reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

...
MH ty tak jak ja planujesz latem bez pampka ale bez ciśnienia:-):-):-)
...

U ciebie nauka pewnie nie pójdzie w las :tak: A Niki to raczej dla rekreacji z gołym tyłkiem będzie latać :rofl2: Ja to tak liczę, że pieluchy pójdą do lamusa nie wcześniej niz około 2 latek :tak: Więc dla mnie to jeszcze abstrakcja :happy:

dziewczyny wlasnie - 1,5 roku - co mi na 1,5 miesiaca strzelilo :szok::confused2::zawstydzona/y::laugh2:
nie no swietnie... :-p:-p

...

No my sie dziwiłyśmy a ty sie zapierałaś :-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ale dobrze że to 1,5 roku bo zaczęłam się w głowę pukać :-D:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no i super załapała:tak::tak::tak:nawet jak jej się jeszcze pare razy zdarzy to wkońcu załapie:tak::tak:
ja to się boję lata i Antka w piaskownicy:sorry:bo on z tych bitnych raczej i ciekawe czy latem dzieci w piaskownicy nie będzie lał:eek::eek:no nic najwyżej pare razy wróciy za karę do domu aż się nauczy:tak:
bedzie dobrze:tak: chlopaki zawsze sie dogadaj w piaskownicy gorzej z dziewczynkami:-D:-D

dziewczyny wlasnie - 1,5 roku - co mi na 1,5 miesiaca strzelilo :szok::confused2::zawstydzona/y::laugh2:
nie no swietnie... :-p:-pdziewczynka chciala dotrzymac towarzystwa Laurze ale chyba mojej sie to nie spodobalo i ja popchala a ta na glebe

heh... a to co jej zrobila dziewczynka??

dziewczynka chciala w sklepie sie bawic w kaziku dla dzieci a ze Lali tam byla to ja wywalila, a co przeciez byla tam pierwsza i dzielic sie nie bedzie:-D:-D:-D

Patrysia:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MH powiem ci tak przy pierwszym dziecku to miałam jakieś ciśnienie żeby szybko zaczął chodzić mówić sikać poszedł doprzedszkola itp a teraz mam przy Antoszce jakiś taki większy luz myślę że na wszystko przyjdzie czas:tak:jak będzie miał 2 lata i nie będzie sikał do nocnika to włosów z głowy rwać nie będe:-pmoże jak będzie miał 2.5 roku załapie:sorry:nie wiem grunt co by się przed pójściem do przedszkola odzwyczaił bo mi go z pampersem nie przyjmą:rofl2:

Ania a co to jest ten Kazik?????????
w ubiegłym roku jak chodziliśmy na palc zabaw to przychodziła mama z takim 2 letnim chłopczykiem ile on się nalał dzieci na sypał piachem itp mama fajna za każdym razem tłumaczyła mu wychodziła z nim z palcu zabaw ...a chłopczyk później to miał już taki sposób że jak sypnął któreś dziecko to szedł do mamy i mówł idziemy kuba(czyli on) jest be nu nu nu:-D:-D:-D:-D

No my sie dziwiłyśmy a ty sie zapierałaś :-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ale dobrze że to 1,5 roku bo zaczęłam się w głowę pukać :-D:rofl2:
hehe ale sie zamotalam :confused2::confused2:
bedzie dobrze:tak: chlopaki zawsze sie dogadaj w piaskownicy gorzej z dziewczynkami:-D:-D

