reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam panie
a coz tu taki ruch??????????? o tej porze:-)
najpierw bylam w rowie
mam katar.ale jeszcze nosem moge oddychac.drapie mnie w gardle i czuje sie tak sobie.
duza sie troche smarcze,amla sporo kicha i lzawi jej troche oczko wiec pewnie bedzie katar:baffled:
nie pasi mi ze chore dzieci na moj wypad:no::no:

a wlasnie MH jak oczka Aniki????????????????

bylam dzis u mamy,pomoglam jej troche sprzac.remont wlasciwie dokonczony-jeszcze drzwi do pokoi umalowac i posprzatac:-)
teraz zasrane przesilenie jesienne i wszystko dookola kicha prycha i smara

nie idzie nie chorowac
jak mowia jesli wroga nie pokonasz przylacz sie do niego:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
racja chłopu to jak krowie na rowie a i tak jak grochem o sciane :sorry2::sorry2::sorry2::-D:-D:-D

a co do poczty to dzis dostalam list i w skrzynce lezal juz taki rozpakowany :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
co prawda to reklamowka z bobowity dla czarka i jkies probki ale tak sie nie robi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dobrej nocki zycze

Ja zamówiłam na allegro kostium spodnie i żakiet a gratis miały byc buty i torebka. dzisiaj przyszła paczka a tam tylko gratisy a kostiumu nie ma:no::no::no: jutro bedę dzwonić do kobity.

witam panie
a coz tu taki ruch??????????? o tej porze:-)
najpierw bylam w rowie
mam katar.ale jeszcze nosem moge oddychac.drapie mnie w gardle i czuje sie tak sobie.
duza sie troche smarcze,amla sporo kicha i lzawi jej troche oczko wiec pewnie bedzie katar:baffled:
nie pasi mi ze chore dzieci na moj wypad:no::no:

a wlasnie MH jak oczka Aniki????????????????

bylam dzis u mamy,pomoglam jej troche sprzac.remont wlasciwie dokonczony-jeszcze drzwi do pokoi umalowac i posprzatac:-)

Moja mama juz na swoim mieszka ale kuchnia i łazienka jeszcze w remoncie. mój brat jako ze ma firme i jest hydraulikiem to jej robi po godzinach ale przez 2 dni go nie było i mama bez kibelka:baffled::szok:

Ja juz trace cierpliwosc bo chcialabym miec chwile chociaz dla siebie a nie mam.Mimo ze m. w domu to malo co zajmuje sie dzieckiem a ja wysiadam, gdy go bierze a maly zaczyna marudzic to tylko slysze "gdzie mamusia" to mnie trafia. zastanawiam sie nad podawaniem jakiegos syropku na przesypianie nocy.

Moze akurat.
To nie bylo by takie zle gdyby nie to ze moj m siedzi i gra.Ja z malym siedze,bawie sie itd...chodze na spacery,kapie,daje jesc itd.co innego gdyby go nie bylo albo ciezko pracowal.
nic nie zrobi a ja mam dosc.

Dlatego ja juz nie chcem miec wiecej dzieci przynajmniej z nim.
I tak juz wariuje.m. jest stanowczy i to bardzo...on przy nie odbieraniu moich tel czy mowieniu jak mu sie nie podoba potrafi pow ze moge sie wyprowadzic do mamusi.
Ja juz nie wiem czasem jak mam z nim rozmawiac.
Dlatego wolalam jak pracowal w Szwecji i przyjezdzal po 6 tygodniach na 2 tyg.
OJ ja bym mu dala mnie tak traktowac spakowala bym siebie i mala i raz dwa by nas nie bylo moze w tedy by wkoncu przejzal na oczy
Nawet się nie przywitałam ale zołza ze mnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D wic hej

Oliwka dziś dała mi popalić,obudziła mi sie o 4,50 w nocy ze chce siku więc z nia poszłam,wysikała się i już zasnąć nie mogła.:no::no::no::no: i nie spała do rana.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam normalnie nerwa,coraz gorzej z jej zasypianiem w dzień,usypia mi z 1,5 - 2h masakra jakaś a potem chce spać do 17-18.00 :szok::szok::szok::szok: przecież nie pozwolę jej spać do takich godzin :no::no::no::no: jak zawze mi usypiała 12-13.00 tak teraz 13.30-.14.30 .jak jej raz nie połozyła to o 16.00 już była taka śnięta że szok,nie dałam jej spać w tedy to cale pół dnia było do dupy bo była spiąca,potrafiła siąść i ryczec ,nic jej nie pasowało więc nie wiem co ja mam zrobić z tym jej spaniem.

