reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a gdzie się pozbyłaś dzieci, że do niego jedziesz?
u Was pada?????? u mnie jest trochę ciemno ale deszczu ani kropli:no: może to lepiej bo m wreszcie potnie drewno na opał bo leży od czasu tej śnieżycy:szok::szok::szok:i ciągle jest mokre
Olek w przedszkolu a Julek z M:-p:tak:.U nas gradem trochę sypnęło i ok.16-ej popadało.
ja przy julce też tylko Aventa używałam a Antek jakoś nie bardzo je lubi on woli wąskie smoczki a avent to szeroka butelka i ma szeroki smoczek:tak:
W pracy Igor ma Aventa to tylko gryzie albo językiem smoczka przekłada w buzi:tak:.Julu na TT był cały czas:tak:.
w piatek mojego m okradli i zabrali m.in. 5 tyś, firmową kasę, musieliśmy oddać:wściekła/y::wściekła/y:
No to nieciekawie.a zgłosił na policję?
A dlaczego za duza???:szok::szok::szok:
Moje tez pija wieczorami kaszke z butli i nie widze w tym nic zlego:no::no:Tak wola i tak jest Im wygodniej polozyc sie do wyrka lub na dywan z butelka:tak::tak::tak:
agnes mój brat ciągnął flachę kaszy z butli do 9 lat:-D:-D:-Di to z takiej flaszki po wódce z naciąganym smokiem bo to kryzus był na butelki:-D:-D
Ja to do zerówki chodziłam i wieczorem to musowo kasza manna na mleku:-p z butelki szklanej z miarką i pomarańczową nakrętką:tak::cool2:.
Idzie ktos na browarka:confused:
Jak już to na drinka,bo M rum złoty zakupił :tak::szok:.
Mój na piffko do kumpla wybył.Julu zasnął ale się wybudza i przez sen jęczy i popłakuje.M 5-go na kurs wyjeżdża to więcej mnie będzie:tak::cool::cool::cool2::cool2:.

reklama
wlasnie dzwonila do mnie Anka i mnie wylogowalo :-D
macie od niej pozdrowienia
ona nie ma jak wejsc na neta...
jutro jade do niej na kawulca a potem do medeuski jedziemy na odwiedzinki... fotek nacykam iwec potem pokaze :-D

aha dowikla - dziekuje za paczuszke - jak ja sie odwdziecze :eek:
ubranka sa przeurocze!!!!!!!
No to czekamy na foteczki:tak::tak::tak:Tylko pamietaj Kochana -uwazaj na siebie i dzidzie:-)
A jesli chodzi o ubranka to najwazniejsze zeby sie przydaly;-):-)

jak byscie mogły to mi wyslijcie zaproszenie na nk bo założyłam konto z góry dziekuje sorki za capsloka dobranoc
WIKI a co Ty tak krecisz z tym kontem na nk co:confused::-pZakladasz i usuwasz hmmm:sorry2::confused:

MAMITKA
No to powaznie musialiscie sie poklocic hehe
Moj tez tak robil ze po mega klotni potrafil nawet odkurzacz wlaczyc :szok::szok::szok:

No i dzisiaj dzwonil do mnie przed chwilka ze wypisal jzu sobie urlop od 26 grudnia do 5 stycznia:tak::tak::tak:Co prawda bedzie juz po swietach w sumie ale i tak dobrze ze zalapal sie na ten urlop:-)Bo z tego co mi mwil to tesc sie nei zalapal i tesciowka poleci do Anglii i taki kolega co ma chyba 9-cio miesieczna coreczke tez sie nie zalapal:no::no::no:
No ale M braciszek to zalapal sie na urlop juz od 22 grudnia do 5 stycznia

Musze isc bo tak jak ostatnio miała @ 30 wrzesnia no i przez 7 dni a teraz znowu man

jamam z reguly co 28dn,.ale zdarzaja sie przesuniecia.no i wtedy moze wypasc 2 razy w mieisacu,wiec poki Ci sie mocno cykle nie skroca to nie ma co panikwoac

witam kochane mega wyspana:-):-):-):-)
wczoraj przyszłam z pracy wziełam prysznic i sodziewając się kiepskiej nocy zasnełam od ręki a tymczasem antoni obudził się tylko raz:tak::tak:i to pietruszka do niego wstawał:-)
dzisiaj narazie jest ok bawi się nie wymiotuje:tak:wczoraj za radą As dałam mu lokomotiw i jak poszłam do pracy to piotrek mówi że nie zwrócił ani razu:tak:
julka też trochę lepiej jeszcze ma tylko chrypkę:tak:dziewczynki pytanie co jej mogę dawać na chrypę??????
no i AS aniele ty mój jeszcze raz dziękuję:-):-):-):-)

dobrze ze juz mu lepiej.a lokomotiv to w syropie?

