reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Dziewczyny, my już po. Więcej strachu z mojej strony niż to wszystko warte. Wszystko trwało może 10 minut z czego samo podcięcie 5 sekund. Trochę popłakał a teraz śpi. Spokój :-)

mama iza super że już po wszystkim i gratki dla Rafałka że był taki dzielny;-)
U nas Bartuś też był dzielny przy pierwszej szczepionce nawet nie zapłakał a po kolejnych płakał zaledwie 2 minuty a nawet nie.zuch chłopak:-)
Mój Bartuś na 15 msc waży 11 kg i ma 81 cm wzrostu czyli jest przeciętniaczkiem:-) super jestem szczęsliwa że był naprawde grzeczny

My na to co wy teraz byliśmy szczepieni jak mały miał rok a teraz tężec błonnica krztusiec hib i polio no i jest spokój na kilka lat:-)bo my szczepimy tymi bezpłatnymi same podstawowe.a wiadomo gdybym wzięła skojarzone to tylko jedna dawka ale ja za nimi jakoś nie jestem

aha, myślałam, że coś jeszcze, że może coś przegapiłam :)
my szczepimy 6w1, przeryłam internet przed podjęciem decyzji i teraz jestem zadowolona z tego :)
a ta 3w1 nam się przeciągnęła przez katarki :/ mam nadzieję że do 5 maja nic się nie przyplącze bo chciałabym mieć już to za sobą...

Napewno będzie ok:-)a nie warto czytać o tych wszystkich szczepieniach za dużo bo tylko mętlik się potem ma.Każda z nas musi podjąć tą decyzję sama jak szczepić i na co:-)

Dokladnie, aguska, ja tak czytalam i czytalam jak chcialam zaszczepic pneumokoki i meningokoki. I wcale nie bylam madrzejsza :) W koncu po dlugim namysle zaszczepilam i sie ciesze w sumie bo juz mnie to nie martwi, ze moze zlapac :) Ale tutaj to kazdy sam musi zdecydowac. Ja nie robilam skojarzonych i rotawirusa (bo przechorowala go). Nie robie tez ospy wietrznej i grypy, bo subiektywnie uwazam je za zbedne.

Dokładnie, zgadzam się z Wami :) chociaż szczepimy skojarzonymi ;) Na rota nie szczepiliśmy, młody i tak wylądował z wymiotami, biegunką i odwodnieniem w szpitalu jak miał 11 miesięcy, ale z kompletnie innym wirusem niż rota, więc i tak nic nam by nie dało (nawet lżejszego przebiegu bo to po protu inny szczep). Ospę i grypę odpuszczamy, ale zastanawiam się nad tą przeciwko kleszczowemu zapaleniu, bo my parę razy w roku na Mazury jeździmy...

reklama
Aguska Młody super i jak wcina :) no i drobniutki był przy urodzeniu, mój chrześniak, wcześniak, tyle ważył jak się urodził...
Brawa za dzielność Bartka :)

Magnez fotki świetne, a dzieciaczki przepiękne :)

Marciaa Synek i Tatuś eleganciki ;)
po co ortopeda? coś się dzieje, czy kontrola?

Mama_iza cieszę się, że już po i że było lekko :)

Co do szczepień: jeden i drugi szczepieni 6w1, pneumokoki i meningokoki. Nie szczepiliśmy na rotawirusy. Na grypę i ospę też nie szczepimy. Zastanawiam się nad kleszczami, ale chyba sobie podarujemy

U nas noc spokojna, dzień trochę nerwowy, bo Oluś przechodzi apogeum buntu...
Teraz jeszcze coś skrobnę i lecę paznokcie malować ;)

Do góry