reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam porannie:-D
pewnie zdziwione co tak wczesnie ale
wczoraj dostalam @ wiec dzis nie dosc ze nie moglam spac przez ten upal to jeszcze bol mnie obudzil,wiec wzielam ketonal i juz jestdobrze.obym dzisiejszy dzien przezyla....
wiec pki laski spia postanowilam ze do was zajrze
przez ostatnie 4 dni mialam gosci-napierw MH pozniej p kolega z rodzina
ogolnie wszystko udane,dzieciaczki sie wybawily
Weronika od krzyku dostala chrypki ale juz jej przechodzi
nrmlanie maly terrorysta z niej rosnie
a ja niesttey czasami daje sie nabrac na te jej krzyki:dry::dry:

upal nadal masakra
wczoraj bylismy u mojeje mamyna obiedzie i przez wiekszosc dnia przesiedzilsimy u niejw domu bo u niej 24 stopnie w domu a u mnie 27 a to duza roznica
u mnie prawie caly dzien wiatark chodzi,bez niego bym umarla chyba z upalu

w tym tyg codzinenie wczesniejsze pobudki bo zapisalam Pauline na te zajecia z centrum kultury na caly tydzien od 9.30 do 14.30
wiec ona bedzie miala zajece a ja troche spokoju:tak::tak::tak::tak:
zeby nie ta @ to bym sie poopalala,ale pewnie jutro juz sie posmaze

mam dzis trocherzeczy do zrobienia

terapeutka juz zakonczyla z nami wspolrace z przyczyn osobistych
a szkoda.fajna babcia z niej i ja przyznje szczerez ze dzieki niej mialam sporo spokju bo wiele razy zajmowala sie obie dziewczynkami:tak::tak::tak:
Weronika ja pokochlaa jak swoja babcie wiec mialam ja odgniac?:-D:-D:-D

no i w sobote tescio postawil prawie cale sciany mojego wiatrolapu.dzis bedzie konzyl,ozniej jeszcze dach itd.

i najlpesza wiadomosc-p dzis w koncu poszedl do pracy po urlopie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

o 8 robie laskom pobudke po9 wsiadamy na rowerki i lecimy do szkoly na zajecia.sasiada tez zabieram

A mi dzisiaj piesek Maksia uciekł i polecial na droge i pech chcial i trafilo go auto i zabiło na miejscu :-:)-:)-(
Maksiu od rana chodził i go wołał i pytal sie mnie gdzie jest jego Łatek a ja nie miałam odwagi mu powiedziec prawdy i wymysliłam ze uciekl i pewnie ktos go sobie zabral bo był ładny a biegał samotnie po drodze to do auta go zabrali :-:)-(co mialam mu powiedziec prawde :no:pewnie by płakał a tak to chyba lepiej zniesie choc przed spaniem jeszcze go wołał bo pomyslał ze juz zgłodniał i moze wrócił:-:)-:)-(
)

