reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kurczę nie wierzę Oliwka już spi :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

jestem w mega szoku.
zawsze usypia w południe z 1-1,5h to był u niej standart.

Ale dziś przyjechała do niej paczka,kupiłam jej na allegro teletubisia Po-czerwonego usypiacza :tak::tak::tak::tak: wygrywa delikatne melodie kołysanki i teletubiś mówi co jakiś czas AHHh aaaa zachęca do spania.

I normalnie Oliwka wtulona w tego teletubisia i słuchająca tej kołysanki usnęła mi w niecałe 15min bez żadnych fochów,zabaw czy śpiewów.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

A to żywy dowód :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
świetna fotka:tak:
ile kosztuje taki teletubiś?
Witajcie kochane....
nie zagladalam tu dawno... :-(
ale sporo sie dzialo ostatnio :confused2:
przedwczoraj od rana mialam straszne bole na samym dole - nie wiem nawet czy mozna nazwac to podbrzuszem ale ruszyc sie nie moglam....
pojechalismy na 7 na badania (morfologia i glukoza) no i potem do mojej mamy bo mojego m przerzucili na inna zmiane i pracuje od 11:30 do 19:30 - wcale mi to nie na reke :no:
i u mamy chodzilam juz praktycznie jak robocop :confused2:
moj m kazal mi sie klasc poki jest jeszcze w domu wiec sie polozylam ale jak wstalam to juz bardziej bolalo wiec m kazal mi echac do lekarza - twierdzilam ze zaraz przejdzie i nie bede nie potzrebnie jechac
m poszedl do pracy, ja potem z mama na zakupy (bo troche przeszlo) a potem oni pojechali zalatwiac sprawy wiec polozylam sie z Sewkiem i zasnelismy - po jakims czasie sie obudzilam, no to byl koszmar nie umialam ruszyc a jak sie obracalam (z ledwoscia) to cos mi strzelalo wlasnie tam na dole :eek:
i jak usiadlam to ruszyc sie nie moglam - jakby mnie sparalizowalo - chcialm kogos wolac ale nikogo nie bylo myslalam ze sie rozplacze tak strasznie bolalo :-:)-(
wiec dlugo nie czekalam zadzwonilam do lekarza - kazal zaraz przyjechac - poczekalam na rodzicow i pojechalam...
weszlam bez kolejki... zrobil mi badania (bez usg) i tak: szyjka zamknieta, on nawet nie mial wynikow moczu morfologii i glukozy wiec trudno bylo mu cokolwiek powiedziec ale stwierdzil ze to prawdopodobnie od kregoslupa ze mam nacisk i dlatego tak boli, kazal sie oszczedzac :sorry: a m dal zadanie robic mi masaze kregoslupa i kosci ogonowej no i smarowac zelem...
powiedzial zebym przejechala sie do szpitala na obserwacje :confused2: nie pojechalam.
dokladniejsze informacje uzyskam dopieor 10 listopada jak bede miala ze soba wyniki i zrobi mi usg :tak:
na szczescie teraz jest lepiej fakt boli jeszcze kiedy wstaje (dlatego boje sie klasc - unikam wrecz tego)
No to tyle u mnie....

dzisiaj juz zaczynamy robic tam pomalu lazienke :-D
jedna pocieszajaca mnie wiadomosc :laugh2:
no i wkoncu mam neta bo przez 2 dni nie mialam... :angry:
oj bidulko kochana moja koleżanka miała takie bóle jak jej się spojenie łonowe rozchodziło cierpiała tak 2 tygodnie no i do końca ciąży musiała się oszczędzać bo lekarz jej powiedział że w przeciwnym razie szpital....więc tulam cię mocniutko kochana:tak:

Pati spojenie łonowe się rozchodzi :tak: Boli strasznie jak sie rusza :tak: Ale to nic groźnego, przejdzie szybko :tak: Ja też tak miałam :eek:
o właśnie o to mi chodziło:rofl2:
Czesc mamuski :-)
Ja juz padnieta a dopiero poludnie hihihi

Od 5 rano na nogach jestem
Oliwka kochana dala w nocy mamie pospac Obudzila sie tylko 1 Normalnie SZOK
Obudzila sie wypila troszke herbatki ale doslownie kilka lykow i spala dalej do 6 Gdzie ja ubralam i jechalysmy po 6 :-)
Normalnie kochane mam dziecko :-)
Przed Katowicami sie Oliwka uspala wiec musialam z nia spacerowac I jeszcze babka z labolatorium mowila aby poczekac jesczze aby bylo 2 godziny po jedzeniu I lazilam Pozniej pobieranie krwi bylo straszn e Bedzie miala siniaki Biedna Nie umialy sie jej wkuc :-(
Pozniej poszlam do Mc donaldsa Ja na herbatke Oliwka naserek Musialam ja nakarmic przed autobusem Ona szalala w autobusie Jak wyszlysmy to usnela I spi w wzoku teraz JUZ PRAWIE 3 GODZINY wlasnie sie budzi lece do pozniej
brawa dla oliwki i jej dzielnej mamusi:tak:
cześć, dotarłam wreszcie, od rana cały czas cos robię a najwięcej czasu zajeło mi rozpalenie w piecu:crazy::crazy::crazy: ja jestem typowy mieszczuch i nie bardzo daję sobie radę z takimi rzeczami:confused2:

ja dodaję zawsze kaszę manną zamiast bułki tartej i kupuję taką pzyprawę z galeo do mielonych kotletów:tak:

i ode mnie też wszystkiego naj naj naj

super wieści, dzielny chłopak:tak::tak::tak:

a gdzie się pozbyłaś dzieci, że do niego jedziesz?

