reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

nie no naprawdę podziwiam:tak: 42 osoby i ja w kuchni z tysiącami garów...:szok::szok::szok:do tego musiałąbym mieć ze trzy piekarniki:szok::szok::szok::cool2:
.. i dom weselny :-D:-D:-D

Hejka laseczki.:-)

Powróciłam:-). Ale dzis tylko na momencik. :tak::-) W poniedziałek ( o ile znajdę chwilę...:confused2: zasiądę na dłużej).

Tymczasem pozdrawiam cieplutko w tą mrozowicę i życzę miłego wieczorku.:-)

reklama
To teraz ciasto "miłości" :-D:-D:-D
składniki
2 śmiejące sie oczka
2 zgrabne nózki
2 kochane rączki
2 twarde kontenery z mlekiem
2 jajka
1 wyścielana futerkiem miska do mieszania
1 twardy banan Wskazówki:

1 Spójrz gleboko w śmiejące sie oczka

2 RoLdziel dwie zgrabne nózki dwiema kochanymi rączkami

3 ściskaj i masuj kontenery z mlekiem bardzo delikatnie
az wyścielana futerkiem miska do mieszania bedzie dobrze
natluszczona, sprawdzaj w regularnych odstepach czasu palcem

4 Delikatnie dodawaj twardego banana do miski, pracując nim w przód
i w tyl az do ubicia piany. (Dla lepszych rezulatów wyrabiaj w
miedzyczasie kontenery z mlekiem)

5 Gdy temperatura wzrośnie, wsun banana gleboko do miski i nakryj
jajkami (pozwolic aby wszystko przesiąknelo - byle nie przez calą noc)

6 Ciasto bedzie gotowe gdy banan stanie sie miekki. Powtarzaj kroki od trzeciego
do piątego lub zmieniaj miski do mieszania.

Uwaga: Jeśli pieczesz w nieznanej kuchni wyczyśc dokladnie przybory kuchenne
przed i po uzyciu. Nie wylizuj miski do mieszania po uzyciu. Jeśli ciasto zbyt
urośnie, ulotnij sie z miasta co by nie być podejrzanym..
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

AS jesteś szybsza od błyskawicy:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: ja potem tego nie odnajdę, żeby sobie spisać:no: już wiem kogo się będę radzić jak ne będę mieć pomysłu na obiad:tak::tak::tak::tak: brokułowa......ehhh mój bejbe uwielbia brokuły:tak:

[FONT=trebuchet ms,geneva]
Ja tak mogę w nieskończoność

[/FONT]
ej no kurcze widzę właśnie zaraz nam się tu zrobi ksiązka kucharska:-):-):-) a ja sobie wieczorkiem zasiądę i pospisuje:tak: teraz M kąpie bejbe i mam znowu chwilkę wolną..a potem luzik...winko już kupione oczywiście hiszpańskie co by powspominać palmy i morze;-);-);-)

Ja tylko na chwilke bo jest u mnei siora i wariuje z dzieciakami:tak::tak::tak::tak:Ale mam taki halas ze szok:szok::szok::szok:i narobili mi mega syf:no:
Jestesmy juz po obiadku-jedlismy ziemniaczki,pange i buraczki:tak::tak::tak::tak:
Ryba mi jeszcze zostala wiec bede miala na jeszcze jeden dzien np na poneidzialek:-);-)

AS
Sliczne ciacho:tak::tak::tak::tak:
Mniam,mniam ale bym sobei zjadla:tak::tak::tak::tak:

MEDEUSKA
A dostalas jakies prezenciki?
Jak tak to an sie tutaj szybciutko pochwal:tak::-)
od babci ciasto i szampana
od M leg magic- ciulstwo jakich mało:sorry: ale nie wiedzieliśmy że to taka tandeta....
od teściowej kaske.....
od koleżanki korektor:tak:zamówiony wcześniej:-D:-D
YouTube- alejandro sanz - Paraiso Expess - Mala .
a ja kocham tą piosenke i sie nią z wami podziele:tak::tak::tak:
A nie popija sie bo płyny rozrzedzaja kwasy i wolniej sie wszystko trawi:tak:
A u mnie znowu szwagier szaleje w końcu wpadł po kilku miesiacach:szok::szok::szok: aż dziwnie!
Medeuska to imprezka widzę :tak:
e tam imprezka....

