reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hej ho,
nareszcie mam chwilę, by coś tu naklikać!

W miarę na bieżąco czytałam Wasze posty, ale na odpisanie już nie starczyło czasu i sił. Dobrze, że ta zmiana w pracy się już skończyła, teraz będę wracała po 15tej, więc na wszystko będzie więcej czasu! Jupiii!!! :D

Lena wróciła w poniedziałek do żłobka, i znów robi paniom psikusa, śpi po 15min. :p Głód nas nie opuszcza, w domu po 16 zjada owocki, ok 18 porcję kaszki na dobranoc, po 19 mleko ok 180ml i w nocy (od kilku dni tylko raz) po 210ml wciąga!

Buziakujemy jubilatów październikowych :-* :-* :-*
Witam nowe mamusie :) dobrze wiedzieć, że ktoś z branży pedagogicznej się pojawił hihi :)

Nowości wielkich u nas nie ma. Wystarczy, że wyciągniemy do L. ręce, ona od razu ciągnie się do pionu, w łóżeczku za szczeble też próbuje, ale ciężar tyłeczka jeszcze przeważa :p Pełzania chyba nie zaznamy, bo już na kolanach buja się przód-tył, pod warunkiem, że nawierzchnia pozwala się zaprzeć :)

Pozdrs & buziakos dla Wszystkich!!! :-)

reklama
sallis a czemu to niby nie wolno:) jak smakowalo i nic jej nie bylo to nawet ananasa teraz mozesz dac:) ja pamiatma kiedys dalam zamrozony sorbet mango mlodemu i smakowalo mu oj smakowalo;) wspolczuje, ze jestescie same ale lacze sie w bolu bo moj maz wraca do domu o 18.30 i w soboty tez pracuje:(

izuniek brawo do Lenki za postepy:) no i ze apetyt jej wrocil! jeszcze pewnie kilka dni i smiagac bedzie na kolankach!

nnita ale rehabilitacja daje pewnie rezultaty bo jak twoja mala taka juz zwinna jest:)

Juhu,
marttini - noooo Ala zaczęła zajadać brawo :) lubi słodkości dziewczyna :) dobre i to - z czasem polubi też warzywka i mięsiwo :)

sallis - prawie obrót - brzmi całkiem jak figura łyżwiarska ;P

karolq - też mieliśmy taki etap, że Bolo budził się wyspany o 5, 5:30, 6, ale to minie :) teraz po butli o tej ok 6 śpi jeszcze ok 1,5h. Dobre i to.

Izuniek - a poprzednia zmiana do której była? faktycznie Lencia ma niezły apetyt :) ruchy kameleona są niezłe hehe ;) a jak tam naczyniaczki? kiedy kolejny wyjazd nad morze?

emri, mamusie starszaków - jaki nr buta kupić dla malucha na zimę? o ile większe mają być?

Spóźniłam się ze zwrotem kubeczka TT 360* :( jakby któraś chciała, to pamiętajcie, że mam do odsprzedania.
Dzisiaj mimo sprzątania, itd b. fajny dzień rodzinny, spacerek dłuższy :)

sallis nie patrz na to, ja nie wiedziałam żeby z cytrusami czekac a jak sie dowiedziałam to moja juz dawno je jadła w metodzie blw hihi i zadowolona była wielce!
dla solenizantów buziaki!

katoryba radze nie patrzyć na rozmiar ...ale mierzyć stopę -w sklepach są miarki nózek np w smyku trafie daichmanie i po zmierzeniu buta dobrac -sprawdzic gietkosc, podeszwe , tył bucika zapas na cieplejszą skarpetkę itp

Ostatnia edycja:
Hejo:)

Izuniek ma Lenka apetyt:) Ale i tak chyba w normie je, co? Mój Filuś ostatnio miał brzuszek rozpieszczany:) Nie zrozumiałyśmy się z nianią co do ilości jedzenia i zjadał subaniec wszystko co mu do buzi wpadło. Oj bardzo ponad normę:)

