reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
wyjątkowy odcinek był dzisiaj, czyżby specjalnie dla tych którym terminy się zbliżają ???
mnie też dzisiaj łzy ciekną na zawołanie, ale jak tu nie płakać...

przypomniałam sobie że jest jeszcze jedna książka tej autorki "język dwulatków" to tak dla naszych mamuś :)

reklama
:( :( ja zapomnialam jednak:(:( buuuu :(:(
Karolinna a dalabys rade mnie tez przeslac? kiedy ci tylko bedzie pasowac:)

Mmm przykro mi:(:( moj dzis ma 2 zmiane ktorej nie znosze!!! ale nie narzekam mu bo caly tydzien mial 1 i juz 3 tygonie tak bedzie:):) smucic to sie zaczne za 2 tygodnie:(:(

Dziekuje serdecznie za zyczonka :) :-* :-* :-* :-* :-* , 4 lata po slubie :d jak ja to wytzrymalam ;D. A na prezent maz dostanie .... barszcz ;D ;D ;D. Dlugo nie robilam wiec bedzie mial niespodzianke :p :p. A tak powaznie nie robimy sobie prezentow juz dlugo , nie stac nas niestety ,ja tam cos wrecze jakis drobiazg , ale moj malzonek... aa szkoda gdac . Dzieki jeszcze raz ;D
MMM prawde mowiac sama podswiadomie wiesz o co chodzi twojemu dziecku, na poczatek wiadomo eliminacja wszystkich niedogodnien i obserwacja . Jezeli sie tego nauczy faktycznie mozna rozpoznac placz co dziecku w tej chwili potrzeba . Ja przyznam sie bez bicia , kiedy Oliverek byl noworodkiem nie mialam pojecia co mu dolega ,rozpoznanie placzu to byl absurd dla mnie , jak mozna wiedziec cos o kims ktorego sie dopiero poznaje ? . To przychodzi z czasem ,usicie sie nauczyc samych siebie . A to przychodzi szybciej i latwiej niz nam sie wydaje ;)

Miza kaszka na noc jest w moim wykonaniu na gesto , lyzka na sztorc stoi ;D , jest tego 180 ml . Maly zjada beka i spi ;) Kaszke robie na mleku modyfikowanym , bo jest gesciejsza, lepsza w smaku ,nie mowiec juz ze zdrowsza ( no chyba ze dzieco ma skaze bilakowa )
A czy mala juz je cos innego? obiaki , deserki ? jezeli tak nie powinno jej sprwiac klopotow podawanie kaszki lyzeczka .Jesli jeszcze nic nie je oprocz cycka , musisz dluuuugo popracowac z mala zeby ladnie jadla z lyzeczki ;)

Karollka dzis napewno nici z bara bara ;D , maz przyjdzie ok 24 godz i podnie na ryjek ;D. Nawet nie wiem czy bedzie chcial zjesc prezent :D:D:

Ok lece bo maly sie obudzil :mad: krotkodystansowiec ;D caluski pa

Witajcie,

Tak, placz noworodka to prawdziwa zagadka. Zajzec do pieluchy, przystawic cyca, masowac brzuszek, a tu okazuje sie, ze na rekach chce byc...

Ja robie mleko takie by przez smoczek przeszlo, ale raczej gestawe. Jak nauczyc pic przez smoczek... Sonia miala swoje smaki, musi widziec jak przyzadam mleko to raz, dwa musi miec kaszke i to owocowa - slodkawa inaczej nie tknie.

Ostatnio mialam sensacje. Sonia dostala iegunki i goraczki. panadol nie wystarczal. Poszlam do pediatry - zabki + wirus. Zalecial pyralgine i cos dodatkowego. Juz lepiej, mam nadzieje, ze te noc przespie ::)

Kozystajecie z ladnej pogody, a nie ogladacie seriale... Albo ogladajcie, bo za niedlugo juz nie bedziecie mialy czasu :D

Pozdrawiam,

hej!!!

Bylam we wtorek na USG tym genetycznym, i przeżyliśmy z mężem mały szok i wielką niespodziankę- miała być dziewczynka wg mojego gina a tu nagle dzidziolek odwrócił się z położenia miednicowego na to główką w dół i ujawnił siusiaczka!!!!!!!!! O pomyłce nie może być mowy, pokazał nam go kilkakrotnie ten mężczyzna mały :) :) :) :) :) jedną raczkę miał w buźce, drugą lapał pępowinę więc siusiaczka było widać bardzo wyraźnie :) :) :) :) Gin dał 100% gwarancji, że to synek :) :) :) :) :) Mąż- zapalony sędzia piłkarski- szaleje ze szczęścia, że mu następca rośnie, hehe ;D ;D ;D A tak na poważnie wszystko nam było jedno, ważne, że maluszek zdrowy, ale bardzo się cieszymy, że tak nam się zaprezentował nasz potomek :) :) :) :)

pozdrawiam was serdecznie i idę spać
bo jutro rano trzeba iść do pracy, papa

lilith i miza jednak dziś wysłałam ;D przed chwilą.

kasia178 nio gratuluję chłopczyka,skazany na piłkę nożną ;)

sandros ale to nie był serial tylko program o kobietach w ciąży które np są na finiszu lub urodziły właśnie :)

a propo seriali... czy to nie dziś leci "gotowe na wszystko" ;) lecę przed tv,hihi.

Karolinna dziekuje ci kochanie i sle buziaki w podziecie!!!!

Kasia to gratulacje!!!! no i niesamowite uczucie to musi byc!!!:)

czesc dziewczyny..

karolinna - dzieki stokrotne - doszlo... :)

Kasia178 - gratuluje u mnie mialo byc na odwrot najpierw byl mateuszek a teraz jest Martynka hehehe

aga77 - wiesz moja mała je juz obiadki - sama gotuje bo sloiczkow w ogole nie chce. owoce i biszkopty ale mam problem bo cyc jest najwazniejszy - zaraz po jedzeniu chce cyca i szarpie mnie za bluzke... A dzis pobila rekord zrobilam jej ta kaszke i dalam przez butle ale ucielam szpic smoczka i wypila prawie 50 ml... Ja moge ja caly czas karmic - tylko czuje że moj pokarm nie jest juz taki super i ona tez nie przybiera juz tak duzo na wadze jak kiedys...
Teraz ma prawie 9 kilo..

A moj maz ma dzis nocke,,,hehehe ja sama...

pozdrawiam Was wszystkie cieplutko papapa

www.martynka1.smyki.pl

reklama
Kasia178: a syneczek to potem będzie grał w gieksie czy w niebieskich?????????? gratulacje!!!!!!!!!

Karolinna: mogę się też uśmiechnąć i prosić Cię o przesłanie tej ksiązki?

Kolorowych snów

Do góry