reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Witamy wieczornie:)

Byliśmy u pediatry i na szczęście czyściutko, kamień z serca:)
Co do karmienia, dzięki wielkie za wsparcie, jesteście niezastąpione, podjęłam już decyzje że to koniec:/ Jest mi ciężko na sumieniu, bo w ciąży nie dopuszczałam do siebie myśli że nie będę karmić, szkoda mi strasznie ale nie daje już rady, piersi mam tak obolałe od tego ściągania, że mam wrażenie że są całe w sińcach, to już ponad moje siły, może jestem zbyt słaba, może za szybko się poddałam ale zdałam sobie sprawę, że to walka z wiatrakami:/

Co do brzuszkowych wymiarów ja miałam równiutkie 100, ale do szczupłych nie należałam, do niskich też nie i jakoś się ta setka gubiła:)

biedroneczka- jakby nawet @ nie przyszła to wiesz jaki prezent sprawiłabyś Gabrysi siostrzyczką albo braciszkiem. Przy małej różnicy wieku z reguły jest ogromna więź między rodzeństwem. Kumpela ma dzieciaczki w wieku 2,4,6 , trzech chłopców i na prawdę fajnie się razem bawią i opiekują najmłodszym chociaż wiadomo bywają zgrzyty ale ogólnie jest wesoło.

a do san remo kiedyś się umówimy:)

Z fajnych rzeczy: Wojti zainteresował się ostatnio Niunią ( nasz kundelek wagowo zbliżony do rozmiarów Wojcia). Jak Niuńka bawi się piłką czy miśkiem to obserwuje ją i zaczyna się podśmiechiwać na głos. To na prawdę uroczy widok. Niunia się go trochę boi i jakoś niechętnie z nim obcuje ale za to z wielką delikatnością, ostrożnie go powącha, chociaż strasznie lubi rozszarpywać maskotki, Wojtkowych nie rusza:) Mam nadzieje, że z czasem się polubią bo Niuńcia to niestety bardzo nerwowe i nieufne stworzonko, chociaż jest z nami od 3 miesiąca swojego życia ( z nami już 2 lata) to to co przeszła wcześniej wywarło na nią ogromny wpływ i bardzo się bałam jak zareaguje na Wojtka ale póki co jest ok. A jak wasze pupilki? Polubiły się z maluchami?
Na moim mężu ogromne wrażenie zrobił Maks, piesek Nadusi, aż chciał go odkupić zamiast bujaczka:D Mimo rozmiarów łagodny jak baranek:)

Dobrej nocki wszystkim:)

reklama
Emri, Madzioszka - no no do filigranowych to ja juz nie należę :p Beti - dokładnie, coś w tym jest...z Bartuniem tak jak pisałam 94cm na porodówce - a teraz??? kurcze ciekawe jaki bym miała bębzol jakbym w 5tej ciąży była hehehehe nie no luuuzik - mam tam skarb i tyle - niech sobie rośnie a co!i ja też:) w zeszłym tygodniu maleństwo miało 526g już...
Siw@ - grunt to pozytywne nastawienie!!! a piersi nieźle dostają jak się ściąga;/ ja jak do pracy chodziłam i ściągałam, to miałam też siniaki i taka skóra dziwna, ciemna się zrobiła - nie wiem jak to wyjaśnić...jakby odciski;/ odciągać Bóg wie ile czasu to naprawdę wielki wysiłek! i jak dla mnie nie na długą metę!dasz radę:)
biedroneczka - wiesz..ja nie chcę nic mówić..ale właśnie to moje trzecie słoneczko "zjawiło" nam troszkę niespodziewanie - przy karmieniu piersią Alci i łykaniu jednoczesnym tabletek anty...tak więc....no ale są różne przypadki:):):) po prostu planowane zawsze - troszkę w przyspieszonym tempie :):):)):

A przypomniało mi się :)

Któraś z Was szczepiła Maluszka na Pneumokoki lub Meningokoki?
My na razie tylko Rotawirusy mamy na koncie, zastanawiam się czy dalej szczepić czy nie.

