reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

as fajne foteczki:-)
wozio sliczny
co jeszcze ....
aha moja urodziła sie przy 3 skurczu przy 3 parciu:-D nie bolalo bo mialam epidural...:-p
co do zdjec?? chciałam sie spytac czy nie ma oddzielnego tematu zdjeciowego??
mysle ze fajnie by bylo (ale ze jestem nowa nie chce wam mieszac w tematach):zawstydzona/y:

edit:
iwcik , przykra sprawa z tym tesciem :-(

Ostatnia edycja:
reklama
hej laski

sory ale poczytalam ale nie dam rady poodpisywac nie mam zbyt dobrych wiadomosci i wszystko zaczeło mnie przerazać bo przyszły wyniki tescia i okazuje sie ze nie da rady juz nic zrobic bo to juz starosc i zbyt wiele chorób nie leczyl prawidłowo i wszystko sie nawarstwiło , nie widzi podstaw do leczenia i lezenia w szpitalu wiec w czwartek maja go wypisac i jak nie zalatwia nic to jak mi go przywioza do domu w takim stanie jak jest to ja to wszystko czarno widze , jestem załamana tym wszystkim :-:)-:)-:)-( nie dosc ze tesciowa wymaga opieki to teraz jeszcze tesc i wszyscy patrza na mnie bo ja z nimi mieszkam ........chyba zwariowali:no::no::no::no:

No to współczuje Ci naprawde... tyle miec na głowie..... jak Ty dajesz rade???

widze ze temat porodów sie rozpoczol.to ja tak na szybko krystiana rodzilam 9,5 godziny-35 tydzien a blzniaki po odejsciu wód cesarke mialam po 3 godz.34-tydzien.

a ja juz mam stresa za chwilke ma przyjsc pielegniarka zrobic moim dziecia zastrzyk-masakra,na samą mysl mam już dosyc:-(tak mi iich szkoda.
m pojechal do sklepu bo mi sie zachcialo czeresni:szok:ostatnio to codziennie musze zjesc caly worek.

madeuska-kochana,to nie jestes sama z tym obiadaniem sie ja tez ostatnio nic nie robie tylko jem...............:szok:musze przystopowac bo bedzie zle.

as-super zdiecia!!!!

a i jeszcze sie wm pochale jaki wozek zakuilam moim dzieciaczką
1147841686

WÓZEK PODWÓJNY/POKROWCE/TORBA Kolcraft/KOLORY (1147841686) - Aukcje internetowe Allegro
ten caly czerwony.
wozio przecudowny
sama teraz sie zastanawialam na takim:tak::tak:
ale ze kasy malo trza sie zwylkym zadowolic:sorry2:
hej laski

sory ale poczytalam ale nie dam rady poodpisywac nie mam zbyt dobrych wiadomosci i wszystko zaczeło mnie przerazać bo przyszły wyniki tescia i okazuje sie ze nie da rady juz nic zrobic bo to juz starosc i zbyt wiele chorób nie leczyl prawidłowo i wszystko sie nawarstwiło , nie widzi podstaw do leczenia i lezenia w szpitalu wiec w czwartek maja go wypisac i jak nie zalatwia nic to jak mi go przywioza do domu w takim stanie jak jest to ja to wszystko czarno widze , jestem załamana tym wszystkim :-:)-:)-:)-( nie dosc ze tesciowa wymaga opieki to teraz jeszcze tesc i wszyscy patrza na mnie bo ja z nimi mieszkam ........chyba zwariowali:no::no::no::no:
kurcze iwcik kochana współczuję Ci a twoj m nie ma rodzeństwa że tylko wy sie jego rodzicami zajmujecie:sorry2:
strasznie to przykre
&&&&&&& kochaniutka moze lekarze sie pomyla ;-)

Kochane własnie juz nie daje rady wszystko zaczyna mnie przerastac i wkurzac nerwy mam takie ze szok nie wiem co bedzie dalej i co bedzie w czwartek .............licza jeszcza na moja mame bo jest u mnie i mi pomaga bo mi ciezko juz chodzic nogi puchna jak szlag i tu tez sie przelicza bo co moja mama ma do tego wszystkiego ona jest tu dla mnie a nie zeby sprawowac opieke nad tesciami bo szwagierka moze dupe ruszyc .
Mąż ma brata wlasnie ktory niestety wie gdzie rodzice sa jak potrzebna jest kasa , no i jest siostra ale ona sama teraz zmaga sie z rakiem i hemioterapia :-:)-:)-( a mój maz w domu jest co drugi dzien bo jezdzi w trasy taka praca a pracowac musi bo z czego bedziemy zyli:-:)-:)-(

Oj Iwcik to masz kiepsko strasznie.... Wszystko na Twojej głowie.... Nie moge Ci pomóc w sensie fizycznym bo za daleko mieszkasz ale duchowo Cie moge wesprzec ..... A może brat męża sie w końcu obudzi i pomoże Ci troche.....