kurcze nie wiedzialam, dzięki za informacje, wiesz żadnego nabiału mu nie daje oprócz melka rano i wieczorem :no::no::no::no::no:
lekarka powiedziala ze nie trzeba zmieniac mleka na hipo czy jakies inne, poprostu jak sie plamy pojawia to wtedy zmniejszac ilosc podawanego nabiału ale jak moge zwalczyc ta wysypkę???
ona jest raz mniejsza raz ciut wieksza czasem wogole znika :eek::eek::eek::eek::eek:
mialam elocom do smarowania, i wystarczylo dwa dni i sladu po wysypce nie bylo :no::no::no::no::no::no:

As juz chyba wszytsko napisala.moja mlaa tez ma skaze i jezdze z nia do alergologa.i tez tylko dieta!!!!!!!!!!!!
jak daje jej herbatniki to czytam skald i jak maja nabial to nie daje.zadnego innego nabialu tez nie

wszystkiego najlepszego w dniu imienin dla naszej Joasi...zdrówka miłości radości dnia codziennego.życzy malinka ze swoją rodzinką
kwiaty.jpg

dloaczam sie do zyczen!

Witam
Ja dzisiaj pobudka o 6.30 ale zanim się zwlekłam z łózka to 7 była :tak: na dachu mi piorunochrony stawiają i wiercą co chwile, walą tymi młotami a mi dziecko śpi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no zaraz mnie trafi a dzisiaj jakiegoś nerwa mam, jak puszczę im wiązankę to im uszy zwiędną :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no niech ich szlag trafi :crazy: M pojechał gdzieś z ojcem, potem do matki więc koło 13 na pewno będzie, ma dwa dni wolnego to jakby co będzie miał się kto dzieckiem zająć bo ja odpoczywam :tak: a co mi też od życia się coś należy :-D dzisiaj wypad ze znajomymi do jakiegoś baru czy coś, ale nie chce mi się coś jak na razie, zobaczę jak będzie potem :sorry: wszystko mam zrobione, wczoraj mama zupkę zrobiła więc mam wolne z obiadem :tak: a co do tych prezentów to my w tym roku losowanie robiliśmy, i żeby nie robić każdemu prezentu to każdy ma po jednym :tak: dobre rozwiązanie bo nas trochę jest :sorry:

dobre rozwiaznie.u nas to dzieciom sie kupuje prezenty.ewentualnie my cos od rodzicow

Ale muszę się Wam pochwalić, Kubek w końcu zaczął chodzić i to już śmiga że hoho :-D:-D:-D ale śmiesznie wygląda bo jak chodzi to prawą rękę ma zawsze w górze :-D:-D:-D i znalazłam patent na jego spanie, zeby dłużej spał :tak::tak::tak:

gratulacje dla Kubulca:-D

Ale dziś przyjechała do niej paczka,kupiłam jej na allegro teletubisia Po-czerwonego usypiacza :tak::tak::tak::tak: wygrywa delikatne melodie kołysanki i teletubiś mówi co jakiś czas AHHh aaaa zachęca do spania.

I normalnie Oliwka wtulona w tego teletubisia i słuchająca tej kołysanki usnęła mi w niecałe 15min bez żadnych fochów,zabaw czy śpiewów.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

fajny.a mnie sie chrzestny Weronik pytal co jej na prezent kupic,bo jeszcze nie dal.nawet dzis sie pytal.wiec mu link podeslalam:-)

