reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Dzień Dobry! :-)
No no no, laski, poszalałyście z tymi postami! :szok: Widać, że to środek zimy, ciekawe czy w lato też taka produkcja będzie? :-p:-p:-p:-p

...
Spadam do garów. Na razie dzieweczki ( dobrze, że "e" mi nie zjadło:-D)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Sikam! :-D:-D:-D
...
MYSZUNIA nie chcialas wiedziec jakiej plci masz dziecko w brzuszku?,
czy dzidzia nie chciala sie pokazac???

Lc
Chcieć to ja bardzo chciałam wiedzieć, no ale jak do tej pory miałam 4 USG i na pierwszym jeszcze za wcześnie było, na drugim nie chciała się dzidzia pokazać, a na trzecim i czwartym trafiłam na takie wredne suczysko, że wydaje mi się, że z czystej złośliwości nie chciała mi powiedzieć. W ogóle sprawiała wrażenie jakbym jej bardzo przeszkadzała samą obecnością w jej gabinecie, i chyba oburzyło ją to, że śmiałam jej zadawać jakieś pytania. :no::no::no:
No więc na razie pozostaje mi ufać wróżbom Malinki i wierzyć, że dziewczynkę noszę. :tak::-)
Słuchajcie mój Pietruszka co sobotę i niedzielę gotuje obiady i ma swoje ulubione przepisy na necie drukuje je sobie i robi z przepisu:szok:
ostatnio robił zeberk w miodzie i z rodzynkami jak mi powiedział że miód rodzynki se mysle noooooo może nie będzie mi kazał jeśc no ale kazał i były jami serio mi nigdy takie pycha nie wyszły:no:
2 tygodnie temu robił klopsiki z mięsa mielonego i ryżu tak pół na pół w sosiku pomidorowym wam poweim że były takie pycha że nawet Adam który klopsiki tak sobie lubi zjadl na obiad i na kolację prosił to samo:szok:
"może nie będzie kazał mi jeść..." :-D:-D:-D:-D:-D:-D :-D
A tak serio to ja uważam, że faceci są lepszymi kucharzami niż kobiety, tyle, że są leniwi. :tak: Mój m też świetnie gotuje - wprawdzie ostatnio się bardzo rozleniwił i nie chce mu się, ale jak obydwoje pracowaliśmy to gotowaliśmy na zmianę i jego obiadki były zawsze lepsze od moich. :tak::tak::tak: A i teraz jest tak, że jak mi czegoś brakuje w jakiejś potrawie to każę mu próbować i doprawiać i zawsze trafia w dziesiątkę z przyprawami! :tak:
... a julina to nawet sobie odsetki dolicza:dry:jak pietruszka pożyczyl od niej kiedyś dychę to po tygodniu musiał jej 12 oddac:-p
Julina to pewnie bizneswoman będzie :-D:-D:-D Ona cały czas mnie czymś zadziwia! :tak:
Po wizycie u gin
nadżerka ładnie wygojona
tylko upławy mam-więc dostałam globulke JEDNĄ ZA 22 zł:szok: ale ponoć jedna ma wystarczyc bo to duuużo większa dawka:tak:
....
Super, że nadżerkę już masz z głowy! :tak: A globulka na pewno pomoże! :tak:
...
a ja jakiegoś nerwa mam i bij zabij nie wiem czemu i po co:baffled:
...
Ja ostatnio często nerwa mam :baffled: Chyba mi hormony szaleją. :sorry2:
Lali buzia i karnawalowo :)
No no no! Lali ma talent! :tak: No i śliczna, jak zawsze! :tak: Po mamusi! :tak:
...
Przedstawiam Wam moje kochane Gustawa 2.