A my dzisiaj zupełnie nie zorganizowaliśmy sobie dnia i tak szybko uciekł...Dla odmiany tatuś był jakiś marudny:/

Katoryba my mamy rozm. 21. W tym dziecięcym trafie pani miała wkładkę, na którą kładzie się stópkę dziecka i widać jaki rozmiar jest potrzebny. W tym sklepie bardzo podobała mi się obsługa. A jakbyś chciała to mam kartę na 5% rabatu to mogę pożyczyć:) Dzisiaj chcieliśmy zgrać się z Wami na spacer, ale dzień okazał się za krótki...a szkoda! Jutro wybieramy się na cmentarz w ramach spaceru, nie idziecie w tamtym kierunku, to byśmy sobie poplotkowały:)

Całuski dla Małych Solenizantów:*:*

My wykorzystaliśmy chwilę i pojechaliśmy do Gubina, do pradziadka L. na cmentarz, a potem w odwiedziny i herbatkę do prababci :) ale się obie cieszyły! Córcia dziś się rozregulowała totalnie, spała często i długo, jadła w dziwnych porach :p u babci zmieściła dwa słoiczki obiadkowe hihi zasnęła dopiero po 21...a obudzi się pewnie wg starego zegara :/

Beti - właśnie czekamy kiedy ruszy trochę do przodu :p a potem będziemy narzekać, że tak gna na wszystkie kierunki...
Katoryba - od dnia powrotu do pracy chodziłam na 9 do 17, a teraz od poniedziałku na 7 do 15, tak "administracyjnie" będzie hihi Naczyniak praktycznie zanikł :D ale kontolnie odwiedzimy morze w styczniu, muszę po 15tym listopada dodzwonić się do rejestracji, bo wtedy zaczynają zapisy na nowy rok, a Nam się marzy wyjechać na długi weekend z Trzema Królami :)
Emri - ja już zgubiłam się w tych "normach" niemowlęcych, ostatnio nie miałam czasu na studiowanie wiedzy w tym temacie. Narazie się cieszę, że nadrabia gramy wagi :) choć czasami w nocy wstaję zła i nieprzytomna, bo rozbraja mnie brak regularnej pory tego posiłku... Narazie nadwaga Lence nie grozi hihi Tylko już baaardzo chcę, byśmy przespały caaaaałą nockę!

Dzieciaczki tak (za) szybko rosną!!! Teraz zaczyna się czas szukania rozmiaru buta, szok!

dziewczyny - gdzie mogę iść z Alą w niedzielę do lekarza???? bardzo brzydko kaszlała w nocy;/ gorączki nie ma...bawi się, śmieje, śpi dobrze - dziwne...martwię się - taki szczekający kaszel;/ .... do szpitala - na oddział dziecięcy????

marttini- obawiam się,że zostaje Ci pogotowie:/ bądź prywatna wizyta lekarska. Jakiś czas temu zniesiono przyjmowanie małych pacjentów przez lekarza na oddziale dziecięcym:/ mam nadzieję,że Alci nic nie będzie

Aniu...no właśnie;/ za późno przeczytała Twojego posta - pojechałam - pierwszy raz w sumie, bo raz jak pojechaliśmy na pogotowie z Bartusiem to dla mnie wizyta porażka (lekarz ortopeda go zbadał) to zmarnowany czas...pojechaliśmy na Oddział i co???Zbadanie przez lekarza tylko za okazaniem skierowania!!!!!!!!!!!!!!! nie i koniec:angry:....
na internecie nic takiego nie wyczytałam (na stronie szpitala)..... a skierowanie właśnie z pogotowia;/

szlak;/

przyjechaliśmy do domu...Ala kaszle dalej - a ja mam nerwa - póki co to nawet nie mam jak zamówić wizytę domową - jest koniec miesiąca..normalnie ryczeć się chce..ale cóż - pozostaje się modlić by dzieci zdrowe były.

jutro idziemy do naszje pani doktor - mam nadzieje, ze to nic poważnego - Alcia pierwszy raz tak kaszle;/ wcześniej dwa razy lekki katarek.

reklama
Do góry