Witajcie kochane....
nie zagladalam tu dawno... :-(
ale sporo sie dzialo ostatnio :confused2:
przedwczoraj od rana mialam straszne bole na samym dole - nie wiem nawet czy mozna nazwac to podbrzuszem ale ruszyc sie nie moglam....
pojechalismy na 7 na badania (morfologia i glukoza) no i potem do mojej mamy bo mojego m przerzucili na inna zmiane i pracuje od 11:30 do 19:30 - wcale mi to nie na reke :no:
i u mamy chodzilam juz praktycznie jak robocop :confused2:
moj m kazal mi sie klasc poki jest jeszcze w domu wiec sie polozylam ale jak wstalam to juz bardziej bolalo wiec m kazal mi echac do lekarza - twierdzilam ze zaraz przejdzie i nie bede nie potzrebnie jechac
m poszedl do pracy, ja potem z mama na zakupy (bo troche przeszlo) a potem oni pojechali zalatwiac sprawy wiec polozylam sie z Sewkiem i zasnelismy - po jakims czasie sie obudzilam, no to byl koszmar nie umialam ruszyc a jak sie obracalam (z ledwoscia) to cos mi strzelalo wlasnie tam na dole :eek:
i jak usiadlam to ruszyc sie nie moglam - jakby mnie sparalizowalo - chcialm kogos wolac ale nikogo nie bylo myslalam ze sie rozplacze tak strasznie bolalo :-:)-(
wiec dlugo nie czekalam zadzwonilam do lekarza - kazal zaraz przyjechac - poczekalam na rodzicow i pojechalam...
weszlam bez kolejki... zrobil mi badania (bez usg) i tak: szyjka zamknieta, on nawet nie mial wynikow moczu morfologii i glukozy wiec trudno bylo mu cokolwiek powiedziec ale stwierdzil ze to prawdopodobnie od kregoslupa ze mam nacisk i dlatego tak boli, kazal sie oszczedzac :sorry: a m dal zadanie robic mi masaze kregoslupa i kosci ogonowej no i smarowac zelem...
powiedzial zebym przejechala sie do szpitala na obserwacje :confused2: nie pojechalam.
dokladniejsze informacje uzyskam dopieor 10 listopada jak bede miala ze soba wyniki i zrobi mi usg :tak:
na szczescie teraz jest lepiej fakt boli jeszcze kiedy wstaje (dlatego boje sie klasc - unikam wrecz tego)
No to tyle u mnie....

dzisiaj juz zaczynamy robic tam pomalu lazienke :-D
jedna pocieszajaca mnie wiadomosc :laugh2:
no i wkoncu mam neta bo przez 2 dni nie mialam... :angry:

oj kocana nie szalej!!!!!!!!!!!11

Czesc mamuski :-)
Ja juz padnieta a dopiero poludnie hihihi

Od 5 rano na nogach jestem
Oliwka kochana dala w nocy mamie pospac Obudzila sie tylko 1 Normalnie SZOK
Obudzila sie wypila troszke herbatki ale doslownie kilka lykow i spala dalej do 6 Gdzie ja ubralam i jechalysmy po 6 :-)
Normalnie kochane mam dziecko :-)
Przed Katowicami sie Oliwka uspala wiec musialam z nia spacerowac I jeszcze babka z labolatorium mowila aby poczekac jesczze aby bylo 2 godziny po jedzeniu I lazilam Pozniej pobieranie krwi bylo straszn e Bedzie miala siniaki Biedna Nie umialy sie jej wkuc :-(
Pozniej poszlam do Mc donaldsa Ja na herbatke Oliwka naserek Musialam ja nakarmic przed autobusem Ona szalala w autobusie Jak wyszlysmy to usnela I spi w wzoku teraz JUZ PRAWIE 3 GODZINY wlasnie sie budzi lece do pozniej

to super,oby tak dalej!

tego rozpalania w piecu jest tylko taki pożytek, że mam już ciepła wodę i mogę zrobić pranko w rękach (jak ja tego nie cierpię:no:)

Anabuba my nie możemy mieć zwrotu vatu bo dom nie był na nas zapisany jak się wykańczaliśmy zresztą dzisiaj też jeszcze nie jest, mamy dopiero postanowienie o nabyciu spadku, więc wszystkie koszty obarczone są podatkiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

idę po pranie do teściowej, pewnie się już skończyło, u rodziców popsuła się pralka więc część muszę prać ręcznie niestety:wściekła/y:

u Was pada?????? u mnie jest trochę ciemno ale deszczu ani kropli:no: może to lepiej bo m wreszcie potnie drewno na opał bo leży od czasu tej śnieżycy:szok::szok::szok:i ciągle jest mokre

do potem;-)

ja caly sezon robie za palacza:eek::eek::eek:
mniemam ze nie macie sowjej pralki?
napisz list do mikolaja:-D

