reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hejka i ja sie melduję

emri - dzieciaczki po antybiotyku to najlepiej jak witaminki dostają i nadal siedzą w domku zresztą pediatra zazwyczaj mówi jak lepiej dla dziecka ile powinno posiedzieć jeszcze
salis - co do marchewki to kumpela ma warzywniak i często jakies swojskie marchewki przywozi, a jajka ma z podwójnymi żółtkami, tylko to na zamenhofa

ja na masaże chodziłam z synkiem jeszcze do szpitala fajna sprawa mały bardzo to lubił a córcie masuje w domku sama podoba jej się to bardzo

reklama
jeju ktos mi podmienil dziecko :( najpierw niemogla zasnac bo ja chyba brzuch rozbolal, ryk niesamowity po herbatce koperkowej i noszeniu pzez tate usnela ale potem co 2 godz sie budzila :( nie wiem o co chodzi i co jej jest

sory ze tak o sobie ale snieta jestem, zla i nic mi sie nie chce

Hej ho,

gorączka odpuściła (odpukać!), apetyt wrócił (yeah!), humor i energia są! Noc dobra, choc o 2 się obudziła i nie wiem do końca co jej było, bo wypiła ledwo 70ml, wyleżeć nie mogła, ostatecznie dostała ibufen i do 7 spała...

Nie mam koncepcji co zrobię w poniedziałek :( kontrolę u laryngologa mamy we wtorek, antybiotyk do niedzieli... Trzeciej osoby w domu do pomocy od dziś brak, pozostaje prosić i kombinować z matką chrzestną...

Podziwiam matki pracujące i gotujące, my jedziemy na słoikach, tylko dania owocowe czasami robię...

Wracam do tematu fotelika, któraś się zastanawiała nad takim od 9 do 36kg? Lena już wyrasta ze swojego... A wszystkie od 9 kg i co?!!

Ostatnia edycja:
co do fotelików przyłączam się do pytania Izy. odnotuję sobie gdzieś odpowiedzi i nie będę pytać za 2 czy 3 miesiące ;)

dziewczyny polecam Zestaw body dla malucha! - Cała Polska - CITEAM - Zakupy grupowe
już raz była taka oferta ale na same bodziaki - kupiłam sprawdziłam są bardzo fajne, bawełna normalna gruba nie taka przezroczysta;) na idące chłody akurat, szkoda że z długim rękawem. i cena uważam też przyjemna :) zwłaszcza że za przesyłkę się już nic nie dopłaca :)

dziś było jabłko, nasze, nie słoiczkowe, też jest beeeeeeeee
no to tyle z nowości jedzeniowych :/
a ja zawsze słuchałam opowieści jak to dziecko się nie cieszy na nowości i jak się kończy podawać marcheweczkę to dzidziuś zaczyna wołać o jeszcze... i nie mogłam doczekać się na ten moment... no i mam krzyczącego dzidziusia, tyle że nie z radości :/

tak te nastepne foteliki od 9 kg -ja sie powoli przymierzam bo te nosidełko to mnie wkurza, a zaraz bedziemy miec 9 kg.... hahaha ale na poważnie dziecko musi siedziec samodzielnie by je wrzucic w fotelik od 9 -nawet jak bedzie sobie w nim lezec to konstrukcja inna -ja mam maxi cosi i teraz też kupie maxi cosi :)

Ja dziś tylko do dyskusji o fotelikach - Eliśka na długośćmi wyrosła ze swojego... plus nie dało jej się przypiąć by nie uciekła :-( Więc jeździ w foteliku chicco po bracie :-) Dziś jesteśmy po szczepieniu - mała ma 7700 i 69 cm :-) Salis - wiem mała jest :-D

Zawalka kazała przekazac że ma lapka w naprawie :-D Pewnie na spacerze wam już powiedziała :-D

POzdrawiam

Ostatnia edycja:
hej ;)
minesota my też po szczepieniu ;) patrząc na twój suwaczek to Błażej urodził się podobnie wagowo do Elizy ;) super rozmiary:-) ma twoja córunia :)

sallis dzięki za linka ;) skorzystałam bo powoli mój grubasek wyrasta z rzeczy a oferta naprawdę korzystna ;)

izuniek zdrówka dla Lenki życzę ;* i powodzenia w znalezieniu opieki dla maleństwa

szcześliwa czytałam właśnie na temat tego masażu dużo ... coś tam sama próbowałam nieudolnie na Błażeju i strasznie mu się podobało ... fajnie wiedzieć że są trenerzy wśród nas ;)

podziwiam wszystkie pracujące mamusie ;) mnie przeraża powrót do pracy i szkoły :crazy:

nas wieki tutaj nie było... ale jakoś ostanie dni zalatane były;)
my dzisiaj też po szczepienie Błażej waży 5800 g:szok: i mierzy 58 cm, jak na razie czuje się dobrze i prawie cały czas śpi co do niego nie podobne bo nie śpi w ciągu dnia .... ma tylko dwie drzemki po ok.godzinki w nocy śpi ładnie od 20-21 do 9 rano się zdarza, oczywiście budzi się co 3-4 godzinki zjeść ale jakoś dajemy rade ;) ale mam nadzieje że noc będzie spokojna .... bardzo dzielny był popłakał chwileczkę dosłownie i szybko się uspokoił ;)

Hej ho,

szcześliwa - L. już samodzielna w siedzeniu, więc w innym foteliku da sobie radę. Jak wyzdrowieje będzie trzeba ją "poprzymierzać" do kilku modeli i coś wybrać. A ja myślałam, że do grudnia wytrzyma w tym pierwszym i pod choinkę dostanie większy :p
Minesota - Eli ładnie rośnie :) starszy brat to dobra sprawa hihi pożycza fotelik hihi
Gogoja - masz co nosić na rękach hihi ale to dobrze, że synek zdrowo przybiera :)

Następny tydzień też zostaję w domu, węzmę zwolnienie. L. wczoraj 2 razy wymiotowała (wyleciało śniadanie i obiad), jeść wogóle potem nie chciała, dopiero dziś kaszkę na śniadanie jakoś przyjęła. Kupy wczoraj szły na potęgę... Zamówiliśmy domową wizytę, zmieniliśmy antybiotyk i na zalegający katar na gardle dostała krople.
Marudzi mi od rana, ciężko bywa...

reklama
gogoja to chyba rekord wielkosci:) sprawdzilam, ze moj na 1 szczepieniu wazyl 3900:)

izuniek czyli twoja bidulke dalej cos meczy:( koniecznie zostancie w domku w przyszlym tyg.

sallis ja mialam wlasnie pisac,ze Domi kawal baby:) mam nadziej, ze we wtorek sie zobaczymy!

mysza Eli tez ladne wymiary:) i ona w ogole taka zwinna:) moj to sie dpiero zaczyna robic ruchliwy, probuje sie podciagac o szczebelki w lozeczku, siedzi juz sam i duzo na brzuch sie przekreca:)

a co do fotelikow to juz keidys pisalam:) kupilismy maxi cosi priori i Didus juz w nim jezdzi. zadowolony, ze przodem do swiata, ze siedzi a nie leze:) ogolnie to jest najatanszy z fotelikow o najwyzszych notach za bezpeiczenstwo. inne foteliki bez bazy, ktore tez maja 4 gwiazdki to maxi cosi tobi i romer king plus. tylko, ze one kosztuje juz ponad 700zl.

Do góry