reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

Żadne już, Jaga się uparła i tyle ;-).

Chodzi mi o badanie słuchu w szpitalu, no i bioderka mam nadzieję, że chociaż stwierdzą, czy nie przeskakują. A właśnie, zaleca się to szerokie pieluszkowanie profilaktycznie (zwłaszcza u dziewczynek), czy dopiero po usg coś robią?

Udało mi się zorganizować (jeszcze dla brzucha ;-)) wizytę na nfz-usg bioderek na początku grudnia, jeszcze chcę do tego zamówić konsultację u ortopedy i pediatry, ale jak macie tel do Ciacha, to poproszę.

Wszystko już gotowe, a Jaga się ociąga...;-). Z takim charakterkiem, to będzie ciekawe życie...;-).

reklama
dziewczynki czy macie moze namiary gdzie moge zrobic prywatnie usg bioderek??
przepraszam ze tak tylko o sobie ale mam urwanie głowy :((

ciekawe czy agrafka juz po :))

Czesc Dziewczyny!

asiek - USG mozan zrobic w centrum medycznym na wyszynskiego lub w aldemedzie to sa dwa miejsca w zg gdzie jest to mozliwe, rowniez w nowej soli mozna zrobic ale niestety nie wiem gdzie :)
tu podaje nr tel na Wyszynskiego - 323-85-25
ja bylam prywatnie koszt 60zł,ale oczywiscie mozna isc na NFZ tylko podejrzewam ze teraz termin to nie szybciej niz na styczen :((

agrafa - nie robi sie profilaktycznie pieluszkowania, zreszta teraz lekarz mi powiedzial ze nawet jezeli jest cos nie tak to badania wykazaly ze takie pieluszkowanie nie przynosi efektow i nalzey wtedy podjac juz specjalna profilaktyke :)) takze nic sie nie martw, mi na USG ortopeda powiedzial zebym profilaktycznie pieluszkowala bo mam DUZEGO syna i zebym zwiekszyla dawke wit. D3, pediatara absolutnie zabronil i powiedzial ze to iz dziecko jest duze nie jest zadnym wskazaniem w zwiekszaniu dawki i ze to pieluszkowanie jezeli wszytsko jest ok jest glupota jak i jest glupota gdy cos jest nie tak bo wtedy nalzey podjac juz wlasciwe leczenie :)) taka moja wiedza,\a opinia wydana przez doktor Sędziak - konkretna babka - polecam :)

U nas juz wszystko powoli sie normuje,chcoiaz maly nagle przestał jesc 150ml i wrocil do 120ml i to nie zawsze zje tyle czesto zostawia po 40ml, je tak co 2.5 h.
Wczoraj mnie zaskoczyl :) tzn butle zjadl o 20 i na nastepna obudzil sie o 5 rano :))) zjadl 160ml wyglodnialy i poszedl jeszcze spac na dwie godziny :))

buziaki Mamuski :*

Kopiuję z październikówek...

Wiadomosc z wczoraj od Agrafy godz 23:01:
o 19:37 urodziła se
Jaga, poród koszmarny z próżno ciągiem... mała to cały tata 53cm i 2720gr.

Tym samym składamy gratulację dla Jagi-kruszynki i dzielnej Mamy!! I oby szybko udało się wymazać porodowe koszmary...
I jednak 1.11:)

---------------

asiek - ale masz super zdjęcie dziewczynek!!

somiracle - 8 kg?? o kurcze:) macie co :) a jaki duży się Carlo urodził?
w sumie my też powoli do 5 dobijamy:)

Ostatnia edycja:
Na wstępie wielkie gratulacje dla agrafy :-):-) w końcu się rozpakowała :-) ale współczuję próżnociągu :-(musiało być ciężko...

Sylwia my wszyscy chorujemy :-( mała ma katar, Mikołaj zaprawione gardło, i ja od prawie trzech tyg chodziłam z drapiącym gardłem aż się tak załatwiłam na cacy że mam zapalenie + antybiotyk gratis...

No w związku z tym spacerki nie wskazane:no: i wyjazdy do ZG też...