...
Eeeee, nieźle, nieźle! :tak: Gustaw 3 to już pewnie takie rozmiary osiągnie, że wam balkon zarwie! :tak::-D:-D:-D
...
A to nasz JAŚ :tak::-) Jak miał 5 dni :tak:
Słodka kruszynka! :tak:
...
Kilka mam zdążyłam poznać dzięki siostrze no i dużo o was mówił kilkakrotnie mi mówiła zebym dołączyła do was ale jakoś tak schodziło :-):tak:
...
A ja się dopiero zorientowałam, że ty Ani siostra jesteś! :tak:
Kur.. moja mama jest popierd..... :-(
Teraz sie chwile z Oliwka bawia .Ona podeszla do mnie i pyta sie mnie jak dlugo tam G jeszcze bedzie .Mowie ze nie wiem ,ze tam jest do 20
A ona Tak on sobie tam teraz bedzie chodzil codziennie po pracy I bedzie zadowolony.Pojdzie do pracy ,po pracy tam i Pierdo.. co sie w domu dzieje .
Chodzilo jej o to ze on sie Oliwka nie zajmnie .Powiedzialam jej kilka niemilych slow i mam juz dosc :-(
Bark mi slow
Dorotka, nie denerwuj się tak! Mama pewnie nie do końca zdaje sobie sprawę z realiów i niekoniecznie wie, jak bardzo twojemu mężowi jest ta terapia potrzebna. Może wytłumacz jej na spokojnie co i jak, a jak nie pojmie, to odpuść, bo po co na próżno nerwy szarpać. :tak:
...
Maja niestety rozkłada się na dobre, jak wróciłyśmy z przedszkola to poszła spać i wstała już z gorączką tak więc choroba raczej nas nie ominie:-:)-:)-(
Oj, oj! Niedobrze :no::no::no: Zdróweczka dla Majki! :tak:
...
G wrocil o 20 .Wlasnie usypia Oliwke ale ona jakos usnac nie chce :-( .
Chwile gadalam z G jak bylo i dowiedzialam sie ze jutro chce tam isc ze mna i Oliwka,wiec jak nie bedzie tak mocno wialo to pojdziemy :-).

Mowil ze za tydzien w niedziele gdzies tam z nimi jedzie na miting.A w wakacje wszyscy mamy jechac kajs :-) .Widze ze jak narazie G sie podoba tam .

Macie racje jak G bedzie chcial chodzic tam dziennie to niech chodzi i moja mama ma guwno do gadania .
...
Super, że tak pozytywnie zareagował! No i koniecznie idźcie tam razem :tak:
...
A ja wczoraj zgrzeszylam:zawstydzona/y: o 23:45 zjadlam chamburgera:zawstydzona/y: Wlasnie glodna jestem:-pTrzeba cos przetracic:-D
:szok::szok::szok::szok::szok:
Hamburger o północy! :szok::szok::szok::szok: Kobieto, toż to grzech jakich mało! :szok::szok::szok::szok:
:-D:-D:-D:-D:-D A tak serio, to ja też tak mam, że największą ochotę na zakazane smakołyki mam w nocy! :dry:
...
Iwcik,takie dziecięce marzenia są najfajniejsze:tak::tak::cool::cool2:.Pamiętam,że jak przejeżdżałam autobusem koło Studium Nauczycielskiego(tzw.Przedszkolanki) to chciałam tam się uczyć i potem dzieci w przedszkolu bawić:tak:,później zrobili tam liceum i chodziłam tam a i w przedszkolu pracowałam,więc coś w tym jest;-):tak:.
...
Ja w dzieciństwie usadzałam moje siostry przy stole i uczyłam je czytać i pisać, a później im zeszyty sprawdzałam i dwóje stawiałam :-D:-D:-D No i proszę, się marzenie spełniło, chociaż teraz to już taka uszczęśliwiona tym nie jestem :sorry2:
...
Ja dziewczynki urodzilam w moju(powinnam w czerwcu) a pod koniec stycznia chodzilam jeszcze w jeansach sprzed ciazy:tak::tak::tak:W sumie to do konca ciazy chodzilam w tych ciuchach co przed ciaza:tak::tak::tak:
Z Dominikeim tez tak mialam
:szok::szok::szok: Ja w moje ciuchy sprzed ciąży już od jakiegoś czwartego miesiąca się nie mieszczę.
Z Piotrusiem przytyłam 25 kg, a apetyt miałam taki, że szok :szok::szok::szok: A teraz jak do tej pory wrzuciłam na siebie 14kg, przy czym ostatnie 4kg w ciągu ostatniego miesiąca :szok::szok::szok: Ale to dlatego, że bardzo spuchłam - mam nogi jak dwa nieociosane kołki, a stopy tak mi spuchły, że w buty o rozmiar większe niż normalnie wchodzą mi z ledwością. :zawstydzona/y: No i w tej ciąży brzuszek mi znacznie szybciej urósł, bo już w trzecim miesiącu było widać. :tak:
...
A CO BEDZIE w 40 tyg .............mam nadzieje ze juz urodze i nie bede chodzila w ciąży tak jak z Maksiem do 43 tygodnia jak słonica jakaś:no::no::no:
O matko! :szok::szok::szok::szok: Do 43 tygodnia? :szok::szok::szok: Współczuję ogromnie!
...
A no wiem, że okazja kurcze ale weny na zakupy nie mam..oj to niepodobne do mnie :no::no::no::no: uwielbiałam łazić po sklepach a teraz cosik chyba zdziadziałam:confused: no ale jak szwagierka da radę to ze mną pójdzie i bejbesa przypilnuje:tak: no i się Wam pochwalę:tak:
Pochwal się, pochwal! :tak::tak::tak:

