reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Szkrabek- tak trochę się uspokoiłam, przynajmniej tym, ze nie jest gorzej niż się spodziewałam :) Dziś na 15 ide z tymi wynikami do swojej gin.. ona nawet jeszcze nie wie pewnie o braku te kostku bo tak jak pisąłam to usg inna doktorka robiła i wysłała mnie dalej (bo na te wazniejsze usg inna przyjeżdza) Mam nadzieję ze dobrze wytłumaczyłam :p Zobaczymy co powie, mam nadzieję ze nie zacznie mi odradzac, bo nie jestem na tyle silna i odwazna zeby uwierzyc tym badaniom i nie robić kolejnych :(

A na wyniki będe czekac około 3 tygodni :( Wiec moze za miesiac już będzie po wszystkim ... OBY !! :)

Ostatnia edycja:
reklama
@aktina u mnie trisomia 21- 1:1073, trisomia 18- 1:2596, trisomia 13- 1:8151. Mowia ze to dobre wyniki. 28lipca mam drugie badanie prenat. I tez licze na dobre wieści...

Poruszałyśmy też ostatnio wątek witaminowy - więc ja dziś zmieniłam witaminy dla ciężarnych i kupiłam sobie Pharmaton Maturelle. Za 60 tabletek dałam 79zł - co wyszło mnie taniej niż za inne witamy, bo za 30 tabletek życzą sobie ok 45-60zł. Do tego jest z kwasem foliowym i DHA - w jednej kapsułce - odpowiedniki, które mi farmaceutka pokazywała miały podwójne wielkie kapsuły - jedna z witaminami, druga z omega-3. A tu wszystko w jednym, więc się ucieszyłam.

Ogólnie dziś miałam słaby dzień - pojechałam zrobić różne sprawunki, w tym apteka, wracając do domu wstąpiłam do sklepu. Kupiłam dwie pełne siatki, bo przecież jestem tu samochodem i nie muszę dźwigać - a mój samochód umarł. I stoję pod tym sklepem z siatami i z padniętym samochodem. Nie mogę się do męża dodzwonić bo na spotkaniu siedzi i już mi się łzy zbierają - bo nie wiem co robić, panika... ta ciąża ze mnie zrobiła zupełną sierotę - normalnie bym się nie przejęła, zadzwoniła do mechanika, siaty w dłoń i do domu na piechotę. A tu dupa...
Mąż oddzwonił po 10 minutach a ja w płacz :eek: masakra. W końcu jak mu wytłumaczyłam co się stało, przyjechał z pracy po mnie, ja w między czasie zadzwoniłam do mechanika i po hol. Pan przyjechał i zabrał mój samochodzik do warsztatu (i też miałam łzy w oczach jak go wciągał na lawetę :confused2:), a mąż zabrał mnie i zakupy do domu... no i teraz jestem uziemiona na maksa w domu... nie mówiąc już o tym, że przez te hormony rozklejam się jak baba :laugh2:

@.szkrabek no to faktycznie mialas przygode... Na szczescie maz szybko oddzwonil i nie musialas sie dluzej stresowac :) a skoro samochod u mechanika to niech maz robi ciezsze zakupy po pracy a Ty odpoczywaj :) a co do hormonow, to u mnie nawet niektore reklamy wywolują wzruszenie

Domi_Polka - mam wrażanie, ze już nic inego nie robie tylko dpoczywam :-D a miałam takie plany - właśnie mój starszy wyjechał na 2 tygodnie, robi się znośna pogoda, miałam pojeździc pooglądać wózki... no nic - najwyraźniej tak miało być. Mam nadzieję, że sie uwiną z naprawą.

aktina - na pewno będzie dobrze. To w takim razie daj znać co Ci ginka dziś powiedziała - i powtarzaj jak mantrę - zrobię badania, zrobię badania :tak: może to pomoże w razie czego jakby chciała Cię od nich odwieźć. Ale wiesz - brak kostki nosowej myślę, że jest wskazaniem do tych badań, a Wy po nich na 100% już odetchniecie - to nawet jest wskazane dla Twojego samopoczucia w tej ciąży. Trzymam kciuki!

I jako ostatnia jestem po pierwszych prenatalnych. Nt 1.4 czli super kostka nosowa jest, zoladek jest wszystko dobrze tylko siusiaka nie ma :) na 60 proc dziewczynka. Do tego zmiana terminu porodu zaraz do Auyli pisze o aktualbienie :)

@AlfaBeta111 to super, ze wszystko ok w badaniach. A co do płci, to byla Ci obojetna czy mialas typ? :) i na kiedy termin?

Chcialam drugiego chlopca. Czuje zawiedzenie, mam nadzieje ze szybko minie i bede mogla w pelni cieszyc sie z noszenia w brzuchu zdrowego ruchliwego brzdaca. (A raczej zdrowej ruchliwej dziewuszki). Nie moge sie do tej mysli przyzwyczaic ze to dziewczynka. Czy Wam juz minelo rozczarowanie? Termin z 21 styczen na 11 styczen skoczylo. Czyli licze ze cc bedzie jeszcze w grudniu :)

reklama
Do góry