Jak w stała dzis o tej 4.50 tak usneła z trudem o 11.10-zmusiłam ja wręcz :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

nie wiem ale jak ona ma mi się budzic w nocy na siku i już nie spac to ja dziękuję ,zamęczę sie tym niespaniem bo chodzę tylko potem wkurzona na wszystkich dookoła i myslę o spaniu.

do tego to oko wygląda masakrycznie.opuchlizna już zeszła ale oko całe fioletowe jak sliwka wegierka :no::no::no::no: coś strasznego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nawet nigdzie z nia nie mogę teraz wyjśc bo ludzie pomyslą że ja martretuje własne dziecko bo tak to wygląda jak by jej ktoś z bejsbola przywalił.ja ja tylko wczoraj na nią spoglądałm to ryczec mi sie chciało z powodu tego oka.
oby to jak najszybciej zeszło :tak::tak::tak::tak::tak: bo ja na to patrzeć nie moge :no::no::no::no::no::no:

a na obiadek mamy dzis pierogi ruskie z duszoną cebulką :tak::tak::tak::tak:mniam mniam
Wspolczuje nie przespanych nocek
A co do oka Oliwki to u nas sa takie tabletki na opuchlizne i siniaki dla dzieci kumpela mi je poradzila raz juz je wyprubowalam jak Emily walnela o kraweznik i pomoglo opuchlizy i siniaka na drugi dzien nie bylo widac a tez miala dosc mocno rozwalona warge:tak::tak::tak:

No a to moja mala gwiazda w tym komleciku z allegro :-D
bla0158169514.jpg
jaki przystojniaczek no no no:tak::tak::tak:

Ja jestem padnieta glowa mnie boli zimno mi jest i ide zaraz spac bo nic mi sie nie chce ale musialam do was zajrzec:tak::tak::tak:
M mi dzisiaj oswiadczyl ze w srode jedziemy do PL na tydzien na mojego taty urodziny ale sie ciesze juuupiiiii:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

OJ ja bym mu dala mnie tak traktowac spakowala bym siebie i mala i raz dwa by nas nie bylo moze w tedy by wkoncu przejzal na oczy

Wspolczuje nie przespanych nocek
A co do oka Oliwki to u nas sa takie tabletki na opuchlizne i siniaki dla dzieci kumpela mi je poradzila raz juz je wyprubowalam jak Emily walnela o kraweznik i pomoglo opuchlizy i siniaka na drugi dzien nie bylo widac a tez miala dosc mocno rozwalona warge:tak::tak::tak:

jaki przystojniaczek no no no:tak::tak::tak:

Ja jestem padnieta glowa mnie boli zimno mi jest i ide zaraz spac bo nic mi sie nie chce ale musialam do was zajrzec:tak::tak::tak:
M mi dzisiaj oswiadczyl ze w srode jedziemy do PL na tydzien na mojego taty urodziny ale sie ciesze juuupiiiii:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A Tata jak sie ucieszy! Super prezent urodzinowy:tak:

Zmykam!Dobranoc

taka ladna pogoda a tu tyle stron:szok::szok::szok::szok::szok:

hej. ;-)nawet udało mi sie dzisiaj nieco poczytać, ale burak już mi kilka razy zajrzał niby przypadkiem do kompa, a co go obchodzi co ja tu robię:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ze wszystkim jestem wyrobiona to i jakaś rozrywka w pracy mi się należy prawda?:-D:-D:-D:-D:-D

matko ale ceny:szok::szok::szok::szok:no ale to mieszkanie ma większą powierzchnię niż mój cały dom:baffled::baffled::baffled:to w sumie nie dziwne, że tak drogo

ja mam dzisiaj nieco lepszy humor, poprawiłam sobie wczoraj malowaniem włosów:tak::tak::tak:chyba Wam trochę pozazdrościłam i też sobie farbkę walnełam:-Da co, kiedyś malowałam u fryzjera ale z braku kasy zostaje malowanie domowe:baffled:
i przestałam latać po domu z mopem bo nie nadążam sprzątać więc dałam sobie kilka dni luzu:rofl2::rofl2::rofl2:ciekawe tylko jak ja to ogarnę później:baffled::baffled::baffled::baffled:a w weekend też nie posprzątam bo zapisałm się na weekendowe szkolenie z prawa pracy:happy2::happy2::happy2:wyjdę z domu do ludzi (bo moja praca jakoś nie sprzyja kontakom międzyludzkim):-D:-D:-D:-D:-D

moj dom ma 99,8m2 pow uzytkowej:-)
malowanie wlosow jest good na humor:-)
a z buraka zrob barszczyk:-)

Ja wychowawczego nie dostane na pewno, a o rodzinne składałam wniosek i nie było żadnych problemów:baffled:

czemu nie dostaniesz wychowawczego?pracodawca nie prawa odmowic ci udzielenie urlopu wychowawczego tule ze musisz zlozyc podanie co najmniej 2tygodnie przezd planowanym pojsciem,no i liczyc sie ewentualnie z tym ze po powrocie dostaniesz wypowidzenie z pracy.:-(

