reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

@zozzolka, ale on i tak będzie mokry od wody. Ewentualnie w aptece można kupić takie żele. Kiedyś mama mi taki kupiła jak jako nastolatka uczyłam się zakładania tampona i nie mogłam się dostatecznie rozluźnić:-)

reklama
Melduję się po kilku dniach nieobecności. Intensywne u mnie dni ostatnio, więc czasu brakuje trochę :-p. W sobotę były trzecie urodziny mojego starszaka, w niedzielę z kolei imprezowaliśmy się na urodzinach bratanka i bratanicy męża. W pracy kupa do zrobienia, w domu niekończący się remont, nie ma kiedy "dychnąć". Trochę to męczące :-p. I do tego ta nieludzka pogoda!! :eek: Dzisiaj spuchły mi stopy i nie mieszczę się w buty, w które wchodziłam jeszcze kilka dni temu. A od jutra wielkie porządki w domu i przygotowania do niedzielnego przyjęcia urodzinowego mojego trzylatka :-D. Ja nie wiem, kiedy ten czas minął...
Teraz już wracam na bieżąco do Was :-). Ciekawe, ile mnie ominęło...

Dziewczyny, basen nie basen, ruszac się trzeba- jeśl tylko można;) więc jak ktoś się boi basenu to spacerujemy codziennie, ćwiczymy w domu albo chodzimy na zajecia dla ciążówek- nie mozemy się zasiedzieć!:no:

Cześć dziewczynki.
Witam po długiej nieobecności. Od razu się przyznaję, że czytałam Was po łebkach. Mam bardzo intensywny okres teraz. Dużo pracy w pracy, do tego oglądanie mieszkań w każdej wolnej chwili. Zdecydowaliśmy się w końcu na mieszkanie. Stan bdb, tylko ściany pomalujemy ot tak dla odświeżenia, bo w ostateczności nawet kolory, które teraz są pasują nam. Jutro umowa przedwstępna. Do końca sierpnia mieszkanie będzie nasze :-) No i dopiero wtedy zajmę się kompletowaniem wszystkiego. Wiem, że to trochę późno, ale cóż.

A jak Wy się czujecie w te duchoty? Ja o dziwo w miarę znośnie. Nogi mi nie puchną jakoś strasznie.No i brzuszek mam już taki, że hej!

Byłam w poniedziałek na wizycie. Standardowo badania krwi, mocz itd. Magnez mam nadal niski - zwiększyła mi ginka dawkę. Żelazo podniosło się, ale niewiele, póki co tragedii nie ma i pozostałam przy poprzedniej dawce. Teraz czekam do połówkowego - 17.07:-) i się zaczynam już lekko stresować.

Pozdrawiam i dobrej nocy !

Hej dziewczynki ja również witam po długiej nieobecności :) widzę że tu temat basenu sie rozwinal.Ja niestety nie bede chodzic raczej bo zbyt łatwo łapie wszystkie infekcje wiec sobie daruje. na razie mam tylko codziennie jakies spacery i nic poza tym. jak ja sie ciesze ze już sie troche ochlodzilo dzisiaj bo sie wytrzymac czasami nie dało. Ostatnio jak jechałam do rodziny to zdjelam w aucie buty a jak dojechalismy to mi sie juz stopy w nie nie zmiescily :/ mimo ze nie byly jakos mocno spuchniete.. eh Chyba uśmiechnę się do męża o jakiś wentylator na te upały :)

Piotrusiowa Super że mieszkanie zaraz będzie wasze :D
A jeśli chodzi o wyprawkę to wrzesień jest świetnym terminem do rozpoczęcia polowań zarówno na ciuszki jak i sprzęty.
Jeśli tylko rozważasz używane rzeczy to i allegro i olx są genialnym tanim źródłem nawet całych zestawów, warto podglądać bo czasem niektórzy decydują się na oddanie rzeczy za free :D
ja zaraz spadam odpoczywać dalej :)

Cześć po długiej przerwie. Trochę poczytałam, ale nie ogarniam tylu stron!

Piotrusiowa gratuluję mieszkania! Trochę pracy, ale super sprawa.

O basenie było, ja bym chętnie z synkiem chodziła co zresztą czyniłam przed ciążą, ale gin mi zabronił :-(

Tampony prebiotyczne to pewnie Ellen, koszt bywa bardzo różny- od 25zł do 40zł za jakieś 12-14 sztuk, no i nie są łatwo dostępne z tego co mi wiadomo.
Mój gin jest zdania, że zakładanie tamponów na basen mija się z celem, ale jak to w życiu co lekarz to opinia.

Byłam we wtorek na wizycie, nadal nie znam płci mojego maluszka, wiem za to, że wszystko z nią/nim dobrze i rośnie sobie zdrowo. Może na następnej wizycie się dowiem czy to dziewczynka czy chłopczyk. Muszę się uzbroić w cierpliwość.
Muszę zażywać żelazo, więc dołączam do klubu, niestety mam po nim nudności, ble.

Dobrze, że dziś jest chłodniej bo te upały mnie wykańczały.

reklama
Dobry wieczór,

Zapomniałam się wczoraj "pochwalić", że od początku ciąży mam 3 kg na plusie ;-)

A teraz zmykam nadrabiać wątek zakupowy, bo skoro mam mieszkanie z głowy, to czas zająć się konkretami, póki co wirtualnie :)

Do góry