dobrze mu powiedzials
jeszcze ma czas na waidomosci o smierci

Troszkę Wam opiszę.
Mamy 19 dzieci na tym turnusie.
We wtorek jestem z psem a w czwartek czyli dziś byłam z konikiem.
Pozostały czas jestem opiekunką wspomagająca te najmniejsze maluszki.
Mamy 3-4 latki jeszcze w pieluchach i warunkiem ich uczestnictwa było,że ktoś z opiekunów podejmie się zmieniania tych pieluch.
Zgadnijcie kto się zgodził :confused:
No oczywiście ja ,a jakże.
Pomyślałam sobie,że dla mnie to nie kłopot wielki,a dzieciaczki dużo stracą.
Od poniedziałku do pomocy już będzie moja szefowa,bo ona też się zgodziła na pieluchowanie maluchów.:tak::-D:-D
Ogólnie jest bardzo fajnie.
W tym tygodniu był temat ocean.
Była prezentacja tematu i potem różne zajęcia na ten temat.
Malowali rekiny i wieloryby takie ogromne na ścianę,malowali zwierzątka morskie z gipsu i robili ocean w butelce.
Niektóre naprawdę bajeczne były .
Do tego masa przeróżnych gier i zabaw,oglądanie bajek,bajkoterapia -czytanie bajek przez wujków i ciocie.
Chcemy też z nimi wystawić teatrzyk "Calineczka" :tak:;-):-):-)
Jak to wyjdzie to się okaże,bo każdy sam rolę sobie wybiera i układamy teksty dla dzieci z zależności od ich niepełnosprawności,możliwości i fantazji .
Kubuś jest " Duchem Lasu" ,który posiada moce i zdolność przemiany w różne zwierzęta :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
No to dał nam zadanie na 2 dni,żeby to jakoś z Calineczką połączyć :szok::szok::szok::szok::szok:.
Calineczką będzie dziewczynka na wózku ,więc jakoś to też odpowiednio trzeba przygotować z każdej strony.:tak:;-):-):-)
Oj nie nudzi nam się ,nie nudzi.
Mamy nieziemskie pomysły.:szok::szok::szok::szok::-D

fajnie i pracowicie

dziewczyny przepraszam ze mnie nie ma, ale nie mam czasu, ucze sie na jutro na egzamin, pewnie dopiero w poniedzialek do was sie odezwe.

a i chcialam sie pochwalic kacperek juz sie nauczyl siusiu wolac i robi na nocnik, 3 dni mu to zajelo,
chodzi bez pampersa tylko na spacer mu zakladam bo zapomina:)

super!gratki
jak egzamin?

I Antoni zmienił mamusi plany :-D:-D:-D:-D:-D:-Dpadł na dywanie :-D:-D:-D:-D:-D:-D
to mamusia myk za deskę i żelazko i wyprasowałam wsio co było :tak::tak::tak::tak::tak: teraz Tonik odsypia jeszcze a ja mam chwilę relaksu ziemniaczki nastawione się gotują wątróbka do tego z wczoraj i srówka gotowa colesław i obiadek będzie jami :tak::tak::tak::tak::tak:
więc już dziś raczej nie wyjdziemy najwyżej chłopaki pójdą na lac zabaw koło 19 jak mamusia będzie w pracy:tak::tak::tak:
na termometrze w cieniu iu nas 37* :szok::szok::szok::szok::szok::szok:ale upalne lato póki co :tak::tak::tak:wiosny nie było to lato ze zdwojoną siłą uderzyło :tak::tak::tak::tak::tak:
Natali obejrzałam filmik Czarusia masz bardzo mądrego synka :tak::tak::tak::tak:niewielka różnica między nim a moim Antonim a mój Antoni tak ładnie nie mówi :no::no::no::no::no::no: no i to siusianie do nocnika :tak::tak::tak:u nas jedno siku do nocnika 15 na podłogę :-D:-D:-D:-D:-Dale w końcu kiedyś się nauczy :-D:-D:-D:-D:-D:-D

kocana kup sobie wentylator koniecznie
tylko taki z siatka co bydziecko paluchow nie wepchalo

Ja caly dzien przesiedzialam albo przelezałam masakra jakas tylko pranie zrobiłam i nic wiecej ........a kto posprzata to nie wiem nawet obiadu nie zrobilam dobrze ze miałam gotowe pierogi to zjadlam z synem:tak::tak::tak: a wczesniej to była pizza wiec jakos poszło a jutro trzeba by pojechac na zakupy ...........:-:)-:)-(ciekawe kto pojedzie:-:)-:)-:)-(hmmmmm moze dam rade:confused::confused::confused:najwyzej znów sprzatanie pójdzie w sina dal:baffled::baffled::baffled::baffled:upsssssssss

olej sprztanie
wspoczuje Ci toczyc sie w takie uaply

Hej,
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona ;) ?

