reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

o kurcze :szok: aenye!!! masakra - współczuję kochana... umęczycie się strasznie w tym szpitalu :no: Najgorsze, ze maluch cierpi... a cos przeciw bólowego może wziąć? A co zrobiłaś z pozostałą gromadką swoją? Są z Wami w szpitalu?

Tzrymaj się! Mam nadzieję, że szybko już to potrwa i bez złamania jednak wrócicie do domu.

A co dokładnie Twój syn zrobił z tą ręką? A dom nie ucieknie... jeszcze spokojnie sobie wszystko uporządkujesz i łóżeczka przygotujesz! Spoko!

reklama
@..aenye o kurcze, biedny. Boli go to pewnie dosc mocno skoro lekarka podejrzewa zlamanir, ała. Zycze zeby skoncxylo sie mniej powazniej.

Ja sie zaczelam pakowac tj dokumenty zebralam, pomadke do ust spakowalam i licze skurcze. Troche sie zestresoealam bo co 10minut je mam od 15... Kilka nawet co 7-8min byly. Leze i czekam co dalej

Domi - no ciekawe czy się zaczęło u Ciebie... ale jak były co 7-8 a znów sa co 10 minut to chyba jeszcze nie... ale licz, bo to kurcze nigdy nie wiadaomo. Może na razie przepowiadające, ale zaraz się zmienią w porodowe :eek:

Aenye ... Ja chyba tez nie w temacie co sie stalo ze az tak ta reke poturbowal :szok:? Kocham polskie SOR-y qrde czekanie , czekanie i czekanie . Daj malemu cos przeciwbolowego , mam nadzieje ze to tylko stluczenie :-(. Na opuchniete nogi to jedynie co jako tako dziala to , pic duzo wody i napar z pokrzywy. Te wszytskie specyfiki sa do dooopy :no:

Domi
wow wow spokojnie .. Bylas pod prysznicem ?

Aenye juz doczytalam na FB ...qrcze to moze jednak faktycznie bedzie stluczenie :-( Buziaki dla mlodego ...ehhh sie zalatwil :-(

Ostatnia edycja:
Aenye współczuję tej nerwowki i zamieszania i to pod koniec kiedy powinnaś już tylko leżeć i pachnieć. ..
Domi informuj nas tu na bieżąco, ja tam mam przeczucie że to już kulminacja ;)

Wieszalam pranie na suszarke i dwa razy mna zarzucilo lekko, dodatkowo zanotowalam dwa skurcze co 5 minut to szybko polecialam do wanny. Teraz leze w cieplej wodzie i oddycham spokojnie. Stwardnial mi chyba dwa razy brzuch ale z tego wszystkiego nie spijrzalam na zegarek i nie wiem jaki odstep minutowy :( ale te porodowe co 5minut to chyba bola jakos mocniej niz te co sa co 10min? Bo ja juz nie wiem i sie stresuje
..

Domi niekoniecznie muszą boleć bardziej, każda z nas przechodzi to inaczej, mnie bolały już te co 15 minut, a Auliya ledwie na porodowke zdążyła :D
Generalnie ból podobny do miesiaczkowego tylko silniejszy

Hej, dzięki za kciuki!

no na szczęście nic nie ma z tą ręką, tzn nic na tyle poważnego, ale mi tu jęczy, płacze co chwilę, no nie da dotknąć ręki, nie rusza nic nią. Aż dziwne i to się lekarzowi wydało, na tyle że mu usztywnił półgipsem, prewencyjnie. A wrócił z treningu poturbowany, dostał piłką w zgiętą rękę, w nocy nie spał i płakał co chwilę. Masakra.

BasiaW - naprawdę, widzisz, nie mam czasu na rodzenie hehe :D Dzisiaj nawet działałam z mężem, a co, lekarz mi nigdy nie bronił ;) jak widać nic to na mnie nie działa. macica ze stali :baffled: :crazy: No ale mówię, tydzień max, tym bardziej, że boję się tych spuchniętych nóg - może to normalne ale ja nigdy w ciąży nie puchłam nawet odrobiny, a już tak żeby mieć łydki do kolan i kostki opuchnięte, aż sine, to mnie martwi.. Bolą mnie też te syry, takie mrowienie czuję od kolan w dół. Chodzę w D skarpetach bo moje mnie cisną :p Jutro znowu dam siki do zbadania, bo ofc naczytałam się o gestozie ;)

reklama
Domi, właśnie, ja miałam np nieregularne skurcze do samego końca. Raz co minutę, trzy, pięć, dziesięć przerwy itp. Przy każdym porodzie. I mi mówiły, że nie rodzę, a jakoś urodziłam tak trzy razy ;) Może to już to? :D

Do góry