kulkaPrzytulka
Fanka BB :)
Domi_Polka dużo się mówi o tym, że to problem jeśli się ma za wysokie ciśnienie, a na niskie, to nie wiem. .. a masz możliwość skontaktowania się ze swoim ginekologiem? Dzisiaj jak się czujesz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie nie stać na bankowanie krwi pępowinowej na własny użytek. I nie podoba mi się ton w większości propagandowych artykułów z tytułami "Świadoma matka wie" i takie tam. Znaczy, że ja, czy inne niemajętne mamy nie są świadome? Lub świadomie bimbają sobie z tego tematu? Grrrr... Ale cóż, zawsze można oddać całkowicie za darmo krew pępowinową do banku ogólnodostępnego - może komuś innemu uratować życie w razie potrzeby. Kiedy interesowałam się tematem przy starszym synu wyczytałam, że gdyby nieszczęśliwie była taka potrzeba dla dziecka, to jest ono traktowane w banku ogólnodostępnym priorytetowo i co do swojej krwi i co do krwi innych. O ile pierwsza sytuacja jest dla mnie logiczna, tak co do drugiej ile w tym prawdy - nie wiem . Tak więc ja się szczerze zastanawiam nad tą druga opcją, czyli bankiem ogólnodostępnym.
dzag82 orientowałam się czy w Krakowie można oddać do banku ogólnodostępnego i niestety nie (a szkoda, bo też chciałam..). Tylko Warszawka wchodzi w grę.