reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Placki ziemniaczane robiłam wczoraj i mąż zjadł cały talerz a potem wieczorem jeszcze mnie pytał czy nic nie zostało :tak::tak::tak: a co do paluszków rybnych to masz Kerna rację - nieraz to samo siano w środku jest :crazy::crazy::crazy:

Dzień Dobry :-)

Przyłączam się do życzeń :tak::tak::tak::tak::tak:

As, ty mnie nie strasz :no:
Zuzia chyba dobrze reaguje na szczepienie - nie zauważyłam żadnych odstępstw od normy w jej zachowaniu. A co do żelaza to nasza pediatra twierdzi, że to bardzo mała dawka i dziwiła się że ją po tym brzuszek boli :baffled:

No i miałam popisać, bo Zuza zasnęła a Piotruś się kredkami zajął, a tu d..... - mała się właśnie obudziła, a Piotruś złamał kredkę i płacze nad nią "mamuuuuuu, mamuuuuu". Chyba zaraz szału dostanę :wściekła/y:

kochana jak dla mnie to jest bardzo duża dawka.:no:moje blizniaki mieli 2x po 2 kropelki a i tak sie darli.:eek:

ja nie wiem jak u mie bedzie bo moje dziecko codziennie inne imie mówi a jak mu powiedzialam Lena to powiedzial ze mu sie nie podoba:-D:-D:-D
a ja mu mówie ze bedzie z siostra chodził na dyskoteki to powiedzial ze sie spózniłam z ta siostrzyczka:-D:-D:-D bo on juz ma dziewczyne Gabrysie i juz ja nawet dwa razy pocałował:szok::szok::-D:-D:-D tylko powiedzial ze mam nie mówic tacie o tym:-D:-D:-D

a ja wczoraj mialam ogórkową:):)

A to ja w 20 tygodniu ciązy czyli mam nadzieje ze połowa ciązy za mną:-):-):-)prosze sie nie smiac bo bez makijażu no i zmieniłam sie po twarzy:-D:-D:-D

ślicznie wygladasz,mam nadzieje ze uda nam sie spotkac na żywo Cie zobacze z tym cudnym brzuszkiem.:tak:;-)
a co do imienia to ja zawsze marzyłam że córci dam na imie milena albo marlena-strasznie mi sie te imiona podobaja.
aha i jezcze jedno-strasznego smaka mi narobiłas z tymi nalesnikami.:-p

czesc mamuski!!!:happy:
matko jakie wy macie tępo od rana?siedze i czytam i nie moge skączyc.:szok::szok:
najgrsze i wkurzające jest to że od wczoraj mi net tak muli że już mnie szlak trafia.strona mi sie otwiera po 3 min.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
u mnie noc nie przesana,alan szalał,płakał,krzyczał(niech mu już te wszystkie żąbki wyjda).:-(
pogoda beznadziejna od niedzieli pada-wiec nici ze spacerku i chcac nie chcac musimy w domu siedziec.:no::-(
moj krystian jedzie dzis do mojej mamy na weekend i od rana juz sie pakuje,i gledzi mi że juz chce jechac.:angry::angry::angry:

madeuska-kochana wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy!!!!!!
dużżżżżżżżo miłosci,szczescia i radosci.
i oczywiscie niezapomnianej nocy.;-)

patrycja9009-slicznego maz synka.

Ja tez paluszki rzadko, filecik lepszy :tak: Ale ja to ostatnio tylko tortille jem :-D:laugh2: na śniadanie obiad i kolacje :-D

Uruchomiłam dziewczynkom piaskownicę, ale się dzisiaj pięknie bawiły :-)

Dlatego kupiła Froste, faktycznie rybka w środku, ale więcej panierki niz ryby:sorry:
A ze zwykłym filetem to czasem lubia się ości pojawić i ze strachu ryby mu nie daje:zawstydzona/y:
Lidka wyjdą ząbki, cierpliwości;-)

anaconda-pochwal sie nowa fryzurka.;-)

jak juz tak piszecie co macie na obiad,to ja ma frytki,jajko sadzone i oczywiscie mizeria musi byc.:tak:
a przed chwilką było u mnie oberwaniie chmury,:szok::szok:tak strasznie padalo,ciemno sie zrobiło i nawet grzmialo.:eek:

dziekuje jeszcze raz wszyskim dzieczynom za zyczonka:-)

własnie wróciliśmy ze spacerku- pogoda taka sobie....