No czesc dziewczyny. Opuściłam Was wczoraj późnym chyba popołudniem, a okazuje się, że blisko h nadrabiania...

Makunga, no Jaś słodziak, a jaki śliczny nosek. Ja kocham noski niemowlaczków:-D:-D:-D

Iwcik Melchior jak sie patrzy, owieczki rzeczywiście prawie jak dzieło sztui, no rewelka.

Dorcia na Twoją mamę tez mi ręceopadły, ale nie bój nic, olej to, to Wy jesteście najważniejsi. No szkoda, że wsparcia z jej strony ie macie, ale kto wie kochana, może jak zobaczy, że idzi ekulupszemu i że Wy tacy uparci to się jej odkręci?
Cieszę się, że G zadowolony, niech chodzi i jeśli tylko est możliwośc chodźcie razem:tak:. Trzymam za was kciukasy>

Anaconda
zdrówka dla Majeczki, cos często choruje bidulka.

Anka co to dla Ciebie za grzech taki fast food przed północą, no daj spokój...

Mamita,
jrsli pytasz o tą pizzerię,z która wojna była i później " pizzą przepraszali " to Al Capone przy rynku, a ta co tak nam podpasiła, to juz Ci pisałam kiedyś-Toscania, taka mała przy świętokrzyskiej.

Dowikla, z Ciebie kruszynka była a nie ciężarna:-D. Ja przytyłam 27kg, tak lekko licząc, hihi. Ale spuchnięta też była mocno i też zaczęło mi schodzić pare dni po porodzie, pare-chyba ze 2 tyg.

Agnes, jak tak puszczasz chomika na klawiature, to uważaj żeby ci przecinków nie nawsadzał między klawisze:-D:-D:-D
A zdjęcia ze spotkania bombowe, kurcze, jak tak na to patrze to coraz bardziej żal mi mojej małej...

Dziękuje za komplementy dla Gustawo, może któraś chce się umówić, spotkać, co by taki samotny nie był. mOja mała zadba o herbacię, hihi.. Myszunia, następny większy , może i tak. I ten mógłby być ze 3 razy taki, bo śniegu by starczyło, tylko chęci moje mniejsze były:-D

A ja za dzieciaka, to chciałam być zakonnicą. Oj bardziej pomylić się nie można było:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

I co , jeszcze śpią???

