reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Nie umarło tylko zapadło w sen zimowy ;)

Jakoś tak jak już dziecko biega i ciągle broi to ciężko zasiąść chociaż na chwilkę na BB i coś napisać, a jak śpi to jest tysiąc różnych rzeczy, które trzeba naprawić lub posprzątać po tym małym urwisie :)

A jak Gabrysia?

U nas przebijają się trzy czwórki i jest różnie. Mało je, marudny i w nocy płacze. Na szczęście katar się już mu skończył :).

A na św. Mikołaja mówi "mąka" :)

Pozdrawiam wszystkich czytelników :)

reklama
Gabi szaleje ma juz wszystkie czworki czekamy na 3 i 5 :)
Wszedzie jej pelno i otwiera wszystkie szafki i szuflady nawet zabezpieczenia juz zalappala jak otwierac i pokazuje raczka kiedy jest otwarte ze trzeba zamknac. Nie lubi spac w lozeczku i kiedy nie ma tatusia bo jest w delegacji to spi z mama w lozku:) tak troche to niewychowawcze ale mi just smutno spac samej a dziecko jest bardziej szczesliwe jak spi z mama i kiedy sie budzi to daje mi odrazu buziaka na dobry dzien :D

cosa - niewychowawcze? Jaś z nami śpi od 7 miesiąca regularnie. Łóżeczko już dawno oddane. On jest bardziej szczęśliwy z tego powodu i my też, bo możemy go w nocy przytulać. Mam gdzieś negatywne opinie na temat wspólnego spania z dzieckiem. Nam tak pasuje i nie zamierzamy tego jak na razie zmieniać.

karolq - a jak Zuzia? Dawno się nie widziałyśmy. Pozdrawiamy Was:)

haha ja tez tam uwazaam, ze jak wygodniej to niehc spi ze starymi:) to tak jak mi wygdnie cyckiem karmic i hmmm karmiie nadal i nie wiem jak ja to zakoncze!!!!!!! a przypminam, ze zanim urodzilam to mialam plan karmic... 6 miesiecy ;) a tym czasem zaraz bedzie dwa lata hehe. a z tym spaniem razem to ja bym czasem chciala pospac z synkiem ale sie tak dzwyczailam, ze mi nie jest wygodnie:(

Beti - no właśnie, każdy robi jak mu wygodnie. Ja karmiłam 13 miesięcy Jasia i zakończyłam, bo już mi to ciążyło. Teraz o wiele lepiej się czuję, jak już nie karmię i psychicznie i fizycznie.

U Was też są takie cyrki przy obiedzie? Jaś od jakiegoś czasu znienawidził zupę i normalne jedzenie. Tylko jakieś przekąski by jadł. Normalnie gotować mi się nie chce, bo i tak z tego nic nie je. Łudzę się nadzieją, że to może przez te opuchnięte dziąsła tak ma. Na szczęście kaszkę nadal pije rano i wieczorem.

Dzisiaj było śniegowe szaleństwo na sankach i tata z synkiem teraz śpią, a ja powinnam teraz sprzątać, ale jak zwykle leń mnie dopadł.

Jak tam świąteczne przygotowania u Was?

reklama
Do góry