dziewczynka chciala w sklepie sie bawic w kaziku dla dzieci a ze Lali tam byla to ja wywalila, a co przeciez byla tam pierwsza i dzielic sie nie bedzie:-D:-D:-D
hehe :-D
Patrysia:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MH powiem ci tak przy pierwszym dziecku to miałam jakieś ciśnienie żeby szybko zaczął chodzić mówić sikać poszedł doprzedszkola itp a teraz mam przy Antoszce jakiś taki większy luz myślę że na wszystko przyjdzie czas:tak:jak będzie miał 2 lata i nie będzie sikał do nocnika to włosów z głowy rwać nie będe:-pmoże jak będzie miał 2.5 roku załapie:sorry:nie wiem grunt co by się przed pójściem do przedszkola odzwyczaił bo mi go z pampersem nie przyjmą:rofl2:
zalapie predzej niz Ci sie wydaje ;-)
w ubiegłym roku jak chodziliśmy na palc zabaw to przychodziła mama z takim 2 letnim chłopczykiem ile on się nalał dzieci na sypał piachem itp mama fajna za każdym razem tłumaczyła mu wychodziła z nim z palcu zabaw ...a chłopczyk później to miał już taki sposób że jak sypnął któreś dziecko to szedł do mamy i mówł idziemy kuba(czyli on) jest be nu nu nu:-D:-D:-D:-D
no ale przynajmniej wiedzial ze jest be.... :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Boze jaki ja mam syf w domu :szok::szok::szok:
przeszlam teraz do kuchni malemu po paluszki - normlanie mnie szoklo... chyba musze sie wziac za porzadki... bo az fuj :sorry::sorry::sorry:

Ale to znaczy tylko jedno, babo po odpoczywaj trochę :tak: bo ci się zmęczenie we znaki daje :sorry: Wywal nogi do góry i poleż, sprzątanie nie ucieknie :happy:
dobrze ze wiem jak sie nazywam :-D:-D:-D jeszcze:-p:-p:-p

dobra ja zm ykam,
mala sie budzi a ja nie moge patrzec na ten balagan...
ide sobie kawke zrobic i chycic sie sprztania i prania...:laugh2:

MIALO BYC KACIKU:-D:-D
maly wiedzial o co chodzi :-D:-D
Boze jaki ja mam syf w domu :szok::szok::szok:
przeszlam teraz do kuchni malemu po paluszki - normlanie mnie szoklo... chyba musze sie wziac za porzadki... bo az fuj :sorry::sorry::sorry:
:-D:-D:-D
dobra ja zm ykam,
mala sie budzi a ja nie moge patrzec na ten balagan...
ide sobie kawke zrobic i chycic sie sprztania i prania...:laugh2:

ja musze pranie wstawic

o i slonce na wieczor wychodzi:szok::szok::szok:
Siedziala z lali na minimini i gralysmy w pary, w odglosy zwierzatek i sadzilysmy kwiatki :)
Za bardzo sie jej spodobalo i nie chiala mi zejsc z kolan:rofl2:
Teraz jest w pokoju i sie bawi a ja spadam do pralni:tak:

Jetesmy po aerobiku:-)
Walnelam sobie z Laura aerobik w domku, a co?Mi tez wolno:-D
Bylysmy w pralni, pranie poskladalam i czeka na prasowanie:rofl2:
Czarne sie kreci a szare czeka na kolejke:-D
Zrobilam kisiel i czekamy az ostygnie by go spalaszowac:tak:

Pisalam ze sloneczko wychodzi a tu deszcz:szok:
No coz ide dmuchac kisiel bo Lali wola a i tak nie ma zadnej

helo laseczki
rano musialam odpasc bo Weronika zrobila si starsznie marudna,placzlwia i nie wiadomo co jeszcze

spacer do szkoly zaliczony,ploteczki tez
kolo poludnia w koncu wyszlo slonce
dzieki Wiki:-D

na drodze powodz,na podworku tez:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

przyszlam,zrobilam zupke,pozniej poszlysmy z Weronika walczyc z kaluzami na wjezdzie i na drodze doajazdowej.
mama polatala po kaluzach

teraz dziewczyny ogladaja dobranocke a p w drodze do domu wiec mam chwile

MARTYNKO
2007.gif
2007.gif
2007.gif

Uśmiechu w każdej sekundzie,
radości w każdej minucie,
przyjaźni w każdej godzinie,
szczęścia każdego dnia,
miłości przez całe życie!!!
- życzy e-ciotka Justyna z maluchami:-).

