reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2010

WITAJCIE KOCHANE :-)
Obiecalam ze wczoraj napisze,ale znajomi wpadli z niezapowiedziana wizyta wieczoriem i nie bylo jak :(

ale mam za to wspaniale wiesci!!! BEDZIE CHŁOPAK :-D Tylko lekarz zaczal robic USG i mowi - chce Pani znac płec ? Ja na to ze tak , pewnie, wiec mowi prosze zobaczyc jak sie pieknie Fifolkiem ustawił :zawstydzona/y::-p i uwiecznił mi na zdjeciu ;-) Jestem przeszczesliwa,juz nie mowie o moim narzeczonym,do dzis przyzywa i nie moze uwierzyc taki Happy :-) Dzieki Dziewczyny za kciuki i pomyślność!!! :tak:
Co do wizyty do lekarz suuuuper! Jestem bardzo zadowolona,rozwial wszelkie moje watpliwosci,posluchal serduzka,zrobil szczegolowe badania. Carlo ( bo tak Moj Szkrab bedzie sie nazywal ) wazy 315 g i jest przeslodki :* :-D Lekarza goraca polecam ( Slawomir Laber ) super i jakie fajne podejscie do pacjentki wszystko kulturalnie i na wysokim poziomie - extra!
I jeszcze raz Wam Wszystkim Dziekuje :*:*:*

e-milcia - pogoda rzeczywiscie suuper, ja juz namowilam dzisiaj Mojego N na spacer z psinka i moze jakies 'malutkie'' zakupy dla naszego Synka ;-)

Aniu_789 - moja psinka tez taka grzeczniutka i bardziej boi sie dzieci,bo juz nie raz jakies ja wytargalo za kudelki ;-) p.s dziekuje Kochana za troske :*

SylwiaZG - Ja tez smaruje sie Mustela,co wieczor,oliwki nie uzywam - i moze to blad? Jaka Oliwke uzywasz? KunoCzarna - z tego co pamietam to Ty tez stosujesz oliweczkie,a jaka:-p? A co do wozeczkow to moje typy:
1. JEDO BALTATINA badz JEDO FYN 4
2. Q12
3. TAKO JUMPER X badz WARRIOR
4. BABYACTIVE JET
5. QUENNE
6. BEXA B4
7. IMPLAST BLODER S4

I to by było na razie na tyle - najwazniejsze dla mnie :

1.Duza gondola ( rodze w sierpniu musi maluszek zime przejezdzic ) wiec wymiary pozwyzej 75 x 35 cm
2. Przekladan raczka
3. Pompowane koła
4. W gondoli regulacja wysokosci np. połlezaca
5. Duzy kosz na zakupy
6. Regulowany podnozek
7. Obrotowe przednie kola
8. Dobrze jak w zestawie byla by folia przeciwdeszczowa i moskitiera
9. Dobrze jakby byl spiworek na nozki badz taki duzy lub chociaz mozliwosc dokupienia do wozka
10. W spacerowke funkcja calkiem lezaca
11. Fotelik samochodowy - Maxi cosi ( niekoniecznie w zestawie, chociaz mozliwosc dokupienia )

To takie glowne rzeczy na ktore bede zwracac uwage,wiem ze troche tego jest,ale wozkow jeszcze wiecej,a moze uda mi sie kupic cos w rozsadnej cenie i zeby byly te wszystkie rzeczy, chcialabym sie zmiescic w 1500zl ale nie wiem czy mi sie uda,nie chce na wozek przeznaczac wiecej pieniazkow,poniej na jakas wypasiona spacerowke ;-);-);-)

Ale sie rozpisalam.... szok. moze komus tez sie przyda;)

BUZIAKI- milego dnia;**

reklama
Noooooooo nareszcie się pochwaliłaś !!!!!!!!
Już myślałam, że Ci lekarz krzywdę zrobił:-)
A tu taaaaaaaakaaaaaaa niespodzianka:))))))))
Gratulujemy rodzicom SYNUSIA ;***

Kochane mamuśki!
Doszedł do mnie wózek!!!!!!!
Aaaaaaa jestem zakochana w tym cudeńku! Jest przepiękny, lekko się prowadzi. Wygląda porządnie i mam nadzieje, że tak będzie się sprawować;-)
Jedynym minusem jest to, że ciężko montuje się fotelik na stelaż ale myślę, że to kwestia samych adapterów- ja jakoś sobie z nimi poradziłam ;-)
Ogółem jestem pod wielkim wrażeniem:D:D:D:D:D

PS: teraz brakuje już tylko małego w środku:cool2::-p:-p:-p:-p

Kuno - super ze wozeczek Ci sie podoba!!! Bo na aukcji rowniez prezentował sie rewelacyjnie!:-)

Ja bylam wczoraj zNarzeczonym na spacerku i postanowilismy pojechac poogladac wozeczki i lozeczka do hurtowni na Osadniczej i do Przylepu. Ku mojemu zaskoczeniu w hurtowniach same ROAN'y takie jak ma e-milcia,wprawdzie wozeczek super,na zywo prezentuje si ejeszcze lepiej niz na interniecie,cena za komplet ok.1400zł , wszystko mi w nim odpowiada, wybor kolorow i wzorow fuull :tak: tez super sie prowadzi, mam nadzieje ze e-milcia bedzie mogla powiedziec cos wiecej bo uzytkuje juz go jakis czas :p zaluje tylko ze nie ma w asortymencie innych wozeczkow godnych uwagi :(

