reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
Juhu,

siw@
- ja przeżywałam to co Ty równo rok temu :) wiem co czujesz. No może nasz mały nie miał jeszcze kolek - pojawiły się ok 2 tyg. Ale byłam skołowana, niewyspana, obolała itd. Wiem, że teraz trudno w to uwierzyć bo sama nie wierzyłam jak mi to ktoś mówił ale: to minie szybciej niż myślisz (bo czas zacznie teraz gnać jak szalony) i potem będzie już tylko lepiej :) Próbowaliście tych masażyków i suszarki? Często pomagają też białe dźwięki (szum fal, bicie serca, itp). Wytrwałoście życzę i bezkolkowych Świąt :*

sallis - skąd w końcu kupiłaś MT?
właśnie - czym tu się zachwycać? goła choina? a co w tym ciekawego? bombki, cukierki, łańcuchy, światełka jeeeeee to jest to :)

karolqa - 5:20???? Bój się Boga kobieto! (to do Zuzi było ;P)
co do 2go dziecka - mam nadzieję, że ten smoczek nie wróci do Zuzi ;P

Widzę, że większość z nas teraz nocne marki - wyrobić się nie mogą za dnia. My skończyliśmy gotowanie przed 2 w nocy :/ mamy karkówę na 2 sposoby, syry kurzęce, galacik, 2 rodzaje śledzi, sałatkę ze słonecznikiem, półprodukty na sałatkę warzywną (pietruchy mi zabrakło). Dzisiaj wielkie sprzątanie i robienie torta :) tzn ozdabiać i przykrywać będę jutro ale samego torta-ciasto zrobię dzisiaj.

Miłych i owocnych ostatnich przygotowań :)

dzień dobry:)
Nawet bardzo:D

Moja mała jest u lekarza właśnie bo coś ją chyba kładzie smarka i pokaszluje w z nią pojechał dla pewności. Co do jajka daliśmy wyszło odczekałam znów dałam i wyszło gorsze.
W wrócił, mała nam znów schudła;/ cholender jeden! Może oni źle ważą?

Dziewczyny cieszcie się za mną właśnie zdałam egzamen na prawko:D

Pozdrawiam!

O ja pierdziu Madziocha :o co nic nie gadałaś żeby kciukole trzymać babo Ty!!!!
Super hiper extra!!!! Gratulejszyn! Łał! No to jesteś kierowniczka pełną gębą :)

A co z Betką? Z tym kaszelkiem i smarkaniem? No i co wagą? Co pediatra na to?

nie mówiłam, żeby nie zapeszyć:)

Młoda osłuchowo ok, te smary od ząbków. chudnięcie tylko albo aż 100 gram, granica błędu przy ważeniu ale przytyła od poprzedniej wizyty;/ mamy ją tuczyć mlekiem z kleikiem.

Uczulenie potwierdzone mamy wycofać białko kurze, nabiał i słodycze (to ostatnie z racji świąt) chociaż młoda nie jada czekolady. i kąpać ją w oliatumie bo skóra na polikach się pogarsza.

Madzioszka - Gratulacje!!!
Katoryba-
masujemy mu brzuszek, ale jak tylko przestajemy pręży się i płacze. Ulgę przynosi mu też leżenie brzuszkiem na moim brzuchu i zasypia, z tym że tak samo jak przy masażach jak tylko próbuje go przełożyć na łóżko czy do łóżeczka znowu histeria. Dzisiaj rano przez trzy godziny nie mogłam się ruszyć, i myślałam że mi cycki eksplodują bo nie miałam kiedy ściągnąć, jak dorwałam laktator to 2butle z jednego wycisnęłam:szok:
A czas rzeczywiście teraz zapiernicza, nie tak dawno marudziłam wam że mam dosyć brzucholca a to już ponad 3tyg. temu było. Dziękujemy za życzonka i wam również cudownych i bezproblemowych świąt:)

I wszystkim pozostałym mamusiom i ich rodzinkom również:)

Hej ho,

Madzioszka - gratuluję! Teraz będę uważała na przejściach :p Mijałam się z W. i Beatką u pediatry :) Ach, ta waga... To teraz zastąpicie jeden posiłek mlekiem z kleikiem czy jakoś inaczej, częściej macie to podawać?

U Leny jest poprawa, yeah!!! Jupiiiii!!! Walczymy z flegmą, antybiota łykamy nadal, zmniejszamy inhalacje do 2 i obserwujemy, po świętach znów kontrola :) Co do wagi, my niby stoimy w miejscu, 8,3 kg od miesiąca przy wzroście 73 cm.

Mężu wybył po część prezentów, potem ja po resztę :)

Miłych, rodzinnych, uśmiechniętych Świąt dla Wszystkich!!!

madzioszka gratulacje :)

a mnie szlag jasny trafi chyba! tylko chłop może sobie wymyślić trening na dzień przed wigilią!!! :wściekła/y:
pojechał o 14, bo przecież jeszcze po prezent musi zajechać i wróci o 18!!! normalnie udusić!
nie miałabym nic przeciwko gdyby D. zajmowała się sama sobą, ale tak nie jest :/
coś czuję że dziś też nockę zaliczę...

reklama
siw@ - masowanie brzuszka róbcie nie jak ma atak kolkowy tylko jak jest ok, tak żeby do tego ataku niedopuścić. U nas też w tym etapie był przylepa straszny. Praktycznie całymi dniami był na rękach, ja nie mogłam kompletnie nic zrobić w domu. Niezłą produkcję masz - 2 butle z jednego cyca :o szacun ;P

Izuniek - super hiper, że Lencia z górki :) oby zaraz było po wszystkim.

Madzioszka - a z jakiej racji nabiał? to chyba pojedynczo powinno się wycofać żeby wiedzieć czy to to zawiniło nie? Dziwne...

sallis - daj chłopu zajęcie na noc a sama zlegnij ;)

Zabieram się za sałatkę i torta i sprzątanie :/ mnie też nocka czeka ...

Do góry