reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Niestety brzuszek w 2 i kolejnych ciazach wychodzi znacznie szybciej. W pierwszej do 4 mc chodzilam w swoich ciuchach normalnych a teraz ciasno we wszystkim.
Amos bede 4.05 po zwolnienie bo nie chcialam od dzisiaj (przepadly by mi wczasy pod grusza) poki co mam wypisany zalegly urlop ale 4 zgodnie z sugestia przejde juz na zwolnienie. Spytam sie wtedy czy ten 26 moze zostac i od razu na jeszcze nastepna wizyte sie umowie Zeby na 8.00 było tak jak mi pasuje.

Dziama86 ja jestem od pocAtku a tez jeszcze wszystkich nie ogarniam

reklama
witam nowe dziewczyny! :) wow, coraz nas więcej :-)

ja dziś się średnio czuję, jest mi gorzej niedobrze niż "normalnie" - podobno 8-9 tydzień to kumulacja jeżeli chodzi o mdłości, więc mam nadzieję, że niedługo mi przejdzie... :confused2:

Nie wiem czemu mam też dziś doła, wiec w ogóle dzień jest do d... :sorry:

Dreddka mi też brzuch wywaliło :confused2: mam zatwardzenia od kilku tygodni, ale też duży apetyt - zwykle jak jem to mi nudności przechodzą... masakra, więc jem chyba z 7 posiłków dziennie... będę hipopotamem...
Waga waha mi się raz pokazuje +400g raz +1kg... zależy od dnia i od wielkości kolacji dnia poprzedniego... ale już mój brzuch zaczął zwracać uwagę, więc nie jest dobrze :no:

No i powiedzcie mi jak to jest... myślę sobie, eeej tam dam rade to raptem 9 miesięcy, chyba już mnie nic inie zaskoczy, bo każda z moich trzech poprzednich ciąż była inna, to co może mnie nowego spotkać? Ano wszystko...mdłości niemiłosierne, nawet zapachu nie potrafię znieść, zjem, chwila i już kibelek , szklankę wody to sączę pół dnia, potem kapkę lepiej ,ale w nocy budzą mnie mdłości. Zaczynam poznawać moje możliwości yyyy pokarmowe?, jem malutkimi kęsami i tylko troszkę, np pół kromeczki i przerwa, bo jak przeholuje to uuuu po mnie :baffled:. Natomiast nie wiem czy Wy tak robicie, ale jak chodzi za mną jakieś danie np ostatnie sałatka z selera z kurczakiem i majonez ...rajusisiiiiuuu....znowu mi się jej tak chce:szok: , a więc sprawdzam co za cudne witaminki znajdują się w selerze...wsłu****e się w potrzeby moje lub mojego maleństwa. Co z tego ,że smak mam zjem dwie łyżki i koniec. Jak już wam wspomniałam wizytę ( dopiero pierwszą) mam 11 maja no i dziś dzwoniłam czy jakiejś wolne miejsce dla mnie się nie znajdzie, bo mi tak strasznie źle i jutro pani do mnie oddzwoni, ale i tak nic mi na to nie poradzą....ufff ,ale się rozgadałam:zawstydzona/y:

Witam dziewczyny! Przywitalam sie na watku powitalnym, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do siebie :-) Postaram sie w wolnej chwili nadrobic w miare szybko stronki zeby byc na bierzaco :sorry: Qrcze dziewczyny ten kto powiedzial ze ciaza to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety (pewnie jakis facet ) powinien sie zdrowo rypnac w leb. Nie wiem jak u was ale mnie jak nie muli to ssie albo helikopter w glowie i musze usiasc ehhh :eek: w kazdej ciazy mialam jakies dolegliwosci no ale kuzwa to juz ludzkie pojecie przechodzi ...oby do 2 trymestru :rolleyes:

mamcia3 - współczuję Ci... czasem się jednak zastanawiam czy jakbym zwymiotowała czy by mi to ulgi nie przyniosło... ale takie ciągłe wymioty to musi być masakra...

szkrabek i dreddka ja tez mam juz brzuch- to moj tluszczyk niestety ale juz mi mowia - ale ty masz juz brzuch i nie czuje sie z tym najlepiej/
porannakawa witamy!!!!!!!!!! mi sie chxce ciagle jesc, bola cycki a jak nie zjem to lsabo i niedobrze mi. ehhhhhhhhhhhh
mamcia3 to podobnie mamay wizytre- ja 12 maja i juz sie doczekac nie moge. na dolegliwosci niestety nic ci nie zrobia- musisz to pzrejsc ale juz nieduzo zostalo pociesz sie tym :tak:

ide kapac i klasc mala. spokojnych nocek dziewczyny

jak czytam o Waszych dolegliwościach to stwierdzam, że jestem szczęściarą, mnie tylko UU bolą i to wszystko.:baffled:
no chyba, że coś się jeszcze rozkręci...

Cześć dziewczynki te starsze i te nowe :-) Napisałam kilka słów o sobie w podtemacie -poznajemy się i proszę o dopisanie do listy. Póki co będę chyba na 1 miejscu:-D
Mam jeszcze taką prośbę wielką. Chyba już ktoś o to pytał wcześniej ale przepraszam z góry - nie chce mi się szukać ;-) Jak zrobić suwaczek? Piszę z telefonu niestety i nie ogarniam.
Jutro idę na badania krwi. Chciałam poczekać na wizytę na NFZ (do poradni przyszpitalnej idę 05.05) żeby dali mi skierowanie na te badania, ale chcę mieć już pewność że jest wszystko ok i idę jutro:-) Planową wizytę prywatną mam dopiero 21.05. Niestety moja gin nie pracuje w szpitalu, w którym prawdopodobnie będę rodzić, dlatego muszę się tam u nich też pokazać stąd ta wizyta za tydzień w poradni. Nie wiem czy dobrze robię, ale tak sobie myślę, że zawsze druga para oczu spojrzy jeszcze na to nasze szczęście:-)
Pogoda sprzyja senności i zmęczeniu, a jestem w 10 tyg więc te dolegliwości powinny powoli znikać. Póki co nie zniknęły :-D

Szklanek moja waga się zepsuła i muszę kupić niwa.
Mdłości mama może z dwa razy dziennie, ale jak coś zjem przechodzą od razu. tez jem 10 razy dziennie, bo ciagle głodna jestem, na szczęście raczej małe porcje.
No i trochę zasypiam...

reklama
spać to ja śpię codziennie po 2h :-) ok 14:00 moje oczy się po prostu same zamykają! :-) no i cycki bolą...

basiaw24 - no cóż ja w 6 tygodniu też w sumie to tylko śpiączka... a teraz ciągle mi niedobrze :baffled: mam nadzieję jednak, że Ciebie to ominie... trzyma kciuki :tak:

Piotrusiowa - super, nasza pionierka ;-)
suwaczka przez komórkę to chyba nie zrobisz... ale na kompie trzeba wejść na stronę np. suwaczki / strefa par / Wesele i Ślub : WaszSlub.pl : Wszystko na ślub i wesele (lub jakąkolwiek inną z suwaczkami) zrobić suwaczek zgodnie z krokami na stronie. Po czym wracasz tutaj, otwierasz panel użytkownika (n agórze strony) i wchodzisz w "edytuj sygnaturkę" tam wklejasz kod, który został wygenerowany na stronie z suwaczkami i viola :-)

Do góry