Powody są dwa: wątpliwości co do powikłań i cena...(choć cena jest do przeskoczenia :) )

Zmykam :)
Kolorowych snów :)

marttini no tak mówią, ze po porodzie płodność wzrasta i szybciej zaskakujesz :)
Jakoś na razie odpieram myśl o kolejnej ciąży :) no ale przed rzeczywistością nie ucieknę :-D
Musze się chyba przetestować :-D Ale moja Gabi cieszyłaby się, jakby dostała w prezencie rodzeństwo :) już bardzo lubi bawić się z innymi dziećmi (choć ciężko to jeszcze nazwać zabawą to cieszy się bardzo :) jak spotyka się z innymi maluszkami )

biedroneczka- my szczepiliśmy na pneumokoki cena jak cena;) powikłań poszczepiennych brak...

siw@-jak widzieliście Maks to najlepszy funfel Nadusi:) ;łagodny jak baranek czasem mi go szkoda bo nie ma jak i gdzie uciec przed swoją "panią". Zresztą trzyma z nią sztamę :ona go dokarmia,czyści mu uszy patyczkami,wyciera mordkę chusteczką. Maksiu to oaza spokoju i wybawiciel gdy mi sił brak;)

Witam sie;)

Siw@ nasza mala z pieskiem to odpoczatku przyjaciolki;) buziakuja sie nawzajem spia razem i Zuzia nawet zaczela dokarmiac pieska;)

Anias mowilas ze kojarzysz mnie z kosciola i tak myslalam myslalam ze faktycznie byla tam kobitka co chodzila z synem i mezem a pozniej byla w ciazy i urodzila dziewczynke;) ale nie jestem pewna;P na grupie znajduje sie jakies Wasze zdjecie rodzinne?

Marttini koniecznie zdjecie daj!!:)

Hejka:)
marttini- wiem o co Ci chodzi z tą brązową skórą:/ wczoraj czułam z jednej strony ulgę, z drugiej wyrzuty sumienia, niestety bądź stety były silniejsze i dziś rano już ściągnęłam. Wiem, że już długo to nie potrwa, ale postaram się jeszcze te 2tyg. wytrwać, póki Wojtuś nie skończy 4 miesięcy, wtedy już będzie można jakoś rozszerzyć jego dietę i wzbogacić ją o coś więcej niż mm i może łatwiej mi to przyjdzie.

anias- taki pies jak Maks to marzenie mojego męża. Póki co oprócz Niuni jesteśmy właścicielami dwóch emerytów (13 i 12lat) i choć mieszkają w budach nie w domu jak Niunia to póki są nie możemy sobie pozwolić na kolejnego, ale jak kiedyś skończą swoje bytowanie, pewnie mężu dopnie swego:)

U nas dzisiaj cudowna noc. Od kilku dni (po przebojach z cogodzinnym budzeniem) w maleńkich ilościach dosypywaliśmy do porcji mm przed spaniem kleik kukurydziany. Wczoraj już dostał gęściejsze ale takie żeby przeszło przez smoczek i spał od 21 do 3 :) Zjadł 100ml mm i spał do 6. Myślę że kalorycznie nawet wyszło na minus bo zamiast budzić się 4 razy na mm zbudził się raz. Póki co dobrze to zatolerował:)

Juhu,
Beti - gratulacje za ukończenie pracy! Jesteś wielka :)

Biedrona - myślę, że te paluszki to jednak od śliny - wskazuje umiejscowienie. Jak Bolo miał problemy z cerą i nic nam nie pomagało to pomógł nam krem Lipobase - polecam :)
My szczepiliśmy na rota i teraz na pneumo - po roczku - są 2 dawki wtedy. Szczepię, bo młody ma już za sobą kilka choróbsk (zapalenie ucha, 2x zapalenie krtani), więc chcę w jakiś sposób wspomóc go dodatkowo. Pójdzie też pewnie do żłobka więc to dodatkowa ochrona myślę.
Dziewczyny Wy te brzuszki same mierzyłyście czy to gdzieś wpisane jest w papierach? Ja nie mierzyłam i nie wiem ile miałam :| a marttini - fakt - wygląda uroczo - brzusio prześliczne :)

karolq, Madziocha - nowe avatary widzę :) czas na wiosenne porządki :)

Nowości Bolowe: coraz częściej udaje nam się złapać i siku i kupkę do nocnika - przedwczoraj 2 kupalce, wczoraj 1, także mam nadzieję na zmniejszenie wydatków na pieluchy niebawem :)

No i chciałam się pochwalić efektem kilku poprzednich wieczorów...
DSCF7068.jpgDSCF7071.jpg

dzień dobry:)

Siwa z każdym dniem będzie lepiej:) Jak zaczniesz wprowadzać inne pokarmy to w ogóle będzie Tobie lżej:)

Katoryba ładny MT:) Zawodowo się zajmujesz już:>? Nowy avatarek w końcu czasem zmian potrzeba nie?:)

Miłego dnia laseczki!

reklama
Do góry