reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hej Kobitki :)
nareszcie piątek :)) i weekend
ciężko Was nadrobić jak się prawie cały tydzień kompa na oczy nie widziało ;p
Beti nareszcie Cię podłączyli do sieci :) fajnie :)
co do kikuta to u nas się trzymał prawie miesiąc!! położna odradzała ten Octenisept (podobno po tym komplikacje mogą być, jakieś stany zapalne czy jakoś tak, ile w tym prawdy nie wiem) ale spirytus 70% czy fiolet jak najbardziej.
Karolq8 ja miałam z moją małą trochę takich problemów jelitowych- spróbuj dać acidolac baby, powinien pomóc

reklama
hej laseczki:)

co do kikutka...wszystko zależy od grubości pępowiny!!!! Bartuś miał bardzo grubą i smarowałam mu cały czas fioletem i spirytusem na zmianę - odpadł po 6ciu tygodniach!
Alcia miała cienką pępowinę i psikałam octeniseptem (w szpitalu w ZG też tym psikają) i odpadł po 6ciu dniach...więc różnica kolosalna!Az się przestraszyłam, ze tak szybko!
- przede wszystkim - utrzymywać w czystości, wysuszać papierowym ręcznikiem po kąpieli i odkażać - spirytusem, fioletem, octeniseptem...czym tam się chce - oby nie było ropnych wysięków i podkrwawień! nie ma się co bać...tylko dbać:)

Elloo mmuski!
siw@- co do żółtaczki moja Lila miała w 3-4 dobie potem jakoś 8-9 dobie i znikała w 11 dniu.
A co do kikuta lila miała 8 dni- codziennie przemywałam woda i suszyłam patyczkiem do uszu oraz w tym czasie kręciłam kikutem, dlatego szybko odpadł i dodam że nic sie nie działo-tzn nie ropiało. Również przez dwa tygodnie myłam wodą żadnym roztworem spirytusowym(70%).

nita-oj biedne babeczki, mam nadzieję że chwilowe, do szybkiego spotkania :) a ja też mam kikut Lili na pamiatkę wisi na tablicy korkowe w woreczku zamykanym-opisany kiedy odpadł :p

beti-witaj wśród nas :)

siw@ - nam po 2 tyg odpadl, osuszalam patyczkiem do uszu zanurzonym w roztworze spirytu (na 100ml 1 lyzka)

mloda przespala dzis cala noc :) tak sie wyspala ze poranna drzemke zaliczyla 1,5 godz pozniej ;) oby dzis tez dala pospac bo my znowu same, M wraca jutro wieczorem

milego weekendu laseczki

Juhu,
siw@- u nas kikut odpadł po 11 dniach. Przemywałam spirytem 70%. Nie ma się co bać :) Z żółtaczką nie pomogę, nasz mały miał lekką i dosyć długo się utrzymywała ale nie aż taka mocna była. Położna kazała do okna dużo wystawiać z odsłoniętym dekoldem. A Ciebie nie odwiedza żadna położna ani lekarz pediatra na wizycie nie był?

salcia - są mamy z okolic - nawet 3 :)

Beti - witaj wśród "żywych". Miałaś przynajmniej czas na mgr ;P gratki dla zębola i oby takich więcej!

Izuniek - współczuję nieproszonego lokatora :/ może faktycznie te choroby Lenci mają związek z tym badziewiem?

Zdrówka potrzebującym i miłego weekendu lachony :)

outstanding na pewno nie czwórki;) najpierw ida 1 i 2 ;) czwórki za jakis czas ...uwierz ;)przy córce miałam pepek z 3 miechy....syn miesiac i to nie cały ....i po sprawie

reklama
outstanding co za przypadek:) smiesznie z tymi zebami! ale powiem ci, ze znajoma uordzila corke, ktora miala juz dwa zeby z tylu:)

mam pytanie do was mamuski:) zastanawiam sie jakie macie pomysly na drugie sniadanie dla dzieci? u nas musi to byc taki posilek koniecznie mleczny poniewaz nie bedziemy wprowadzac mm bo D. nie lubi. poki co to dajemu jogurt albo jogurt naturalny z owocami. probowalam tawrog z jogurtem ale nie bardzo chcial jesc.

Do góry