Kamcia my nie lubimy osobnych tematów:-D laskom się nie chce latać po osobnych wątkach, po za tym nie lubimy jak wszyscy oglądają nasze fotki dlatego wolimy wrzucać wymieszane z tekstem- trudniejsze do wyszukania;-)

Kamcia my nie lubimy osobnych tematów:-D laskom się nie chce latać po osobnych wątkach, po za tym nie lubimy jak wszyscy oglądają nasze fotki dlatego wolimy wrzucać wymieszane z tekstem- trudniejsze do wyszukania;-)
aha:-) juz rozumiem :-D
a o zdrowiu dzieci tez piszecie tutaj??

nie wiem , dlatego zanim np wpadlabym na pomysl zalozenia tematu wole zapytac:-p:zawstydzona/y:

witm sie wieczornie
jak zwykle:-D
mialam nadzieje ze dzis wczesniej siade do kompa ale jak wiadc mog tylko pomarzyc
glupiego robota lubi:baffled:
wstalam dzis jakos po 9,moje laski wczesniej wiec o 21 juz padly:-D
p w pracy
a dzis wiadomo sprztanie,gotowanie,zasialam sobie drugi raz slate i koperek:tak::tak::tak:
rodkiewka juz wylazi bo cieplo
dzis pogoda byla fajna bo 25 stopni,ctroche chumr i wtareke
w koncu w domu troche chlodniej:tak::tak::tak:
doprowadzilam w koncu dom do ladu,poscieralam kurze itd.

ba
Anabubka tak wiec czekam na foteczki twojego dziela:) a i wazna rzecz wykorzystac meza :)) A Paulina ma jeszcze te zajecia ?

niestety juz nie ma tych zajce wiec mam ja caly dzien na glowie:baffled:

anabubaa to twoj dom jest w takim zaawansowanym stanie???:tak:
pozazdroscic....ja ciagle maze o wlasnym domku z ogrodzem, :-)
ale musze zadowolic sie wynajetym mieszkaniem:-(
:

6 lat mieszkalismy na wynjamowanym ,teraz od 4 lat mieszkamy u siebie
mamy dm z uzytkowym poddaszem,ale poki co mieszkamy nadal na dole
mam duzy salon podzielony zeby Paulina miala swoj "pokoik" ale jak juz gore w koncu wykonczymy to na gorze mam 3 sypialnie i na dole mam salon 38m2:-):-):-):-):-):-)
ale swoje jest fajne tylko w sezonie jest kupe roboty na podworku
dobrze ze trawa rteraz nie rosnie od tych upalow:tak::tak::tak::tak:

Ach słów brak...
Przywieźli nam łóżko i trzeba reklamować.
Źle nawierty są porobione.
Śpimy na samym materacu już 2 noce,a pewnie z tydzień ,albo i dłużej potrwa.:crazy::baffled::baffled:

Mam przez to rozpiździel w domu,nic nie zrobione,przejść nie ma jak....:baffled::baffled:
A jeszcze jutro do pracy na 5 godzin do fundacji.:-:)-:)baffled::baffled::crazy::crazy::crazy:

no to lipa
dobrze ze masz chociaz materac:-D

hej podziel sie
rzuc tu ten kawalek futryny:-D:-D:-D:-D
ja uwielbiam takie prace domowe i zapach farby:tak:

i co tu robic chyba pojde sobie ksiazke poczytac moze mnie cos zmuli do spani:sorry2:

zapraszam do mnie
trzeba jeszcze drzwi do kotlowni odmalowac i brame i furtke:tak::tak::tak::tak:

Witajcie.
To i ja bardzo chce dolaczyc do mam siedzacych w domu.
Moja coreczka Julia ma 7 miesięcy i narazie nie zapowiada sie zebym przez jakies 3 lata szła gdzies do pracy:)
Mozna sie do was przylaczyc?