2005.gif

dol;aczam sie do zyczen:tak::tak::tak::tak:

Dziewczyny moja Niki bierze się za chodzenie :szok::szok::szok::szok::szok:
Zasuwa po chałupie pchając przed sobą taborecik :szok::rofl2::-D
ale bystra panienka:szok::szok::szok::szok:

Ja też już zmykam na zakupy bo cicho się tu zrobiło :tak::tak::tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Od dzis jak Oliwka wstanie zaczynamy nauke siusiania do nocnika.Chcialam to zrobic za jakis czas jak sie cieplej zrobi ale jestem troche zmuszona bo zostalo mi 9 pampersow w domu A kasy nie mam teraz na pampersy:-(.Bede miala za kilka dni ,wiec zaczynamy nauke siusiania.

Macie jakies sprawdzone sposoby aby dziecko szybko nauczylo sie na nocnik robic??????????Bede wdzieczna za pomysly:tak:

kochana ja swoej sadzalam na nocnik jak mialy 9mieisecy,ale do 2 lat nieztety nie opanowaly nauki kontroli
ale nie powiem bo xczesto udawalo mi sie lapac siku czy kupke w nocnik i byla oszczedznoasc.
ja trzymalam dziewczyny w domu w tetrachi w majtkach z sucha pielucha
raz ze czuly ze maja mokro,2 nie lecialo po nogach czy po dywanie:-)
i pampersow tyle nie szlo
wysadzaj ja zawsze po spaniu.
ja tak co 1--1,5godz wysadzalam

Witam sie .

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MARTYNKI ,ZDRÓWKA ,RADOŚCI ,MILOŚCI ,SAMYCH PIEKNYCH DNI:tak:

Poczytałam po łebkach wiem o porzadkach i o pechowym dniu Mamity,o MEDEUSKI dniu opieki:tak:
Malina wiesz cos o tej zagubionej dziewczynce??
MH ale Niki bystrzacha,że już sie za chodzenie bierze:tak:

Ja na razie wypiłam kawe z koleżanka i herbate z mama,coś mi dzisiaj czas leci jak głupi ,a wszystko przez to ,ze dzis rano samochód na stacje paliw pchaliśmy:-D,bo nam paliwa brakło ,mam jakieś 400 m,do stacji może pól klocka ,15 minut intensywnego wysiłku, i jak mnie to bawiło,tak sie potem z m pokłociłam ,bo oczywiście moja wina:angry:,ze bak wyschnął:crazy:mimo to wesoło było:-D:-D
I dochodzi 12 ,a ja nic nie zrobiłam ,dobrze,ze mam zupe juz zrobioną chociaz,muszę powystawiać troche ksiazęk na allegro ,ale jakoś czasu brak:-D

prosze jaka ginnastyka z rana:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:

Dołączam się do życzonek :-D:-D:-D:-D
Fajnie jeden post mi zaznaczyło :no: ja nie wiem co się dzieje z tym komputerem :dry: Witam. Pogoda się trochę zepsuła, słoneczka już nie ma :-( ale mam nadzieję że wyjdzie. Dzisiaj M jest umówiony z facetem na oglądanie mieszkania, ale dopiero na 19 więc sam jedzie. Facet chce tylko 450zł za wynajem, dwa pokoje :tak: mam nadzieję że się zgodzi i może wyjdzie ;-) Kubek śpi, pranie mam zrobione a obiad do połowy :sorry: zaraz lecę ziemniaki obrać i makaron ugotować :tak: wpadło mi w oko to zdjęcie z tygrysem, super :-D a takie sarny to widziałam na własne oczy, zarąbisty widok :-D

daj znac jak poszlo

No mnie też na porządki wzięło :-p Pomyłam szafki w kuchni, przeleciałam okno, firanki się piorą, wychuchałam kuchenkę :tak: tylko,ze wzięłam się za obiad i zaraz ją sobie utytłam :eek:

widze ze sie pozarazalyscie tymi firanami:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Dorota to jest za wynajem 450zł czynszu nie ma, ale opłaty wychodzą jakoś 750-800zł :tak: dziewuszki ja mam pytanko, jak żeście uczyły dzieciaki siusiać do nocnika :confused: ja tego małego bąka próbuje nauczyć ale dla niego to zabawa, podnosi się i wacek na wierzchu a nie w nocniku :sorry: i tak w kółko :confused2: na razie go męczyć nie będę, poczekam aż się cieplej zrobi i jak wyzdrowieje :tak: ja wypije to sadzam go po jakimś czasie ale i tak nic. On sika jak wstanie :-D

niech sika na stojacao.niektorzy chlopcy tylko tak potrafia:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka wstala i posadzilam ja na nocnik.To mi na nim plakala.Uspokoilam ja i tak po dobroci caly czas siadala na niego i wstawala.W pewnym momencie usoiadla na dluzej niz kilka sekund i nasiusiala pierwszy raz do nocniczka :-).
Ja szczesliwa jak nie wiem co :-).

Teraz ona lazi i mowi SI SI SI :-).

pLANUJE JA TAK GDZIES CO GODZINE WYSADZAC (sory za duze litery)Chyba ze mi sie wczesniej zleje.No ale jak zaczelam juz ta nauke to chce ja w koncu nauczyc :-).

super!gratki1

n
Anabubka złe wieści wózek ma uszkodzony stelaż i to w taki sposób że szkoda słów Pietrucha mówi że może się przełamać wieć tylko do śmieci z nim:-:)-:)-(sorrki ale musisz coś poszukać na allegro:-:)-:)-(
Zdjął mi lekką spacerówkę Antkowa już wyszorowana się suszy:tak:może wiosna jednak nadejdzie:-pwierzę że te prognozy że niby w marcu ma przyjść znów zima sa nie trafione bo dziś zapowiadali u mnie deszcz od rana i max +4 a mamy słonko i +11:szok::szok::szok:

no trudno:-(
miech juz przychodzi
musze zaczac chowac zimowe ubrania to wiosna przyjdzie

wlasnie uslyszalam w pogodzie ze za tydzien powrot zimy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzień Dobry! :-)

Ja na chwilę :sorry:

Dziękuję wam za rady! :tak: Kupiliśmy kapturki, maltan i jeszcze jedną maść, chodzę w koszuli z cyckami na wierzchu, wietrzę ile się da i jakby trochę lepiej. :tak:

Poza tym była dziś położna no i okazało się, że problemem była pozycja do karmienia - Zuzia przytrzymywała sobie pierś dziąsełkami, żeby jej nie uciekała i dlatego mi je przygryzała tak mocno. :confused2:
Pokazała mi jak ją przystawiać i na razie nie jest tak źle, tylko kazała mi jak najszybciej wyleczyć te brodawki, bo mam już tak ponadrywane, że dziś rano miałam na nich ropę - takie malutkie kropeczki, ale jednak. :szok:

No ale zobaczyłam światełko w tunelu, bo wczoraj to już wyłam z bólu i zaczynałam się zastanawiać nad podaniem mleka modyfikowanego. :zawstydzona/y:

Zmykam trochę odpocząć zanim dzieciaki wstaną :tak:

jednak zel przystawianie.dobrzez e polozna przyszla
jak Ci malutka spi?

Dobrze, że wytrwałaś :tak:

Anaconda, mam takie samo zdanie o sikaniu :tak:

No a teraz Helenka ma ponad 38 :wściekła/y: Tylko, że ona trzydniówkę to miała dawno temu, więc boję się że cos innego się do nas przyplątało :no: Ankia tylko 37 :sorry:

zdrokwa dla WAs.bidulki

[obracala dlatego pytam bo Maks ma juz 4 ale wiadomo ze kazde dziecko inaczej sie rozwija wiec nie ma sie czym przejmowac;-):tak:

o kurde cebulka...

moje sie pozniej przewraclay

nadrobilam
teraz ide myc dziewczyny
jutro lecimy na spotkanie inegracyjne na 11,a pozniej do mamy sie wybieram wiec dzionek zleci
jak dam rade to dzis zajrze a jak nie to pwnie dopeiro w niedziele wieczorem jak p na noc pojedzie do robotuy

milego

reklama
Do góry