reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

katoryba metka odpada, bo to rozsypane po całym brzyszku i klatce... :( ani to trądzik bo jak na brzuchu ?? ani rumień, bo miała i inaczej wygląda, ani uczulenie, bo pewnie byłoby też w innych miejscach, ani chyba nie skaza, bo nie zlewa się w plamy... hmm :/

Izuniek do mnie też możesz pisać :)

reklama
Katoryba - chłopcom trzeba więcej czasu ;-) przecież oni mają opóźnienie w dojrzewaniu... :p

To teraz muszę wyszperać Wasze numery tel wśród wiadomości na grupie :p Bojowe zadanie na taki smętny dzień! :-)

Katoryba Filo jest prawie na spacerze:) pod balkonem:))) a ja mam duuuużżżżżżo czasu:)

Izuniek do mnie też ślij dobre nowiny:)

Vii ja też zmagałam się z wysypką, ale tak jak powiedziała pediatra "to nic" i zeszło z grubsza. Teraz ma taka kaszkę, ale nie przejmuję się tym, bo skóra też potrzebuje czasu, żeby prawidłowo funkcjonowć.

paula_zg-kolumny dawno wiszą na ścianie, nad biurkiem naprzeciwko łóżka wypisane na czerwono z komentarzem do każdej kolumny, że kolejny wynik jest większy o 2,3 itd.:) zobaczymy co z tego wyjdzie;)
zmykam do gulaszu

witam się i ja :)
wciąż z duuuuużym brzuchem
i żegnam się na parę dni bo od jutra będę w szpitalu już
pewnie napiszecie tyle, że po powrocie będę miała lektury na kilka dni hihi ;p
Myyszaaa, Izuniek może się spotkamy na porodówce
pozdrowionka Dziewczynki (spisałam kilka nr tel z grupy to będę słać smski)

no właśnie Emri to przypomina taką kaszkę...

Paula Hania jest tylko na bebilonie, czasem wypije troszkę herbatki z hippa, albo wody, ale są to nieznaczne ilości.

Kordek to czekamy na dobre wieści :)

emri - deszczysko nie odpuszczało, więc mój mały też spaceruje, tyle że na balkonie :) i ja też mam duuuużo czasu. Zrobiłam obiad, zjadłam, pozmywałam, zrobiłam zamówienie do apteki, umyłam włosy, nastawiłam pranie no i teraz... czekam na mojego księcia. Kurde gondola zmokła :/ mam nadzieję, że na niego nie przesiąka :/
Przyszła chusta (kupiłam przedwczoraj o 21, także ekspresem!) jest śliczna, zielona i właśnie się pierze :) A ta druga didymosa poszła wczoraj po 233 :/
A właśnie - jak jutro robimy z oddaniem pożyczonej?

kordek - a więc jednak jesteś jeszcze na chodzie... powodzenia jutro, oby nie dali Cie tylko na septyk... czekamy na dobre wieści :)

anias - widzę, że uwielbiasz gulasze ;P

p.s. a propo spacerów: wyobraźcie sobie, że moja szwagierka z dzieckiem młodszym od naszego Bolinia o 9 dni do tej pory wyszła na spacer 3 razy! A mieszka na wsi, czyste powietrze, las, pola a ta kisi małego w 4 ścianach. No nic tylko przyłożyć gówniarze na dupsko!

hejka! po pierwsze dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy!!!

ja dzis leniwy i zmeczony dzien uskuteczniam:) wlasnie drzemalam z dawidkiem w lozku. nie pozlismy na pacer bo kicha na dworze:( balkon tez odpuscilam po nie chcialo mi sie na dol po wozek isc.

kordek czekam na wiesci, z checia dotalabym smska jak juz urodzisz kochana:) trzymam kciuki!!!

katoryba a twoj Bolciu to ile przespal najwiecej? a chrzciny to zrobiliscie u twoich rodzicow? ograniczyliscie gosci czy zaprosiliscie cala rodzinke?

vii ja tez od kilku dni zmagam ie z krostami ale to jest ten tradzik niemowlecy, tak mi polozna mowila. ale wyglada paskudnie. sporo ma na policzkach, kilka na szyi i dekolcie. coz trzeba przeczekac. a no i twoje zlote dziecko rzadzi:) brawo za cala nocke przespana!!!

martini a ty juz zaawansowana jestes:) ciesze sie, ze dotrwalas szczesliwie z dzidzia i krazkiem. ciekawe co sie stanie jak ci go sciagna, ile to potrwa do rozwiazania:)

paula ja juz sie ciebie chyba pytalam ale nie pamiatam jakich ty korepetycji udzielasz?

anias a masaz to robisz wedle jakiegos wzoru? mysle, ze to swietna sprawa, moze mnie tez pomasujesz? :-D a kiedy zaczelas Nadii robic masaze? ja tez bym chciala malego pomasowac ale on na razie nie lubi byc na golaska zbytnio. trza poczekac!

emri a jak tam pierwsze dni na uczelni? tatus dal rade? a Filipek jak to zniosl? ja planowalam zeby teraz na niedziele jechac do poznania na zajecia ale na razie mnie to przerasta psychicznie i nie wiem w ogole jak to zorganizowac, zwlaszcza, ze musze jechac 120km w jedna strone. ty masz studia na miejscu wiec jestes w komfortowej sytuacji, w razie co mozesz szybko do domu dotrzec. a odciagasz mleko czy dokarmiacie mieszanka? a kiedy odciagasz tak ogolnie? bo ja wczoraj jak Dawid poszedl spac odczekalam troche i zabralam sie za odciaganie i udalo mi sie az uwaga... 20ml:laugh2:

marzenka a jak tam mezu? dowiadywalas sie cos o tych masazach?

pluszaczek a ta dolina to z czym zwiazana? no i witaj w klubie, ja tez raz dolina a raz wyzyna:)

dzięki Dziewczyny za wsparcie :))
no mam skierowanie na patologię ale jak nie będzie miejsc to pewnie wyląduję na tym osławionym septyku ;p
dam znać :))
trzymajcie się zdrowo :***

reklama
Beti - o przespanie kiedy CI chodzi? w dzień czy w nocy? Jak w dzień to w domu ok 1,5h na dworze to tyle ile jesteśmy czyli tak do 2,5h. W nocy raz na początku zdarzyło się 5h ale to jakiś szok. Normalnie to śpi pierwszy raz ok 3h a następne to krócej - ok. 2h :/ Chrzciny robiliśmy u rodziców. Gości było tyle ile miało być (poza szwagrem - mężem chrzestnej, bo nie mógł), czyli z nami 10os.+2 dzieci: dziadkowie, chrzestny+żona+dziecko, chrzestna+dziecko, szwagier.
Ja masuję Bolcia od kiedy się daje. Nie pamiętam kiedy zaczęliśmy ale bardzo wcześnie. Na youtube poszukaj instrukcji - bardzo fajna sprawa. Ze ściąganiem mleczka też miałam takie efekty jak Ty na początku. Laktacja się póki co musi rozchulać :) a jak ściągasz? Może to wina laktatora. Ja miałam Lovi ale to badziew na maksa. Nic tym nie mogłam zdziałać. Kupiłam kilka dni temu aventa i jest wypasiony. Wczoraj ściąnełam z ciekawości całego cyca żeby zobaczyć ile mały zjada na raz i udało się 110ml! Wytrąbił to na raz z małą przerwą. Przynajmniej mam spokojną głowę, że niska waga Boliniego nie wynika z braku pokarmu :)

Do góry