Jestem mamą 2 dzieciaczków- córcia ma 3latka a syn 15 miesięcy, jestem z nimi w domku, nie pracuję zawodowo, mąż pracuje od rana do nocy-własna działalność, mieszkamy na totalnym odludziu więc net jest dla mnei niezastąpiony.
Miło byłoby wpaść do was na pogaduszki.
Pozdrawiam

zapraszamy i witamy

Witam,witam
Sorki ze tak malo sie odzywam ale przez te upaly to nawet mi sie nie chce przy laptopie siedziec

Odebralam wczoraj Wiktorii wyniki i znowu ma duzo leukocytow,wiec teraz dostaje Bactrim i umowilam Ja juz na usg brzuszka,a po zakonczeniu leczeia kolejne badania moczu.Oprocz tego znowu dostaje xyzal i sinecod na ten kaszel w nocy:no:
Klaudia ma zapalenie spojowek a zakroplenie jej oczu graniczy po prostu z cudem:no::no::no:jest jeden wielki krzyk i wycie:no::no::no:

Widze ze tutaj ostatnio straszne pustki,ale wogole sie nie dziwie:no:U nas dzisiaj 35 stopni w cieniu s do tego ani kawalka chmurki nie ma:tak:I z tego co mowia w pogodzie to takie temperatury maja byc niby do piatku

urcze nie moze sie od niej odczepic
bidulka

[

Musze sie Wam pochwalic ze co dzien systematycznie naciagam Klauduni ta siusiaczke i dzisiaj juz ja rozkleilam prawie do konca:tak::tak::tak::tak:takze jestem z siebie dumna:tak::tak::tak:I mala to kosztuje mniej bolu i stresu niz ten zabieg u gina:tak::tak::tak:
B]

to dobrze
moze sie obejdzie bez zabiegu
dobrze ze daje sobie rozciagac

h
wczoraj bylismy na urodzinach u Natalki,przyjaciólki Oliwki,ale było czadowo.
była 5 dzieci,dzieciaki się wyszalały.

był wielki basen więc większość czasu siedziały w wodzie,trampolina to mozecie sobie wyobrazić co sie działo istne szaleństwo.wariowali na rowerach,chulajnodze,grali w piłkę,balonami,budowali zamki z piasku i tak w kółko.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
poszliśmy na 15.00 to wróciliśmy o 21.00 bo komary już gryzły a poza tym dzieciaki już były marudne bo żadne nie spało w dzień więc oLiwka wczoraj odpłyneła dosłownie w2 minut tylko sie połozyła i już jejj nie było :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

faktycznie moc atrakcji
ja wczoraj nabylam basen na allegro taki 240 srednicy na 66 wysokosci:tak::tak::tak:
i chlor od razu do niegi
mam nadzeje ze jutr przyjdzie
babcia obiecala dorzucic kawalek:tak::tak::tak::tak::tak:

W dniu swoich urodzin też bym sie byczyła.:tak:;-):-)
Wszystkiego najlepszego natalineczka.:-):-)
-(

dolaczam sie do zyczen

[
Dziewczyny jest późna godzina a na termometrze jest 32 stopnie :szok: w mieszkaniu mamy 37* wszędzie otworzyliśmy okna i wietrzymy :tak:w pracy myślałam że wyzionę ducha :-(nogi mi też spuchły jednak tyle godzin na nogach w big upale daje znać :baffled:ale tęskniliśmy zimą mroźną za tymi upałami to mamy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Djeszcze zimą będziemy je z łezką wspominać :tak::tak::tak::tak::tak::tak:/B]

w takie upaly to sie w nocy i nad ranem wietrzy w w dzien to sie zamyka i zaslania okna
ja jakbym tak w dzien wietrzyla to bym sie ugotowala w domu
poki co jest 25 w domu mimo ze caa noc okna bylypootwierane
nadworzu juz 22 ale czuc skawr
ale masz racje,jeszcze bedziey marzyc o tych upalach jak nam zima i jesein da poalic
teraz to woda w baltyku pewnie cieplejsza niz ja bylam;-)

reklama
Heeeeeeeeeeeeeeej dziewczyny, witam po tygodniowej przerwie.
Urlop i po urlopie, było cudnie. Wpadam tylko się przywitać i dać znać, że przeżyłam. Biorę sie za pisanie cv itp papierków. Wpadnę z wieczorka. Buźka.

