reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

A ja dopiero teraz dopchałam się do neta. Mąż miał jakieś "ważne" sprawy:).

Witaj Ewuniek:)

emri - to myślisz, że ten olejek tak szybko załatwił sprawę? Może to pomoże vii sprowadzić Hanię na świat. Tylko ciekawe, czy od niego tak szybko było rozwarcie, czy to tylko indywidualny przypadek...

katoryba - widzę, że energii masz tyle, że nawet dwa wózki chcesz pchać:). Mam nadzieję, że mi też trochę tej energii przybędzie, bo jak na razie to guzdram się ze wszystkim i szybko się męczę. Trochę się rozpuściłam na tym L4:)

kordek - lepiej by było, jakbyś poszła z tą ręką do lekarza, bo dość poważnie to wygląda. Nie ma co czekać. Może można jakoś Ci pomóc.

To idę spać. Jeśli uda mi się zasnąć:)

Słodkich snów dziewczyny:)

ale masowo odpisałyśmy:)

reklama
Ja nie wiem same ciężarne albo młode mamy a po nocach siedzą;p Szalone:-)

Idę zaraz spać bo mi biodra od siedzenia odpadają;p

vii mój to się chyba zgodzi na tę poduchę bo mamy kołdrę 220x200 a ja i tak całą zabieram dla siebie i się chłopina kocem nakrywa. Może posiadanie poduchy odda mu trochę przykrycia? :-D
Ale te nasze polówki mają z nami:)

Beti ja właśnie staram się skończyć Pracę Socjalną na UZ ale ciężko idzie a mgr pisze o codziennych problemach ludzi niewidomych. Skupiłam się narazie głównie na ociemniałych. Ciekawa jestem jak mi to wyjdzie. Zauważam ogromny plus bycia w ciąży, jak proszę o wywiad to pomimo, że nie widzą ludziki to chętnie się zgadzają na poświęcenie mi czasu:-)

Dobranoc mateczki i dwupaczki:-)

Beti - mam ręczny laktator lovi, ale jeszcze go nie używałam. Zaraz po powrocie do domu chciałam trochę odciągnąć, żeby zwiększyć laktację ale po pierwszym zassaniu od razu to schowałam - tak bolało. Ale emri mówiła, że po 5 pociągnięciach już jest ok.

emri - ja też nie wiedziałam o tym olejku, że przyspiesza... mój mały też ma długie czuwania :/ tzn nie wiem czy czuwaniem można też nazwać ryczenie :| bo on sobie czasem trochę popłacze (mam wrażenie, że tak sobie popiskuje czasem z marudzenia po prostu), czasem coś pogada, 3 min przykima, powywraca oczami przez sen i tak w kółko.

Madzioszka - jeżdżę po całym parku.
Dziewczyny zobaczmy jutro jaka będzie pogoda ok? Bo jak będzie padało to do parku się nie zapuszczę. Jakby co to ok 13 postaram się być przy tunelu.

Jestem skołowana, bo siostra przekazała mi informacje jakie uzyskała od położnej z jej przychodni - otóż źle się odżywiam! dlatego mały taki płaczliwy. Karmiąca nie może jeść świeżych owoców (ja wcinałam jabłka) i warzyw (tartą marcheweczkę też lubię), wszystko gotowane lub duszone. Z mięska tylko drób i wołowina ( a ja wyczytałam, że wołowina nie a wieprzowina tak) i że powinnam jeść pierwszy posiłek o 7 (jem jak młody się obudzi, obrobię jego i siebie i tatusiek ma chwilę żeby się nim zająć). Bardzo się zbulwersowałam, bo wychodzi na to, że powinnam sobie budzik nastawiać na śniadanie i zatrudnić gosposię żeby mi gotowała to wszystko... już sama nie wiem - może faktycznie coś źle robię i trzeba spróbować czegoś innego? a może on tak po prostu ma póki co, że płacze bo mały? ech...

katoryba to na 30 min przed wyjściem daj mi znać, poczłapie z Tobą, bo ja nie wiem gdzie jest tunel ;) co do karmienia to ja jeszcze nie w temacie, więc nie pomogę, ale już sama czuję się tym zestresowana i skołowana :(

witam się z rana :)

coś spać nie mogę od 6 mimo, że zasnęłam po 2 :( coś czuję, że zasnę w czasie planowanego spaceru... także jakby mnie nie było to śpię nie rodzę ;)

witajcie :)
Emri no właśnie tak się miałam pytać jak Twoja sunia reaguje na małego, dobrze że nie jest zazdrosna :) już w brzuszku Filipo słyszał szczekanie więc ten dźwięk jest dla niego znajomy i się nie boi :)
Zawalka zastanawiam się czy nie iść do rodzinnego z tą ręką ale dziewczyny piszą, że też tak miały i gin też się nie przejął jak mu mówiłam więc już sama nie wiem :/
Katoryba a masz może parowar? bo to jest dobry sposób, żeby troszkę przetworzyć jedzenie a dalej smakuje jak surowe no i szybko się robi :)
miłego dzionka i udanego spacerku Wam życzę :))

Hej
Ja tylko na chwilę mam zabiegany tydzień :-( Dziewczyny przesuńmy to na piątek ma nie padać - u mnie za oknem śnieg deszcz :-(

Plus jak Vii od 3 do 6 nie spałam :-( koszmar :-(

ej poważnie za oknem tak brzydko ?? bo jeszcze nie wylazłam z łóżka...

kordek może jak wizyta u rodzinnego miałaby Cie uspokoić to lepiej idź :)

Myyszaaa a już myślałam, że znowu chora jesteś, a Ty po prostu gdzieś śmigasz ciągle...

hmm dziewczyny czy wy też macie ciągle uczucie suchości w ustach i w ogóle wysuszone wargi ?? czy tylko mi się tak porobiło... kurcze nie wiem od czego, ale w nocy czuje się jakbym była chora nawet nos mam zatkany i suchy...

reklama
Vii no serio nie wiedziałam o tym olejku...Nigdy nie interesowało mnie aż tak przyspieszanie porodu, stosowałam tylko to co wiedziałam, jakieś przysiady, spacery itd.;)

A sam olejek jeśli zadziała, to po wypróżnieniu robi się miejsce na główkę dziecka, która uciska coraz bardziej i powoduje rozwarcie.

Katoryba jak była położna (pierwszy i ostatni raz, bo oczywiście wczoraj nie dotarła) to pochwaliłam sie, ze taka ze mnie dobra mam i je tyle jabłek;) Myślałam, ze mi na głowie je rozkwasi;)) Można pieczone, z kompotu, generalnie przetworzone. Z tym jedzeniem to lekki koszmar, bo nie jestem w stanie gotować dwóch obiadów, a tatusiek długo nie wytrzyma kurczakowej diety;) Ostatnio zrobiłam gulasz z piersi kurczaka, wieprzowy też był, dzisiaj ryba, pojawił się też duszony indyk, makaron z ziołami i oliwą. Jakoś sobie radzimy i póki co jest ok. Na sniadania i kolacje generalnie pieczywo z nabiałem. I oczywiście herbatki;)

Beti ja mam ręczny aventa i jestem zadowolona;) Kilka pierwszych ruchów rzeczywiście nie jest przyjemnych, ale potem tak jakby dziecko ssało. Te pierwsze bolosne to i tak pikuś w porównaniu z pogryzionymi brodawkami;))

Miłego dnia dziewuszki;)))

Do góry