reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

olcia - super wieści - na takie właśnie czekałyśmy!!! :-)
Ja mam abonament w Medicoverze, więc nie wiem niestety ile kosztuje prywatnie usg genetyczne... chociaż jak potraktują mnie podobnie jak Piotrusiową to na pewno pójdę jeszcze na jedno! Ale decyzja zapadnie w czwartek!

reklama
Olcia super, że wszystko dobrze na usg !
:thumbup:
Ja za genetyczne zapłacę 150 zł, a za połówkowe 180 zł

olciastrzelce - super. Wszystko jest na dobre drodze :-)
Za genetyczne płaciłam 130 zł. Zapomniałam się jeszcze pochwalić, że na dzień mamy dostaliśmy od ginki piękne zdjęcie 4d naszego bąbelka. Szok, że tak ładnie go widać. No i wszyscy widzą między nóżkami siusiaczka :-D

Jutro mam zwykłą wizytę w poradni. Przede mną długie czekanie w kolejce. Dopiero założą mi kartę ciąży i muszę wziąć zaświadczenie o ciąży do pracy :-)

Olcia, ja za genetyczne w I trymestrze płacę 200zł, w II i III trymestrze 250zł.Super, że wszystko u Was w porządku :-) Widzę, że pdobnie lecimy. Ja termin z usg mam na 29 grudnia, Fasolka tak samo długa była w sobotę.
Piotrusiowa, jak to? :-S Ty już po genetycznym a jeszcze.karty ciąży nie masz? Śmiesznie ;-)

Olcia- gratuluje dobrych wieści.
Gosia25 powodzenia jutro trzymam kciuki!

U mnie kolejna wizyta 11 czerwca i wtedy genetyczne wiec jeszcze dużo czasu...,

dzag82 - gin chciała mi założyć na tej wizycie po genetycznym, ale wspólnie zdecydowałyśmy, że w poradni przy szpitalu sobie założę. Przynajmniej wszystkie badania będą za free. A że wizyta u położnych jest jutro dopiero to się przeciągnęło.

Witam po męczącym dniu...
...
dzięki dziewczyny za odpowiedź. Ja poczekam na wynik usg. Jak wyjdzie ok to nie będę robić PAPPA, bo podobno tylko miesza i nerwy kołacze, a i tak jest to tylko statystyka, do tego skuteczna w 60%... 2 dziewczyny prawie nie osiwiały przez ten test, sa lżejsze o 2,5tysia i 3 tygodnie nerwów czekając na wynik testu Nifty, który potwierdził dwie zdrowe dziewczynki :-) Ale i tak nerwy są... no nic, oby do usg... jeszcze 3 dni :-)
Dzięki Tobie dopytałam się o co chodzi i z położną podjęłam decyzję że skoro dla mnie nic to nie zmienia (dziś moje dziecko machało rączkami i nóżkami i nie ważne czy ma 5 czy 7 cm jest już człowiekiem) to badanie jest u mnie zbędne (do tego brak jakichkolwiek obciążeń rodzinnych).
...
Co do testu PAPPA - postanowiłam nie robić choć targały mną niezłe wątpliwości. Jeszcze dziś myślałam, że zrobię, bo do piątku mam właściwie czas - będzie to dokładnie 13 tydz 6 dzień ciąży. Uważam jednak, że skoro usg wyszło w porządku i żaden z dwóch lekarzy nie ma żadnych wątpliwości to nie ma sensu. To jest strasznie stresujące, a wyniki nie są miarodajne. To tylko rachunek prawdopodobieństwa. Nie będę dziecka i siebie narażać na dodatkowy stres i to dodatkowo na własne życzenie. Powiem Wam, że ogólnie uważałam się za twardą babkę, ale jeśli chodzi o sprawy zdrowia (bliskich, mojego, no i dzieciątka) to zaczynam świrować. ...
...auliya - mocno będziemy trzymać, będzie dobrze jutro:-)...
i jakie daje teraz usg, żeby widzieć jak się rusza 6-cio cm ciałko :-)
1. Upewniłaś mnie w nierobieniu tego testu
2. dzięki za kciuki ale... no właśnie lekarz mnie delikatnie mówiąc zdenerwował a na koniec ciśnienie mi wyszło 110/70:eek: skutkowało to natychmiastową zmianą lekarza, sprawdzony świetny ma sprzęt ale dołączyłam właśnie do mam płacących za wizyty:baffled:
Jejq ja dopiero teraz sie zorientowalam ze mam wizyte w dzien matki :-)...
Jak poszło?
Zobaczylam liste grudniowych mam jest nas 29. :) fajnie tak w kupie rodzic. Ktora ma nastepna termin do lekarza i uraczy nas mam nadzieje cudowna historia o zdrowym bobasie? Jest ktos z blizniakami trojaczkami?
Fajnie w kupie i owszem :D Też jestem ciekawa kiedy objawi się jakaś podwójna lub potrójna ciężaróweczka (trójpak albo czteropak :happy:)

Z miasta wróciłam z fryzem bo czesali mamy :D dziecko moje najstarsze zrobiło laurkę i do tego historyjkę narysował jak mi smaży naleśniki w ramach prezentu, wyszło mu z 20 obrazków i nawet Olka na czworakach gdzieś wplótł.
Tata dołożył tradycyjnie merci i piękną dalię także mam pierwszego kwiatka ogrodowego.
Dzień intensywny dlatego już spadam napiszę więcej jutro

auliya - a co się stało na wizycie, co lekarz zrobił, że aż tak Cie wytrącił z równowagi? :eek:

Ptysiulek - witamy! Napisz coś o sobie w naszym wątku Poznajmy się :tak:

jeszcze jeden dzień i zobaczę maluszka - lalalala :laugh2::rofl:

reklama
Ptysiulek witamy:happy: Myślę że mówię za wszystkie że przygarniemy każdą grudniową mamę myślę, że nawet jak by się objawiła dopiero po porodzie :happy:

Szkrabek zaczął od afery o spóźnienie gdzie byłam umówiona na 8:20 recepcja wpisała mnie na 8:00 a ja byłam 8:2 pod gabinetem i weszłam chyba ze 4 po bo mnie poinformowali, że nikogo nie ma i lekarz sam siedzi.
Do tego spytany czy powinnam wizyty na NFZ uzupełnić o jakieś badania wyskoczył z prenatalnymi (no to akurat rozumiem) i tym za 2500.
Samo badanie trwało bardzo krótko i zrobił może jeden pomiar albo dwa co wydaje mi się bardzo dziwne na tym etapie!! Szybka konsultacja z położną i teraz już będę spokojna.
Dziś dzień zapowiada się wyjątkowo miło choć nie ukrywam że nie lubię odkurzania które przede mną bo wszędzie piach trzeszczy pod stopami.

Do góry