reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Wiecie co.. my dzisiaj byłyśmy u pediatry.. Majka waży już 4140 g.. :) Mamy za tydzień ją szczepić.. lekarka ze względu na jej problemy skórne poprosiła, żebyśmy zastanowili się przynajmniej nad wersją 5 w 1.. Możecie poradzić coś? Jak wasze dzieciaczki się po niej czuły?

I jeszcze jedno pytanie, z innej beczki.. kiedy wg Was można zacząć chodzić z maleństwem na zajęcia na basen?

Buziaki, uciekam, bo Majka strasznie płacze..

reklama
outstanding zajecia dla dzieci sa prowadzone od 3miesiaca zycia. a co ma szczepionka do skory? nie slyszalam o takiej zaleznosci ale lekarz na pewno sie zna

katoryba a gdzie bylyscie? ja tez ostatnio na spacerze komara widzialam i szok przezylam:) ale zeby dziad jeden Bola zaatakowal:) teraz mi sie przypomnialo, ze mama mi mowila, ze jak bylam malutka to zima wlasnie jakis komar mnie atakowal przez kilka dni i oni z tata przeszukiwali mieszkanie zeby go zabic:)

Witam sie:)

JEST MAMY ZEBA:)

Mala dzisiaj ladnie spala od 17:30 do 5:30 no i dwie pobudki na jedzenie, myslalam ze bedzie gorzej bo dosc szybko zasnela wczoraj ale jest ok:p

Katoryba
biedny Bolcio ale komary juz powinny spac!

Outstanding my mamy 6w1 i mala przeszla ja wzorowo to wszystko zalezy od dziecka a co do basenu chyba od 3 miesiaca

hejka :)

siw@ głowa do góry. beti dobrze ci mówi, część to też woda zatrzymywana w organizmie. Zobaczysz po porodzie ile razy wylądujesz na "siku" i ile tej wody z ciebie ujdzie - normalnie szok :p

outstanding my szczepimy 5w1 i póki co zero problemów. Tak jak kiedyś pisałam jedne z tańszych szczepionek mają w Aptece w Graficie :) a na basen jak mała będzie ładnie trzymać główkę czyli koło 3go miesiąca - szczerze polecam!! :) tylko pogadaj z lekarzem czy te problemy skórne nie są przeciwwskazaniem dla basenu

vii gratulacje dla córeczki!
edit. oj się pomyliłam, to córeczka karolq8 ma pierwszego ząbka :) sorki

wczoraj z mężem byliśmy na Jeziorze Łabędzim, a to oznacza że pierwszy raz spędziłam wieczór z dala od córki, a ona beze mnie.. i cóż szału nie było. To znaczy balet suuuper, ale mała zniosła to tak sobie. Nie chciała mojego odciągnietego mleka z butli (a już kilka razy w ciągu dnia tak jadła, jak tatus z nią zostawał gdy ja musiałam cos pozałatwiać) mimo że to była pora jej spania. Podobno strasznie płakała przy próbach podania jej butelki.. prawie zasnęła sama ze zmęczenia, a jak wróciliśmy przed 22 to ona grzecznie bawiła się w łożeczku i nie było po niej specjalnie widac że jest nieziemsko głodna i zmęczona. Dzieci potrafią zadziwić... oczywiście jak tylko przytuliłam ją do piersi to szybciutko zjadła i zasnęła..
to z jednej strony oznacza że może wytrzymać dłużej bez jedzenia gdy się uprze, ale z drugiej strony że wieczór to nie jest dla mnie jeszcze dobra pora do wyjścia :/

Ostatnia edycja:
nnita a ja zaczelam sie zastanawiac gdzie to jezioro Labedzie hihi:-D ale tempol ze mnie:p

Dziewczyny okolo 12 ide na spacer z outstanding do lasu jak ktoras chetna pisac;)

hej,

karolka - gratulacje zeba :)

Bolcio - teraz wszystkie ciotki beda polowaly na komary wiec nic cie juz nie udziabnie ;)

Izuniek - idzie sie przyzwyczaic do niespania ;) Majka praktycznie od urodzenia ma 3 drzemki po ok 30 min i czasem jakas dluzsza na spacerze. takze ja jestem nauczona ze sprzatam caly tydzien na raty a obiady sa z serii "gotuj z bobasem" :)

my jakas dziwna nocke zaliczylysmy. mloda sie wybudzila przed polnoca i nie mogla zasnac. pierwszy raz sie jej cos takiego zdarzylo :/ w ogole to mam juz dosc usypiania :( wieczorem to godz z nia siedze a w nocy po karmieniu z 40 min :/ eh...ale dobrze ze M dzis wraca :))))

reklama
Hej ho,

u nas poprawa o 360 stopni :p Lena przespała całą noc! Od 19.30 do 6.45 i nawet podanie lekarstwa o 5 jej nie wybudziło (co ostatnio było normą). Popołudniu idziemy do pediatry na kontrolę, ale przeczuwam, że jeszcze tydzień posiedzimy razem, bo nadal coś słychać w klatce piersiowej no i kaszel okropny jest...
Karolq - gratki dla Zuzanki, niech gryzie dzielnie wszystko i wszystkich :p
Paula - Jak zwykle "narzekasz" z optymizmem hihi Wspaniale ogarniasz swoje Skarby! :)
Marzena - jeszcze trochę wytrzymasz,a gdy zwiększy się ruchliwość Majki, ona sama doprowadzi się do uśnięcia ze zmęczenia ;) miłych chwil z M. ;)
Katoryba - niestety taka pora, że muchy, komary i inne stwory pchają się do ciepłych mieszkań :/ ja zabijam upierdliwe muszyska-giganty..
Outstanding - my wybraliśmy też 5w1 i nie było negatywnych reakcji :)

Do góry