czasy teraz :-D:-D:-D:-D:-D:-D
a teraz wam powiem że dzieciaki to mją teksy teraz wczoraj Adam rozmawia z kolegą pod domem i kumpel do niego ty ale twoja siora jest opalona .a Adam no chyba od słoneczka na gg:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hej hej hej
my rano wstali m pije kawke a ja na bb
na 12 do lekarza z mlodym
ale boje sie ze mi go na zabieg zskieruje:zawstydzona/y::confused2::confused2::confused2::confused2:
a wolalabym tego uniknąc:tak::tak::tak:

bylismy wczoraj u tesciowej, posiedzielismy pogadalismy fajnie bylo, jeszcze raz sie chyba spotkamy na jakiegos grilla alebo co innego
kasa rzucila az mi sie glupio zrobilo bo sama nie ma a dała:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no ale na lozeczko dla czarka mamy, wiec lada dzien bedziemy zamawiac:tak::tak::tak:
i sie przeprowadzac do duzego pokoju
wreszcie sie pozbede zabwek z pokoju:tak::tak::tak:
i wszystkich jego gratow:tak::tak::tak:

czesc mamuski!!!
u nas dalej dzis grzeje ze jak sie na dworze wychodzi to aż cofa takie gorąco bucha.
ja polożylam moje dzieci spac ale jak narazie słysze jak tam w luzeczkach szaleja pukaja w sciane.wiec szybko nie zasna.
a ja mam dzis lenia jak nie wiem,dobrze ze obiad mam z wczoraj to nie musze robic.dzis jeszcze na godz.17 mam wizyte z krystianem u logopedy,tak mi sie nie chce jechac ze masakra.
od jutra biore sie za siebie i bede stosowac diete proteinowa:tak:mam nadzieje ze schudne bo juz sie na siebie n ie moge patrzec.

iwicik-już nie długo kochana.
pozdrów anie.

malinka-:-D:-D:-Dcaly czas sie smieje z tekstu adama.
swietne masz dzieciaczki.

natalineczka-koniecznie daj znac co dr.powiedzial

Witam.
Poczytać,poczytałam ,ale niewiele pamiętam.
MH 3 puszki to trochę mało,zaraz będziesz musiała iść ponownie po recepty.
Mój mały też miał Bebilon pepti ,bo to mleko dla wcześniaków.
U nas ładnie się przyjęło od początku.
MH ja też robię taką zalewajkę.
Pyszna!!!!
Właśnie podsunęłaś mi pomysł co na obiad zrobić.:tak:
Tylko u mnie się to nazywa "Biały barszczyk z ziemniakami" ;-):tak:,bo jak powiem zalewajka to nikt mi nie tknie ;-);-):no::-D:-D:-D:-D

Dziewczyny wasze literówki rozkładają na łopatki normalnie:-D:-D:-D:-D:-D
A "Dziwki" to leżę i kwiczę :-D:-D:-D

Malinka twoje dzieciaki jak zwykle dowalają równo z tekstami :-D:-D:-D:-D

Natalineczka fajnie,że kaskę dostaliście i na łóżeczko będzie.:tak::-):-)
Z Czarkiem u lekarza też będzie oki.

Trzymam kciuki.

Pytam swojej panny...
Klaudia czy tęsknisz za szkołą?
A Klaudia -To był żart nie? buhahahaaaaaa:-D:-D:-D:-D:-D
To też rąbnęłam za nią śmiechem i tak się śmiałyśmy 2 wariatki z dobrą minutę...

Umówiłam się na jutro do tego samego lekarza co mnie w sobotę przyjmował na kontrolne USG i Beta HCG ,żeby ostatecznie wykluczyć ciąże pozamaciczną i sprawdzić,czy ilość płynu z zatoki Douglasa się zmniejsza.

Jeśli wyniki będą dobre to zaczynam szykować się na pielgrzymkę.
Zwariuję w przeciwnym razie w tym domu,bo mam za dużo czasu na rozmyślania...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
hej laski, u Was pada a u mnie wieje, ze łeb urywa:szok::szok::szok::szok::szok::szok:właśnie mi spadły pelargonie ze skrzynką z parapetu i się połamały:-:)-:)-:)-:)-(ale to i tak nic w porównaniu z ostatnią zlewą jak mi porwało taki namiot jak widziałam na fotkach u Iwcik, strasznie padało i wiało i cały się powyginał i połamał:eek::eek::eek::eek::eek: (byłam sama w domu więc nie było szans żeby go złożyć) a to preznt od mojego dziadka i stał dopiero tydzień:crazy::crazy::crazy: m pojechał do sklepu z reklamacją i o dziwo uznali :szok::szok::szok::szok: wymieniliśmy na parasol, łatwiej go złożyć w razie wiatru:tak:

Lidka widzę, ze przymierzasz sie do diety proteinowej:tak: ja też mam zamiar, tzn niby od dzisiaj ale zjadłam kilka winogron:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:muszę się powstrzymać od takich pokus:-D:-D:-D też nie mogę na siebie patrze,ć zwłaszcza, ze ostanio mi się znów przytyło bo brak ruchu przez ten cholerny gips:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale teraz muszę ostro wziać za siebie

Anabuba Ty to jesteś skarb nie zona:tak::tak::tak::tak::tak:ugotuje, upierze, dzieci dopilnuje, chodnik ułoży i jeszcze chałupę umaluje:szok::szok::szok: normalnie podziwiam Cię, jesteś dla mnie wzorem:tak:ja jestem ostatnio super niezorganizowana:no::no::no:dni mi uciekają a ja sie tylko kręce po domu i nic z tego nie wynika, a jak już coś zrobię to tak się przy tym zmęczę że już mi sie wszystkiego innego odechciewa:-:)-:)-:)-(

Lunka a gdzie Ty się do pracy wybieraz bo ja chyba nie w temacie:no:

pobuszuję jeszcze chwilę na bb i trzeba dziecku jakoś czas zorganizować bo też głupieje w domu a na wyjazd w tym roku znów nie ma szans:-( może tylko takie jednodniowe wypady po okolicy, może w ten weekend się odważę połazić gdzieś dalej niż tylko do bramy:-Dbo mnie noga boli i kuleję a poruszam się w tempie 80-cio letniej staruszki:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry