reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Quchasia chybs tak bo ta dziewczyna miala lot ok 2h z Anglii.
Ja biorę cheparyne co mi tylko trochę odchylenie wyszło i to do konca ciąży juz.

Domi_polka ze sie nie balas z takim swirem gadać, mialam na osiedlu takich ale szerokim łukiem ich omijalam, bo nigdy nie wiadomo co ma w głowie.

Mi wyszed niski poziom glukozy, a obstawialam cukrzycę tak sie zle czuje po sni,dsniu bajbardziej, mam przed 75, po 111.

Wogole z krwi mi wyszly tez dziwa ale nie wiem czy to nie w normie w ciazy.

reklama
Hej :-) wczoraj napisałam taaaki długi wpis i dziś widzę że go nie ma :-/
@porannakawa współczuję cukrzycy...dziadostwo ale da się z tym żyć i mija po porodzie :-* tylko ta dieta ehhhh
@Domi_polka dobrze ze juz jesteście razem... Zawsze raźniej i wogole lepiej to wszystko przeżywać chociaż widzę że mój M przy pierwszym miał więcej entuzjazmu... Może ten dom trochę mu miesza w głowie. Sąsiada Ci współczuję...szkoda tej babci bo pewnie kocha tego swojego wnuka mimo wszystko :-(
Gratuluję dobrych wyników dziewczyny!!!
@piotrusiowa i bardzo dobrze!!!!! Niech teraz kolega trochę popracuje ;-)

U mnie wszystko ok. Tymuś mój kochany skacze w brzuchu aż mnie czasem budzi w nocy :-) mam niestety skurcze łydek i trochę znowu serce mi nierówno pracuje. Miałam tak samo w pierwszej ciąży i juz biorę MagneB6 narazie 2x2 tbl ale chyba zwiększe do 3x2 bo coś bez efektu.
Takie poranki już są u mnie chłodne ;-) ja jestem zmarzluch okropny i wolę ciepło ;-)
W pon mam wizytę u gina. Pewnie dostanę skierowania na badania w tym obciążenie glukoza :'(
Lecę pralkę włączyć i trochę posprzątać choć nie chce mi się ;-)
Miłego dnia :-*

Czesc Laseczki!

Dzieki dzziewczyny za pocieszenie w sprawie cukrzycy:tak: To niestety nie pierwszy raz wiec doskonale wiem z czym sie to je. Dieta jak dieta do wszystkiego idzie przywyknac:tak: Strasznie mnie zdziwilo tylko ze takie zle te wyniki po obciarzeniu mi wyszly bo ja przedd kazym posilkiem sprawdzalam cukier i godzine po tez a tu taka niespodzianka :eek: Na prawde myslamam ze tym razem mnie ominie :hmm: Boje sie ze mala bedzie wielka jak chlopcy , ale z drugiej strony dlaczego glukometr pokazuje ok nawet po sporym posilku :eek: Wogole sie czuje ok .

Szkrabek kochana ja cukrzyce znam na wylot , wiem ze bede miala wywolywany porod wczesniej pomiedzy 5 a 10 grudnia, takze tyle dobrego ze moge sobie date chyba wybrac :-D (juz 2 razy mialam wczesniej wywolywany) ps. cudownie ze masz mame na wsi , bardzo zazdroszcze Ci ze masz taka odskocznie .:tak:

Domi_Polka
o cholera ale wrazenia mieliscie, odwazna jestes , bo cholera wie co takiemu do lba strezli. Babci zal ze sie takim gnojem musi przejmowac. Ty juz na walichach widze :-) gotowa jestes psychicznie? bo to jednak duza zmiana.

Piotrusiowa super masz szefostwo :tak: aaaa doczytalam ze stary kawaler:-D to sie nie dziwie ze taki ciezki w pozyciu jak w domu pewnie tylko mamunia i kotek czeka .:-D

Zozzolka qrcze moze w polsce jakiess inne normy sa albo ja zle czytam masz glukometr ? te liczby to y 7,5 pzred sniadaniem i 11 po ?

Basia gratuluje zdrowego synka!!!!! :tak:
Pigula piekne imie wybraliscie dla synka :tak: Baaaaaaaaaardzo ale to baaaaaaardzo mi sie podoba :tak: Tez mam sskurcze lydek i cholerne przeskoki serca :-( i zla wchlanialnosc magnezu ehhh

hej dziewczyny:) ale naskrobałyście:)
byłam wczoraj w końcu na połówkowym:) potwierdzona dziewczynka, wszystko w najlepszym porządku. Waży 364g. Nadal jest ułożona pośladkowo i lekarz powiedział że co prawda jeszcze ma troche czasu by się odwrócić ale jak nie to bedzie to wskazanie do cesarki niestety:/
I wiecie co... nie widziałam jej na USG:/ przeryczałam chyba pół nocy przez to potem i byłam tak zła że się do męża nawet nie odezwałam...
Lekarz jak sprawdzał wszystko to tłumaczył mojemu mezowi gdzie co jest, wszystko mu pokazywal ze szczegolami i myslalam ze tak jak zawsze jak skonczy to odwroci monitor i mi tez pokaze, a tu lipa.. pokazal tylko jemu a potem.. wylaczyl usg i zglupialam. A najgorsze jest to ze potem poszlam do domu i sie zastanawialam czemu ja sie wtedy nie odezwalam i nie upomnialam ze tez chce zobaczyc... ale ja glupia jestem... No a w domu wszystkie zale wylalam na meza i powiedzialam ze to przez niego bo go zagadal itd... No a kolejna wizyta dopiero 16 :/ chyba nie wytrzymam do tego czasu... a na zdjeciach na jednym przekroj glowki na drugim brzuszka a na trzecim chyba nóżki no i tyle ją widzialam :/ No ale ważne że cała i zdrowa i dobrze ze chociaż mąż ja widział
a poza tym przepisal mi Magne b6 3*2 na skurcze nog i Gynofemidazol bo dopadla mnie grzybica :/ a no i od poczatku ciazy przytylam 1,9kg