Witam
U nas nadal piękne słoneczko. Ja dziś strajkuję i nic nie sprzątam, no może tylko pranie wstawię:tak::tak:
Co do nocnika to ja Mai też kupiłam taki zwykły coby nie kojarzyła go z zabawą i zaczęłam sadzać przed skończeniem roczku zaraz po przebudzeniu, oczywiście nie było sielanki od razu i swoje potrzeby zaczęła kontrolować w wieku ok.2 lat ale z nocnika nigdy nie uciekała i wiedziała do czego służy:tak::tak::tak:
Ja teraz przy kawce siedzę bo niedawno wstałam, ale teraz mi dobrze jak Maja do przedszkola chodzi, wreszcie mam czas by odespać:-D:-D:-D

zazdrosczze spabnia

Z tego co mi wiadomo to nie moze wogole na rodzinne przekroczyc.

U nas jako taka pogoda sie robi, wiec spadam pospacerowac po miescie z mlodym. Do pozniej.

teoretycznie nie mzona przekroczyc..ale jeden raz mozna-jezeli w poprzednim okresie zailkowym bylo rodzinne normalnie przyznane,i jezeli kwota nie przekracza namniejszego rodzinnego na osobe-czyli jezeli jest prog 504zl na osobe to nie moze przekroczyc 572zl na osobe
rodzinne na dziecko do 5 lat to cale 68zl:szok::szok::rofl2:

A naszą rodzinę chyba choróbsko bierze, mąż dycha i prycha, ja dziś z katarem się obudziłam, tylko patrzeć jak Maję zarazimy i wszyscy na dobre się pochorujemy:-:)-:)-(

jakis wirus na BB panuje:-):-):-):-)

Witam!
Ja wpadłam się tylko przywitać. Kubek właśnie zasnął więc korzystając z chwili zawitam :tak:
Pogoda się zepsuła a wczoraj tak ładnie było, do lasu znowu pojechałam grzybki są ale mało, trzeba jeszcze poczekać :tak: dzisiaj M w końcu do roboty idzie ale w niedziele znowu wolne ale to specjalnie bo na festyn mamy jechać tylko żeby pogoda była:tak: wczoraj byłam na morfologii z Kubkiem. O dziwo nie płakał ani nic, zero reakcji było. A tak się bałam że będzie się wyrywać. Nawet chyba nie poczuł że pani mu w paluszek dwa razy ukuła :tak: siedział i patrzył jak mu krew z paluszka leci :-D fajnie to wyglądało :-D na szczęście nic mu nie jest, wszystko ok :tak:
Lecę obiadek robić i coś zjeść a potem z mamą do okulisty i do serwisu a raczej znajomego z samochodem bo coś mi się nie podoba, hamulce piszczą i skrzynia biegów coś się zacina :no: umówie się na jeden dzień i będę bez auta :-(
Zaglądnę potem jak mały mi da :tak: miłego dnia Laseczki :-)
dzielny chlopak:-)

Ja juz trace cierpliwosc bo chcialabym miec chwile chociaz dla siebie a nie mam.Mimo ze m. w domu to malo co zajmuje sie dzieckiem a ja wysiadam, gdy go bierze a maly zaczyna marudzic to tylko slysze "gdzie mamusia" to mnie trafia. zastanawiam sie nad podawaniem jakiegos syropku na przesypianie nocy.

moja tez sie budzil-szly zeby a po drugie byla poprostu glodna.cuda wyprawaialam i noszenie i tulenie i picie,az w koncu zroblam jej rzadka kasze,zjadla i spala do rana..rzdaka tzn-2-3miarki mleka i 3miarki kaszki na 210wody:-)

Witam ,witam ,
Złożyłam papiery do Biedronki ,dziś mam z koleżanka spotkanie w nowo otwieranym Inter Marche o prace,ciekawe czy cos z tego będzie???
Też dziś składałem wniosek o rodzinne i o zasiłek na dziecko uczące sie ,bo mam ich teraz dwoje.Musze dostarczyć góre papierów jako ,ze mam zawieszoną działalność gospodarczą:baffled:
Tymczasem robię obiad i planuje jutrzejszy wyjazd do znajomych....odezwę sie pózniej j,ak po tej rozmowie:tak:

i jak poszlo?

ja wygralam aukcje
Spodnie ocieplane czerwone - 98cm (739367335) - Aukcje internetowe Allegro
trzeba myslec o zimie.a kupilam jej na ciuchach jakis miesiac temu kurtke zimowa akurat bordowa

reklama
Do góry