M pojechal zawieźć patryka do kolegi u którego będzie spać:tak:

juz jestem głodna, bo gadacie ciągle o tym jedzeniu i nie mogę się doczekać wieczorku:rofl:

ja dziisaj miałam makaron zytni z sosem pomidorowym z kawałkami szynki(mięsa):tak:

ja tez zawsze chcialam miec maksia i julke tylko ze u mnie wookoło jest tyle julek ze poprostu to imie mi sie znudziło normalniegdzie nie popatrze jest dziewczynka o imieniu julka albo wiktoria no ale to tez odpada bo brat ma wiki

a ja mam aktualna fotke z moim wielkim obecnym brzucholkiem:-):-):-):-)
ślicznie wyglądasz:tak::tak::tak::tak:
a ja na gebie wysypana jak ta lala:szok:
takie mi wulkany powyskakiwaly ze:szok::szok::szok:
no i brzusio nie chce tak szybko rosnąc:no::no::no::no:
No zupka się gotuje ogórkowa dziś :tak:pranko się pierze naczynia pozmywane dziecię nadal spi jak bosko :-D:-D:-D:-D
Anaconda mały szantaż a cuda zdziałał i córeczka w przedszkolu :-)
Iwcik Lena podoba mi sie bardzo bardzo gdybym miała córkę to by była pewnie LENA albo Pola(ewentualnie Apolonia)Anastazja (Nastka ) Nadzieja (Nadja) i bardzo podoba mi się Gabrysia zresztą Julka moja tak miała mieć na imię no ale Piotra córka to Gabrysia więc juz my jedną Gabrysie mamy :-D a mój Piotr zawsze mówił jak córk to Partycja ewentualnie Lena :tak::tak: dla dziewczynek jest tyle ładnych imion zresztą dla chłoców też u nas poniewasz każdy miał dla chłopaka kilka typów imienia musialiśmy się zdecydować na losowanie każdy ze swojej grupy wbrał jedno i demokratycznie ja zapisałam wszystkie na karteczkach i było losowanie pierwsze wylosowane było jako pierwsze imie drugie jako drugie i tak ja miałam typ Antoni :tak:dacho typował SZymona Julia Cypriana Piotr Jeremiasza i tym sposobem mamy Antoniego SZymona :-D:-D:-D ale najbardziej kontrowersyjna propozycja jaka padła to Wespazjan oczywiście pomysł Pietruchy i całą ciążę do brzucha mówił Wespi :szok::-D:-D:-D:-Dmieliśmy pomysły na Pawełka (no bo skoro jest Piotr to niech będzie i Paweł) Kazia (po Piotra tatusiu świętej pamięci ) Tymoteusza tak więc u nas o Imię toczył sie bój :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a mi dla dziewczynki podoba sie julia, Alicja, Emilia, weronika, Daria :tak::tak::tak:
magdalena i Gabrysia tez:tak::tak::tak::tak:
a synek to Czarus ale juz jest, :tak::tak::tak:
dariusz ale to tez odpada:sorry: julian i mateusz tez:tak::tak: i kamil
ja nie wiem jak u mie bedzie bo moje dziecko codziennie inne imie mówi a jak mu powiedzialam Lena to powiedzial ze mu sie nie podoba:-D:-D:-D
a ja mu mówie ze bedzie z siostra chodził na dyskoteki to powiedzial ze sie spózniłam z ta siostrzyczka:-D:-D:-D bo on juz ma dziewczyne Gabrysie i juz ja nawet dwa razy pocałował:szok::szok::-D:-D:-D tylko powiedzial ze mam nie mówic tacie o tym:-D:-D:-D

a ja wczoraj mialam ogórkową:):)

A to ja w 20 tygodniu ciązy czyli mam nadzieje ze połowa ciązy za mną:-):-):-)prosze sie nie smiac bo bez makijażu no i zmieniłam sie po twarzy:-D:-D:-D
no to spoznilas sie z ta sioatrzyczka:sorry::tak::-D:-D:-D:-D
mój synuś mi zasypia w folteiku chyba... ide go do lozeczka polozyc...:tak:
moze w koncu jak zasnie to uda mi sie wejsc do wanny i zrobić na bóstwo;-)

ehhh... fałszywy alarm... tylko chciało mu się kichnąć:-D:rofl: a juz si ecieszylam:rofl:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no i wkoncu wstałam zrobiłam krok d przodu :-D:-D:-D nawet ubrałam se :-D:-D:-D i pewnie iderobic nalesniki bo jak ja w tym tepiebede sie dzisiaj ruszac to obawiam sie ze nie zjem tych nalesników :-D:-D:-D