Dowikluś Julka jeszcze nic nie wie wie tylko że mikołaj to od cioci anetki z forum będzie bo ta ciocia to ma konszachty z mikołajem:-):-):-):-):-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dowikluś 150 ml i im styka:szok::szok::szok:
kurcze to mój Toniek taki żarłok:szok::szok::szok::szok:

moja wypija 250,ale jak ma malo to poprostu jej dorabiam dugie tyle i po klopocie

Bo dzieciaki ogolnie lubia teletubisie:tak::tak::tak:
Moje maja manie na ogladanie bajek teletubisie:-):tak:Musialabym Im jakies pokupowac bo mam tylko dwie kasety i stale ogldaja te same

ja mam z netu poscigane i jakies dvd

ja bym chciała kupić Oliwce kubusia interaktywnego co opowiada 8 bajek i chyba piosenek.na allegro jest za ok 120-130zł,trochę drogo

i nie wiem cy nie żuci go zaraz w kąt :sorry::sorry::sorry:
a moze chrzesni albo dziadkowie zrzutke zrobia?w koncu i tak mikolaj przynosi preznety:-)

Mniej wiecej was poczytalam ale nie maa czasu Lece mieszkanie ogarnac Pozniej obiad zjesc I z mama na zakupy ide JUTRO ROCZEK OLIWKI
bedzie nas malo Chrzestny z ciezarna zona byli 2 tygodnie temu Ona miala termin porodu na 23 pazdziernika ale jesczez nic sie nie dzieje i jutro do szpitala idzie bo tydzien po terminie jest Wiec z wiadomych przyczyn oni byli wczesniej
Chrzestna z mezem przyjda No i my bedziemy co mieszkamy wszyscy Czyli ja G i rodzice :-)
Tesciwo nie bedzie bo niby tesciowa chora ale to kit :-(
No nic bedzie malo ludzi ale i tak to wielki dzien dla Oliwki Wiec pozniej zalupy Pozniej strojenie pokoju I jutro mala imprezak Dzis jeszcze kupilam niunce laleczke Ktora cos tam mowi I ma smoczka Jest sliczna Mam nadzieje ze Oliwce sie spodoba

skoro polnoc niedlugo to wszytskiego najlepszego wdla Oliwki

dokladnie!!!
ja o drewnianych klockach dla mlodego myslalam uz od dawna - jednak takie najzwyklejsze klocki sa najlepsze :tak:

moja w tamtym roku na gwaizdke dostala i tez sie ciagle nimi bawi.ma takie kolorwe.ostatnio sluza nawet jako warzywa w udawanym gotowaniu:-)

A dlaczego za duza???:szok::szok::szok:
Moje tez pija wieczorami kaszke z butli i nie widze w tym nic zlego:no::no:Tak wola i tak jest Im wygodniej polozyc sie do wyrka lub na dywan z butelka:tak::tak::tak:

moja obowaizkow rano i wieczorem butla.a dla mnie tez wygoda.kiedys jej probowalam dawaclyzeczka to plula na mnie:-D

agnes mój brat ciągnął flachę kaszy z butli do 9 lat:-D:-D:-Di to z takiej flaszki po wódce z naciąganym smokiem bo to kryzus był na butelki:-D:-D

moj brat mial butle po piwie taka 0,5l:-D
i tak mu zostalo:-D:-D:-D

ale nigdy mnie jajniki na jajeczkowanie nie bolały :no::no::no::no::no:
ani razu
a jak to torbiel to nie wiem mialam narazie usg i czekam na wyniki cytologii

mnie kiedys tez nie boalaly na jajeczkowanie a teraz bola
albo moze Ci sie robic na drygim jajniku tez torebiel albo moze bol promieniuje.:eek:

jutro jade do niej na kawulca a potem do medeuski jedziemy na odwiedzinki... fotek nacykam iwec potem pokaze :-D

pozdrow ja od nas.mniemam ze jest w kraju:-)

jak byscie mogły to mi wyslijcie zaproszenie na nk bo założyłam konto z góry dziekuje sorki za capsloka dobranoc

a mialas juz chyba kiedys konto nie?skasowalas?

dziekujemy za pozdrowionka :tak::tak::tak::tak:

i czekamy na bardzooo dużoooo fotek Maksia :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Właśnie Tancerze się skończyli,strasznie wciągnął mnie ten serial:tak::tak::tak::tak:

jeszcze chwilkę posiedzę a potem kłade się spać :tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry