reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

vii -nie stresuj się , czasami mała woli sobie pospać , do tego ma w brzuszku jestem sporo miejsca na figle więc ma o co się obijać;) a jeśli będzie Cię to niepokoiło to spytaj lekarza przy wizycie.

jestem świeżo po wizycie u ginka, wyniki krwi nie są zadowalające więc dostałam żelazo z kwasem foliowym Tardyferon Fol. Za dwa tygodnie mam zrobić test obciążenia glukozą (fuj już mi niedobrze;)) wizyta za miesiąc chyba, że będzie się coś działo to wtedy wedle potrzeby. Słuchaliśmy też serduszka małej na co odpowiadała buntem i kopała:p . Cała reszta ok ..... no może prócz wagi, mam ograniczyć słodycze. Będzie ciężko bo ostatnio mam straszne ciągoty , chyba będę omijała sklepy. Co do ruchu i ćwiczeń bez przesadyJ

reklama
ja w czwartek mam zrobić test obciążenia glukozą... i wcale mnie to nie cieszy... też się boję o wagę, bo teraz jak weszłam to od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg... nie wiem czy to trochę nie za dużo... mała już znowu jest aktywna, więc może faktycznie spała :)

anias:) -zazdroszczę tego słuchania serduszka, bo ja jeszcze nie słyszałam...a macie już jakieś imię dla Małej ? ja też mam morfologię poniżej normy i dostałam żelazo Biofer Folik i mam brać 3x1, chociaż często zapominam i biorę tylko 2 dawki :(

Vii - nie przejmuj się, że dzidzia czasem słabiej reaguje - może miała gorszy dzień, każdemu się zdarza ;-) mój też tak miewał, chociaż ostatnio wierci się jak szalony. Mój gin przy każdej wizycie podczas usg puszcza na głos bicie serducha - myślałam, że to standard.
Ja mam wizytę jutro - mam nadzieję, że wszystko ok pomimo tego paskudnego przeziębienia (dzisiaj znowu od 4:30 nie spałam przez zawalony nos i generalnie czuję się raczej gorzej niż lepiej).
Dziewczyny na ile przed narodzinami należałoby mieć już skompletowane wszystko dla dzidzi? Zaczynam sobie wkręcać, że już powinnam wszystko mieć - zostało mi jeszcze 2,5mies do terminu ale może już czas najwyższy udać się na konkretne zakupy? Przyznam, że nie za bardzo mam miejsce żeby to wszystko trzymać przed przemeblowaniem, które chciałabym jak najbardziej oddalić w czasie...

Ja też tyję jak szalona:(ale mój gin mówi, że wszystko ok:) wręcz wzorcowo, ale jak tak dalej pójdzie to przytyję ze 30 kg...Już mam 14 do przodu, a coraz więcej bym jadła, no i zaczynam pochłaniać słodycze...

Katoryba ja planuję mieć wszystko dla Małego miesiąc przed planowanym porodem, no może oprócz wózka, bo nie wiem jak z kasą, a od razu nie będzie potrzebny. Tak już kupuję pomału, to jakiś kremik, to chusteczki, zawsze coś ze sklepu wyniosę:) tzn. kupię, żeby nie było:)))

małe przemeblowanie tez nas czeka, bo łóżeczko będzie w naszej sypialni, to też tak miesiąc wcześniej chcem przygotować, bo nie wyobrażam sobie jak w razie czego tatuś sam miałby się tym zająć:) a ja uwielbiam takie rzeczy...ustawiać, układać, wymyślać...

katoryba- bicie serduszka też mam przy każdym usg, tu chodzi o badanie tętna maleństwa . Lekarz smaruje brzucho żelem jak do usg, przykłada detektor tętna płodu( głowicę z głośniczkiem) ,mierzy i słucha bicia serduszka .
Jesli chodzi o wyprawkę ubrankową dla małej to ja już praktycznie mam wszystko. W weekend prałam i prasowałam te maleńkie cudeńka. Reszte zakupów tzn. pieluchy i akcesoria do kąpieli i pielęgnacji zaplanowalismy na listopad. Łóżeczko z materacem teściowa kupuje w tym miesiącu ale do domku przywiozę je dopiero w grudniu(żeby nie zapeszać;-)), na ostatnia chwilę zostawimy kupno upatrzonego wózka.

vii-jeszcze przed zajściem w ciążę miała byc Julka ale teraz nasza faworyta to Nadia;)

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)

Ja jeszcze na zwolnieniu - Anemia, senność atakuje :-(
Mam pozwolenie na ćwiczenia :-D Polipa już nie ma, więc zaczynam z jogą przygodę znów :-)
Jak coś to piszcie kogo mam z domu wyciągać na ćwiczenia :-D

Co do maleństwa nadal nie znam płci :-) schowało się...
I nie dało się nawet pomierzyć - główkę schylił, kręgosłup się ładnie zgarbił :-D
Jeśli chodzi o serducho to na USG było widać jak bije - ale co do usłyszenia tym razem było ciężko...
Cały czas się maleństwo ruszało i raz przez chwilę usłyszałyśmy bicie :-)

katoryba - I jak ze zdrówkiem :-) Wydaje mi się że miesiąc wcześniej wystarczy :-) Jeśli chodzi o
wyprawkę :-) Co by jeszcze płeć się nie zmieniła :-D
Aligator - sprawdź ciśnienie :-) i jak coś lekarzowi o tym mów :-)
AniaS:) - A jak tam spaghetti :-) Ja też znow dostałam żelazo :-( pamiętaj że przy żelazie są koszmarne
zaparcia :-(
Vii - ja jeszcze nie zaczęłam - łóżeczko mam po starszym... ciuchy powoli do mnie wracają :-)
Ale póki co brakuje mi półki na ciuszki :-D Co do ruchów - to każdy maluch ma swój własny tryb dnia :-)
I należy Hanusi wybaczyć jak się jej chce poleniuchować :-) A i kopniaki możesz też w kręgosłup
dostawać a tych nie oczujesz :-D
Emri - no widać że choć w dziekanacie nikt się dziwnie nie patrzył :-) Bo to szykowanie i przemeblowywanie
jest najlepsze :-) Pisz jak patrzą na twój indywidualny tok ?

Pozdrawiam

anias:) u nas też miała być Julia, ale jak już się okazało, że to dziewczynka to wszędzie słyszałam to imię i chyba wolę Hania :)

emri masz rację przemeblowania to super sprawa :) ja co chwilę bym coś chciała przestawiać... już przestawiliśmy wszystko tak żeby weszło łóżeczko... i chyba zacznę robić tak jak Ty i co chwilę kupię jakiś kosmetyk czy drobiazg dla Małej, bo później na raz wyjdzie z tego jedna kosmiczna kwota...

katoryba jeśli chodzi o wyprawkę to ja w sumie też myślę, że wystarczy miesiąc przed... chociaż ja najchętniej już bym wszystko kupiła...ale póki co są tylko ciuszki, które dostajemy i to sobie składam... wózek rodzice kupią na początku grudnia, a łóżeczko i wszystko do niego kupuje babcia tak też w grudniu :)

Myyszaaa a gdzie będziesz chodzić na te ćwiczenia ??

reklama
Do góry