Beatko ostatnio cos zabiegana jestes ale czasem tak bywa zycze szybkiego konca remontu:tak::tak::tak::tak:

siostra musze pogadac z nimi wsumie to mam kilka wersji ale zobaczymy co z tego wyjdzie bo podoba tez mi sie Emilia Julita Lena Alicja Dari Łucja i Maja:-D:-D:-D:-Dtakze jest ich troche a ja nie zdecydowanawiec zostawie to moim chlopakom , a jakby był chłopak to pewnie bylby Marcel:-):-):-):-)
moja siostra dala Marcel, kiedys mi sie nie podobal ale teraz bardzo mi sie podoba:tak::tak::tak:
Mój mały grubasek :))
no jakie pućki pucołki śliczniutkie:tak::tak:
Kerna łap nalesniczka z serkiem białym leci otwórz okno bo bedziesz muisała szyby myć:-D:-D:-D:-D
Ja juz zjadłam tzry i narazie stop bo za chwile złapie mnie zgaga i tyle bedzie z tego wszystkiego:-):-):-) jak wróce z maksiem z przedszkola to sobie jeszcze zjem :tak::tak::tak:
rzuc tu jednego, ja kupilam ser i cukier waniliowy ale cos mi checi do smazenia brakuje:tak::tak::tak::tak:

Wiki Mima zobaczył u Ciebie skaczącego kubusia i nie pozwala mi przesunać strony, bo oglada misia i woła do niego pieszczotliwie MIMO:-D teraz weszłam na odp. i jest bunt bo on chce mimo:eek:
Iwcik naleśniczek pierwsza klasa! Mniam! a ser robisz z jajcem??
moj czarek tez sie tym kubusiem zachwyca:tak::tak::tak::tak::tak:
Ja juz po zakupach i nawet o fryzjera zahaczyłam, ale wkurzona jestem jak diabli bo nie tak chciałam żeby mnie obcięła :angry::angry::angry::angry:
Co do imion to u nas jak będzie teraz chłopak to na pewno damy mu na imię Michał albo Mateusz albo Damian albo Kacper, a jak by była druga dziewczynka to Gabrysia, Amelka albo Antosia :tak::tak:
dawaj fotencje:tak::tak::tak:
ocenimy:tak::tak::tak:
Ja rzadko kiedy robie paluszki rybne...wole filet z mintaja :)))))))))
my wolimy pangę:tak::tak::tak:
Dlatego kupiła Froste, faktycznie rybka w środku, ale więcej panierki niz ryby:sorry:
A ze zwykłym filetem to czasem lubia się ości pojawić i ze strachu ryby mu nie daje:zawstydzona/y:
Lidka wyjdą ząbki, cierpliwości;-)
mozesz zawsze ty pierwsza przezuc i jak nie bedzie osci to mu dac:tak::tak::tak:

witam sie my juz wrocili z miasteczka,
nie pochodzilismy zbytnio:sorry::sorry::sorry::sorry:
mamy wiktor po 2 godz chodzenia zaczal tak dawac do pieca ze szok ta sie zaczela nerwowac i tez zaczela dawac ze szok:sorry::sorry::sorry:
jeszcze w aucie sie poklucilysmy wszystko jej wyrzucilam, troche mi ulzylo ale pozniej mialam wyrzuty sumienia:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

kupilam czarusiowi za to ze byl grzeczny pilke, bo w biedronce byly po 7 zl, nakupilam sobie mieska pozniej trza je dzielic, no i kupilam piwko na wiczor mezusiowi :tak::tak:
bedzie kolo 20-21
a i kupilam sobie lakier do paznokci w biedronce tez:tak::tak::tak:
jakies spanie mnie meczy a tu trza chtke oprzadzic i szykowac sie na przyjazd m ;-);-);-)

reklama
A u nas tak padało jak po Maję szłam że całe szczęście że parasol ze sobą wzięłam :szok::szok:
A fryzurą nie ma co się chwalić bo jak mówię spiep... mnie na całego :angry::angry::angry:

Do góry