reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hej wpadłam tylko na chwilkę przywitać się :)

Martinii już 3 tygodnie!!! Mi też ciężko uwierzyć, że tak ten czas szybko leci.

Mam pytanie czy po każdej zmianie pieluszki smarujecie pupcie dzieciom Sudocremem lub Bepanthenem? Ja tak robiłam, a dziś ku mojemu zdziwieniu położna powiedziała, że mam tak nie robić tylko mąką ziemniaczaną zasypywać. Czy to aby nie jest cofnięcie się do czasów kiedy my byłyśmy małe?

Ewuniek jestem zdziwiona, że nie dostałaś skierowania do szpitala!!

reklama
Ewuniek ja te z się dziwie, że nie dostałaś skierowania do szpitala... mam nadzieję, że liczysz ruchy dziecka i co najmniej co drugi dzień na ktg chodzisz... bo 42 tydzień to już łożysko może być bardzo dojrzałe...

Beti dziewczyny chustę kupiły na allegro, ja w tym tyg też zamawiam :) już mam upatrzoną i się doczekać nie mogę :)

Anulka położna ma rację. Pupkę smarujesz dopiero jak coś się dzieje, a tam tylko mąką, albo zasypką robisz... ja czasem posypuje, ale w większości przecieram i nic więcej nie robię ;)

zawalka - ja mam czerwoną kokardkę i medalik

anulka - ja niczym pupki nie smaruje jak jest ładna, czasami posmaruję linomagiem a jak jest zaczerwieniona to sudocremem

Beti - tak jak vii pisze - na allegro kupowałam chustę

vii a ktora zamawiasz,mi sie podoba jednokolorowa nati ecru

anulka sudocrem wysusza wiec nie ma potrzeby za kazdym razem. ja smaruje linomagiem ale jak sie skonczy to mam bepanthen do zuzycia. on tez jest przeciw odparzeniom.

Bati ja upatrzyłam (tzn przyznaję się bez bicia Katoryba mi znalazła) Nati fale Dunaju (to taka w odcieniach niebieskiego). Już się dogadałam, uda mi się ją za 100 zł kupić i mam nadzieję, że będzie już na weekend, albo najpóźniej w pon, bo się już strasznie napaliłam na nią ;)

Anulka co którąś pieluchę smarnę linomagiem i po kąpieli zawsze, a jak dupsko zaczerwienione to bephantenem, bo sudocrem u nas nie działa. Zasypka to dla mnie masakra, bo wszędzie robi się jej pełno:) ale jak się zdecydujesz na nią to polecam mąkę ziemniaczaną, przynajmniej naturalna.

Beti ja za swoją dałam 125, mam taka samą jak Katoryba. Ja raczej sugerowałam się ceną niż kolorem...może kiedyś jak oszaleję na tym punkcie to kolor też wezmą pod uwagę:) Nasza instruktorka dla początkujących zdecydowanie polecała używane chusty, bo są już "złamane" czyt. wyrobione:)))) Łatwiej się je wtedy dociąga.

A z ta patologią to ja też nie byłam, chociaż z OM już dawno było po terminie:) Chodziłam do gina co tydz. plus KTG 2xtyg. Miałam łożysko 3/4 stopień dopiero, wody w normie, więc lekarz oszczędził mi patologii, i całe szczęście:))) Ale przy porodzie darły się na mnie dlaczego ja nie w szpitalu tylko w domu siedziałam:)))

hej dziewczyny:) właśnie wróciłam od ginekologa, w środe ide do szpitala na wywolanie:) lekarz powiedzial, ze do porodu na pewno jeszcze baaaardzo dlugo i wszystkie parametry sa ok. Dziwne tym bardziej, ze jak juz pisalam straszono mnie przedwczesnym porodem! Pytalam sie czy moge cos sama zrobic, zeby samej przyspieszyc, a on ze nie ma szans na naturalny porod i mam pic tylko liscie malin na lepsze ukrwienie. Troche szkoda, bo moze dzidzia nie jest jeszcze gotowa i chce posiedziec, a z drugiej strony dobrze by było miec ja przy sobie.
Co wiecej, powiedzial ze nawet jak w srode zaczna wywolywac to nie oznacza, ze w ten dzien urodze, porody wywolywane sa dluzsze i bardziej bolesne, a tym bardziej ze u mnie nie ma zadnych oznak ze moze zblizac sie porod. Mam nadzieje, ze pojdzie szybko, troche sie boje:-(

hej wieczorem!

Ewuniek do kogo chodzisz jeśli mogę wiedzieć? To co Ci powiedział pasuje mi do jednego lekarza ale wolę się upewnić:) Nic się nie martw będzie dobrze! Nie wiem jak to jest z wywoływanymi porodami ale wiem, że jak już dostaniesz swoje maleństwo to nic nie będzie ważne.

Emri jak tam prezentacja? Mam nadzieję, że było piękne 5:)

Ja jutro idę na UZ! a co nie mogę już w domu siedzieć. Niech no tatuś się dzieckiem zajmie. Brzmię co najmniej jak wyrodna matka. Ale powiem szczerze po porodzie czuje się zdecydowanie lepiej niż w ciąży i źle mi sie siedzi w domu.

Beti wena na mgr przyjdzie, to pewne szkoda tylko, że w momencie kiedy akurat maleństwo będzie potrzebować niezwłocznie Twojej obecności:)
Miłej nocki kochane!

no tak madzioszka peniwe tak bedzie. gratuluje energii!!!

ewuniek, moim zdaniem ten twoj lekarz to za przeproszeniem troche pieprzy. z porodem to moze byc tak, ze nie ma zadnych oznak, twarda, dluga szyjka, brak skurczy przepowiadajacych, zero rozwaria, lozysko swieze a to sie moze zmienic z godziny na godzine! pamietam, ze pytalam o to mojego lekarza. u mine akurat bylo duzo znakow przepowoiadajacych ale pamietam, ze emri i chyba kordek tak mialy, ze kompletnie zero objawow. prawda laski? nic sie nie martw, jeszcze jest troche czasu...

reklama
Beti ja nie miałam żadnych oznak porodu. W poniedziałek byłam na ktg-brak skurczy. We wtorek byłam u gina, szyjka niedojrzała, twarda, zero rozwarcia itp lekarka powiedziała, że dociągnę do 17 marca, ale jak też sama zaznaczyła mogę zacząć rodzić nawet po wyjściu od niej z gabinetu. W piątek przygotowywałam mieszkanie siebie i jedzenie na przyjazd męża a w sobotę rano wody mi odeszły, a w niedzielę 6 marca urodziłam :)

Dziewczyny dzięki za odpowiedz z smarowaniem pupci :)

Do góry