Witam wieczorkiem:)
Ola śpi wymęczona buszowaniem w grocie solnej. Byłyśmy dzisiaj sprawdzić nową w hotelu na Leśnym, fajnie się zapowiadała, ale niestety taka nie była. Gorąco i duszno, regulacji temperatury brak, podłoże wysypane sypką solą jak kuchenna, po 20 minutach wszyscy mieli dość, pomogło tylko otwarcie drzwi na korytarz. Poza tym nic nie można tam zamówić do picia, a obsługa słabo zorganizowana, chociaż życzliwa. Oby się tam rozkręciło, bo szkoda fajnego miejsca. Na kolejne seanse wracamy do groty na Wyspiańskiego:) Może któraś z Was też się skusi?:)

WITAJCIE KOCHANE :-)
ale mam za to wspaniale wiesci!!! BEDZIE CHŁOPAK :-D Tylko lekarz zaczal robic USG i mowi - chce Pani znac płec ? Ja na to ze tak , pewnie, wiec mowi prosze zobaczyc jak sie pieknie Fifolkiem ustawił :zawstydzona/y::-p i uwiecznił mi na zdjeciu ;-) Jestem przeszczesliwa,juz nie mowie o moim narzeczonym,do dzis przyzywa i nie moze uwierzyc taki Happy :-) Dzieki Dziewczyny za kciuki i pomyślność!!! :tak:

super Mamusiu Synusia!! I imię wybrane:) Gratulacje!!
Co do Roanów to nie znam poza najpopularniejszą chyba Maritą, ale ona taka starodawna i bez skrętnych kół. Duży wybór wózków jest w Bobasie. Możesz obejrzeć na żywo i zamówić taniej w internecie:) Ja tak zrobiłam ze spacerówką-parasolką. W sklepie była za 349, a za kupiłam na allegro za 199!

Kochane mamuśki!
Doszedł do mnie wózek!!!!!!!
Aaaaaaa jestem zakochana w tym cudeńku! Jest przepiękny, lekko się prowadzi. Wygląda porządnie i mam nadzieje, że tak będzie się sprawować;-)

no to super! Oby pasażerowi pierwsza fura równie przypadła do gustu:)

Cieszymy sie Kuno razem z Wami, że wózeczek dojechał:p
Sylwia my właśnie będziemy kupować wózeczek w bobasie musze powiedzieć, że spadł z ceny teraz a kiedyś myślałąm, żę jest drogi.Praktycznie wszystko w bobasie kupowalismy teraz:)
Ok. Mamuśki spodziewać się smsów dziś ode mnie:D
Ide dopakować torbe do szpitala o_O i budzić swojego niech wypełnia wniosek o wolne okolicznościowe:D:D
Wody się mi posączyły więc do szpitala czas ( dobrze, że to tylko 5 min drogi spacerkeim):D:D
Trzymajcie się laski:)

Kurka, czekamy na smski!!!!!
No i oczywiście trzymamy kciuki kochana!!!;* Trzymaj się dzielnie!!!!
Jesteśmy z Tobą i wysyłamy dużo pozytywnych myśli!!!!!
Ale się cieszę !!!!!
Dziewczyny, kciuki!!!! :D:D:D

reklama
Witacie!!

Aniu kciuki zaciśniete mocno mocno!! :)
Może już Laurka wydała swój pierwszy dźwięk ;D

Kuna super, że Ci się wózek podoba!!

Sylwia właśnie się zastanawiałam nad grotą solna, bo przeziębienie mnie trzyma już tak długo i to chyba jakaś alergia... Nadmorskie powietrze zawsze bobrze mi robiło, a nad morzem dopiero chyba w sierpniu będziemy... Mieliśmy byc w maju, ale S. uparł się na góry :)
Chyba się wybiorę... ;))

Somiracle GRATULUJĘ SYNKA!! Cieszę się bardzo, że wszystko ok ;D Zresztą... Wiedziałam, że tak będzie!! :):*
moja opinia o wózku roan marita... :)
Powiem Ci, że mialam do czynienia z wózkami x-landera i takiego typu jak Kuna ma :)
I roan jest najlepszy :)
To, że nie ma skrętnych kół, to dla mnie wielki pozytyw :) bo przynajmniej jadę prosto, a jak w skrętnych się piasek do łożysk dostanie, to się blokują...
Roan marita ma duże koła, które naprawdę się sprawdziły w warunkach zimowych!! Jazda po śniegu była trudniejsza, ale wjechaliśmy wszędzie, a z mniejszymi kołami, skrętnymi byłoby ciężko :) Nawet na tatrzańskiej byliśmy wózkiem i było ok :)
Poza tym duża gondola, wygodna, można posadzić dziecko w gondoli :) my wybierając wózek braliśmy pod uwagę jego wagę, bo mieszkamy na 4 piętrze bez windy... ;/ Roana sama jestem w stanie wnieść na 4 piętro :)
A to, że wózek jest zwykły, klasyczny, to już naprawdę jego największy plus :) Można wjechać po wjazdach schodowych, bo jak są np. przednie mniejsze kołka, to jest ciężko :)
I ten koszyk w wózku do którego mogę wsadzić wszystko ;D W większości wózków są 'kosze' materiałowe, gdzie max 2 kg można wsadzić, a to koszyka metalowego ile się zmieści można ;D
No i też wózek wygląda świetnie, nie da się ukryć ;)
Rana kupiliśmy w Przylepie za 1030 zł ;D

Ja na początku chciałam wózek emmaljunga, ale ceny były takie, że hej, 4300 zł ;)Taki piękny dzień się zapowiadał dziś, a tu takie chmury na niebie sa... :( muszę męzowi obiad zaniesc do pracy, bo nic nie wzial... Mam nadzieję, że deszcz nas nie złapie... :)
Miłego dnia!!

E:
Agata wróciłaś już z Rewala??:D

Ostatnia edycja:
Do góry