reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Juhu,
outstanding - my mieliśmy 5w1 i wszystko było ok, żadnych reakcji. Po pierwszej tylko był spokojny i dłużej spał ale to akurat było zbawienne, bo od małego mało spał i ciągle się wiercił :)

Beti - byłyśmy w Przylepie w wracałyśmy al. Zjednoczenia. Tamten komar ubity ale dzisiejszej nocy jakiś inny gad mnie z kolei użarł :/ wybudził mnie i nie mogłam zasnąć bo buczał nad uchem i strasznie swędziało ukąszenie. Wyobraziłam sobie od razu, że przelatuje do Bolcia i go dziabie z drugiej strony główki :/ Dzisiaj muszę mendę przydybać przed wieczorem.

karolq - wiem że powinny spać - powiedz im to :|
też się zastanawiałam gdzie leży Jezioro Łabędzie ;P
gratuluję ząbka :) pojawił się niespodziewanie? były jakieś symptomy?

nnita - pierwsze koty za płoty co do wyjścia :) trzeba częściej to wtedy z głodu się przekona do butelki :)

paula - super sobie radzisz, ale z Ciebie mega babol :)

reklama
:)
karola gratuluje zęba!

bardzo miły widok dzieci z pierwszymi ząbkami- mnie córka anias starsznie roztkliwia bo ma sliczny zebuchy juz od dawna i jak sie smieje to normalnie serce rosnie na widok takich małych perełek! az mi sie przypomina jak moja córcia miała pierwsze zabki i jaka to radosc z nich!

marzena no zdarzaja sie nieraz dziwne nocki u mnie dzis wyjątkowo dziecioki spały dobrze ale ta mgła za oknem to mnie nie nastraja pozytywnie...

dzień dobry środowo :)

szczęsliwi Ci co do pracy dziś nie musieli iść, bo pogoda chyba nie jest zachęcająca do wyjścia z ciepłego łóżka :) przynajmniej jak dla mnie :) jeszcze nie wiem jak mam to zrobić, żeby zmobilizować tyłek do wyjścia na spacer...

katoryba - ja byłam na szafingu! super sprawa powiem Wam. poszłam "tylko rzucić okiem" a wyszłam obkupiona :D mamy poucha, kilka bluzek, body, tunikę, dresik... a nie potrzebowałam w zasadzie nic. tylko te rzeczy takie ładne, że żal nie kupić! i w dodatku za symboliczną złotówkę dosłownie! mam nadzieję, że częściej będą takie akcje, bo już żałuję, że nie kupiłam więcej :) i zdaje mi się, że chłopięcych rzeczy było więcej. ale może to tylko złudzenie.
a kurki to jakie wy znalazłyście? grzybki czy drób? :)
a komary nie powinny spać tylko nie żyć już dawno! w życiu bym się nie spodziewała, że teraz komar może dziecko przez całą noc atakować!

karolq - ząbkowe gratulacje :)

izuniek - zdrówka dla Lenki! biedna ona, mam wrażenie, że już bardzo długo jest chora :/

szczęśliwa - a jak synuś dziś? humor dopisuje? bo trochę mnie przeraziłaś tym zapaleniem oskrzeli :/
mnie też Nadunia rozbraja swoim uśmiechem ząbkowym :) czekam na nasze zębiska, bo tak się ostatnio "posypały" ;)

paula - Ty to jesteś zuch mama! podziwiam! zresztą wszystkie podwójne (i więcej) mamy podziwiam :) mam nadzieję, że to samo przychodzi i człowiek jak już w takiej sytuacji, że musi dwójkę ogarnąć to się bierze w garść i jakoś daje radę. Ale póki co to sobie tego zwyczajnie nie wyobrażam!

Witajcie:)

Karolq8 - gratki za ząbka dla Zuzi.Dobrze, że obyło się bez większych ekscesów:).

Paula - a jak będą Ci tą wodę zbijać? Tabletkami jakimiś?

Katoryba - u nas komarów ani widu, ani słychu. Może wasz dom bardziej przyjazny dla nich. Biedny Bolinek. Ja dzisiaj z chaty się nie ruszam - jakoś tak nie za przyjemnie na dworze. Jak macie ochotę możecie do nas wpaść po południu.

Ja w końcu zamówiłam krzesełko do karmienia. Długo nie mogłam się zdecydować, jak ze wszystkim, ale wczoraj przed 24 kupiłam. Powinno jutro dojść. A dziś już zaczynam Jaśka męczyć zupką jarzynową. Niech no tylko się obudzi:)))

miłego dnia mimo tej brzydkiej pogody:)

Hej dziewczyny:)
Powinnam teraz siedzieć i pisać pracę magisterską, ale tak się wciągnęłam w wasze forum, super jest sobie poczytać jak wy byłyście jeszcze w dwupakach, jak niecierpliwie czekałyście na rozwiązanie... Chwilami jak to czytam to mam wrażenie że ja to pisałam:) Widać babki są jednak bardzo do siebie podobne:) Jestem dopiero gdzieś na 160 str. ale czytam z taką uwagą jak jakiś bestseller:D

A moje maleństwo ukochane chyba już ma coraz mniej miejsca bo tylko czuje co chwilę jak się przeciąga leniwie, chociaż pewnie jak tatuś wróci z pracy przytuli i pogłaska brzuszek to się rozbryka jak zwykle:) Jeszcze kilka tygodni i będzie po wszystkim, a wydaje mi się że przed chwilą przeżyłam szok, robiąc pierwszy w życiu test. Tak płakałam wtedy a teraz sobie nie wyobrażam, że mogłoby go nie być:) Życie czasami pisze lepsze scenariusze niż my sami chcielibyśmy sobie wymyślić:)

Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek i ich pociech:D

sallis no widzisz kochana...jak ie urok to....przearsz wojsk ;) tak to jest jak nie jedno to drugie...i kołowrotek się kreci ;) a swoja droga szkoda mi syncia... to taki przytulasek a teraz biduleczek taki

Dobry Wieczór Panią
Obraz.gif

Niedawno wrocilam od lekarza
cf.gif

niby wszystko wporzadku...a szyjka mi sie od srodka otwiera ale doktorek powiedzial ze jak by mi sie maly zaczal pchac jutro na swiat to nic sie nie stanie....
maly niby ma 49cm i wazy 3200
zobaczyl moje stopy (chociaz nie wygladaja jak stopy tylko raczej jak baloniki)
zmierzyl cisnienie i dal skierownie na KTG bo cisnienie mialam 150/105
ei.gif

dostalam tabletki dopegyt i w poniedzialek mam do doktorka przyjsc na konsultacje...jak tak dalej bedzie z cisnieniem to da mi skierowanie do szpitala i tam se juz poleze do konca
cf.gif

jutro rano pojade zrobic te KTG i zrobic reszte zakupow bo co nieco jeszcze mi brakuje a w piatek musze do rodzinki na wioche po lozeczko jechac...bo nie mialam gdzie tego trzymac a to juz nie przelewki....nie wiem co mnie w poniedzialek czeka wiec lepiej juz miec wszystko w pokoju...

Miłego Wieczorku Dziewczyny
wink.gif

Dolcia2912 Fajnie że jest jeszcze jakiś brzuszek oprócz mnie na tym forum:) Ja póki co nie mam jakiś dolegliwości porodowych, ani z ciśnieniem chociaż w sumie wręcz przeciwnie bo mam niskie a tętno wysokie, prawie takie jak moje maleństwo w brzuszku. Widzę że też będziesz miała chłopczyka, można wiedzieć czy imię już wybrane??

reklama
Do góry