reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

hej!!!!!!!!!! ja wlasnie przyjelam leki, zjadlam sniadanko i zasiadlam do czytania :-)

jesli chodzi o objawy to mam bole glowy, piersi zaczynaja dopiero bolec- wczesniej w ogole nie bolaly, ciagnie mnie w wbrzuchu i czasem kluje. ogolnie pobolewa brzuch i czesto jest mi niedobrze a przy tym i slabo.

szkrabek :-) jest i bedzie jeszce lepiej
malena ja bete robilam bo na tej podstawie dostalam zwolnienie z pracy- w ciazy pracowac w tym miejscu gdzie pracuje niestety nie moge- za duze ryzyko wad i poronienia. wiec mi bardzo zalezalo i stad ta beta
dreddka tez uwazam ze ciaza to nie choroba i jesli pracuje sie w miejscu gdzie nie ma ryzyka dla dziecka a mama czuje sie dobrze to pewnie ze mozna pracowac. ja niestety pracuje w warunkach szkodliwych i stad to zwolnienie juz od poczatku ciazy

reklama
Jestem za pracą w ciąży, ale tak jak napisała kassia181 zależy kto gdzie pracuje, ja pracuje w obsłudze klienta i dziś siedzę za biurkiem 12h, będę chciała pracować jeszcze cały maj, jest mi ciężko bo mdli mnie, strasznie chce mi się spać, a moja praca wymaga aby nie być ospałym :( także czekam aż zatrudnią kogoś nowego i idę wypoczywać w domu.

Tenczzemna Nie przejmuj się takim gadaniem! Co to za lekarz, który na podstawie ledwie kropeczki na USG rzuca takimi tekstami. :no:
Przecież nawet taki laik jak ja wie, że cykl miesiączkowy wcale nie musi trwać 28 dni (czego jestem doskonałym przykładem).
Może warto rozważyć zmianę lekarza? to bardzo ważne żeby ufać specjaliście do którego się chodzi. Nie martw się i nie stresuj, wiem, że to trudne, ale postaraj się dla dobra Was obojga.

Dreddka
mnie się nie narazisz ;) też uważam, że praca w ciąży jest jak najbardziej w porządku i gdybym mogła to chętnie bym pracowała, a nie leżała plackiem w domu z lekami na podtrzymanie. Niestety w pracy mam kontakt z chorymi ludźmi oraz chemikaliami o działaniu teratogennym poza tym poprzednią ciążę straciłam, a i moja pierwsza ciąża (zakończona sukcesem) nie była niestety bezproblemowa. Ciągle tylko szpital i lęk czy wszystko będzie dobrze....Ale wierzę, że tym razem będzie inaczej i w grudniu powitam moje drugie długo oczekiwane dziecko.:-)

U mnie słoneczko pięknie świeci, w powietrzu czuć wiosnę, aż chce się żyć! Mam lekkie nudności od jakichś 3 dni, piersi nie bolą mnie jakoś bardzo, bardziej spuchły i ledwo się mieszczą do biustonosza, ale spać mogłabym nawet na stojąco.
Z zachcianek były na razie gruszki, pomidory i frytki czyli raczej biednie wypadam na tle brokułów z czekoladą :-D Swoją drogą świetne połączenie!

Zobaczyła kropeczkę, stwierdziła, że nie wygląda to na ten tydzień, który wychodzi z OM, (powiedziałam jej o moich przypuszczeniach z przesunięciem owulacji), powiedziała, że mam przyjść za tydzień, zrobić tą bete, na koniec nawet coś powiedziała, że to może być pozamaciczna, ale na mój niedoświadczony rozum to chyba już teraz mało możliwe skoro znalazła w macicy punkcik. Moja pierwsza ciąża i jestem zupełnie zielona !!:-(

Ha ha u mnie w poprzedniej ciąży też ciąża była młodsza niż wskazywała miesiączka, teraz tak samo choć tym razem to 2@ miałam tylko po porodzie a w cyklu w którym "środkowy" odstawił się od piersi zaszliśmy w ciążę. Testów owulacyjnych nie robiłam i nie śledziłam kiedy mogła być owulacja więc nie wiem kiedy zaszliśmy i jest mi z tym dobrze. Wiek ciąży chyba i tak najlepiej w nastym tygodniu sprawdzić bo wtedy dzieci najbardziej zbliżone rozmiary mają.
Swoją drogą 13 nie było u mojej fasolki serduszka a 16 już biło i było w trakcie rozwijania się.

Co do zwolnień lekarskich (ZLA a nie L4, kadrowa mnie doinformowała przy ostatniej ciąży że L4 już od lat nie ma) a zawsze podchodziłam do tematu że ciąża to nie choroba. Byłam goniona w pracy żebym w końcu wzięła zwolnienie bo ze stresującym i roszczeniowym petentem pracujemy. Do tego często chorym a ciąże miałam na jesień i zimę poprzednie.

