reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Eh tak to zeby smaruje juz dziaselka. Teraz jeszcze zobaczylam jak wysypka jej wyszla cale plecy i brzuch a nic nowego nie jadla zeby to bylo uczulenie o 12 ide do lekarza jeszcze nasza pediatra na urlopie i ktos inny przyjmuje. Ile lekarze maja urlopu niedawno chcialam do niej isc tez miala urlop;P

reklama
hej słonka małe i duże:)

przyszłam zameldować, że żyjemy :) wszyscy odpukać zdrowi,,współczuję tym co chorują - przeszłam w zeszłym tygodniu z Alcią i nie polecam...zdrówka więc!!!!!!!!!!1taki sezon i cóż począć - można sie chronić, ale jak ma złapać to i tak złapie niestety;/

a z jedzeniowych frontów, to Ala ma gdzieś inne jedzenie;/ wypluwa, memła i mało co trafia do brzuszka;/ ojj ciężko będzie;/

vii ja jak byłam widziałam tak napita babke z wózkiem i dzieckiem w srodku że szok... wózek to ja prowadził ...

wietrznie dziś i pogoda dziwna wiec dbajcie o siebie na spacerkach :)

Witajcie:)

Nieciekawie z tymi choróbskami. Aż człowiek boi się wyjść z domu, co by czegoś nie podłapać. Wszystkim chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a zdrowym, żeby nic nie podłapali:).

My wczoraj wybraliśmy się do spowiedzi przed chrztem. Na stronie internetowej naszej parafii było podane, że spowiedź jest codziennie na pół godziny przed każdą mszą. Wybraliśmy się na 18.00 i d..a. Konfesjonały puste. W ławkach babcie odmawiały zdrowaśki, a hałas był nieziemski, bo głośniki winobraniowe są skierowane w stronę kościoła i w środku echo jeszcze pogłaśnia basy z zewnątrz. I skończyliśmy nasze wielkie wyjście na Winobraniu. Zjedliśmy banana w czekoladzie i ziemniaka na patykach. Mieliśmy straszne wyrzuty sumienia, że dziecka nie wykąpaliśmy i biedak zasnął dopiero koło 21.00 (nie mógł przez nas zasnąć biedny). Zadzwoniłam dziś do kancelarii i dowiedziałam się, że akurat wczoraj dwóch księży wypadło(przez winobranie?) i nie było spowiedzi, ale dziś już będzie, więc dziś uderzmy ponownie z tymi śmiesznymi karteczkami. A P. już miał plan podrobienia podpisu jakiegoś księdza:)

Buziaki dla Nadusi:***

A jak to jest z tym jedzeniem? Na słoiczkach jest napisane, że po 4 miesiącu, a lekarka powiedziała, że już mogę dawać jabłuszko lub ziemniaka. Sama nie wiem...

Hej,

Zawalka - chyba większość z nas pierwsze dania ze słoiczków podawała w tym wieku, co jest Jasiu. To takie próby dla brzuszka, czy jest gotowy i czy dziecko w ogóle ma chęć na inne smaki. :) Chociaż ja już się kiedyś zastanawiałam jak to jest gdy się karmi wyłącznie (lub przeważnie) piersią, bo niby wtedy później się wprowadza takie rzeczy... Czy Ty masz taką pamięć czy wspomagasz się grupowymi info o urodzinach? :p
Marttini - dobrze, ze u was zdrówko dopisuje :) A Ty Mamuśka tak pięknie i pysznie piersią karmisz, że córcia niechętnie się odessie :) oszczędność na słoikach i czasie na własne gotowanie dań hihi
Karolq - jak Ci się widział pan doktor? hihi Ja właśnie drugi raz na niego trafiłam i znów się uśmiałam :)
Vii - i o której zawitała pielęgniarka? Jak w ogóle wyglądała ta wizyta? Ja cały czas podaje Lence wit.C na łyżeczce z mlekiem, lekarz powiedział, że w okresie jesienno-zimowym można spokojnie tym częstować :)

Nadusia - całuski dla Ciebie :-* :-* :-*

I nikogo nie obwiniam za moje choróbsko! Jak to zwykle we wrześniu - mam anginę :p Kolejną załapię w lutym lub marcu hihi Antybiotyk już kupiłam, będzie dobrze!
Aaaa... i powód awantur nocnych znany - ząbki idą :D

Dzień dobry ponownie:)

całusy dla Nadii:):*

Marinni maminy cycuś najlepszy:)

Zawalka a może to był znak:>? Poszliście i Was nie chcieli:D P, już chciał zboczyć na złą drogę i podrabiać podpisy:) Co do jedzonka na próbę możesz mu dać i zobaczyć czy akceptuje, Nie ma za bardzo co patrzeć na słoiczki bo każda firma ma inaczej i chyba sama nie wiedzą co i jak:)

Vii nie trzeba się natrąbić:) Już widzę te wzroki i komentarze jakby kto przyfilował Ciebie z piwem i Hania na brzuchu:)

Karolq zdaje się że mamy tę samą pediatrę:D

Izuniek nam powiedzieli, że ząbki na ostatnim szczepieniu;p;p heh a wymiary:>? jakie Lenka ma wymiarki:>?

Betka ma nową zabawę kreci się wokół własnej osi aż jej sie zakręci w głowie i sie drze. eh.

Wiec my po wizycie nie wazylismy sie bo robilismy to tydzien temu;) Wiec u nas to uczulenie na kaszke morelowa w poniedzialek dalam pierwszy raz;P Ale sie dzis nachodzilam a pogod do dupy nie wiadomo jak to sie ubrac;P a jeszcze pieskie u fryzjera i zajelo to 4 godziny masakra

madzioszka tak chyba ta sama;)

Izuniek Daj spokoj ledwo rozumialam :p No i jak mi powiedzial czemu daje kaszke jak mozna dopiero po 10 miesiacu masakra;P heh wole nasza babke;0

I buziaki dla Nadusi;*

Juhu,
Marzena - antybiotyk już podaję 2gi raz ten sam. To jest zawiesina (proszek jest w butelce i dolewa się wody) i naciąga się w załączonej strzykawce-miarce odpowiednią miarkę zaleconą przez lekarza.
Biedna Ty z tym choróbskiem. Oby szybko Ci przeszło!
Przecież jeszcze randka czeka ;)

karolq - czyli to nie zębiska... to chyba za wcześnie jeszcze... a c0o na kaszce było napisane? że po którym mies? wydaje mi się, że jest dużo wcześniej niż po 10 :/

vii - a skąd Ty te kropelki wit C wynalazłaś? od lekarza czy jak? i tak profilaktycznie czy o co kaman?

Izuniek - o przepraszam... ja dawałam pierwsze jedzono Bolciowi jak miał 4,5 mies. więc miesiąc później niż Johny ;P cycowe jednak później niby powinny...

zawalka
- to zależy od dziecka - Ala jak pisze marttini nie jest chętna a może Jaśko będzie. Spróbuj i zobaczysz :)

Madzioszka - już widzę Betkę - kręciołka :p

Bolo całuje Nadunię zdalnie i przez sen :*

My też dziś winobranie zaliczyliśmy. Jak się spodziewałam - tłum mnie wpieniał, ale Bolo wyszedł z tego z drewnianym wężem :) i spotkaliśmy znajomych ze szkoły rodzenia :) widzieliśmy nowego bachusika (LUG) koło fontanny oraz zbite szyby i łańcuchy przy podziemiach koło ratusza. No i muzykę disco polo... czyli jak zwykle :/ z nowości spirala ziemniaczana :) ciekawe to ale się nie skusiłam :) skusiłam się za to na piwko z Kapselka które właśnie szumi w główce :) piwo 3 zboża z nutą jałowca - polecam :) A teraz czas wybierać foty do wywołania - do soboty muszę wysłać bo kupon z Grupera straci ważność :/ od czerwca wybrać nie mogę...

Dobry wieczór :)

vii - a tak z ciekawości jak Hania je to samo co Wy? mielisz jej to czy jak? bo coś moja wyobraźnia tu nie działa.
martini - mądrą masz córeczkę, wie co dla niej najlepsze :)
zawalka - nie wiem czy tą samą lekarkę mamy, ale nasza powiedziała to samo, że mamy próbować. tyle że ja póki co odpuszczam, nie wracam do pracy więc mi się nie spieszy, jak skończy 5 m-cy to będę dziecko katować ;)
nadusia - dla Ciebie całuski :*:*

a my dziś pierwszy raz spacerowałyśmy po winobraniu, piękna pogoda była i całkiem przyjemnie się chodziło :) nie znalazłam tylko piłeczki z kolcami, takiej jak ma Nadia :(
no i dziś poszłam znowu na aerobic i tym razem już nie było tak wesoło, tzn mi było, a w tym czasie tatuś walczył z naszą dzidzią, biedna była tak zmęczona, że płakała mu 40min, zanosząc się i purpurowiejąc!!! aż w końcu padła. biedactwo moje :(( tylko dlaczego nie śpi, jak ja jej mówię że powinna?!

e:
Katoryba - jak to zbite szyby? jak szłam tamtędy to były jeszcze/już całe! Domi dostała drewnianą grzechotkę, pewnie z tego samego straganu :) a piwa jak zwykle zazdroszczę :)

Ostatnia edycja:
reklama
dobry wieczór;)

Nadusia dziekuję za buziaki:)
Katoryba-Nadunia chyba mentalnie odebrała buziaki od Bola bo wzdychała przez sen;)

Mi lekarka poleciła dawać Nadince krople Cebionmulti. Podaję codziennie 5 kropelek.

zdrówka wszystkim i bezbolesnego ząbkowania :)

dobranoc

Do góry