reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy dzieci "rok po roku" i z nieco wieksza roznica.

Bo tak naprawdę to ja mam dość tych dziecięcych rzeczy - wózków, łóżeczek, krzesełek, pieluch, nocnikow itp. I liczę na to ze jak raz się tego pozbędę to już na zawsze

Mujer - najlepiej się na trzecie zdecydować szybko, zanim pierwsze zacznie się wymądrzać , a drugie buntować ;-)
Co do spania to przyznam , że jestem zbyt leniwa, żeby noworodka odkładać do jego łóżka. Wspólne spanie (szczególnie przy kp) jest zdecydowanie łatwiejsze . Na szczęście maluchy dały się przenieść. Choć starsza często w nocy do nas przychodzi, nawet nie wiem kiedy :-)

reklama
Adaś do 2 miesiąca wstawał raz na jedzenie, a potem przesypiał noce, więc u nas nie było takiego problemu ;)

Z trzecim chciałabym poczekać ze 2 lata, bo chyba trójka rok po roku by mnie przerosła :p

Poziomki, ile masz dzieci? Bo chyba niezłą gromadkę :p U mnie będzie podobna różnica, ale jak na razie aż tak się nie boję, damy radę ;)

U nas różnica 16 miesięcy. Na początku ciężko ogarnąć ale teraz miód. Teraz już duże i pomocne. Do tej dwójki mam jeszcze jednego.

reklama
Tasia dziekuje za wsparcie.. Boje sie bo z starszym co rusz jacys lekarze a gdzie tu malucha ciagac po przychodniach

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry