reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

@AsiaK-K o kurcze, aż oczy otwieram ze ździwienia :szok: No to super, że masz już dzidzie, pomimo tych przypadłości!!!!!! Niesamowita historia, masakra....

Ah dziewczyny, poszłam do toalety znów i na papierze gęsta galaretka kremowo-brązowa, aż mi sie papier ześlizgnął. To musi być ten czop :szok:

reklama
@AsiaK-K o kurcze, aż oczy otwieram ze ździwienia :szok: No to super, że masz już dzidzie, pomimo tych przypadłości!!!!!! Niesamowita historia, masakra....

Ah dziewczyny, poszłam do toalety znów i na papierze gęsta galaretka kremowo-brązowa, aż mi sie papier ześlizgnął. To musi być ten czop :szok:

Kochana to już na pewno :-* juz blisko :-)

Mnie bierze na biegunkę i wymioty. Źle się czuje.

Asiak i betix gratulacje!!!

Weszlam zagladnac ktore juz rozpakowane bo dzis duzo cc bylo w planach :)
Nie jestem w stanie was nadrobić.
Ja juz na tryb mama przelaczona. Nie sypiam wcale mozna powiedziec tak od srody. Mój sen trwa 2-3h max. Tej nocy az 0,5h:0. Zaraz bede karmic to czuwam i usypiam starsza. A ze roznosi łóżko to wole skupic sie na czyms innym bo zaczne kupiec.
Mlody mal tej nocy kolki, ja mam nawal pokarmu i guzy po piersiach.
Także wesolo jest ;). Spijcie ile sie da bo zaraz niepospicie ;)
Musze wpasc na wz i napisac wam szczegóły, ale dzis nie dam rady bo z tel sie tam nie zaloguje

Asiak mam kolezanke z ta wadą. Wiedziala wczesniej o niej i tez dziecko male i donosila do. 35tc.

Ja po tym cc ciężko dochodze do siebie. Wczesniej było szybciej ale z kazdym dniem coraz lepiej. To kwestia indywidualna ale po sn jest lepiej, gozej za to w czasie porodu. I Tu sie. wyrownoje, ale nie bol w trakcie porodu tego sie nie da porownac. Po pobycie w szpitalu ywazam ze rodzace sn powinny dostawac medale za wytrwałość ;).

Ostatnia edycja:
Kreatorka oki fajnie ze sie tym zajelas :) bedzie wiadomo co i jak :)

Domi przygotowana juz psychicznie czy szok ze to moze juz?

Z.pierwszym to ja jechalam do szpitala i niby wiem ze mam zaraz urodzic i czekam na to od 9 mcy , chodzilam i mowilam zeby juz sie stalo. A jak przyszlo co do czego to taki szok ze to juz? Ze teraz? ale jak to ? ! hahah

dziewczyny - ja dzś na szybko - padam na twarz dosłownie, doczytam Was jutro.

Dzieki za wsparcie i miłe słowa. Jestem w domu - lekarz obejrzał wyniki zrobili KTG i powiedział, że nie ma paniki, mogę wracać do domu - mam przyjechać w środę, powtórzyć badania i na zapis KTG i pewnie już tak do końca co dwa dni... zobaczymy.

marcysia - siedziałam na izbie parę godzin, ale nie mogłam sie z tel zalogować i napisać Ci, że jestem... może w środę jak będę w szpitalu uda się spotkać? Tylko Ty już będzie po! Powodzenia!!!

Idę spać dziewczyny, bo te nerwy i szpital mnie zmęczyły na maksa...

betix gratulacje i duzo zdrowka dla was

Asiak to nie samowita historia i super ze sie udalo i oniczym niewiedzialas to nie popanikowalas z tego powodu:-) zdrowka dla was:-)

Domi nastawiona psychicznie? Aczop moze nawet 2tyg przed porodem odejsc:-p

Pigula a ty nastena?

Ja odpoczywam po dzisiejszym dniu zaraz prysznic Maje spac i sama tez ok 22 ide poki moge spac to bede kozystac:-p Milego wieczorq mamusie:-D

Betix, gratuluję :-)
Asia, Tobie również gratuluję. A faktycznie numer z tą wadą genetyczną...
Jejku, obydwie macie takie kruszynki... Na mnie jednak okolice 2500 dla dzieci urodzonych w terminie to robi wrażenie ;-) Ja się pojutrze dowiem ile teraz waży moja klucha.

No dobra, to następna Domi?;-) A jutro cesarki Marcysi i...? Któraś jeszcze ma na jutro, nie pamiętam :-(

Właśnie ciekawa jestem, czy się u mnie samo zacznie wcześniej. Choć 21.12. To 8 dni przed terminem, więc marne szanse... No nic, będzie co ma być. I tak wszystko jest na odwrót w tej ciąży, trudno. Choć nie podobają mi się urodziny dziecka w moje urodziny. I jak w przyszłości będziemy je Obchodzić? Będziemy się umawiać kto do kogo przyjdzie? Ale kicha...
A przypomniało mi się jak z gabinetu wyszła dziewczyna w bliźniaczej ciąży z terminem na 6 stycznia. Mówi mężowi, że dostała termin 21 grudnia i ordynator jej powiedział, że na ten dzień mają 3 planowane cc z bliźniaczymi ciąża, więc mają sobie dzieci pilnować żeby się nie pomieszały :-D Dowcipniś ;-)

I na koniec wydarzenie miesiąca: Mój mąż powiesił firanki w sypialni!!!! W końcu mi karnisz zamontował i stwierdził, że mi pomoże powiesić. Ale numer!! No w każdym razie mam firaneczki i aż się przytulnie zrobiło :-) A wczoraj po wizycie mojego brata i stada dzieci SAM Z SIEBIE pozmywał późnym wieczorem stertę garów. To ten foch to sprawił, czy stwierdzenie że jak mi się coś stanie w końcu to może zrozumie, czy po prostu zbieg okoliczności? :-p Szok.

Dobrej nocy. I bezproblemowych porodów jakby co ;-)

reklama
@Piguła85 ścigamy sie? :))
@zozzolka super kochana ze sie odezwalas! Bedziemy czekaly na zamknietym na wiesci od Ciebie ;) zycze Ci zeby udalo Ci sie w koncu pospac troszke dluzej.
@AlfaBeta111 nieeee! Nigdy nie bede przygotowana psychicznie na to. Ani dzis, ani za tydzien :boje.sie: .
@.szkrabek uff to dobrze ze to nic strasznego. Odpoczywaj, milych snow ;)
@Gosia25 no wiem wiem ze moze nawet o tyle wczesniej odchodzic. Ale mysl ze moze odchodzic tez kilka godzin- dzien przed porodem mnie przeraza :O nie jestem gotowa...

Wykapalam sie, ogolilam, wlosy umylam i leze grzecznie, czekajac na mojego G. Niech on juz wraca. Mam nadzieje ze wroci po 23 jednak a nie po 1... Szwagierka wlasnie jest w drodze do Polski, ah. A smiala sie dzisiaj ze pewnie jak wsiadzie do autokaru to mi sie cos rozkreci. No to czop sobie zaczal odchodzic :)) masakra haha.
W ogole musze pochwalic moja polozna! :tak: zadzwonila.dzis do mojej szwagierki z pytaniem co u mnie, czy urodzilam i w ogole jak sie czuje, bo ona ma teraz urlop, ale chciala sie zapytac jak sytuacja u mnie. Milo z jej strony ze zainteresowala sie mna, nawet podczas urlopu? Prawda? :)

Do góry