tego rozpalania w piecu jest tylko taki pożytek, że mam już ciepła wodę i mogę zrobić pranko w rękach (jak ja tego nie cierpię:no:)

Anabuba my nie możemy mieć zwrotu vatu bo dom nie był na nas zapisany jak się wykańczaliśmy zresztą dzisiaj też jeszcze nie jest, mamy dopiero postanowienie o nabyciu spadku, więc wszystkie koszty obarczone są podatkiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

idę po pranie do teściowej, pewnie się już skończyło, u rodziców popsuła się pralka więc część muszę prać ręcznie niestety:wściekła/y:

u Was pada?????? u mnie jest trochę ciemno ale deszczu ani kropli:no: może to lepiej bo m wreszcie potnie drewno na opał bo leży od czasu tej śnieżycy:szok::szok::szok:i ciągle jest mokre

do potem;-)
kochana ja 30 lat mieszkałam w domu w którym był piec do palenia i jak mama wyjeżdżała na wczasy albo do sanatorium to albo tatko przyjeżdżał mi palić w piecu albo mój brat albo wujek w innym razie miałam lodówkę:eek::eek::eek::eek:
kochana chyba nie doczytałaś pytania to ponawiam:-)i jak z ty,mi pieniędzmi z kradzieży?musicie je oddać do firmy???

a my zaliczyliśmy spacerek:tak::tak::tak:zrobiło się cieplutko wyszło słoneczko dzieciaki bez gorączki to wyszliśmy na godzinny spacerek:tak::tak:i od razu jakiś humor mam lepszy:-)ja jestem uzależniona od tlenu i spacerów:rofl2:

reklama
no mni juz meczy od jakiegos czasu - czaeme jak maly cos chce w nocy to tylko sama do siebie mowie "ku**** chyba nie wstane" :sorry::sorry::sorry:
ale po jakims zcasie daje rade...
jeszcze tylko musze wycyrklowac i obrac najlepszy sposob wstawania bez bolu :tak::tak:
ale wogole zauwazylam ze brzuch mi opadl - dla mnie o duzo

ok dziewczyny ide robic obiad bo pewnie maly wstanie za chwile a obiad nie zrobiony - nic :confused2::confused2::confused2:

pati współczuję tego bólu.
a jesli chodzi o opadnięcie brzucha to chyba trochę za wcześnie :sorry:
ja już Ci pisałąm ostatnio w sms uważaj teraz bardziej na siebie jesteś dopiero w 27tyg ,więc maluszek powinien jeszcze długo tam być.
ja wiem ze chcecie jak najszybciej z tym remontem ale nie kosztem zdrowia,nie mozesz się tak przemęczać i biegać jak szalona cały dzień.
pati bo bita będziesz :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

my własnie obiadek zjedlismy.nic specjalnego nie robiłam:ziemniaczki ,jajko sadzone i suróweczka z kapusty kiszonej,marchewki i cebulki.
ale było pyszne.

Oliwka jeszcze śpi ale się przed chwilką przebudziła,przytuliła znowu teletubisoa i poszła spać dalej.

M tez już spi :tak::tak::tak::tak::tak:

Witaj AGUNIU
Fajnei Cie widziec:tak::tak::tak:

PATRYSIU
A teraz do Ciebie:tak:Ty sie babulcu jeden oszczedzaj:tak::tak::tak:Nie przemeczaj si ei duzo odpoczywaj tym bardziej ze piszesz ze obnizyl sie Tobie brzusio:tak:Do porodu masz jeszcze bardzo duzo czasu a wiec nas tu sluchaj:tak::tak:
A i jeszcze jedno we wtorek wyslalam Tobie paczuszke:-)Tzn sie Twojej coruni

malinka ja kupiłam używanego tego teletubisia za 30zł:tak::tak::tak::tak::tak::tak: a wygląda jak nówka :tak::tak::tak::tak: dlatego jestem zadowolona z tego zakupu :tak::tak::tak::tak:
wow to super okazja:tak::tak::tak:
słuchajcie są butelki do mleka by;le nie avent z pojemnością 330 ml albo więcej????bo antek ma typową bebe confort z pojemnością 250 ml ale dla niego to wieczorne mleko +kaszka to za mało:szok:

malinka jak byś chciała to znalazłam teraz na allegro promocję ten teletubiś nowy jest za 46zł

TELETUBIŚ BIG HUG GRA SWIECI TELETUBISIE PROMOCJA (786647954) - Aukcje internetowe Allegro

moim zdaniem taniutko :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
No tanie sa te teletubisie:tak::tak::tak:Moje tez uwielbiaja teletubisie ale tylko tak na chwilke;-)Maja te co tancza ,te z telewizorkiem i cale stado tych malych pluszowych i co..teletubisie leza sobie z innymi zabawkami gdzies tam:no:czasami sie chwilke pobawia i na tym koniec

reklama
Do góry