Zapomniałam Wam powiedzieć, ale namotałam.
Wczoraj Z rana umówiłam się na dziś ze znajomym, że przyjedzie . Twierdzi, że na PKP będzie o 11 , ale znając nasze koleje to może być i o 15. Po południu zadzwoniła tesciowa, że dziś nie ma żadnej wizyty u lekarzy i może wpadnie, ale jeszcze się zdzwonimy, a wieczoram, jak już byłam spiąca, hihi, zadzwoniła moja mama, żebym koniecznie dziś przyjechała do niej, bo się okropnie stęskniła, no i jest Aga z Adamem i Julcią to się dzieciaczki pobawią, no i obiecałam być koło 12.
Masakra, jak tak to nic cały tydzień, a teraz mam 3 spotkania prawie w tych samych godzinach...
No nic, na Artura musze poczekac, bo z Wawy na darmo jechac nie będzie, teściowa jak wpadnie to będzie a do mamy najwyżej pojadę jutro, chyba, że Artur będzie o czasie to po południu jeszcze do niej zdążę, a teściówkę przestawię na jutro.

dzien dobry:-p

ponoc jestem wyleczona, bo tableta sie wchłonela:-D:-D:-D

poza tym nic nowego:blink:
Kazda coś je a ja zjadlam kanapke z nutella :-):-):-)
mniaaaaaaa ale mi smaka zrobiłaś:-p

To Tobie juz brzuch rosnie:confused::szok::szok::szok::szok:
ja juz w 8 tygodniu mialam +6kg:-D bo jak tylko sie dowiedzialam o ciay to zarłam jak glupia:zawstydzona/y:

powaga:szok::szok:
O ludu ja to amfibia bylam szybko mialam brzuszek w 4mc bylo widac:-) chwalilsm sie nim :tak:a jak :)w jensach do guzika gumke dawalam i na gumke sie dopinalam:szok::szok:Potem juz tylko ciazowe spodnie wchodzily w gre. Mialam 2 pary jedne krotkie takie 3/4 a drugie dlugie:-)
ja wogole ciazowych nie nosiłam:-D dwie pary szerzych przerobilam a ciazowe ale nawet mi do nich dupa nie urosla:-D

boshe 11 pora śniadaniowa:szok: powariowały:szok: ja już śniadanie z musu muszę jeść o 7...bo inaczej to koszmar brzuszny.....rano na szybko ratuję się parówami:sorry2:
A no wiem, że okazja kurcze ale weny na zakupy nie mam..oj to niepodobne do mnie :no::no::no::no: uwielbiałam łazić po sklepach a teraz cosik chyba zdziadziałam:confused: no ale jak szwagierka da radę to ze mną pójdzie i bejbesa przypilnuje:tak: no i się Wam pochwalę:tak:
ja te od rau jak wstane musze zjesc sniadanie:tak::tak: w ciazy sie tego nauczylam... a 2 sniadanie sprze ciazy o 11-12 mi zostalo tez:-D:-D:-D:-D

No to super miałaś ja to bylam wielką amfibią w ciąży przytyłam 30kg , mialam zatrucie ciążowe i srasznie puchłam , nogi to miałm jak balony a w brzuchu równy metr:-):-):-) lekarz jak mnie zobaczył to sie modlił zebym jak najszybciej urodziła bomi nogi pekną .....zresztąi tak mi pekały bo miałam same rany miedzy palcami u nóg:-:)-:)-( które cholernie bolały , rozmiar butów nosiłam 37 a pózniej to do 39 miałam problem nogi włożyć:-:)-:)-(
:baffled:
Nieprzejmuj sie ja tez mialam ogromne bo do porodu ważyłam chyba 83 albo 85kg
to była masakra :szok::szok::szok:
powiedzieli ze po porodzie wszystko zejdzie .....a nie zeszlooooo:szok::szok::szok:trzeba było diety stosowac i tak doprowadziłam sie do anemi:-:)-:)-(
ojjj mi tez mowili ze wszystko zejdzie:baffled: i do teraz mam 3 lyb 4 kg wiecej niz przed:-D ale juz to sram, dobrze ze w polowie ciazy sie opanowalam i nie jadłam zawsze jak miałam ochote bo teraz pewnie bym miala +15:baffled:
AKURAT tobie kilogramy nie zagrażają :-D:-D:-D.
wlasnie anka:-D:-D