witamy i zapraszamy

hej mamuski!!!
witam sie i ja w ten chłodniejszy dzien.te upały daly popalic ale powiem wam ze wole jak grzeje a nie jak padada.
ja mam trszke lepszy już humor wiec wskoczylam na bb.dużo nie poczytalam-wybaczcie:zawstydzona/y::-(
a wiec ja przez ostatni tydzien miala w domu szpital.cala moja trojka dzieci maila angine.:wściekła/y::-(
w piatek to już myslalam ze padne ze zmeczenia,alan to tak strasznie plakola nawet mu noszenie na rekach nie pomagało,mikolaj tez płakal ale byl grzeczniejszy.dr.przyjechal to odraz sttwierdzil ze maja angine ,alan miał strasznie gardło zawalone tymi czopami ropnymi i jeszcze do tego ucho czerwone(czyli go bolalo)i jak by tego malo było to jeszcze 2 zeby mu wychodza.mikołaj miał w leposzym stanie gardło i uszy mail czyste.i nie było innego wyjscia jak tylko zastrzyki:-(maja do jutra po 2x dziennie(krzyku jest strasznie dużo)antybiotyk doustny odpadal bo mi wymiotowali i raczej by go nie pili.
najgorsza byla ta goraczka przez cały czwartek,piatek i sobote meczyłam sie by im zbic,spadala 5-7 kresek i tyle i jeszcze te upały to możecie sobie wyobrazic jacy bili marudni i niegrzeczni.teraz już jest lepiej nie goraczkuja od niedzieli i zaczynaja jesc.jutro mamy kątrole i sie okarze czy jeszcze beda miec dodatkowe zastrzyki.
a krystian juz ok,gardlo ma czyste i juz jest zdrowy.
a ja mam już wszystko zrobione,obiadek z wczoraj,posprzatane pranie sie kreci wiec teraz odpoczywam.
mamuska-nie mam pojecia co chcesz od siebie.[/COLOR]
B]

najwaznijesze ze juz lepiej:tak::tak::tak::tak:

w
A my pospalysmy do 10.Zjedlismy wspolne sniadanko z mezem i Adrianem. Obiadek juz prawie gotowy :-)
Mysle kolo 14-15 pojsc do kolezanki na dzialke sie poopalac bo dzis u nas 30st:-)

czyli do nas za 1-2dni dojdzie znow upal

Cześć dziewczyny , co tu wchodze to jakoś nie moge na Was trafić( widze ,że jest Patrysia teraz :-) ) a się stęskniłam trooochę :-D
nadrabiać nawet nie próbuję więc zaczynam od nowa na bieżąco z Wami :)

hej kobieto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pisz szybko coo u Ciebie!
kiedy bedziesz w wawie?

W
Anabubka zwolnij bo stracisz oddech:-D:-D:-Dsuper że dobudówka idzie pełną parą :tak:a ty będziesz mieć balkon??bo ja nie w temacie myślałam że tylko wiatrołap :baffled: a kolory ławek już mi się podobają no i ten trzepak w kolorze casto :-D:-D:-D:-D:-DD:-D:-D

balkon mam od poczatku tylko byl do wukonczenia
teraz juz szlichta zalana wiec pozostake ulozyc plytki i zrobic balustrade:tak::tak::tak:
a z wiatrolapem jeszcze trche kaski pojdzie bo trzeba podloge zrobic,doprowadzic jakis grzejnik,wstawic okno i drzwi,ale na to kasy trzebasporo
i wiadomo wytynkowac,postawic scianke zeby odzdzielic spizarke....
duzo tego

no ale jak juz zaczęło oleć to na Maksa, rzygałam, mdlałam i wogóle poród to był dla mnie koszmar... ale... na szczescie juz za mną i na kolejny nie predko sie zdecyduję:rofl:

no to juz wiadomo skad to imie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

As nawet mi tak nie mów:-D

u nas fasolka droga:baffled: 13zł / kg a ja potrafie sama z pól kilo zjeść:tak: uwielbiam fasolkę tylko jakoś nigdy nie moge sie zebrać żeby kupić.....
-)

ja ostatnio na rynku po 5 zl kupialm:tak::tak::tak::tak:
no i moja zolta juz zaczela owocowac a zielona pieknie kwiatnie wiec mam nadzieje ze zadna zaraz ani mrowki mi jej nie zezra

wybacz wzbogacam sie dzieki Tobie bo ty masz zawsze duzo plonow ktorye mozna ukrasc.

a mnie od poludnia meczy nagle goarczka! nie wiem co sie dzieje prawie 39 i zbic nie moge.. etraz pilnuje malej bo maz sie kapie i zebym nie zasnela siadlam przed kompa. poczytam was troszke.

czyzby kolejna angina?
zdrowka zycze

aha:-) juz rozumiem :-D
a o zdrowiu dzieci tez piszecie tutaj??

nie wiem , dlatego zanim np wpadlabym na pomysl zalozenia tematu wole zapytac:-p:zawstydzona/y:

kochana my tu piszemy o dupie i o marynie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
doslownie o wszytskim
o dzieciach ,o mezach,o zakupach, o porodach,sexie icokolwiek sie nawinie:tak::tak::tak::tak:
teraz to i tak malo
byl czas ze jedengo dnia bylo 10stron po 40 postwo:-D:-D:-D:-D:-D

elolooo

nadrobilam ale cisnienie mi sie podnioslo wiec zrobie sobie pauze:wściekła/y:
Siostra bede w nastepny tydzien w piatek wyjezdzamy do Polski ale najpierw jade na wielkopolske potem na podkarpacie tzn w niedziele

reklama
Do góry