A tak poza tym to zęby małej się chyba klują :szok: bo ma taki ślinotok jak rzeka a do tego zauważyłam że kiełki jej podeszły. Ciężkie czasy idą...

agrafa gratulacje ;)))
Moja Koleżanka też 1.11 urodziła córeczke;) o 4:30 :)
U nas Laura coraz bardziej i częściej chce chodzić, wczoraj cały dzień całowała ściane i chodziła wokół łóżeczka.
Jak chodzi po domku to rączki wyrywa i sama chce , próbuje łapać się czegokolwiek i sama iść. Ale raczkować nie chce:p
Pozdrawiamy Mamusie i Dzieciaczki ;)

gratulacje dla agrafy i dużo zdrówka dla dzidzi:)
Ania mój młody też raczkowac nie zabardzo, tylko chodzic i stac i wspinac sie!! też wkółko maszeruje po łóżeczku, teraz jeszcze wprowadził dodatkowy element podskakiwania i ciągle trzaska się w zęby mały wariat:rofl2:

gratulacje dla Agrafy i dużo zdrówka dla obu:)

asiek,jeżeli byś dostała na skierowaniu od pediatry,że pilne jest to USG,to by nawet za tydzień zrobili,bo mają takie awaryjne miejsca, u nas tak było,że jak było normalne skierowanie,to dopiero w połowie grudnia babka kazała mi dzwonić i umówić się na styczeń,ale tydzień później okazało się,że coś jeest nie tak z bioderkami i czekałam już tylko tydzień na wizytę u dr

ale pogoda,spać mi się strasznie chce:(

reklama
Dzień dobry!!

Agraga serdeczne gratulacje!! Malutka w końcu jest przy Tobie... :)
O porodzie szybko zapomnisz...
Dużo zdrówka dla Was!! Czekamy tu na Was...
Wielkie buziaki!!:*:*:*

Zosieńko nasza Malutka!!
Dużo zdrówka, szczęścia, radości!! Duuużo rodzicielskiej miłości!! Uśmiechu na buźce codzień!! Przyjaciół wokół wielu, ale tylko tych prawdziwych... Rośnij duża Myszko!!
Tysiąc buziaczków Kochanie!!:*:*:*
Wszystkiego najlepszego w dniu Twoich pierwszych urodzin!!:):****

Fasollka, Ania, dzieci mają jeszcze czas na raczkowanie!! Najczęściej (książkowo) zaczynają to robić ok 9 miesiąca... A jeśli chodzi o chodzenie... Najlepiej, żeby dziecko nie chodziło zbyt szybko, jest to duże obciążenie dla bioderek i kręgosłupa... Później mogą być poważne problemy zdrowotne :(

Mój Synek raczkować zaczął tak fajnie już jakieś 1,5 miesiąca temu, wcześniej chwilę pełzał, później poruszał się w tył, jak prawdziwy raczek :) a począki nauki przed siebie były tragiczne :) przewracal się co chwilę, bo sie ślizgał :))
Słodkie to było... :)

Teraz mamy problem z pupcią, idą zębolki i pupcia odparzona jest tak mocno, że krewka leci :( wczoraj byłam przerażona tak, że pół dnia przepłakałam :( myślałam, że nos zapchany od tego mam, ale dzis nadal jest zapchany i do tego gardło boli jak cholera :( tak więc i mnie coś łapie... :(

Meegii jak będziecie zdrowi to wtedy do ZG!! Więc szybko dochodźcie do siebie!! Oby szybko Was puściło!!:)
Zdrówka!!:*

Asiek i mnie się Dziewczynki bardzo podobają... :)

Sylwia no to pięknie Ala rośnie!!:)

Somiracle więcej takich nocy życze!! :)
My dziś też idziemy do dr Sędziak... Naprawdę fajna babeczka, polecam wszystkim!!:) Mimo, że Twoją pediatrą jest dr R. to możesz chodzić do dr Sędziak... Tylko na szczepienia do dr R. :)

Jak sobie radzicie ze zmianą czasu?? :) My dziś wstaliśmy o 4:50 ;D nie podoba mnie się to wcale ;p :)

Miłego dnia Wam życzę!!
I raz jeszcze dla wszystkich duuuuuuużo zdrówka!!:*

Do góry