reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

coś mi sie to obiło o uszy,a co to jest ten Olbas????
Olbas oli to krople do inhalacji :tak:

Czesc dziewczyny co u was? jak dzieciaczki?
Mamy za oknem już prawdziwą jesień. Zimno wieje, pada liście szaleją na wietrze.. :)
Dobrze że chociaż w domu grzeją.
Ja wczoraj dostałam @ wiec zaczynamy cykl starankowy teraz;)

Pozdrawiam serdecznie
i miłej niedzieli życzę!:happy:

reklama
Olejek do inhalacji;-)
ja dodaje kilka kropelek do kapieli po czym robie "parówkę" w łazience a jak woda przestygnie to wkładam małego:tak:siedzi sobie i wdycha a potem katar zawsze zelży:tak:mozna tez spryskac podunie i tez sobie wdycha:cool2:
naprawde POLECAM:sorry:

Olbas

Pisza tam ze mozna stosowac u dzieci od 3 lat:cool2:ale nam to poleciła FARMACEUTKA w aptece i mówila zeby tylko po prostu nie przesadzic z iloscia kropelek:-p

Olejek do inhalacji;-)
ja dodaje kilka kropelek do kapieli po czym robie "parówkę" w łazience a jak woda przestygnie to wkładam małego:tak:siedzi sobie i wdycha a potem katar zawsze zelży:tak:mozna tez spryskac podunie i tez sobie wdycha:cool2:
naprawde POLECAM:sorry:

Olbas

Pisza tam ze mozna stosowac u dzieci od 3 lat:cool2:ale nam to poleciła FARMACEUTKA w aptece i mówila zeby tylko po prostu nie przesadzic z iloscia kropelek:-p

bardzo Ci dziękuję :tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

kinga85 zazdraszczam ci tego czasu starania się...tej swiadomosci ze TO sie w koncu stanie,ze chcecie DZIDZIĘ....a we mnie ciagle ten strach co ma coraz większe oczy....

kinga85 zazdraszczam ci tego czasu starania się...tej swiadomosci ze TO sie w koncu stanie,ze chcecie DZIDZIĘ....a we mnie ciagle ten strach co ma coraz większe oczy....
:-) nie ma się co bać. Jestem jedynaczką i wiem jak to jest. Dlatego powiedziałam sobie że moje dziecko nie bedzie jedynakiem, nie zrobię mu tego. Pozatym uwielbiam dzieci i zawsze marzyła mi się dwójka dzieci, niekoniecznie parka bo najważniejsze aby zdrowe było:tak: Nasz syn niedługo skończy 3latka wiec juz czas aby miał rodzeństwo.
Może też sie zdecydujesz ;-):tak:

hmmm....tyle obaw we mnie....najbardziej jesli chodzi o finanse...mój mąz nie jest zadnym prezesem niestety;-)za 1500 zł to nam lekko nie bedzie:no:acha no i tam ode mnie by bylo 400zł wychowawczego....
o kase boje sie najbardziej....nie mamy swojego "m"...
bo ja dzieci to tez kocham...sama mam 3 braci i wiem ze franio tez POWINIEN miec...ale...ALE...

hmmm....tyle obaw we mnie....najbardziej jesli chodzi o finanse...mój mąz nie jest zadnym prezesem niestety;-)za 1500 zł to nam lekko nie bedzie:no:acha no i tam ode mnie by bylo 400zł wychowawczego....
bo ja dzieci to tez kocham...sama mam 3 braci i wiem ze franio tez POWINIEN miec...ale...ALE...

oj to widzę że estesmy w bardzo podobnej sytuacji.Ja już bym chciała miec drugie dziecko,coraz częściej o tym myslę,M też zaczyna wspominac o tym ale finanse na to nie pozwalają niestety.:no::no::no::no::no::no:

tak jak Ty nie mamy swojego m,mieszkamy w jednym pokoju u moich rodziców,już teraz jest jest nam ciasno a póxniej.
a przy dwójce dzieci to sobie nie wyobrażam :no::no::no::no:

Mój M zarabia srednio 1700zł zalezy jaki miesiąć więc też różowo nie mamy ,teraz mamy kasy na styk a potrzeby drugiego dziecka a potem szkoła dzieci też trzeba o tym mysleć.jesli chcemy miec własne mieszkanie to musimy zaciągnąć kresyt dlatego szukam pracy już bo z jednej pensji to nie ma co o tym mysleć,nie dalibyśmy rady spłacic go i zyć bo za co?
więc jak zaciągnięmy kredyt to nie mamy co mażyc o drugim dziecku.
a ja pragnę drugiego dziecka i chciałabym aby moja córka miałą rodzeństwo i tak kółko się zamyka.coraz bardziej mnie to przygnebia i dostaje doła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Rozumiem.. No u nas jest inaczej z finansami. Życzę Ci abyście doczekali w swoim życiu takich dni "lepszych finansowo" i abyscie mogli zdecydować się na dziecko drugie:) Najlepszego życzę!

A teraz idę z synem na spacer bo jest dość ładnie na dworze.
Baj:happy:

ojjjj agnes strasznie trudne to wszystko....
z drugiej strony-czekac na lepsze czas???czyli niedoczekanie a nasze maluchy beda JEDYNAKAMi:wściekła/y:
moja mama miala nas CZWORO:-pkasy ledwo ledwo...ciagle na pozyczkach....ale JESTESMY!!!!ZYJEMY!!!!

reklama
A nas jest siedmioro hehe.Mam 3 siostry i 3 braci:tak::tak::tak:
Zawsze chcialam miec trojke dzieci i mam:-);-)
Ale coraz czesciej sie zastanawiam czy jak dziewczynki beda juz duze bo po komunii to bym chciala miec jeszcze jedno:szok:Z tymze ja akurat boje sie ciazy bo te dwie to pzrechodzilam fatalnie:no::no::no:

Do góry