ZA to u mnie jest moze kto chetny sie znajdzie :-D:-D:-D

Ja pewnie bede uciekac bo wy laski i tak tu bedziecie stukac do pólnocy :-) niestety ja nie dam rady ale za to jutro z rana sobie poczytam co naczarowałyście tutaj napewno bedzie troche do czytania:tak::tak::tak:
nawet nie naskrobaly:-p:-p:-p

spotkanie dziewczyn :-):-):-):-)
super:tak::-):-)
Jutro mam wywiad środowiskowy z MOPS-u:tak:No i muszę choinkę rozebrać wreszcie bo wilekanoc tuż tuż:-D:-D
No nic to ja uciekam:tak:Jutro muszę wcześniej zajrzeć co by nie nadrabiać tyle:-DDobranoc.
choinke?? jeszcze??:-D:-D ja juz zapomnialam ze mialam wogole i jaka:-D:-D:-D:-D:-D

helo
napislam sporego posta i mi sie komp zrsetartowal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wiec od poczatku.
mala spi,Payulina w szkole i jutro juz ferie:-)
wczoraj odsniezylam pol podowrka i usypalam dzieciakom igloo,moze dzis sie uda bawlana ulepic.za oknem -3 ale ciagle sypie.
wczoraj bylam u mamy i Weronika dzielnie maszerowala te 1,5km ale w takim tempie ze z reguly szlysmy ponad pol godz to wczoraj niecale 20minut:szok:
praktycznie cala droge truchtala.musi wylatac swoja dzienna dawke:-D
robilsymy wczoraj z mama faworki,w koncu karnawal:-)

No nareszcie jakieśżywe dusze, szkoda, ze ja muszę powli spadać...

Medea, tylko sprawdź czy możecie się już tulać, bo po moich globulkach muswo jeszcze tydzień abstynencji.

Anabubka, róbcie bałwana, świetna zabawa, kurcze, zebym tez tak miała podwórko to iglo świetna rzecz, hihi. A weronisia rzeczywiście dzielnie maszerowała, moja by szła z godzine, jej się nigdy nigdzie nie spieszy i wszystko trzeba dokładnie obejrzeć-WSZYSTKO!

No to spadam, mała jescze spi-odpukac, ale musze się wypindrzć, obrać pyrki, żeby później mieć spokój i cos się jescze znajdzie. A kurcze chałam podretuszowac zdjęcia, ale komp mi sie na Picassie wiesza, ni eiwem o co loto, zawsze było oki.

reklama
No nareszcie jakieśżywe dusze, szkoda, ze ja muszę powli spadać...

Medea, tylko sprawdź czy możecie się już tulać, bo po moich globulkach muswo jeszcze tydzień abstynencji.

Anabubka, róbcie bałwana, świetna zabawa, kurcze, zebym tez tak miała podwórko to iglo świetna rzecz, hihi. A weronisia rzeczywiście dzielnie maszerowała, moja by szła z godzine, jej się nigdy nigdzie nie spieszy i wszystko trzeba dokładnie obejrzeć-WSZYSTKO!

No to spadam, mała jescze spi-odpukac, ale musze się wypindrzć, obrać pyrki, żeby później mieć spokój i cos się jescze znajdzie. A kurcze chałam podretuszowac zdjęcia, ale komp mi sie na Picassie wiesza, ni eiwem o co loto, zawsze było oki.
ja i tak nie mam ochoty więc:sorry2: a na opakowaniu nic nie pisało ze nie wolno:-p ale zadzwonie do poloznej chyba zeby zapytac:tak:

Do góry