@porannakawa już sama nie wiem czy też z przyswajaniem magnezu mam coś nie tak. Biorę co tydzień...Myślę że może być jeszcze wcześnie na efekty...
I właśnie przyszła mi ochota na poranna kawę ;-)
@olciastrzelce ciesze się ze masz zdrowa coreczke. Szkoda ze lekarz niczego nie pokazał. Jeśli tak jak mówisz tłumaczył wszystko Twojemu mężowi mógł faktycznie się nagapić :-( jestem ciekawa ile ja przytyłam...bo ogólnie to do ostatniej wizyty nic a nic. Zobaczymy w pon. Nie ważę się nigdzie tylko u lekarza na jednej wadze ;-)

Ostatnia edycja:
Olcia :eek: u Twojego gina nie ma 2 monitorow? qrcze w prawdzie teraz usg mialam w szpitalu i byly 2 monitory ale jak pamietam to jak bylam w ciazy z najstrszym w polsce to tez byly 2. Przykre ze nawet nie zapytal czy chcesz zobaczyc , mnie by szlak trafil i wcale Ci sie nie dziwie :no: Co Ty inkubator jestes ....mama bedziesz ..meza to bym opieprzyla zdrowo ze nic nie powiedzial.

Pigula Nik mam typowo kawowy :-D ale jak cos to zapraszam do siebie bo wlasnie pije kawusie.:-D

....a propo wagi mam 4 na plusie , ale i tak sie czuje jakbym 10 przytyla :oo2:

Porannakawa niestety nie ma 2 monitorow ale jest najlepszym lekarze w tym miescie. Ogolnie jest tu jeden z 2 monitorami ale do tego mojego mam zaufanie i zawsze mi pokazywal dzidzie. Najpierw pomierzyl posprawdzal a potem przekrecal monitor i mi wszystko pokazywal i tlumaczyl co i gdzie a teraz nic... A mąż oczywiście dostał opiernicz że o mnie nie pomyslal nawet ale probowal odwrocic to w zart ze ja widzialam na ostatniej wizycie bo go nie bylo to teraz on sobie popatrzyl. Ale jak widzial ze przez to placze to powiedzial ze poszuka kogos kto robi te 3d i pojdziemy. Tylko znajac zycie kolejki beda ogromne bo tu tylko jeden robi 3d czy 4d wiec zanim sie dostane to bedzie kolejna wizyta u mojego gina. Ach ci faceci.. zero empati czasami

porannakawa - ah to się wygłupiłam :-D Ty bardziej doświadczona ode mnie w tym temacie. No ja dziś dostałam skierowanie na glukozę i od razu na 75g... pewnie dlatego, że już miałam cukrzycę... ale tylko zgaduję.
W Polsce posługujemy się jednostkami mg/dL, pewnie u Was są mmol/L. Norma: od 70 do 99 mg/dL (od 3.9 do 5.5 mmol/L) na czczo i do 130mg/dL (7.8 mmol/L) po 2h po 75g glukozy.

olciastrzelce - gratuluje zdrowej dziewuszki :-) co do nie obrucenia monitora - ja tez bym się wkurzyła i pewnie tez bym nic na badaniu nie powiedziała - co zrobić - taki charakter. :sorry:

Kurcze dziewczyny - strasznie mało przybrałyście - tylko zazdrościć - ja już 8kg na plusie :confused2: a w poprzedniej ciąży przybrałam w sumie 10... nie wiem czemu teraz aż tak dużo...

Olcia :eek: u Twojego gina nie ma 2 monitorow? qrcze w prawdzie teraz usg mialam w szpitalu i byly 2 monitory ale jak pamietam to jak bylam w ciazy z najstrszym w polsce to tez byly 2. Przykre ze nawet nie zapytal czy chcesz zobaczyc , mnie by szlak trafil i wcale Ci sie nie dziwie :no: Co Ty inkubator jestes ....mama bedziesz ..meza to bym opieprzyla zdrowo ze nic nie powiedzial.

....a propo wagi mam 4 na plusie , ale i tak sie czuje jakbym 10 przytyla :oo2:

ja nigdy nie byłam w gabinecie co by 2 monitory były;p zawsze 1 ale lekarz odwaraca tak, zebym ja też widziała:)

co do wagi to część z wam meeega mało przybrała:) ja w 24 tc 5,5 kg

reklama
Cześć dziewczynki.
Mam z Was wszystkich najstarszą ciążę, że tak się wyrażę, a skierowanie na glukozę dostałam pomiędzy 1-4 września. Jakoś tak późno w stosunku do Was.
Mam wielką nadzieję, że mnie to ominie i współczuję tym co muszą się z nią zmagać.
Czytam też o waszych problemach z wchłanianie magnezu. Ostatnio położna mówiła, że magnez nie tyle się słabo wchłania, co bardzo szybko wypłukuje z organizmu. Więc jak lubicie kawkę czy też herbatkę sobie strzelić to macie winowajców :-)

Do góry