reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Olciastrzelce - zgłosiłam się w tym konkursie i zobaczymy co z tego wyjdzie:-)

Dziewczyny, kiedy zaczynacie robić 'właściwą' wyprawkę. Bo na razie rozmawiamy, opowiadamy co chcemy kupić, ale moja komoda dla Marysi nadal świeci pustkami ;) Wczoraj postanowiłam, że w sierpniu skompletuję wyprawkę do szpitala - jeżeli chcecie, podeślę Wam listę jaką stworzyłam - wpisałam produkty dla mamy i dla dziecka. Też wczoraj zrobiłam pierwsze zamówienie na babyono (jakieś nakładki laktacyjne, na sutki, staniki itp). W sumie nie będzie to tania inwestycja (chociaż połowę produktów z listy znajdziemy w swoim domu), ale chyba czas zacząć robić zakupy,żeby później na HURA nie wydać dwóch pensji.. Na pewno we wrześniu zamówię wózek z nosidełkiem (jednak nie biorę maxi-cosi bo nie jest najlepsze, a najpopularniejsze, a dopłacając jakieś 100-150 zł można dostać lepsze z bazą pod iso fix) i na ten miesiąc wyczerpię swój budżet :confused2:

reklama
marcysia super to nie jestem jednak nienormalna :) też bym chetnie pobuszowałam po lumpkach ale nie mam z kim a sama sie boje juz gdziekolwiek chodzic

olaszy ja juz mam sporo rzeczy bo niedawno podostawałam. Mam już kilka reklamówek ciuszków, ochraniacz do łóżeczka, rożek, jakis baldachim firanki, posciel no i łóżeczko. Teraz poluje na jakies niedrogie ciazowe spodnie bo sie juz w ostatnie ledwo dopinam no i jak cos fajnego mi wpada w oko to tez kupuje :) My tez juz liste zrobilismy i powoli wykreslamy co mamy ale jeszcze nawet polowy nie ma

Kochane!!! Prenatalne badanie w jak najlepszym porzadku. Wszystko tak jak trzeba, zdrowe, wymiarowe :) ale filmiku z badania nie mam niestety, bo uparte mam dziecko i sie obracalo nieladnie :) ale za to lekarz zrobil mi piekne zdjecie buźki i podal plec na 100%. Otoz mam pod serduszkiem syneczka :) :) siusiaka bylo wyrazne widac, nie ma mowy o pomylce, hehe. Milego popoludnia!!! :*

ja się nie mogę jakoś zebrać do zakupów.. i obiecałam sobie, ze zaczynam we wrześniu- taki dead line:) na razie przeliczyłam ile potrzebuję na wszytsko kasy, zeby potem nie obudzić się z ręką w nocniku;p

Marcysia pisze:
Szkoda, że w mojej mieścinie nie ma żadnych galerii handlowych to bym porozglądała sie za wyprawką ;) Oczy bym ucieszyła
Eeeee tam. Allegro lepsze :-p. Nie nałazisz się, nie zmęczysz, a wybór większy i ceny konkurencyjne :-).
OlaSzy pisze:
Dziewczyny, kiedy zaczynacie robić 'właściwą' wyprawkę. Bo na razie rozmawiamy, opowiadamy co chcemy kupić, ale moja komoda dla Marysi nadal świeci pustkami ;)
Ja to w ogóle muszę od komody zacząć :-D. A tak serio - ja wszelkie większe wydatki dopiero we wrześniu, bo na razie każdy grosz idzie na króciutkie wakacje i naprawę samochodu. A szczęśliwie wszystkie ciuszki, pościel z poszewkami, łóżeczko, bujaczek, wózek itp. zostały po starszaku, więc sporo wydatków mi odpada. Nawet butelki mam i inne takie drobnostki :-). Dokupię jakieś okazjonalne słodziutkie ciuszki, bo się nie powstrzymam :-p. I trzeba będzie trochę sypialnie przemeblować, muszę męża namówić, żeby kącik Bąbla przerobić, mimo że niedawno była sypialnia robiona (choć nie ukończona), bo od nieco ponad roku tu mieszkamy. Tak mi się marzy słodki kącik... A skoro tyle wydatków nam odpada... :rolleyes2: No i jeden gadżet sobie kupię tym razem - poduszkę cebuszkę :-D. Potrzebujemy na pewno nowy fotelik. Ale ja ze wszystkim ruszam we wrześniu/październiku. Z resztą wtedy pewnie powoli będę się na zwolnienie lekarskie wybierała, więc i więcej czasu na to wszystko będzie.
Domi, gratuluję chłopca :-).

Cześć, dziewczyny :)

Z rzadka zaglądam, bo byczę się na wakacjach i lapa mi się odpalać nie bardzo chce - zawsze mnie praca atakuje ;)

U mnie też ruchy już bardzo wyraźne, szczególnie chłopczyka na dole, tak mocno czuć, że aż jestem w szoku. Górny dzidziuś jakoś mniej.

Generalnie to jestem teraz w amoku szukania domu dla nas, i dosłownie o niczym innym nie myślę ani skupić się nie mogę… bo w naszym mieszkaniu absolutnie się nie pomieścimy i musimy szybko wynająć lub niedrogo kupić coś większego, czyli sprzedać nasze, remont na nowym.. oj spore wyzwanie przed nami… i mamy już coś na oku, trzymajcie kciuki <3 Niechby się udało..!

Kupiłam na wyprzedażach kilka ubranek, ale same bejziki, czyli body, spodenki. Kupuję rozmiar 50 pierwszy raz w życiu, bo raczej mi się trafią tyciaki tym razem :) Większe zakupy - później :)

reklama
Dziewczyny ja już po badaniu :) z malenstwem wszystko ok wszystkie kosci odpowiedniej dlugosci zoladek na miejscu nie bylo widac tylko pecherza ale lekarz mowil zeby sie tym nie przejmowac bo pewnie przed chwila zostal oprozniony i dlatego jest niewidoczny. Jedyny minus to taki że dziecko jest ułożone miednicowo czyli nóżkami w stronę mojego pecherza (ałć już boli jak pomyśle ) i lekarz mnie uprzedzil ze moge mocniej odczuwac kopniaczki i bede tak jak w pierwszym trymestrze czesto biegac siku :/ a na koniec to co najlepsze czyli... bedziemy mieć dziewczynke :) nie udało się zrobić ładnego zdjecia bo wiercipietka z niej straszna i do mierzenia sie ladnie ustawiala a jak chcial jej zrobic takie ladne w calosci to uciekala:)

Do góry