reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

ja tez mam reczny avent i polecam

cosa przez najblizsze tygodnie to dzidzia na cycku bedziec caly czas:) jak czujesz, za masz pelne piersi to najlepiej przystawiac dziecko wtedy:) a z tym, ze mala chce ne rekach to norlamne. ona jeszcze sie tutaj nie zadomowila i potrzebuje bliskosci 24h na dobe;)

katoryba a twoja siostra to na kiedy ma termin? chlopiec czy dziewczynka?

a z ta niewspolmiernoscia to bardziej chodzi o to chyba, ze glowka jest za duzo w stosunku do miednicy. moja szwagierka tak wlasnie miala, dzidzia miala normalna glowke i byla nieduza ale ona (szwagierka) byla waska w srodku i dzidzia nie chciala zejsc. biedna miala parte przez 2,5h.

Ostatnia edycja:
reklama
hejka, wreszcie sie dosiadłam do komputerka, mam nadziej troszkę nadrobić :)
jak Julka pozwoli - pisze jedna reka.

Chłopaki pojechali do teatru na bajkę, Piotruś już od wczoraj przeżywał :)

spacerek już zaliczony, ale póki razem jesteśmy to nadrabiamy i później jeszcze jeden zaliczymy :)

a miałam się jeszcze zapytać, jakie pieluszki używacie? co polecacie?

Ostatnia edycja:
hej laseczki,

kurde a u nas znowu cos...jak katar prawie przeszedl to cos jest z oczkiem. ropieje jej i lzawi, ale tylko jedno. nie wiem czy to nie zatkany kanalik :( chyba sie jutro przejdziemy do pediatry eh...

Juhu,
marttini - ja tam Bola ubierać nie będzie - za rok sam niech sobie prasuje kanciki ;P

zawalka - długo bo wózek trzeba złożyć, upchać w bagażnik jedna część a druga do środka, Bola zapiać no i jeszcze nawrócić ;P

Madzioszka - może być i lęk. Biedna ciekawe co ona tam sobie myśli jak wychodzicie... że to koniec świata czy jak?
A z zębiskami to myślałam, że tam już jakieś wielgachne są a Ty tu, że dopiero gulki... ale faktycznie wysypało... raz a dobrze i z bani. Na sosik nie zapraszam, bo za wiele nie zebraliśmy :/ jeden słoiczek na octowe wyjdzie, kilka do ususzenia i na sosik na raz wystarczyło tylko :| ale Bolo miał radochę w lesie! najpierw się wiercił bo na plecach szedł ale szybko zasnął a na koniec zasiadł na mchu, lizał korę, łamał patyczki i bawił się igiełkami i szyszkami :) ale miał frajdę, trzeba częściej jeździć w las!

gogoja - co tam u Was?

cosa - też polecam ręczny aventu

katoryba - siora na połowę marca i nie wiadomo jeszcze co tam się chowa :)

pluszaczek - my już od dawna używamy Dady z Biedrony i polecam je bardzo.

Marzena - Bolo miał ropiejące jedno oczko chyba przez 3 miechy, przemywaj solą fizjologiczna albo wodą przegotowaną. Mleczko też raz pomogło na trochę.

Ale fajny weekend był. Szkoda, że już się kończy i jutro znowu... ja chyba nie przedłużę tej umowy...

bry!

Nasze problemy to nie witamina C a zęby... dziś zapodałam jej paracetamol i zasnęła sama bez tulenia. eh. z góry się wybił i rośnie:) z dołu nadal czopek.

katoryba ładnie to karmić Bola korą:>?

Mysza buziaki dla Eli:*

Pluszaczek my używamy Dada biedronkowe a wcześniej babydreamy rosmanowskie. zadowolona a obu jestem:)

e-v jak Ci tam w małżeńskim stanie:>?

Marzena biedna Majcia, a sio choróbska!

Miłej noski laski!

pluszaczek ja na noc pampers na dzien dada lub tojoursy :) idealny zestaw kt. sie juz przy córci sprawdził :)

marzena masuj oczko ten kanalik -na pewno pediatra powie jak-nam tez oczko ropiało :( 3 tyg sie z tym cholerstwem bujałam ale masowałam i miałam krople homeopatyczne bo o dziwo antybiotyk nie zadziałał, a krople tak :) zdrówka wam!

ev zaoferowana stanem małżenskim pewnie sie jutro pojawi ;) a pogoda miałas wysnioną!

katoryba widze że wy grzybiarze jak my ;) a dzieci lubia instrumenty :)

Hej ho,

kończy mi się dobre, buuuu :( jutro do pracy :(

Weekend miło spędzony, dziecię szczęśliwe :)

E_v - słonka i ciepełka na Wspólnej Drodze życzę!!! :-*
Marzena - a ja ropiejące oczko przecierałam wacikiem nasączonym herbatką rumiankową, nie było uczulenia; masowanie nie zaszkodzi, a pomóc może bardzo :)
Pluszaczku - u nas też Dady :)
Katoryba - smaka robisz i ochoty na leśne wycieczki, a teraz to i Nam weekendy pozostają na takie przyjemności...
Madzioszka - to gratulacje dla B. z okazji ząbka, nareszcie na wierzchu ;) cierpliwości dla Was w oczekiwaniu na kolejne!

:-* dla Elizki!

Ostatnia edycja:
melduję się :) już nie panna ;) myślałam że będę nadrabiać nie wiadomo ile, a tu raptem dwie strony do czytania :)
to prawda że pogoda była wyśniona :) w zasadzie wszystko było wyśnione :) zadowolona jestem mega. były niedociągnięcia, ale tego się nie da uniknąć :/
wzorowo zachoywała się Dominiczka!!! wszyscy ją chwalili a ja byłam taaaaka dumna! no i przeszczęśliwa, bo moim największym zmartwieniem było jak ona to wszystko zniesie... była dzielna a mi kamień z serca :)
no i niestety i nas dosięgnął katarek :( ale i tak pojechaliśmy na basen, i nie pogorszyło się a nawet chyba dziś odpukać jest lepiej :))

cosa - my na pierwszy spacerek poszliśmy po południu jak wyszliśmy ze szpitala :) ale wtedy było cieplutko.
pluszaczek - my mamy pampersy. ale uważam że najlepiej spróbować sobie różnych bo czasem któreś odparzają maleństwo. u nas dady też się sprawdzają, ale do biedronki nam jakoś nie po drodze ;) lenistwo ;)
marzenka - współczuję oczka Majeczki! kurde zawsze coś się przypałęta :/
katoryba - biedna Ty z tą pracą :( trzymam kciuki żeby się szybko znalazła fajna nowa! bo że tu się coś polepszy to straciłam nadzieję :/
elizka - buziakiiii :)

reklama
Hejo:) Ja już w domu:) W końcu!!!!!! To były koszmarne dni...nawet nie chcę wracać do nich pamięcią:((( U nas dużo zmian, największa to chyba taka, że Filo odpuszcza sobie żłobek...od jutra ma swoją własną nianię:)

Całusy dla wszystkich:)

Do góry