składniki
2 śmiejące sie oczka
2 zgrabne nózki
2 kochane rączki
2 jajka

6 Ciasto bedzie gotowe gdy banan stanie sie miekki. Powtarzaj kroki od trzeciego

:rofl2::rofl2::rofl2:

AS
przepisy wrzucaj na kulinarny!!!:tak:

ja mam doła...
mialam isc z kolezanką na impreze ale nie miałam co na siebie włożyc, bo ze wszystkigo mi sadło wychodziło to sie poryczałam i nigdzie nie poszłam:-(
jak załoze swetr to nei widac, ale jak mam ju jakąkolwiek ciasną bluzke cienką na siebie założyc to dziękuje:crazy::crazy::crazy: pierdddd....
odechciało misie wszystkiego:-( mam ochote sie schlać, a nawet tego nie potrafie:crazy::crazy::crazy: bo nienawidze piwa, ani nic co ma smak alkoholu:crazy:

Medeuska co ty gadasz!!!Chyba ktoś tu przesadza!! Ale szczerze to ja miałąm tak samo w czasach bardzo otyłych.....przecież wyglądaąłm jak prosiak:no::no::no: wszytko było za małe, a swetry nawet sięgały mi do pępka.....koszmar..ubierz kiecę jakąś:tak::tak::tak: na kieckę jakiś żakiecik, coś lekkiego do zarzucenia na ramiona:tak: zawsze możesz włożyć babcine majtasy aż do cyców. Imprezki sobie nie odmawiaj:no::no::no: h...j tam z wyglądem, ważne żeby się bawić i oderwać od codzienności:tak::tak::tak:
ja też nie znosze piwa i wódki (po wypiciu litry mam dośc już od kilku lat) ale zawsze możesz sobie nalać soczku albo likierkiem się ,że tak to określę złoić !!! hehe babka głowa do góy, taki dzień a Ty beczysz...

Chyba do północy będziemy balować bo jeszcze śpi:szok::szok::szok::szok:

oj bedzie będzie :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D a czemu ty ja nie budzisz?????

składniki
2 śmiejące sie oczka
2 zgrabne nózki
2 kochane rączki
2 jajka

niezła jestes :tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)

ja mam doła...
mialam isc z kolezanką na impreze ale nie miałam co na siebie włożyc, bo ze wszystkigo mi sadło wychodziło to sie poryczałam i nigdzie nie poszłam:-(
jak załoze swetr to nei widac, ale jak mam ju jakąkolwiek ciasną bluzke cienką na siebie założyc to dziękuje:crazy::crazy::crazy: pierdddd....
odechciało misie wszystkiego:-( mam ochote sie schlać, a nawet tego nie potrafie:crazy::crazy::crazy: bo nienawidze piwa, ani nic co ma smak alkoholu:crazy:
medeusk co Ty wygadujesz???????:sorry::sorry::sorry::sorry:
laska z Ciebie,masz super figurkę,sama bymtaką chciała miec a Ty takie bzdury wygadujesz oj nieładnie :no::no::no::no::no:

i błąd zrobiłaś że nie poszłaś na tą imprezę,byś sobie odpoczęła,zaszalała,a strój nie jest najważniejszy :tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Oliwka lezy w łózeczku,lezy grzecznie cichutko to pewnie zaraz uśnie :tak::tak::tak::tak:

ale tu dzis kulinarnie się zrobiło mniam mniam,już się nie mogę doczekac świąt :-D:-D:-D:-D:-D tylko ze jakieś kilogramy przybędą to jest najgorsze niestety :tak::tak::tak::tak::tak:

a Oliwka mnie dziś zszokowała.normalnie mnie zamurowało.
był niegrzeczna,nakrzyczałm na nią a ona zaczyna mi grozić palcem i mówi do mnie" zamknij się momo" i ma taką srogą minę" normalnie mnie zatkało,szczena mi opadła.kurczę skąd ona to wytrzasnęła,nie wiem od kogo ona to usłuyszała :no::no::no::no::no::no::no:
dostała opiernicz za to,musiała przeprosic,nie spodziewałam się ze usłysze coś takiego od dziecka i to w takim wieku :no::no::no::no::no::no: strasznie mi się przykro zrobiło :-:)-:)-:)-( człowiek wszystko by dla dziecka zrobił a potem słyszy takie słowa,niefajnie :no::no::no::no::no:

Do góry