witam porannie:-D
pewnie zdziwione co tak wczesnie ale
wczoraj dostalam @ wiec dzis nie dosc ze nie moglam spac przez ten upal to jeszcze bol mnie obudzil,wiec wzielam ketonal i juz jestdobrze.obym dzisiejszy dzien przezyla....
wiec pki laski spia postanowilam ze do was zajrze
przez ostatnie 4 dni mialam gosci-napierw MH pozniej p kolega z rodzina
ogolnie wszystko udane,dzieciaczki sie wybawily
Weronika od krzyku dostala chrypki ale juz jej przechodzi
nrmlanie maly terrorysta z niej rosnie
a ja niesttey czasami daje sie nabrac na te jej krzyki:dry::dry:

upal nadal masakra
wczoraj bylismy u mojeje mamyna obiedzie i przez wiekszosc dnia przesiedzilsimy u niejw domu bo u niej 24 stopnie w domu a u mnie 27 a to duza roznica
u mnie prawie caly dzien wiatark chodzi,bez niego bym umarla chyba z upalu

w tym tyg codzinenie wczesniejsze pobudki bo zapisalam Pauline na te zajecia z centrum kultury na caly tydzien od 9.30 do 14.30
wiec ona bedzie miala zajece a ja troche spokoju:tak::tak::tak::tak:
zeby nie ta @ to bym sie poopalala,ale pewnie jutro juz sie posmaze

mam dzis trocherzeczy do zrobienia

terapeutka juz zakonczyla z nami wspolrace z przyczyn osobistych
a szkoda.fajna babcia z niej i ja przyznje szczerez ze dzieki niej mialam sporo spokju bo wiele razy zajmowala sie obie dziewczynkami:tak::tak::tak:
Weronika ja pokochlaa jak swoja babcie wiec mialam ja odgniac?:-D:-D:-D

no i w sobote tescio postawil prawie cale sciany mojego wiatrolapu.dzis bedzie konzyl,ozniej jeszcze dach itd.

i najlpesza wiadomosc-p dzis w koncu poszedl do pracy po urlopie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

o 8 robie laskom pobudke po9 wsiadamy na rowerki i lecimy do szkoly na zajecia.sasiada tez zabieram
bubka widze ze u ciebie pracowicie:-D:-D
super ze wiatrolap juz prawie stoi:tak::tak::tak:

Witajcie wpadłam sie przywitac i pokazac fotki z 2 urodzinek Kamilka mam ich tylko pare:sorry:ale siorka ma wiecej to mi przesle.I jeszcze foteczka moja i dzieci w baseniku
mnia mniam torcik:tak:
a mamuska jeszcze bardziej mniam mniam:-p:tak::tak::-D:-D
dzieciaczki tez przeslodkie

witamy sie z rana
my czekamy na pana z sanepidu co by pobral wymazy:tak:
wczoraj przespalam pierwsze 65 minut meczu
:-D:-D:-D:-D
a tak zawziecie mialam ogladac ale ponoc byla to taka kopanina tylko wiec nic nie stracilam
najwazniejsze ze gola zobaczylam:-D

witam sie i ja:-)
w koncu moge sie odezwa.

anabuba dostalam 4 wiec jestem zadowolona:-D
a co do okresu, ja dostalam przedwczoraj i sie opalalam pol dni, ci slonce jakos wplywa na okres ze nie mozesz???

natalineczka spoznione wszystkiego najlepszego:tak:

wiktoria zdjecia super, urodzinki sie udaly?
ale mi zrobilam chrapke na tego torta:-D:-D

dziewczyny znajoma polevcila mi pewne miejsce na wakacje z dziecmi, same poczytajcie, wydaje sie fajnie, ale dla mnie to za drogo akurat
[url=http://www.magraclub.pl/pl/