Teraz sytuacja jest inna bo 13.04 skończył mi się rodzicielski i obecnie jestem na zaległym urlopie. Wydaje mi się że ze względu na przebieg poprzedniej ciąży (podtrzymanie i leżenie przez 4miesiące) lekarz nie pozwoli mi pracować ale będzie to zgodne z wolą mojego pracodawcy bo mają za mnie zastępstwo.
Justa8383 kliknij na jeden z naszych suwaczków ciążowych i krok po kroku wybierzesz wszystkie elementy, kopiujesz później kod bb i w panelu użytkownika wklejasz przy edycji sygnatury...

Dzien dobry ;)

witam nowe mamusie, gratulacje I spokojnych 9mcy:)

Tanczzemna, co za babsko z tej Twojej gin, nie widzi wynikow przyrostu bety, nie wiadomo kiedy owu byla i niepotrzebnie CIe stresuje... Pierwszy raz u niej bylas? Jesli masz watpliwosci zmieniaja od razu, ja sie meczylam pol ciazy u takiego "eksperta", ciagle w stresie, nie wiadomo o co chodzi, brak odpowiedzi na pytania, koszmar. Gratuluje piekne go przyrostu bety:))

Kasiu, napisze Tobie na priv:) jak sobie przypomne hustawki nastrojow w pierwszej ciazy to juz wspolczuje mojemu K :-D

szkrabka, moj synek tez urodzil sie tego samego dnia;) super, ze jest poprawa I samopoczucie dobre, tak Trzymac :))

malenka, kciuki za wizyte:) ja tez jutro ide na moja pierwsza :)

dreddka, czemu masz sie narazac, kazdy ma prawo do wlasnego zdania:) w pierwszej ciazy praca byla dla mnie wybawieniem, Chyba zanudzilabym sie na smierc, gdybym miala siedziec ciagle w domu:)

Maluch ma drzemke, a ja zamienilam kawusie na wode z cytyna a ciasteczko na pestki dyni, migdaly I suszone owoce;)
milego dnia Kochane ;)

Ha ha u mnie w poprzedniej ciąży też ciąża była młodsza niż wskazywała miesiączka, teraz tak samo choć tym razem to 2@ miałam tylko po porodzie a w cyklu w którym "środkowy" odstawił się od piersi zaszliśmy w ciążę. Testów owulacyjnych nie robiłam i nie śledziłam kiedy mogła być owulacja więc nie wiem kiedy zaszliśmy i jest mi z tym dobrze. Wiek ciąży chyba i tak najlepiej w nastym tygodniu sprawdzić bo wtedy dzieci najbardziej zbliżone rozmiary mają.
Swoją drogą 13 nie było u mojej fasolki serduszka a 16 już biło i było w trakcie rozwijania się.

Co do zwolnień lekarskich (ZLA a nie L4, kadrowa mnie doinformowała przy ostatniej ciąży że L4 już od lat nie ma) a zawsze podchodziłam do tematu że ciąża to nie choroba. Byłam goniona w pracy żebym w końcu wzięła zwolnienie bo ze stresującym i roszczeniowym petentem pracujemy. Do tego często chorym a ciąże miałam na jesień i zimę poprzednie.

Teraz sytuacja jest inna bo 13.04 skończył mi się rodzicielski i obecnie jestem na zaległym urlopie. Wydaje mi się że ze względu na przebieg poprzedniej ciąży (podtrzymanie i leżenie przez 4miesiące) lekarz nie pozwoli mi pracować ale będzie to zgodne z wolą mojego pracodawcy bo mają za mnie zastępstwo.
Justa8383 kliknij na jeden z naszych suwaczków ciążowych i krok po kroku wybierzesz wszystkie elementy, kopiujesz później kod bb i w panelu użytkownika wklejasz przy edycji sygnatury...

Widze , ze jestesmy w tej samej sytuacji I tylko dzien roznicy miedzy dziecmi. ;)

Widze , ze jestesmy w tej samej sytuacji I tylko dzien roznicy miedzy dziecmi. ;)
Teraz się zastanawiam pomiędzy którymi dziećmi :happy2: jeśli to nie tajemnica to wstaw suwaczki będzie nam łatwiej ogarniać która ma ile maluchów i do której o jakie rady się zwrócić.
Utworzyłam nowy temat z wizytami u lekarza. Z doświadczenia wiem, że się przydaje. Myślę że jak tylko będziemy mieć pierwsze potwierdzenia przewidywanych terminów porodu będzie można też utworzyć listę grudniowych mam.

pozdrawiam i uciekam bo O zaraz wstanie a ja mam pranie do powieszenia i chatę do ogarnięcia. Cud, że udało mi się zjeść śniadanie na siedząco i popić ciepłą herbatą

Ostatnia edycja:
reklama
szkrabek fajnie, ze masz prace, ktora lubisz i trzymam kciuki by mimo powiklan ciaza byla spokojna i szczesliwa.
Melisska – praca z chemikaliami – wiadomo, ze odpada J

Tez stracilam jedna ciaze – i to dowiedziałam się po 2 tygodniach, ze obumarla. Starta jest okropna, ale mysle, ze w niektórych przypadkach tak natura działa. (latwiej mi to powiedzieć po prawie 4 latach)

Moja praca tez bywa stresujaca i wymagajaca , ale bardzo ja lubie – wiec koniec forum na teraz J

I dzięki za wyrozumialosc wobec pogladow. Pa!

Do góry