reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej
dzieki Izka ! no to są modelki moje !
Kaśka to z tym dźwiganiem to zależy jak jej sie chce ale chwila i wrzask i nie chce !
a z przedszkolem u nas nie ma takich cyrków że w komputer itd sie wpisuje tylko zapisy są od 1 marca no i zaraz z rana trzeba lecieć zeby dobre miejsce na liście mieć w tym roku to niketórzy juz o 6 rano lecieli Paweł jak był o 9 to juz kupa była dzieci wpisana i znaczenie ma : miejsce na liście wpisów, czy dziecko chodziło juz do przedszkola, czy rodzice sa pracujący, czy ma rodzeństwo w przedszkolu ! a wniosek musze donieść bo sie zagapiłam :baffled:

reklama
Basia - w Sosnowcu niektóre przedszkola mają nabór do połowy kwietnia. my w czerwcu będziemy składać jeszcze wniosek do przedszkola refundowanego z UM - fajnie byłoby się tam dostać, bo m.in. jest tam również rehabilitacja.

a co do rekrutacji - mnóstwwo osób kłamie co do samotnego wychowywania dziecka, a potem dziecko wszystko wygaduje w przedszklu albo dziecko jest przez tatę odbierane z przedszkola.

ten fakt mozna bardzo prosto sprawdzic, przeciez jezeli ktos wykazuje ze sam wychowuje dziecko musi miec na to jakikolwiek wyrok sadu, chocby ten zasadzajacy alimenty.

ja oddawalam razem z wnioskiem wyork ograniczajacy prawa ojcu malej. i wiem ze w przedszkolach tego wymagaja.

dzien jak zwykle zapowiada sie cudnie, slonce swieci jest +13 narazie ale ma dojsc do +20 :-D popoludniu przyjdzie sis obetniemy malego i jedziemy do moich rodzicow na chwile od wczoraj boli mnie gardlo ... mam zle przeczucie ze to znowu ropienie na migdalach, mama musi mnie obejzec bo jesli to nie to to musze isc do lekarza ...

Olu nie koniecznie musi byc wyrok sadu, niektorzy moga sie dogadac i ustalic miedzy soba ile bedzie ojciec dziecka placil no badz matka, u nas tak bylo na poczatku jak poszlam do mopsu po to zeby wypelnic papiery o becikowe i babeczka pytala czy wychowujemy razem dziecko bo jesli nie to wystarczy na kartce oswiadczenie ojca dziecka ile zgadza sie placic na dziecko dobrowolnie, ale j apowiedzialam ze wychowujemy razem ale glupia bylam :D:D:D

Czarnulka dziekuje bardzo mam nadzieje ze to tylko te ropienie nie chcialabym malego zarazic !!!
pokaze fotki pokaze, wymyslilam sobie ze chce mu zrobic panka na glowie ale nie wiem czy on tyle wytrzyma na miejcu :-D :-D :-D

Aga ale przy skaldaniu podan jezeli wpisuje sie ze sie samotnie wychowuje dziecko pani pyta o papiery, wiem bo skaldalam i dolanczalam zeby nie bylo ze sobie to wymyslilam.

W przedszkolach na to zwracaja uwage, a urzedy maja swoje przepisy.

jezeli rodzice ustalaja cos miedzy saba to inan sprawa, wtedy dziecko ma dwoch opiekunow prawnych i normalnie wpisuje sie ojca we wnisoku do przedszkola.

Ola - nie wszystkie przedszkola patrzą na to restrykcyjnie. koleżanka w Katowicach składala do 4 i tylko w jednym poprosili o dokumenty sądowe. w pozostalych napisala oświadczenie.
u mnie wyniki z przedszkola 04.05. i 15.05.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, my już po wizycie u pediatry, wszystko jest już w porządku. Jednak wybłagałam jeszcze dwa dni L4 ;-) Dzisiaj w ogóle mieliśmy szalony dzień, od 10 rano biegaliśmy : do teściów (których nie było w domu) na plac zabaw, do teściów (którzy już byli), do pediatry, na przystanek autobusowy, ale że autobus nie jechał to piechotką do przedszkola (złożyć wniosek - w końcu :-)), na przystanek autobusowy, ale że nie jechał autobus to na plac zabaw i do domu. W domu obiadek i ... na plac zabaw. Kupa w spodniach, do domu i ... na plac zabaw. O 17 kąpiel a teraz ... Oskar śpi.
I wcale mu się nie dziwię....
Basia trzymam kciuki, zeby sie udało z tym przedszkolem, i tak Ci powiem, że kolejność przyjmowania w miarę normalna, bo u nas - w Świętochłowicach :
*sześciolatki
*pięciolatki
*dzieci rodziców samotnie wychowujących
*dzieci rodziców niepełnosprawnych
*dzieci z rodzin zastępczych
*i w na szarym końcu dzieci rodziców pracujących, za 6 razym jak tam byłam PO WNIOSEK stwierdziłam, ze podziękuję, bo P. Dyrektor to chyba na kopertę czeka.... Teraz zapisaliśmy do innego przedszkola i zobaczymy.
Aga ty uważaj co piszesz, bo ja w MOPSie w Katowicach pracuję :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Żartuję, oczywiście wszystko co piszemy tutaj zostaje między nami. A tak prywatnie Ci powiem, że rzeczywiście byłaś głupia, ze się przyznałaś :-D
Iza zdjęcia śliczne, a torcik pierwsza klasa !!!! Karolinka na pewno się cieszyła.
Justyna, ale te Twoje księżniczki rosną.... Eh jak ten czas leci...
Dziewczyny proponuję spotkanie - 2 lub 16 maja, pisze jak mi odpowiada, jesli któraś ma inny termin to niech pisze.
Co Wy na to ?

reklama
u nas 16.05 zupełnie odpada - Piotrek będzie już na turnusie. a co do 02.05.- na chwilę obecną mamy plan wypadu na paradęparowozów w Wolsztynie, ale z tym to różnie może być.

Do góry