WItajcie :-D:-D:-D:-D my już w domku :tak: droga super, ale duszno było w nocy. Zmęczeni jesteśmy jak cholera, jak Kuba będzie szedł spać to my też ;-) pogoda nam dopisała, codziennie na plaży byliśmy. Kuba się wyszalał chyba za wszystkie czasy bo cały czas w wodzie siedział :-) My z M zjarani jak nie wiem, mnie nie chciało na brzuchu i na nogach złapać :crazy: zwiedziliśmy wszystko co było do zobaczenia :tak: fotki wrzucę jak wrócę od mamy bo nie mam czytnika kart :tak: idę sprzątać dalej do potem :-)

Hej kochane poniedziałkowo:happy2:
Ale upał i to ma tak nadal trwać i trwać.......no w końcu mamay lato :-D:-D:-D:-D
Wiktoria torcik jami a ty......jak ty świetnie wyglądasz:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:oj mężowy pewnie o ciebie zazdrosny co?????:-p:-p:-p:-p:-p
Lunka witaj kochana po wyjeździe napisz coś więcej jak było:tak::tak::tak::tak::tak:i dziękuję za paczuszkę doszła ubranka boskie :tak::tak::tak::tak::tak:i jeszcze bardziej mi teraz przykro że moja paczka nie doszła :-:)-:)-:)-:)-:)-( nie ufam tej naszej poczcie jeszcze bardziej:no::no::no::no:moja mama też ma teraz z pocztą przeprawę koleżanka wysłała jej 3 tygodnie temu big paczkę z 10 kompletami pościeli z satyny dla wczasowiczów z ubrankami dla mojej Julki po jej wnusi z 10 parami majteczek dla Antochy sandałami dla Adama i co?????????????????amba fatima chyba się na kurierów przerzucę bo mnie normalnie szlag już trafia :wściekła/y:
Anabubka to ja czeam na fotki opalenizny basenu i wiatrołapu :tak::tak::tak::tak::tak:i witaj w klubie upałów a @:dry::dry::dry::dry::dry: ja dziś już lepiej bo to 3 dzień ale jak nigdy czuję się źle z tą @ jednak krew +hormony+ upały +praca = mega zle połączenie :cool2:
As kochana spokojnie jak znajdziesz wolny czas to mi wyślesz poczekam :tak::tak::tak::tak::tak:a o coś tą nogę w wodzie rozwaliła ??????????????????? mam nadzieję że dziś lepiej :tak::tak::tak::tak:zresztą kto jak kto ale ty wiesz co na to zaradzić :tak:ale niestety bólu nie ominiesz jeszcze przy tych upałach :dry: ja kiedyś jak byłam dzieckiem nie wiem miałam z 7-8 ;lat to w morzu nadepnełam na rozbitą butelkę i nawet tego nie poczułam tylko brat mi powiedział wychodzimy z wody a tam krwawa rana i ból do domu biegiem a potem z mamą do lekarza bo sie okazało że kawał szkła w nodze sobie tkwił w najlepsze :-(oj pamiętam ten ból i żel że wszyscy sie kąpią w morzu a ja nie mogę :dry:
Beatko czekamy na fotki z nad morza super że wyjazd udany :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Moje dziecię nagie śpi nawet pampersa mu nie zakładałam :no:za gorąco :dry:rano zrobilismy zakupy co by do 18 nie wychodzić z domu wszędzie zasłoniliśmy rolety wczoraj Pietruszka zamontował jeszcze roletę w kuchni bo tam nie mieliśmy a tam od rana do 15 mamy słońce :cool2: więc w domu narazie przyjemnie temperatura 24 * dużo dało nam to że od 21 do 7 rano okna były wszędzie otwarte :tak:
Pietruszka w pracy jeszcze tydzień i urlop :tak::tak:
dzieci nadal u babci dziś siedzą w domu mama mówi że na plażę nie idą bo za gorąco a do tego Adam się za bardzo spiekł mimo ciągłego smarowania i to faktorem 30 :szok: mama mówi że nic nie jedzą za to piją hektolitry mama kupiła w czwartek 5 zgrzewek wody i dzis muzą znów zakupić bo została jedna butelka :szok:zresztą my tez pijemy dużo codziennie schodzi 6 butelek wody a robię w dzbanku z mięta (mam świężą od teściowej:tak:) i plasterkami cytryny i lodem i taki 2 litrowy dzbanek juz od rana sama osuszyłam :cool2::cool2::cool2::cool2:

hej
ale upal matko droga ja cała noc mialam wiatrak właczony bo inaczej sie nie dało spac :tak:rano wstałam to mężus zrobił sniadanko jajecznice co mu sie nie zdarza bo on z gotowania to lewy:-D:-D:-Dale mnie dzisiaj zaskoczył miło :-):-):-)zjedlismy sniadanko i poszłam maksiowi basen nadmuchac bo niech siedzi i sie chlapie jak taki upal:tak::tak::tak:
Ja dzisiaj na 14 do gina ciekawe co powie mam nadzieje ze nie bedzie mi kazał isc polezec w szpitalu ze wzgledu na opuchlizne :confused::confused::confused:zobaczymy :confused::confused::confused:

jak wróce to dam znać:tak::tak::tak:

Wiki jaka z ciebie laska łooooooochoooochoooooo

Natali no tak chłopa nie ma to trzeba na BB zabijac czas:-D:-D

Malinka no to super ze dzieciom podoba sie u dziadków przynajmniej ty troszke odsapniesz od codziennosci:tak::tak::tak:

Beata witamy po urlopie no i czekamy na jekies foty:tak:

Lunka ty równiez po urlopie wiec na fotki jakies mamy nadzieje sie załapać:tak:

Oleńka gratuluje zdania egzaminu :-):-):-)

Ja spadam jakis obiadek szybko zrobic i pod prysznic wskoczyc jeszcze bo sie ugotuje :-D:-D:-Dmimo iz wiatrak 24h chodzi :-D:-D:-D

hej mamuski!!!
witam sie i ja z wami w ten piekny,upalny poniedzialek.pogoda jest swietna:tak:moje dziecko od soboty nic nie robi tylko siedzi w basenie.i ja tez korzystam z chwili wolnej jak tylko mam i chlepie sie z nim w tym basenie.;-)oje blizniaki teraz spia ja obiadek mam juz zrobiony i teraz nie mogło byc inaczej jak usiąsc z kawką przed bb.
na weselu bylo fajnie tzn.do 20 kicha ale potem imprezka sie rozkreciła i bawilismy sie do 4-30:tak:a o godz.8 byłam juz na nogach.ojjjj nie chcialo sie wstac:no:jeszce tylko 2 wesela przed nami w tym roku, ale nie moge sie ich juz doczekac.fotki wrzuce jak zgram na kapa.

milego dnia:-)

natalineczka-wszystkiego naj naj najlepszego!!!!
100lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spóznione ale szczere zyczenia.

lunka,beatka-witajcie po urlopie!!!!
super ze wam sie podobalo i że jestescie wypoczete.

wiktoria-no,no ale z ciebie mamuska;-)
100lat dla synusia.

malinka,anabuda-@ w takie upaly-jednym slowem masakra!!!!!!!!

iwicik-kochana koniecznie daj znac jak tam po wizycie.
trzymam kciuki zeby Ci nie kazal do szpitala isc.

reklama
beatko witamy z powrotem :tak::tak::tak::tak:
czekamy na obiecane focie

malinka, bubka wspolczuje @, na szczescie jeszcze mam kilka miesiecy bez niej przed soba:tak:

Iwcik czekamy na wiesci od lekarza:tak::tak::tak:
oby cie do szpitala nie wyslal bo w taka pogode w szpitalu to masakra:sorry2::tak::tak:

witam popoludniowo juz wyspana:-D:-D:-D
mlody jeszcze spi a ja zupke pomidorowa robie
jak milo wejsc i miec co przeczytac:-):-):-)

Do góry