reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
lilith to masz super z mężem przynajmniej zapachów Ci nie robi :)
no ale jak wkońcu dostaniesz apetytu to będziecie razem rośli w brzuszku :)

a ja w tym ostatnim miesiącu nabrałam takiego apetytu, że cały czas bym coś jadła :)

reklama
Karollka moze ja cos namieszalam , ide tam z przyzwyczajenia i widocznie metry sie mi pogubily :-[ Przepraszam ze cie przegonilam , biedactwo ::). No wydawalo mi sie ze ten sklep gdzies tak bedzie kolo kosciola , hmm teraz juz sama nie wiem , ale na bank jest ;D zwidow jeszcze nie mam. Qrcze az sobie zrobie wycieczke na piechote tam , podam ci dokladny nr kamienicy :p i sie przyjrze w ktorym miejscu . Ale mi glupio :-[ :-[ :-*.
MMM to moje jedyne szczescie , cieszy mnie wszystko co z nim zwiazane , Oliverek jest dla mnie wszystkim ;). Mowilam ze przezywam ciaze razem z wami ;D bo znow moge powracac do przeszlosci . Ok juz nie bede tyle mowic o moim maluchu , jak sie porodza dziateczki bede miala nowy temat ;) Caluski dla was trzymajcie sie cieplutko i odpoczywajcie dlugo ;) pa

Dzień dobry Słoneczka! Dziękuję Wam za wszystkie dobre wczorajsze słowa. Dobrze, że jesteście i mogę z Wami pogadać. Dziś zabrałam się za sprzątanie w dużym pokoju i na razie mam przerwę, bo szczerze mówiąc jakoś nie mam koncepcji na poprzekładanie rzeczy tak, żęby niedługo wcisnąć gdzieś łóżeczko dla naszego Maleństwa. Póki co to myśleliśmy, że będzie lepiej jak Mały będzie przy nas a nie w osobnym pokoju. Jak myślicie? Ewentualinie myśleliśmy, że może ja przeprowadzę się do małego pokoju, który teraz i tak stoi prawie pusty. Problem tylko tkwi w tym, że na razie nie stać nas na drugie łóżko. OJ, Kochane - same zmartwienie. Dzisiaj jestem nieco padnięta przez te porządki, a zaraz śmigam znowu do domu kończyć sprzątać, bo wiecie jak to jest - przy każdym sprzątaniu na początku robi się mały chaos. No to zaraz uciekam. Trzymajcie się zdrowo i cieplutko. Buziaczki!!!

aga77 nie powinno być Ci tak głupio :)
przytul1iw.gif
ja chyba po prostu w jakieś najbliższe dni Cię wyciągnę ze sobą
wykrzyknik9hu.gif
pod warunkiem że olivierek idzie z nami i że po pracy będę jakoś człapać :)

betako78 ja mam zamiar mieć dzidzię w pokoju tam gdzie będę spać z mężem ,uważam że tak przez rok to będzie najlepsze rozwiązanie.A szczególnie jak będzie niemowlaczkiem...w końcu wstawać i latać go karmić do iinego pokoju to by mi się nie chciało :)

karolinna - ja z moja martynka tez spie w lozku i to naprawde jest wygoda wyciagne cycka i nie musze nigdzie latac biegac i przygotowywac butle. Ja jej sztucznego mleka nie daje w ogole chociaz w dzien jest lepiej dac bo nie trzeba tego cyca wszedzie wyciagac hehehe
Martynka ma swoj pokoik w nim lozeczko ktore stoi od parady no i mala sofe na ktorej spimy w trojke ciasno ale naprawde lepiej...balabym sie dac mala do innego pokoiku mimo ze ma juz prawie 9 miesiecy...

pozdrawiam goraco... buziaczki ;D
wiecie ze ja musze dzis wstac o 3 w nocy tragedia...

a pamietacie o naszej stronce - zmieniam własnie galerie www.martynka1.smyki.pl

Dzien Doberek :)

Witamy przyszlego tatusia ;D. Jak tam samopoczucie ?
MamaBoo hehe chyba raczej nie znam ... ja dla niego to juz starsza pani jestem ;D , chyba ze znam z przedszkola ;D gdzie moja mama pracowala ;).
Karollka nie ma sprawy , powiedz kiedy bedziesz chciala i juz nas nie ma ;) Kaśka76 hmmm z zewnatrz nie wyglada na duzy ,mozna sie zdziwic :D Nazywa sie ..chyba bo juz teraz nie jestem niczego pewna ::) "Kindre Joy" , ale fajny i maja duze zaopatrzenie , wsjo tam znajdziesz ;D. Jezeli chodzi o spanie z dzidziusiem to ostatnio zmienilam zdanie . Oliverek nie chcial w ogole spac jako noworodek i jedynym sposobem bylo jedno lozko i cycus . Rzeczywiscie jest to wygodne i masz na widoku dziecko cala noc , ale po 6 m-cach tak jak w moim przypadku stalo sie to meczace. Oliverek jeszcze mieciac temu zasypial przy cycku , spal po 15 min , i wszystko go budzilo, juz nie mowiac ze nie pamietalismy co to seks , bo juz od 7 m-ca ciazy spalismy w innych pokojach. Potem tym bardziej nie bylo czasu , Oliverek mial wybitne poczucie czasu i moglam tak latac cala noc z jednego pokoju do drugiego , az mi sie odechcialo wszystkiego ;D . W koncu stwierdzilam ze 6,5 miesieczne dziecko powinno spac cala noc , znalazlam Tracy Hogg " Jezyk niemowlat " ( pomogly mi kolezanki z Babybooma z innego watku ) i zaczelismy nauke . Tak jak pisalam ostatnio maly spi po ciemku , w lozeczku , w swoim pokoju , cala noc sam ;D. Ja tez jeszcze karmie piersia , ale na noc podaje kaszke ( gdzies ok dwudziestej) a o 21.30 maly juz spi . Budzi sie o 6, 6.30 rano . A ja moge odetchnac i juz nie chodzic na palcach , dogladac moge przychodzac do pokoju :p. Nie wiem, jest to wasz wybor , ja stwierdzilam ze to byl blad , ale jak kto woli . Kto ma dostep do lekturki wspominanej wyzej , przeczytajcie ja , mnie to przekonalo . :o znow sie rozgadalam ;D ;D zamecze was .
Zmykam odpocznijcie ode mnie ;) Caluski pa

reklama
Do góry